Onsdag, 04 februar 2015 17:41

ASUS RP-AC52 Range Extender - Udvid dit trådløse signal

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Så er ASUS på banen med deres RP-AC52, og vi har fået æren af at teste den. En wifi forstærker, der kan lidt mere end bare at forstærke dit wifi signal.

asus rp ac52 start

Asus logo

ASUS' navn er inspireret af Pegasus, den bevingede hest i græsk mytologi, der symboliserer klogskab og viden. ASUS er udtryk for styrken, renheden, og den eventyropsøgende ånd, der afspejles i denne fantastiske skabning – og stryger i vejret med hver nyt produkt, elektronikkoncernen skaber. Den taiwanske IT-industri er vokset enormt i løbet af de seneste årtier, og landet er nu en dominerende spiller på verdensmarkedet. ASUS har længe været i forreste linje, når det gælder denne vækst, selv om selskabet startede tilværelsen som en ydmyg bundkortproducent med en håndfuld medarbejdere, er ASUS nu den førende teknologivirksomhed og har mere end 12.500 medarbejdere ansat over hele kloden. ASUS udvikler produkter inden for enhver tænkelig kategori, der relaterer sig til informationsteknologi, inklusive pc-komponenter og –tilbehør, bærbare, tablets, servere og smartphones.


Specifikationer

Netværk Standard IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
Produktsegment AC750 komplet AC-performance; 300+433Mbps
Datarate 802.11a : 6,9,12,18,24,36,48,54Mbps
802.11b : 1, 2, 5.5, 11Mbps
802.11g : 6,9,12,18,24,36,48,54Mbps
802.11n : op til 300Mbps
802.11ac: op til 433Mbps
Antenne Interne PCB-antenne x 2
Driftsfrekvens 2.4GHz/5GHz
Porte 1 x RJ45 til 10/100 BaseT til WAN
Knap WPS-knap, Genstartknap, Tænd/sluk-kontakt
LED-indikator Wi-Fi x 7
Strømforsyning AC-input : 110V~240V(50~60Hz)
DC-output : 5 V med maks. 1.2 A spænding
OS Support Windows® 8
Windows® 7
Windows® Vista
Mac OS X
Linux
Størrelse 5.4 x 3.1 x 8.5 cm (WxDxH)
Vægt 90 g

Video


Design & Features

Vi skal have et kig på denne Asus RP AC52 range extender.

asus extereder 1000 1

Lad os starte med at se hvad der er i kassen.

 • ASUS RP-AC52 Range Extender
 • Brugsanvisning
 • Garantibevis på 3 år

asus extereder 1000 2

På fronten af extenderen, er der en signal indikator, hvor den viser signal styrken for både 2,4 Ghz og 5 Ghz signal. Som man kan se på billedet er farven hvid, men den har en overflade som er lidt rufleret, som går at den skifter lidt i farven, så den ikke bare er hvid hvid som så mange andre ting er. Der er også en lille lampe i den som man tænder og slukker ved at røre ved feltet lige over signal indikatoren

asus extereder 1000 3

Her ses venstre side hvor der er lidt forskællige kanpper, fra bunden er der først VPS knappen som bruges til at kode den sammen med din router, så den forstærker wifi signalet. Den næste er on/off knappen, som bruges til at slukke og tænde for den. Det næste er reset som bruges når den skal resetes eller når den skal kodes om til en anden router. Øverst er der 4 luft hulle til køling.

asus extereder 1000 4

Så skal vi kigge på højer side, fra bunden ses et lille jack stik, hvor man kan sætte højttaler til eller sin audio forstærker, hvro man så kan streame musik fra sin computer, tablet eller smartphone, men der vender vi tilbage til lidt længere nede. Det næste er et lan stik, hvor du kan computer som ikke har wifi direkte til. Øverst er der luft huller til køling.

icon Playback

Så har den det mega smarte AiPlayer, hvor du kan streame musik fra den iphone/ipad andriod eller din tablet. Man skal bare installer app'en AiPlayer som er gratis, når den er installeret kan man streame musik via extenderen til det man nu har sat til, jeg har koblet til til mit musik anlæg. Så den vej igennem kan jeg streame radio fra hele verden, eller mit yndlings musik fra itunes.


Software

Her har jeg lavet en video-gennemgang af softwaren til denne repeater, for at i nemmere kan danne jer et overblik over, hvordan den virker.


Test & Resultat

Så er vi kommet til test delen. Jeg har testet den på den måde, at jeg har set hvor lagt min router kan række, og derefter hvor langt den kan række, med denne extender. Med min router uden extenderen, kunne jeg finde signal i hele mit hus, men ikke rigtig udenfor, det kunne jeg derimod med extenderen tilsluttet. Den fungere bare super godt, den har udvidet mit wifi signal til godt og vel det dobbelt. Min router står på 1. sal i et teknik skab, og jeg har placeret extenderen i min stue ved siden af mit anlæg, som er placeret i stue etagen. AiPlayer delen er meget nem at få til at virke, og fungere bare rigtig godt. Man kan streame lige så længe at man har forbidelse til den.


Konklusion

Min endelige konklusion på denne ASUS RP-AC52 range extender. Jeg synes den gør sit job rigtig godt, meget nem opsætning, både med og uden WPS knappen. Men også via dens interface, som i kan se i videoen, under software. Efter jeg har sat den op, er mit wifi signal blevet meget bedre, da jeg kun har en standard router fra min internet-udbyder, hvor wifi signalet langt fra er det bedste, men efter tilslutningen af denne range extender, må jeg sige at der er kommet fart på, den gør sit job rigtig godt. Og så er jeg rigtig vild med deres AiPlayer, det synes jeg er rigtig smart. Eksempelvis har vi ingen antenne-tilslutning her hvor jeg bor, da vi modtager vores tv signal via parabol, og dermed ikke kan tage nogle ordentlige radio kanaler, men nu kan vi bare streame vores lokal radio, fra vores iPhone eller iPad, rigtig smart features.

plus

 • Nem opsætning
  Både via WPS, men også igennem interfacet.
 • AiPlayer
  Virker bare rigtig godt.
 • Stilren
  Tidsløst design.

minus

 • Intet af klage over.

overallscore10

gold

 


 

My final conclusion on this ASUS RP-AC52 range extender. I think it does its job very well, very easy to setup, both with and without the WPS button. But also through its interface, as you can see in the video, under Software. After I've set it up, my wifi signal has improved a lot, since I only have a default router from my internet provider, where the wifi signal is far from the best, but after connecting this range extender, the speed has really accelerated, it does its job very well. And I really love their AiPlayer, I think that's really smart. For example, we have no antenna connection where I live, as we receive our TV signal via satellite, and hence I can't access some decent radio channels, but now we can just stream our local radio, from our iPhone or iPad, really smart feature.

plus

 

 

 • Easy setup
  Both via the WPS button, but also through the interface.
 • AiPlayer
  It just works really well.
 • Stylish
  Timeless design.

minus

 • No complaints.

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1215 gange
Log ind for at skrive en kommentar.