Onsdag, 16 april 2014 10:29

Western Digital My Cloud EX4 8TB - Når du mangler lagerplads

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Western Digital laver ikke kun harddiskene til alle de fede servere der findes på markedet, de er også med på moden med servere til hjemmebrug.

Start-billede-WDmycloud

Med en My cloud EX4, har man plads til 4 harddiske så her er der mulighed for masser af plads.


Produktet er udlånt af: Western Digital
Prisen på produktet: 5098,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Western Digital (ofte forkortet som WDC eller WD) er en af ​​de største producenter af harddiske i verden. De har en lang historie inden for elektronikindustrien.
western digital logo
Western Digital blev grundlagt den 23. april 1970 af Alvin B. Phillips, en Motorola medarbejder, som General Digital, oprindeligt (og kortvarigt) en producent af MOS testudstyr.

Produktet er udlånt af: Western Digital
Prisen på produktet: 5098,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Interface Gigabit Ethernet x2, USB 3.0 x2
Capacity 8 TB
Height 208.60 mm
Depth 220.20 mm
Width 160.1 mm
Weight 5.80 kg
Operating 32° F to 95° F
Non-operating -40° F to 158° F
Operating -0° C to 35° C
Non-operating -40° C to 70° C
Power Dissipation
AC Input Voltage 100-240 VAC
AC Input Frequency 50-60 Hz
Compatibility Windows/Mac

Produktet er udlånt af: Western Digital
Prisen på produktet: 5098,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
Her er en unboxing video, som giver et indtryk af selve serveren.
 

Produktet er udlånt af: Western Digital
Prisen på produktet: 5098,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

WD mycloud EX40

I pakken finder man alt man skal bruge for at komme igang, selv harddiske kan denne model købes, der er heller ikke så mange valg når det kommer til mærke af harddiske så hvorfor ikke sætte deres egne i som er toppen af markedet.

Pakkens indhold:

 • WD mycloud EX4
 • 4 x WD RED 2TB harddiske
 • Strøm adapter + kabel
 • Brugsanvisning

WD mycloud EX41 WD mycloud EX42

Jeg vil starte med at tage fokus på frontren og i det hele taget kabinettet, Hele bokses kabinet er bygget op af metal med plastik front, det er som vi ser det mest og det er en super god og stabil løsning, i siden er der luftindtag i begge sider så der kan komme luft ind til hardware, der vil også komme luft ind ved alle harddisk holderne. Fronten byder også på et lille lækker LCD display som kan fortælle brugeren de mest nødvendige ting man lige har brug for, der er også 3 knapper hvor den ene er til at tænde og slukke enheden og de 2 andre er til at styre serveren igennem det lille LCD display der er.

WD mycloud EX44

Så skal vi have fokus på de harddisk skuffer der er, jeg er vildt imponeret over den måde der er bygget på, der er ingen brug af skruger eller anden værktøj, de bliver skubbet direkte ind i en holder som så er fjeder belastet, så når man skubber lågen i bliver harddisken holdt helt fast og dermed ingen resunance eller lignende, det er et problem jeg har oplevet ved rigtig mange af de andre vi har testet så det her er genialt lavet.

WD mycloud EX46 WD mycloud EX45

Bag på er der lidt ind og udgange som vi lige skal over også, fra venstre er der 2 indgange til strøm adapter, det betyder at hvis den ene dør så kan den anden tage over, godt tænkt. Efter dem er der 2 x USB 3.0 og 2 x Ehternet som også skaber sikkerhed for at serveren stadig kan have forbindelse til nette selv den ene går ned, Det villle også kunne bruges som load stability så man kan dele loadet op på de 2 ethernet kanaler. til sidst skal vi lige forbi den 92mm blæser der er monteret i bagenden som sørger for alle dele bliver kølet på den rigtige måde og dermed holder en drift temperatur som alle dele er glad for.

WD mycloud EX43

Her er lige et billede lidt tættere på af de huller der er i siden hvor den kan få luft ind og derefter få det ud igen med den blæsr der sidder bag i.

Produktet er udlånt af: Western Digital
Prisen på produktet: 5098,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Da NAS serveren understøtter flere forskellige former for RAID, starter vi ud med kort at forklare hvad fordelene og ulemperne er ved disse RAID opsætninger.

JBOD - (just a bunch of disks).

 • Er ikke en RAID opsætning. JBOD kombinerer dine diske til en stor logisk disk. Herved får du ingen perfomance fordel overhovedet.
RAID 0 - (striping).
Data fordeles skiftevis fra disk til disk. Kræver minimum 2 diske.
 • Redundans: Når en enkelt disk fejler, fejler hele systemet. Redundansen forringes til 1 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Søgetiden er den samme som de underliggende diske. Overførselshastighed øges med en faktor svarende til antallet af underliggende diske, både ved læsning og skrivning.
RAID 1 - (mirroring).
Data spejles på flere diske. Kræver minimum 2 diske.
 • Redundans: Redundansen forøges med en faktor svarende til antallet af diske. To diske betyder eksempelvis dobbelt så høj redundans.
 • Performance: Ved parallel tilgang øges søgetiden med en faktor svarende til antallet af brugte diske. Overførselshastigheden øges med en faktor svarende til antallet af diske, men kun for læsninger. Ved skrivninger gælder samme overførselshastighed som for de underliggende diske.
RAID 0+1 - (striping + mirroring).
Kombination af de to ovenstående, hvor data først bliver skrevet skiftevis ud på 2 diske og disse så spejles på 2 andre diske. Kræver som minimum 4 diske; et lige antal diske. Rekonstruktion er en markant besværligere proces end for RAID 1+0, som i øvrigt giver samme fordele, derfor anbefales det ikke at bruge RAID 0+1.
 • Redundans og performance er afhængigt af konfiguration, se redundans og performance for RAID 1 og RAID 0.
RAID 1+0 - (mirroring + striping).
Data bliver først spejlet og derefter skiftevis fordelt ud på flere diske. Kræver minimum 4 diske; et lige antal diske. Benyttes ofte for at give alle redundans- og performancefordelene fra RAID 1, og yderligere vinde bedre hastighed ved skrivning fra RAID 0.
 • Redundans og performance: se ovenfor. Ved at putte flere diske i hvert mirror øges faktoren af fordelene fra RAID 1. Ved at indsætte flere mirrors i stripen øges den forbedrede skrivehastighed fra RAID level 0.
RAID 2.
Data fordeles på bitniveau eller i meget små blokke på flere diske, og en "Hamming-kode" udregnes og gemmes på en eller flere paritetsdiske. Kræver som minimum 3 diske.
RAID 3 og RAID 4 - (striping med dedikeret paritet).
Som RAID 0, men med en disk som er dedikeret til hhv. paritets-bit (RAID 3) eller paritets-blok (RAID 4). Pariteten anvendes ved data-genskabelse ved nedbrud i én disk. Kræver minimum 3 diske.
RAID 5 - (striping med distribueret paritet).
Som RAID 4, men med distribueret paritetsblok. Igen kan data genskabes ved nedbrud af én disk. Kræver minimum 3 diske for at fungere og for at have nogen relevans sammenlignet med RAID level 1.
 • Redundans: Forbedring svarende til 1 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Søgetid er den samme som den langsommeste af de underliggende diske. Overførselshastighed ved læsning er den samme som summen af de underliggende diske minus én disk, og lidt mere ved læsning, da paritetsblokken ikke skal læses. Skrivning kan være markant langsommere, fordi der ved skrivninger der er mindre end en hel RAID blok først skal læses datablokken og en paritetsblok, hvorefter der indføres nye data, paritet udregnes igen, hvorefter datablokken og paritetsblokken skrives tilbage. Specielt søgetiden ifbm. læsning af blokken kan forårsage et stort fald i performance.
RAID 6 - (striping med dobbelt distribueret paritet).
Som RAID 5, men med dobbelt så mange paritetsblokke. Her er det muligt at genskabe data ved nedbrud af to diske. kræver minimum 4 diske.
 • Redundans: Forbedring svarende til 2 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Som RAID level 5 minus én disk.
RAID 10 - Kan være forskellige ting.
Linux' RAID driver har et RAID10 modul, der minder om RAID 1+0, men som kan køre med blot 2 diske, kan bruge et ulige antal diske, kan fordele data på forskellige måder og har en lidt anden ydelsesprofil, bl.a. læsehastighed som RAID0. Desuden bruges RAID 10 ofte som benævnelse af fabrikanter som en marketing-gimmick, hvor der blot er tale om et alternativt navn for RAID level 1+0. Det samme gælder i øvrigt RAID50 vs RAID 5+0 og RAID51 vs RAID 5+1.

Produktet er udlånt af: Western Digital
Prisen på produktet: 5098,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Her er en video af første opsætning som jeg lavede. Der er ingen tvivl om at jeg skal vende mig til den måde det er bygget op på og det tager lidt tid.

Her er en kort video af opsætning af deres cloud løsning.

Jeg har testet den i 1½ måned og den har bare kørt super stabilt uden nedbrud eller lignende, Soffwaren køre ghanske godt man kan dog godt mærke det ikke er det kraftigeste hardware der er i den men det er faktisk nok til at den køre okay, det er ikke sådan man skal sidde og vendte flere minutter som man skulle på de ældre modeller, derud over er det meget bruger venneligt og nemt at finde rudnt i, der er ikke så mange funktioner i den som i de andre mærker vi har testet men det gør egentlig ikke noget så længe man er klar over hvad man får med denne software, til den normale bruger er der de ting man har brug for med mindre man søger bestemte funktioner som den ikke har!

Du kan se længere nede hvad Western Digital kan tilbyde af udvidelser i deres software.

Nu skal vi kigge lidt på de hastigheder vi kan få med en RAID 5 opsætning som man i de fleste tilfælde ville vælge til en 4 bays løsinnig for at kombinere hastighed og sikkerhed på en gang.

ModelReadWrite
ASUStor AS-606T117,22 MB/s116,457 MB/s
Synology DS413j85,488 MB/s80,757 MB/s
Qnap TS-569L116,205 MB/s108,149 MB/s
Synology DS214 Play94,853 MB/s108,458 MB/s
Thecus N4800Eco97,906 MB/s117,29 MB/s
Synology DS414117,477 MB/s117,734 MB/s
Synology DS112j52,533 MB/s45,301 MB/s
Qnap TS-22196,386 MB/s84,256 MB/s
Synology DS214+104,857 MB/s118,514 MB/s
Synology DS713+104,857 MB/s117,22 MB/s
Qnap TS-42085,85 MB/s34,054 MB/s
ASUStor AS-604T99,79 MB/s114,961 MB/s
Synology DS214se89,245 MB/s83,672 MB/s
Western Digital My Cloud EX489,56 MB/s50,2 MB/s
Synology DS214+113,05 MB/s112,14 MB/s
Synology DS414j114,844 MB/s76,26 MB/s
Fujitsu Celvin Q802114,595 MB/s111,153 MB/s
ZyXEL NSA325 v284,821 MB/s78,372 MB/s
Qnap HS-21092,657 MB/s110,235 MB/s
Synology EDS14104,264 MB/s46,751 MB/s
Shuttle Omninas KD22117,477 MB/s79,328 MB/s
ASUStor AS-608T117,16 MB/s116,99 MB/s
Synology DS415play115,456 MB/s114,825 MB/s
Qnap TS-470 Pro 16GB116 MB/s112 MB/s
Synology DS414Slim111 MB/s66 MB/s
Qnap TS-451117 MB/s117 MB/s
D-Link 327L112 MB/s97 MB/s
Qnap TS-653 Pro 8GB118,7 MB/s118,9 MB/s
Synology DS215j111 MB/s101 MB/s
Qnap TS-43180 MB/s118,5 MB/s
ASUStor AS-5102T119 MB/s118 MB/s
Qnap TS-853S Pro119,8 MB/s117,9 MB/s
Qnap TS-863+120,3 MB/s118,9 MB/s
ASUStor AS-5104T118,6 MB/s118,2 MB/s
Qnap TS-431U76,8 MB/s107 MB/s
Qnap TS-453 mini118 MB/s117 MB/s
Thecus N2310115 MB/s95 MB/s
Synology DS416117 MB/s115 MB/s
Synology RS2416RP+120 MB/s118MB/s
Qnap TS-1263U-RP+120 MB/s119MB/s
ASUStor AS-1004T116 MB/s117MB/s
ASUStor AS-3104T118 MB/s118MB/s

Som det ses i denne test så klare den sig næsten lige så godt som nogle af de helt store servere vi har testet, det må jo siges at være godt, men det kan så nok ses hvis der sidder flere brugere på den på en gang i forhold til de større modeller.

aMule

 • aMule
  Free peer-to-peer file sharing application that works with the EDonkey network and the Kad network. The app provides search capability for finding desired P2P files and has a full-featured P2P server/client Web UI interface

MyCloudEX4 AdvancedApps pg SL 12

 • phpBB
  One of the leading bulletin board solutions, including powerful permission systems, private messaging, search functions, a customizable template and language system, as well as support for multiple databases
SqueezeCenter
 • SqueezeCenter
  Streaming audio server that supports MP3, FLAC, WAV, Ogg, ACC, as well as transcoding. Stream to both hardware and software receivers as well as any media player capable of playing MP3 streams.

WordPress

 • WordPress
  WordPress is a free and open source blogging tool and a content management system (CMS) based on PHP and MySQL. Create your own WD My Cloud EX4 based customized Blog that can be accessed and commented on from any internet connection.

IceCast

 • Icecast
  Open source media streaming app that can be modified to suit your individual needs.

MyCloudEX4 AdvancedApps pg SL 11

 • Joomla!
  Content Management System (CMS) that facilitates easy management of your website text, photos, videos, music and documents.

MyCloudEX4 AdvancedApps pg SL 14

 • phpMyAdmin
  Handles the administration of MySQL via web with ability to create and drop databases; create, drop, or alter tables; delete, edit or add fields; execute any SQL statement and manage keys on fields.

transmission

 • Transmission
  Transmission is one of the best choices for a BitTorrent client, being both extremely lightweight and feature-packed.Transmission's interface is easy to use, yet very powerful, especially when it comes to managing bandwidth.

MyCloudEX4 AdvancedApps pg SL 19

 • Dashboard cloud access
  Your system is always under your control. Manage My Cloud EX4 from anywhere with WD's powerful dashboard and LCD display. Monitor your drives, manage users and utilize energy-saving features. Email and mobile alerts keep you informed on My Cloud EX4 status.

Produktet er udlånt af: Western Digital
Prisen på produktet: 5098,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Western Digital kan altså mere end at lave nogle super gode harddiske, og med denne server beviser de at de også kan være med på dette markede. Det er jo også oplagt, når de selv kan levere toppen af harddiske. Jeg er overrasket over hvor stabil den har kørt, i den tid jeg har brugt den, og hvor nem den er at bruge. Dette gælder både softwaren på enheden og den man kan installere på sin PC. Western Digital skal have stor ros for den måde enheden er opbygget på, og hvor nem den er er at montere diske i. Dette foregår ganske nemt ved at åbne lågen i fronten, også kan man ganske nemt slide harddisken ud, uden brug af værktøj eller andet udstyr. Den kan både købes med og uden harddiske. Mht. støj, så siger den ikke ret meget og kan sagtens stå i et stue miljø, uden at genere nogen.
 
plus
 • Brugervenlighed
  Her er vi helt i top og den klare sig super godt, der har faktisk ikke været nogle problemer ud over man lige skal vende sig til deres design når man normalt bruger noget andet.
 • Hastighederne
  Er fine og klare sig næsten ligeså godt som de kendte mærker der er på markedet.
 • Støj
  Jeg oplever den som næsten støj fri og synes egentlig den gør det meget godt.
 • Design
  Her under er der flere ting jeg vil have frem, det første og klert også det største plus på denne server er klart den måde harddisk holderne er lavet på, det fungere bare super godt og der skal ingen værktøj til! Ud over det er den også designet så den ikke fylder ret meget men den ser stor ud når man lige ser den første gang.
 • Prisen
  Er meget fornuftig og jeg mener at det er et godt køb til de penge uanset hvordan og hvor ledes man vender og drejer det.
 
minus
 • Softwaren
  Der kunne godt være lidt flere muligheder med hensyn til softwaren men det er jeg nu sikker på nok skal komme.
overallscore9 
silver
 

 
Western Digital can do more than making some super neat hard drives, and with this server they proves that they too can participate in this market. It's also obvious, as they can deliver some of "top-of-the-pop" hard drives. I'm amazed at how stable it has been driven, in the time I have used it, and how easy it is to use. This applies to both the software on the server, and the one you can install on your PC. Western Digital must have high praise for the way the device is constructed, and how easy it is to mount the disk in it. This is done quite easily by opening the door in the front, and then you can easily slide out the hard drive, without tools or other equipment. It can be purchased both with and without hard drives. As for the noise, then it doesn't say much and can easily stand in a living environment, without bothering anyone.
 
plus
 • Ease of use
  Here we are at the very top and do super well, there actually hasn't been any problems, besides getting used to the design, when you normally use something else.
 • The speeds
  Are fine and perform nearly as well as the well known brands on the market.
 • Noise
  I see it as almost noise free, and truly believe it does it very well.
 • The design
  Below are several things I want to make clear, first and clearly also the biggest plus with this server is clearly the way the drive holders are made, it works really good, and without any tools! In addition it is also designed so that it doesn't take up much space, but it looks large when you look at it for the first time.
 • The price
  Is very reasonable and I think it's a good buy for the money, regardless of how you look at it.
 
minus
 • The software
  There could be a bit more opportunities with regard to the software, but I'm confident enough that it will come.
 
overallscore9
silver
Læst 934 gange
Log ind for at skrive en kommentar.