Torsdag, 26 marts 2015 11:47

Qnap TS853S Pro - Lavt strømforbrug er det nye sort

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)

Qnap er nu også med på moden, med de små harddiske, som ikke bruger den samme mængde strøm som de store 3.5" harddiske. Det sætter dog også begrænsninger, i form af størrelsen af lager plads per harddisk, og hastigheden på hver harddisk.

qnap853slim

QNAP logo

QNAP Systems formål er at levere et omfattende udbud af banebrydende Network Attached Storage (NAS) og netværk video optagere (NVR) løsninger. QNAP integrerer teknologi og design til at frembringe kvalitetsprodukter, der effektivt forbedrer virksomhedens effektivitet med fildeling, virtualisering applikationer, lagerstyring og overvågning i de forretningsmæssige miljøer, samt berige underholdnings livet for hjemmebrugere med et faktastisk multimedia center oplevelse.


Specifikationer

Gruppe Netværkslagring
Mærke QNAP
Kompatibilitet Pc / Mac / Unix
Model TS-853 Pro-8G
Produktlinje QNAP
Fabrikant QNAP
Antal pakker 1,00
Controller-grænsefladetype I Serial ATA-600
RAID RAID 0 / RAID 1 / RAID 5 / RAID 10 / JBOD / RAID 5 hot spare / RAID 6 / RAID 6 hot spare / RAID 10 hot reserve
Type RAID
Understøtter iSCSI ISCSI
Totale lagringskapacitet 0 GB
Netværkslagringstype NAS-server
Krypterings algoritme FIPS 140-2 / 256-bit AES
Egenskaber K-lås sikkerheds slot / Indbygget køleblæser
Produktfarve Sort
Installeret størrelse 512 MB
Strømforsyning 350 Watt
Strømforbrug ved drift 59.54 Watt
Nominal spænding AC 120/230 V
Nødvendig frekvens 50/60 Hz
Type Intern strømforsyning
Understøttet udstyr/antal moduler 8,00
Installeret udstyr/antal moduler 0,00
Indbygget udstyr LED-panel
Hukommelsesteknologi DDR3L SDRAM
Max. Memory Størrelse 8 GB
RAM 4 GB
OS nødvendig UNIX / Linux / Apple MacOS X eller nyere / Microsoft Windows XP eller nyere / Microsoft Windows Server 2003 eller nyere
Netværkskabel Antal inkluderet: 2
HDMI-udgang 1 stk., Type A
USB 3.0 3 stk., Type A
USB 2.0 2 stk., Type A
Ethernet 1000Base-T 4 stk., RJ-45
Fugtighedsgrad ved brug 5 - 95% (non-condensing)
Maks. driftstemperatur 40 °C
Min. driftstemperatur 0 °C
Vægt 7.3 Kg
Højde 18.52 cm
Dybde 23.54 cm
Bredde 29.82 cm
Hot-swap 8 stk., 2.5" / 3.5
Processor type Celeron
Producent Intel
Clock-frekvens 2 GHz
CPUer installeret 1,00
CPUer understøttet 1,00
Hastighed 2 - 2.9 Ghz
Type Celeron
Multi-Core Quad-Core
Netværkservicekompatibilitet Network File System (NFS) / Microsoft CIFS / FTP / Server Message Block (SMB) / FTPS / Apple File Protocol (AFP)
HTTP / HTTPS / Microsoft Active Directory (AD) / Web-based Distributed Authoring and Versioning (WebDAV)
Protokol til fjernadministration SNMP / Telnet / HTTP / HTTPS / SSH
Netværks/overføselsprotokol TCP/IP / PPTP / ISCSI / FTP / DHCP / SMTP / Bonjour / SMB
Egenskaber Wake on LAN (WOL) / Syslog understøttet / Udskriftsserver / E-mail advarsel / IPv6 understøttet / Proxyserver / ITunes server / DHCP server / Jumbo Frames support
FTP server / BitTorrent Client / UPnP Media Server / SMS alarmer / Webserver / Backup server / Download klient / IPv4 support / Overvågningsstation / DLNA Media Server
DHCP klient / E-mail meddelelse / Cloud-backup / VPN-server / Apple AirPlay
Dataforbindelsesprotokol Ethernet / Fast Ethernet / Gigabit Ethernet
Overensstemmelsesstandarder DLNA CERTIFIED / UPnP
Værttilslutning (til SD) Gigabit Ethernet
Understøttede IP Kameraer 24,00

Video


Design & Features

qnap853spro0

Vi starter med et billede af hele kassens indhold og det er stort set alt hvad man skal bruge for at komme i gang, bortset lige fra den del man skal lagre alle sine ting på, og det er jo harddiske. Du kan se nede under fanen test og resultater hvilket diske jeg bruger, og hvorfor i denne server. Ved første øjekast ligner denne server jo alle de andre lige bortset fra lige meget smalle harddisk holdere, holderne er mindre da denne model er designet til at køre med de mindre 2.5" harddiske som vi typisk ser i bærbare computere og computere der er designet til at være ultra støjsvage og lav energi systemer, og det er her jeg synes det her bliver spændene for hvor meget kan man spare her og hvad er ulemperne ved sådan et setup her. Fordelen giver jo sig selv og det er jo at der er lavere strøm forbrug og når vi snakker en server som der normalt vil stå og køre hele døgnet hele året rundt så er det jo en ret vigtigt faktor som jeg oplever ikke alle tænker over når de køber elektronik i det hele taget. Ulemper er så prisen per TB i harddisk indkøb og her er også en begrænsning på størrelsen i forhold til de traditionelle 3.5" harddiske, hvis vi tager Western Digital' NAS serie så findes de i op til 6TB på nuværende tidspunkt i 3.5" udgaven, men når vi så snakker 2.5" er der en maks kapacitet på 1TB og det er jo en ret markant forskel må man sige.

qnap853spro1qnap853spro2

Her har vi et par billeder af fronten som er den man nok vil se mest til, her er de harddisk holder samt betjenings knapper og display så man kan styre den direkte på enheden, første opsætning kan ske direkte igennem displayet på fronten og er derfor ganske nem at arbejde med, derefter kan man skanne QR koden på toppen for at finde de Apps man kan bruge direkte fra sin smartphone til opsætning. Hvis man derimod ønsker en manuel opsætning igennem computeren er den nemmest at hente deres Qfinder software der hjælper med at finde den rigtige IP adresse. Ser man bort fra de smalle harddisk holdere er fronten faktisk identisk med Qnap' øvrige modeller, meget elegant og flot uden for meget lir og forvirring.

qnap853spro3qnap853spro4

Går vi lidt tættere på kan vi se der er en USB 3.0 i fronten som har lave en hurtig kopiring af USB enheder direkte til eller fra serveren alt efter hvad den er sat op til. lige der over er der en tænd og sluk knap der jo er ret vigtig at have. Alle harddisk holdere har nu fået en mulighed for at sikre dem så de ikke bare kan slides ud, men først skal låses op med den lille sølvfarvede lås der sidder i bunden, det er ikke en løsning der kræver nøgle så ikke en total sikring. Over harddisk holderne er der 3 dioder som indikere LAN aktivitet, Harddisk status og system status. Der efter er der et display som kan vise forskellige informationer samt giver det mulighed for at sætte nogle bestemte ting op direkte på enheden, dertil er der 2 knapper som giver mulighed for at styre det.

qnap853spro6qnap853spro7

Her skal vi så kigge nærmere på de noget anderledes harddisk holdere der er i denne model, da det jo er en noget mindre harddisk er der ikke behov for en så stor holder som i de modeller til 3.5" harddiske og dermed kan der spares på pladsen, det er dog kun i bredden der er sparet da der stadig skal være plads til det Mini-ITX bundkort der styre det hele. Dermed opnår Qnap en størrelse der er tilsvarende en 4 harddisk model i 3.5" men nu med plads til hele 8 2.5" harddiske.

qnap853spro8qnap853spro9

Til sidst skal vi kigge på bagenden som jo har alle tilslutningerne og kølingen, og den er faktisk meget identisk med Qnap TS-853 pro udgaven bare med mindre køling da den er mindre i bredden og ikke udvikler den sammen varmen som en med store harddisk i.

Tilslutninger:

 • 1 x HDMI
 • 2 x USB 3.0
 • 2 x USB 2.0
 • 4 x 1GB ethernet

Montering af ekstra RAM


Software

software s 13software s 17

Højtydende
Drevet af en stærk 22nm quad-core Intel® Celeron® 2.0GHz processor med 2 GB / 8 GB energieffektiv DDR3L RAM (kan opgraderes til maks 8 GB), kombineret med støtte fra SATA 6Gb/s, 4 Gigabit LAN-porte og HDMI-udgang, TS-853S Pro er en kraftfuld NAS, der leverer op til 415 MB/s læse og skrive hastigheder. TS-853S Pro kan også automatisk øge processorens klokfrekvens fra 2,0 GHz til 2.41GHz når der er behov for CPU-intensive opgaver. TS-853S Pro´s hurtige kryptering og dekryptering ydeevne giver overførselshastigheder på op til 70MB/s med AES-256 bit kryptering, øger systemets ydeevne og sikkerhed, samtidig med at sikkerheden af følsomme data gemt i TS-853S Pro. Når den er installeret med et de nyeste dual-band 2.4GHz / 5GHz 802.11ac Wi-Fi-netværk kort, kan TS-853S Pro tilbyde bemærkelsesværdigt høje hastigheder til overførsel af store mængder af filer og streaming båndbredde-krævende multimedier.

software s 11

QTS Enkel og effektiv
Takket være den intuitive brugergrænseflade QTS bliver kontrol af TS-853S Pro nem og handy. Dens intelligente desktop giver dig mulighed for at finde ønskede funktioner hurtigt, oprette genveje på skrivebordet eller gruppe genveje, overvåge vigtige oplysninger om systemet på en real time oversigt, og åbne flere programvinduer til at køre flere opgaver samtidigt, hvilket bringer større driftseffektivitet.

Få flere oplysninger her.

software s 0

SSD cache acceleration.
TS-853S Pro understøtter SSD caching som i høj grad kan øge IOPS ydeevne lagringsvolumener. Det er perfekt til at forbedre den overordnede arbejdsgang af IOPS-krævende applikationer såsom virtualisering.

* Testet i QNAP Labs. Tallene kan variere med miljø. Se mere her.

software s 15

Brug din TS-853S Pro som en PC med den eksklusive QvPC Technology.

QNAP´s eksklusive QvPC Technology kombinere en række af high-end teknologier, herunder VM integration, multimedia transcoding, HDMI-udgang, cloud integration og NAS forbindelse teknologier, der giver brugerne mulighed for at betjene TS-853S Pro som en pc, når de tilslutter et tastatur, mus og skærm. Med QvPC teknologi, er TS-853S Pro omdannet til en omkostningseffektiv enhed med pc-funktionaliteter, for at brugerne får direkte adgang til lagrede data, køre flere programmer ved hjælp af Windows / Linux / UNIX / Android-baserede VM'er, surfe på nettet på Google Chrome nyde Full HD-videoer med op til 7.1 kanals lyd med XBMC, overvåge Surveillance Station i realtid med lokal visning, og meget mere. Se mere her.

software s 19

Kør flere operativsystemer på TS-853S Pro

Med understøttelse af Intel® Virtualization Technology (VT-x), TS-853S Pro kan man betjene Virtualization Station, omdanne TS-853S Pro til en 2-i-1 boks, der kan fungere som en almindelig NAS og en virtualisering platform, der understøtter flere operativsystemer, hurtig virtuel maskine (VM) skabelse, VM import / eksport, snapshot, og muliggør desktop operationer på webbrowsere. Med den nemme interface kan du centralt administrere alle de VM'er oprettet TS-853S Pro med en minimal indsats. Du kan også downloade VM'er på online VM markeder og importere dem til TS-853S Pro uden nogen komplekse procedurer.

Bemærk: TS-853S Pro med 8 GB RAM (TS-853S Pro-8G) anbefales. Se mere her.

operativsystem

Fildeling på tværs af platforme, centraliseret datalagring

TS-853S Pro understøtter SMB / CIFS, NFS og AFP protokoller for fildeling på tværs af Windows, Mac, Linux / UNIX-netværk. DATA, logs og ISO billeder af cd'er og dvd'er kan opbevares centralt på TS-853S Pro og beskyttes af en integreret antivirus løsning. Windows AD og LDAP tjenester gør det muligt for systemadministratorer at konfigurere brugerrettigheder ved at bruge en eksisterende Windows AD-server, LDAP-server eller indbygget LDAP service. TS-853S Pro understøtter SAMBA v4 og kan fungere som et Windows-domæne controller til at styre privilegieindstillinger.

ISO share File Station Antivirus Windows Active Directory (AD) LDAP Directory Service

software s 2

Gode backup løsninger til sikring af data

QNAP NetBak Replicator understøtter real-time og planlagt backup af data på Windows, herunder Outlook e-mail-arkivering. Apple Time Machine understøttes også til at levere Mac OS X-brugere, med en løsning til ubesværet at sikkerhedskopiere data til TS-853S Pro. USB 3.0 port på frontpanelet af TS-853S Pro er udstyret med en one-touch-kopi funktion for øjeblikkelig at sikkerhedskopiere data fra eksterne drev til TS-853S Pro med blot et enkelt klik, eller alternativt at sikkerhedskopiere data fra TS-853S Pro til eksterne drev. En bred vifte af tredjeparts backup software som Acronis® True Image og Symantec® Backup Exec er også understøttet.

NetBak Replicator Time Machine backup External device backup Third-party backup software compatibility

software s 16

Disaster recovery-løsninger bringer fred i sindet

TS-853S Pro tilbyder forskellige data recovery muligheder. RTRR (Real-Time fjernreplikering) understøtter realtid eller planlagt backup af data til en fjerntliggende NAS eller FTP-server og synkroniserer filer til en ekstern mappe fra en lokal mappe med bedre backup effektivitet og reduceret backup tid. TS-853S Pro understøtter også rsync protokol til at sikkerhedskopiere data til en anden fjernserver på planlagt grundlag. Data kan også backuppes til og restaurerer fra en række cloud storage-tjenester, herunder Amazon® S3, Amazon Glacier, Microsoft® Azure ElephantDrive®, Dropbox® og Google® Drive.

RTRR Rsync Cloud storage backup

software s 3

Omfattende sikkerhedsindstillinger

I åbne netværksmiljøer, kan selskabets egne data blive eksponeret i et potentielt hacker angeb. TS-853S Pro giver mange sikkerhedsfunktioner, såsom krypteret adgang, IP blokering, og meget mere. IT-administratorer kan også styre adgangsrettighederne for hver bruger til forskellige mapper, der forhindrer uautoriseret adgang til vigtige filer. TS-853S Pro valideres med militær-niveau FIPS 140-2 AES 256-bit kryptering, hvilket forhindrer følsomme data mod uautoriseret adgang og brud, selv om de harddiske eller hele systemet blev stjålet.

Encrypted access IP Blocking Hard drive encryption

software s 1

Opbevaring for omfattende virtualisering applikationer
TS-853S Pro understøtter VMware og Citrix®, og er kompatibel med Microsoft® Hyper-V ™ og Windows Server 2012, til gavn for fleksibel installation og administration i virtualiseringsmiljøer. TS-853S Pro understøtter VMware VAAI og Microsoft ODX for at øge ydeevnen ved at flytte server belastning for ESXi server og Hyper-V, og understøtter QNAP vSphere Client plug-in og QNAP SMI-S med forbedret driftseffektivitet og ledelse i virtualisering applikationer.

VMware® Ready™ Citrix® Ready™ Microsoft® Hyper-V™ Microsoft ODX SMI-S provider for Microsoft SCVMM

software s 18

Real-time & offline HD-video transcoding

TS-853S Pro giver overlegen real-time Full HD-video transcoding for at konvertere videoer til formater der problemfrit kan afspilles på pc'er, mobile enheder og Smart TV. Det giver mulighed for op til 5 enheder til samtidig at se de forskellige videoer, der er gemt på TS-853S Pro med on-the-fly hardware accelereret omkodning. TS-853S Pro giver dig mulighed for at nyde videoer på flere enheder, også dem der mangler kraft eller har begrænset understøttelse af filformater, uden behov for komplicerede og tidskrævende fil konvertering.

Fordelen ved offline omkodning, hvis du kun kan oprette forbindelse til en internetforbindelse med begrænset / begrænset båndbredde, kan stadig nyde stabile videoer ved at vælge en pre-renderet lavere opløsning for at afspille videoer via File Station, Video Station, eller Qfile mobil app uden at påvirke TS-853S Pro systemets ydeevne i andre kørende programmer. Dette giver også flere brugere mulighed for at afspille videoer via streaming. TS-853S Pro giver dig også mulighed for at indstille en dedikeret mappe til automatisk video transcoding.

DLNA File Station Video Station Qfile

software s 7

Full HD videoer på skærm med HD Station via HDMI kabel

QNAP HD Station integrerer kraftfulde XBMC v12 medieafspiller og webbrowser. Med HDMI 1.4a-tilslutning, kan du tilslutte TS-853S Pro til et HDTV for at nyde dine multimedier på den store skærm. Den pragtfulde brugergrænseflade og understøttelse af 7.1-surround sound passthrough * bringer jævn afspilning af Full HD 1080p video **. Du kan endda se YouTube-videoer, surfe på nettet og styre NAS serveren, bruge Google Chrome webbrowser med HD Station.

Det er praktisk og nem at styre HD Station. Brug dine mobile enheder som fjernbetjeninger ved at installere Qremote app eller bruge QNAP RM-IR002 fjernbetjening og MCE fjernbetjeninger via den indbyggede IR-modtager på TS-853S Pro. HD Station understøtter også YouTube Parring, hvor du kan vælge en YouTube-video på din smartphone, tablet eller computer og afspille det på HDTV via TS-853S Pro.

* En receiver med HDMI-understøttelse kræves for at dekode multikanals surround-lyd.
** Kvaliteten af video og musik levering kan variere alt efter hardware og netværksmiljøer.

HD Station

software s 10

Optimer it-aktiver med IT Management Station

IT Management Station, drevet af Mandriva® Pulse, giver en fleksibel service til at forvalte multi-OS og multi-site it-aktiver til erhvervslivet i alle størrelser. Ved at installere IT Management Station på TS-853S Pro, kan du centralt administrere flere it-ressourcer med mange business-applikationer, herunder omfattende opgørelse, centraliseret softwareudrulning & opdateringer, billedbehandling, remote management & support, backup & restore, og flere opgaver med større fleksibilitet og produktivitet.

IT Management Station

software s 9

Filsynkronisering tværs af flere enheder

Qsync forvandler din TS-853S Pro til et sikkert datacenter for fil synkronisering med en stor lagerkapacitet. Enhver fil uploadet til TS-853S Pro vil blive gjort tilgængelig for alle forbundne enheder, såsom computere, bærbare computere eller mobile enheder. Qsync er især nyttigt for hyppigt rejsende for at håndtere filer og altid har de mest opdaterede filer på forskellige enheder. Qsync giver flere måder fil synkronisering og gruppe fildeling, i høj grad at forbedre fleksibiliteten i samarbejdet.

Qsync

software s 5

Omfattende overvågnings løsning, der giver 24/7 sikkerhed

Surveillance Station er et professionelt overvågningsnet Video Management System (VMS), der tilbyder et brugervenligt styrings interface, over 2.700 kompatible IP-kameramodeller, og kan udvides med flere IP kamera kanal licenser. Det understøtter real-time overvågning, video & audio optagelse og afspilning med en bred vifte af brugerdefinerbare indstillinger. Du kan også installere VMobile mobil app på dine iOS® eller Android ™ enheder for at styre de overvågede kanaler når som helst og hvor som helst for at beskytte dit kontor miljø, eller installere VCAM mobile app for at slutte din enhed til et netværkskamera og straks optage til din TS-853S Pro. TS-853S Pro tilbyder 2 gratis IP kamera kanaler og du kan udvide op til 24 kanaler ved at købe ekstra licenser.

Surveillance Station

software s 12

Signage Station - Præsenterer kreativt dit animerede indhold og annoncer

Med Signage Station, er det let at skabe indhold til en bred vifte af materialer, såsom menu boards, annoncer, plakater og forretningsmæssige profiler. Signage Station er et fantastisk værktøj til at puste nyt liv dine annoncer eller animerede materialer til at fremme dine tjenester, og til at opdatere indholdet i tide. iArtist Lite applikation med intuitive redigeringsværktøjer, hjælper dig med at oprette disse med enkle træk og slip-værktøjer. Din kreativitet kan nu rejse rundt i verden med et par enkle trin til øjeblikkeligt få offentliggjort, revideret, og delt.

Signage Station

software s 8

Forbind, brug, sync og nyd med dine tablets og smartphones

TS-853S Pro er din private cloud storage, det udvider kapaciteten på dine mobile enheder. Qfile giver dig mulighed for at få adgang til, uploade, downloade, administrere og dele lagrede filer nemt som hvis du medbringer tonsvis af filer i lommen. Hvis Qfile er installeret på en iOS-enhed, kan brugerne også gennemse videoer og fotos på TS-853S Pro og spille via Apple TV. Qmanager kan du overvåge og styre TS-853S Protrådløst og effektivt uden at tænde en pc, mens Qmusic giver dig mulighed for at lytte til din musik på TS-853S Pro når som helst og hvor som helst, og download til at nyde offline.

Qfile Qmanager Qmusic

software s 6

Installer-on-demand-apps til at udvide NAS-funktionalitet

TS-853S Pro har en indbygget i App Center, der giver forskellige install-on-demand apps udviklet af QNAP og tredjeparts udviklere, herunder værktøjer til backup / sync, business, content management, kommunikation, download, underholdning og meget mere. Det er også en central placering til administration og opdatering af installerede apps. Hertil kommer, at QNAP udviklingsplatformen omfavner open source for at gøre det muligt for udviklere at skabe deres egne apps, tilføjer potentielt grænseløs potentiale for TS-853S Pro.

App centerApp center

Økonomisk opbevaring med opskalerings mulighed

TS-853S Pro tilbyder en højtydende alligevel overkommelig lagerløsning til at opfylde erhvervslivets behov for hurtig arkivering af voksende data & store filer. TS-853S Pro understøtter kapacitetsudvidelse ved at tilslutte en QNAP ekspansionsenhed. Med QNAP opskalerings løsning, kan den rå lagerkapacitet udvides efter behov, hvilket gør TS-853S Pro et ideelt fil center med en stor lagerkapacitet til virksomhedens data. Ved tilslutning af TS-853S Pro til en UX-serie ekspansionsenhed bliver du nødt til at oprette en særskilt volumen, og den samlede brugbare lagerkapacitet er volumen på TS-853S Pro Pro plus volumen på UX-serien ekspansionsenheden.

QNAP expansion enclosures

SS 853 Pro power

Energibesparende

TS-853S Pro anvender en 22nm CPU og DDR3L RAM som har lav spændings krav og lavt strømforbrug men samtidig opretholder høj ydelse i system operationer. Andre miljøvenlige design omfatter S3 dvaletilstand, planlagt tænd / sluk, harddisk standby, og Wake on LAN.

S3 sleep mode Scheduled power on/off or reset Hard disk standby Wake on LAN


Forklaring af RAID

Ved du ikke hvad RAID betyder, og hvilke mulighed RAID kan tilbyde, så kan du her læse vores guide dertil.


Test & Resultat

wd red 2.52wd red 2.53

I testen er der brugt Western Digital RED harddiske. Western Digital er en af de førende producenter på markedet inden for mekaniske harddiske og har lavet en special udgave til NAS servere og dermed er de det perfekte valg til en server som denne, dog er det ikke muligt at få med større end 1TB hvor deres Green model fås op til 2TB i stedet. dog med serveren fyldt op med denne model er der næsten 8TB rå kapacitet som nok dækker de fleste hjemmebrugers behov.
Vi er så heldige at Western Digital har hjulpet os med harddiske til vores test af servere så her skal lyde en stor tak til dem.

ATTO tester hastigheden af overførslen mellem computer og server igennem netværket. Det hele er testet på Gigabit netværk med Cat. 6. kabler.

ModelReadWrite
ASUStor AS-606T117,22 MB/s116,457 MB/s
Synology DS413j85,488 MB/s80,757 MB/s
Qnap TS-569L116,205 MB/s108,149 MB/s
Synology DS214 Play94,853 MB/s108,458 MB/s
Thecus N4800Eco97,906 MB/s117,29 MB/s
Synology DS414117,477 MB/s117,734 MB/s
Synology DS112j52,533 MB/s45,301 MB/s
Qnap TS-22196,386 MB/s84,256 MB/s
Synology DS214+104,857 MB/s118,514 MB/s
Synology DS713+104,857 MB/s117,22 MB/s
Qnap TS-42085,85 MB/s34,054 MB/s
ASUStor AS-604T99,79 MB/s114,961 MB/s
Synology DS214se89,245 MB/s83,672 MB/s
Western Digital My Cloud EX489,56 MB/s50,2 MB/s
Synology DS214+113,05 MB/s112,14 MB/s
Synology DS414j114,844 MB/s76,26 MB/s
Fujitsu Celvin Q802114,595 MB/s111,153 MB/s
ZyXEL NSA325 v284,821 MB/s78,372 MB/s
Qnap HS-21092,657 MB/s110,235 MB/s
Synology EDS14104,264 MB/s46,751 MB/s
Shuttle Omninas KD22117,477 MB/s79,328 MB/s
ASUStor AS-608T117,16 MB/s116,99 MB/s
Synology DS415play115,456 MB/s114,825 MB/s
Qnap TS-470 Pro 16GB116 MB/s112 MB/s
Synology DS414Slim111 MB/s66 MB/s
Qnap TS-451117 MB/s117 MB/s
D-Link 327L112 MB/s97 MB/s
Qnap TS-653 Pro 8GB118,7 MB/s118,9 MB/s
Synology DS215j111 MB/s101 MB/s
Qnap TS-43180 MB/s118,5 MB/s
ASUStor AS-5102T119 MB/s118 MB/s
Qnap TS-853S Pro119,8 MB/s117,9 MB/s
Qnap TS-863+120,3 MB/s118,9 MB/s
ASUStor AS-5104T118,6 MB/s118,2 MB/s
Qnap TS-431U76,8 MB/s107 MB/s
Qnap TS-453 mini118 MB/s117 MB/s
Thecus N2310115 MB/s95 MB/s
Synology DS416117 MB/s115 MB/s
Synology RS2416RP+120 MB/s118MB/s
Qnap TS-1263U-RP+120 MB/s119MB/s
ASUStor AS-1004T116 MB/s117MB/s
ASUStor AS-3104T118 MB/s118MB/s

Som det tydeligt ses, så maxes 1GBps netværket ud og det er jo ofte her at vi rammer en mur, da der ikke er mere båndbredde at bruge af. Jeg ser frem til at det bliver mere almindeligt at man køre med 10Gbps netværk i hjemmet, så det ikke længere er det der sætter grænserne for hastighederne, men derimod hastigheden på harddiske og controllere i stedet.


Konklusion

Jeg må jo igen sige at, Qnap bare laver nogle gode og solide produkter. Jeg bruger selv både denne server og en Qnap TS-863+, og de gør det bare super godt. Der har ikke været et eneste nedbrud eller andre former for problemer, de har kørt stabilt og har en masse gode funktioner, som også er med til at gøre hele oplevelsen meget bedre. Men det der virkelig kærtegner denne server, er at den bruger noget mindre strøm end mange i dens klasse. Selvom vi er ude i en Quad-core processor og 8 harddiske, har jeg kunne måle mig frem til at den ikke kommer over 30.5 Watt i timen, og det er meget imponerende med så mange kræfter, og så alligevel ligge så lavt. Til sammenligning har jeg TS-863+ som ligger op imod de 70 Watt i timen under load, og det er jo en hel del mere, hvis man regner på årsbasis og det er det der tæller. Der er dog en ulempe ved det, og det er at man ikke har mulighed for ligeså meget plads på samme antal harddiske som med en model til 3.5" harddiske, så det er her man skal være vågen og vælge efter sine egne behov. På nuværende tidspunkt er det muligt at få Western Digital RED harddiske på op til 1TB, og vælger man den model der hedder Green, kan man få op på 2TB per harddisk. Så tager man formålet i betragtning, så er det altså en server der gør det til UG, med kryds og bolle. Den leverer super god ydelses, med et meget lavt strømforbrug, samt et meget lavt støj niveau. Den har kunnet stå i min stue uden at man kunne høre den, og det er selv under belastning. Vi slutter af med et flot 10 tal, fordi Qnap bliver ved med at overraske med gode og innovative løsninger. I denne klasse ser jeg ikke umiddelbart nogle konkurrenter, da de andre producenter ikke har lavet noget, der på nogen måder matcher dennes hardware og størrelse.

plus

 • Hurtigt og kraftigt server med lavt strømforbrug
  Det er jo super fedt at den med så kraftigt hardware, stadig ikke bruger mere strøm end den gør, og med en SSD løsning, ville man sikkert kunne få den endnu længere ned, men så stiger prisen per TB endnu mere.
 • Flot design som altid
  Qnap holder en rød tråd igennem stort set hele deres serie, og det kan jeg godt lide, de er ret pæne og stikker ikke vildt ud, med det sorte design.
 • Nu også med Kodi
  Nu er Qnap også med på den nyeste version af mediecenter softwaren Kodi, som før hed XBMC, det giver dig mulighed for at afspille film og musik direkte på dit TV via HDMI.
 • Meget støjsvag
  Da der ikke bliver udviklet ret meget varme fra den kraftige Quad-core, med 22nm teknologi, og harddiskene heller ikke udvikler meget varme, er der heller ikke behov for vildt meget køling og derfor er der ikke meget støj fra den.
 • Nyt design på harddisk holdere
  De små holdere til denne model er ikke lavet på helt samme måde som de gamle, og det er som om de her bare er lidt bedre, de både sidder bedre, og føles af højere kvalitet.

minus

 • Jeg kan ikke sige noget negativt om serveren
  Det negative der er i denne løsning er mangel på TB i de små harddiske. Men denne del er ikke noget Qnap kan rette op på, det er harddisk producenterne, der ikke har lavet modeller med større kapacitet.

overallscore10

gold

 


 

I can indeed say it again, Qnap is just creating some good and reliable products. I use both this server and a Qnap TS-863+, and they do it extremely well. There has not been a single crash or other kinds of problems, they have been running stable and has a lot of good features, which also helps to make the whole experience that much better. But what really caress this server ,is that it uses somewhat less power than many in its class. Even though that it's got a quad-core processor and 8 hard drives, I measured it to be using only around 30.5 watts per hour, and that is very impressive with so much power, and yet be using that little amout of watts. For comparison, I have TS-863+ which is adjacent to the 70 watts per hour under load, and it's a lot more if you plan on an annual basis, and that is what counts. However, there is a downside to it, and that is that you do not have the opportunity to get as much capacity on the same number of hard drives, as a model for 3.5" hard drives, so this is where you have to be awake and choose according to your own needs. At present time it is possible to get Western Digital RED hard drives up to 1TB, and if you choose the model called Green, you can get up to 2TB per hard drive. So with aim in view, then this is a server that does it extremely well, with noughts and crosses. It delivers extremely good performance with very low power consumption, and very low noise level. It has been able to stand in my living room without me hearing it, and that is even under load. We conclude by a great score of 10, because Qnap continues to surprise with good and innovative solutions. In this class, I dont see any competitors, as no one else have created anything that in any way, matches its hardware and size.

plus

 

 

 • Fast and powerful server with low power consumption
  It's super cool that it, with such powerful hardware, still doesn't use more power than it does, and with an SSD solution, you would probably be able to get it down even further, but then the price per TB will rise even more.
 • Great design as always
  Qnap has been holding a red thread through almost all their series, and I like that, they are pretty neat and does not stick wildly out, with the black design.
 • Now with Kodi
  Now Qnap also support the latest version of the media center software Kodi, which previously was called XBMC, it allows you to play movies and music directly on your TV via HDMI.
 • Very quiet
  Since there isn't developed much heat from the powerful Quad-core with 22nm technology, and the hard drives not developing that much heat either, there is no need for that much cooling and therefore it isn't noisy at all.
 • New design on the hard drive brackets
  The small brackets on this model, isn't made in the exact same way as the old ones, and it's as if these are just a bit better, they both fit better, and feel better in relation to the quality.

minus

 • I can't say anything negative about the server
  The negative thing with this solution is the lack of TB capacity on the small hard drives. But this part is not something Qnap can correct, that's the hard drive manufacturers, who have not made models with larger capacity.

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1959 gange
Log ind for at skrive en kommentar.