Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Søndag, 12 juli 2015 10:02

Qnap UX-500P - Til dig der vil udvide din nuværende Qnap server

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Denne gang er det en lidt anden ting vi skal kigge på, denne enhed kan nemlig udvide din Qnap server med 5 harddiskpladser, det hele klares via en USB 3.0 forbindelse.

qnapux500p

QNAP Systems formål er at levere et omfattende udbud af banebrydende Network Attached Storage (NAS) og netværk video optagere (NVR) løsninger. QNAP integrerer teknologi og design til at frembringe kvalitetsprodukter, der effektivt forbedrer virksomhedens effektivitet med fildeling, virtualisering applikationer, lagerstyring og overvågning i de forretningsmæssige miljøer, samt berige underholdnings livet for hjemmebrugere med et faktastisk multimedia center oplevelse.


Specifikationer

Supported NAS models HS-251, TS-253 Pro, TS-453 Pro, TS-653 Pro, TS-853 Pro, TS-453S Pro, TS-853S Pro
Hard Disk Drive    5 x 3.5” or 2.5” SATA 6Gb/s, SATA 3Gb/s hard drive
NOTE:
1. The system is shipped without HDD.
2. For the HDD compatibility list, please visit www.qnap.com/compatibility
Hard Disk Tray 5 x Hot-swappable tray with key lock
RAID Management Yes, (via QNAP QTS Storage Manager)
USB 1 x USB 3.0 port (rear)
LED Indicator Power, Link, Status
LCD Panel Monochrome-LCD display with backlight
Secure Design Kensington security slot for theft prevention
Fan Quiet cooling fan (12 cm, 12V DC) x 1
Power Supply Unit Input: 100-240V AC, 50/60Hz Output: 250W
Dimension  185.2 (H) x 210.6 (W) x 235.4 (D) mm
7.29 (H) x 8.29 (W) x 9.27 (D) inch
Weight  Net weight: 5.1 kg (11.24 lbs)
Gross weight: 6.5 kg (14.33 lbs)
Form Factor Tower
Temperature 5°C ~ 35°C (40°F ~ 95°F)
Humidity 5~95% RH non-condensing, wet bulb: 27˚C.
Package Contents     UX-500P x 1
Quick installation guide x 1
Accessory pack x 1
AC power cord x 1
USB 3.0 cable x 1

Video


Design & Features

IMG 9305

Her har vi så hele herligheden. Det er en pakke man modtager, med alt man skal bruge, på nær harddiske, som man i de fleste tilfælde altid skal købe løst ved siden af, med mindre det er en samlet pakke man køber. Pakken her består af selve udvidelsesenheden, samt kabler og monteringssæt, så man nemt og hurtigt kan montere harddiske heri. Det denne udvidelsesenhed gør er, at give dig mulighed for enten at udvide dit nuværende Area med flere diske, eller lave et helt nyt, som så styres igennem din server. Det er kort sagt, som at få en server med flere harddiskpladser, og dermed have mere plads. Man skal dog lige huske på, at den bruger stort set lige så meget strøm, som en server i samme størrelse. Dog har den ikke helt samme indkøbspris. Qnap har 2 modeller, hvor denne er den mindste model. Ud over denne, findes der en 8 pladsers, samt 2 Rackmonterede modeller. Fælles for alle i denne klasse er, at de bliver tilsluttet med USB 3.0 hvor de store modeller tilsluttes med SAS, for at kunne opnå højere hastigheder. Derfor er det også meget vigtigt, at man husker at tjekke om den er kompatibel med den server man har der hjemme. Denne model er typisk til de små og semi-proffesionelle servere, hvor de modeller med SAS er til de store Pro-modeller og Rackserverne.

Pakkens indhold:

 • Qnap UX-500P
 • Strømkabel
 • USB 3.0 kabel
 • Monteringsskruer
 • Brugsanvisning

IMG 9309IMG 9310IMG 9311IMG 9315

Som skrevet, er den jo udstyret med 5 harddiskpladser, hvor der er mulighed for aflåsning, hvis der er behov for det. I bund og grund ligner den jo bare en af deres servere, dog har den ikke sin egen processor, og alt det der skal til for at den er en server. Det er en kasse med en RAID controller i, som så kan forbindes med din server over USB. Harddiskholderne er som på pro-serverne, med en metalbase der sørger for en stabil montering, og en plastikfront der klikker fast i kabinettet. Som jeg har skrevet flere gange, vil jeg gerne se at der kommer noget afkobling mellem drev- og harddiskholder, i form af gummiskiver eller lignende.

IMG 9312

Bagpå er der ikke så meget, da der ikke er behov for alle de tilslutninger vi ser på en normal server. Det er ikke en stand-alone enhed, og skal derfor være tilsluttet en Qnap server der er kompatibel med den. Bagpå findes der:

 • 230v tilslutning
 • 120mm blæser 
 • Kensington lås
 • Tænd og sluk knap
 • USB 3.0 port

Forklaring af RAID

Ved du ikke hvad RAID betyder, og hvilke mulighed RAID kan tilbyde, så kan du her læse vores guide dertil.


Test & Resultat

Jeg har brugt den som backupenhed til min TS-863+, der er monteret 5 x 2TB WD RED harddiske som er sat op i en RAID 6 for ekstra sikkerhed. Det betyder jo at der er 2 harddiske der kan gå i stykker, inden man for alvor har problemer.

Her under vil der være lidt billeder af overførselshastighederne, jeg fik under backup.


Konklusion

Så er vi kommet til den endelige konklusion. Jeg synes det er en kanon ting, at man kan købe udvidelsesenheder til de her servere, så man kan udvide sin nuværende server. Men man skal tænke meget over hvad man vil med det, da det er en ret dyr affære at købe de her bokse. Man kan faktisk, for kun små 600kr mere, få en helt TS-453 pro-server, og dermed have en hel server som kan noget mere end denne boks. Når dét så er sagt, så leverer den jo det man skal bruge, og den giver dig mulighed for at udvide din server med flere drev, hvilket en TS-453 pro ikke kan gøre på helt sammen måde, og derfor kan man nok heller ikke sammenligne de 2 på den måde. Når vi snakker hastigheder, så er der jo fuld smæk på når vi kører på 1Gb/s LAN. Og jeg ville virkelig gerne kunne teste det med den 10Gbit forbindelse der er mulig i den server jeg har, det må komme så snart netværksudstyret er på plads til det. Vi slutter af med et 8-tal for en god udvidelsesboks, som gør det der er lovet, men som er en smule dyr i indkøb, og derfor skal man overveje hvad man egentlig skal med den. 

plus

 • Muligheden for udvidelse af en eksisterende server
  Denne boks giver dig mulighed for at udvide dit RAID Area med 5 diske, og storebroderen giver op til 8 pladser mere i dit system, og derfor er det en smart ting, så alt kan køre via samme server.
 • Plug & play
  Her er der tale om en enhed der er nem at bruge. Der skal harddiske i, man tilslutter den via USB 3.0 og starter den med knappen bagpå, og bum så har du en udvidelsesenhed i QTS.
 • Gode hastigheder
  Som det ses på resultaterne, så er der fint med hastighed mellem enhederne.

minus

 • Indkøbsprisen
  Prisen er som sagt en af den ting der måske vil skræmme folk væk, da man nok vil sammenligne det med en hel server fra Qnap. Det er muligt for små 600kr. at købe sig en TS-453 Pro. Det er som sagt ikke det samme den gør, der skal laves en løsning der er næsten lige så god, samt at jeg har haft en Watt måler på, som siger at den bruger tæt på 45 Watt når den kører med 5 harddiske i.

overallscore8

silver

 


Conclusion

We have reached the final conclusion. I think it’s great that you can buy expansion unites to these servers, so you can expand your currant server. You have to think lot about what you want with this devise, as it’s quite expensive to buy these boxes. For only 600 Danish kr. You can actually get a whole TS-453 Pro-server, and thereby have a whole server, which can do more things than this box. That being said, it delivers as needed, and it gives you the possibility to expand your server with more drives, which a TS-453 Pro can’t do quite the same way, and that’s why you probably can’t compare these two, actually. When we’re talking speed, there’s full power when we go by 1Gb/s LAN. And I would really like to test it on a 10Gbit connection, which is possible on the server I have. I will get to this as soon as the network equipment is in place. We round up with the score 8, for a good expansion box, which performs as promised, but is a bit expensive, and therefore you have to consider what needs really you have.

plus

 

 

 • The possibility to expand an existing server
  This box give you the opportunity to expand your RAID area with 5 drives, and the big brother gives op to 8 spaces more in your system, and therefore is a smart thing, so everything can go through the same server.
 • Plug & Play
  We are talking about a unit that is really simple to use. You put in the hard drives, plug it in through the USB 3.0 and start it with the button on the back, and bang - you have and expansion unite in QTS.
 • Great speed
  As you see in the results, the speed between the unites are great.

minus

 • Purchase price
  As mentioned, the price is one of the things that might scare off people, as you would probably compare it the an entire server from Qnap. It's possible for only 600 Danish kr. to buy a TS-453 Pro. As mentioned, it doesn't do that same, there has to be a solution which is nearly as good. Also, I had a power consumption meter, which told me that it nearly uses 45 Watt when it has 5 hard rives.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

 • Prisen på produktet: 3567
Læst 422 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

 • Qnap TS-431U - Den "lille" rackserver fra Qnap, lad os se hvad den kan præstere

  Her skal vi for første gang kigge på en server der er rackmonteret. Der er ikke den store forskel, hvis man sammenligner den med deres TS-431, der har de samme specifikationer som denne, det der skiller den ud, er måden de monteres eller står på. Denne model er lavet til at sidde i et 19" rack skab og har derfor andre dimensioner.

  Qnapserver 431u

 • Fremtidens hurtigere internet

  Google, Microsoft og Mozilla slår sig sammen og udvikler ny teknologi der accelererer web applikationer.

  webassembly

 • Qnap TVS-863+ - Qnap's første AMD-baserede server

  Så er tiden kommet til at vi skal kigge nærmere på Qnap's golden server. Det er den første model som er udstyret med en 4-kernet AMD processor, til at levere regnekraften til alle de processorer man skal have kørende. Man ser jo en tendens til at folk vælger Intel baserede systemer fremfor AMD, så lad os se om det er berettet, eller om den kan gøre det lige så godt med AMD regnekraft.

  qnapts863

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus