Onsdag, 19 november 2014 12:03

QNAP TS-653 Pro 8 GB - Serveren både til hjemmet og firmaet

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal idag kigge på denne NAS server fra QNAP, en TS-653 Pro i 8 GB udgaven. Den kan dog fåes i en 2 GB udgave også.

Qnap ts653 pro start

Den kan bruges i hjemmet til blandt andet lager og mediecenter, og i firmaet til lager og måske en Citrix server. Dog skal man have 8GB udgaven til det.


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 6732,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
QNAP Systems formål er at levere et omfattende udbud af banebrydende Network Attached Storage (NAS) og netværk video optagere (NVR) løsninger.
QNAP logo
QNAP integrerer teknologi og design til at frembringe kvalitetsprodukter, der effektivt forbedrer virksomhedens effektivitet med fildeling, virtualisering applikationer, lagerstyring og overvågning i de forretningsmæssige miljøer, samt berige underholdnings livet for hjemmebrugere med et faktastisk multimedia center oplevelse.

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 8208,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
 
Generelt  
Enhedstype NAS-server
Vært Tilslutning Gigabit Ethernet
Totale lagringskapacitet 0 GB
Installeret udstyr/antal moduler 0 (installeret) / 6 (maks.)
Bredde 25.7 cm
Dybde 23.5 cm
Højde 17.5 cm
Vægt 5.2 kg
Indbygget udstyr LED-panel
Processor / Hukommelse  
Antal installerede processorer 1 x Intel Celeron 2 GHz
Antal kerner Quad-Core
Maks. antal understøttet 1
Installeret RAM 8 GB (installeret) / 8 GB (understøttet) - DDR3L
Installeret flashhukommelse 512 MB
Controller for lagring  
Type RAID
Interfacetype SATA 6Gb/s
RAID-niveau RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10, JBOD, RAID 5 hot spare, RAID 6 hot spare, RAID 10 hot reserve
Netværk  
Dataforbindelsesprotokol 10Mb LAN, 100Mb LAN, GigE
Netværks/overføselsprotokol TCP/IP, PPTP, iSCSI, SMTP, FTP, DHCP, Bonjour, SMB
Protokol til fjernadministration SNMP, Telnet, HTTP, HTTPS, SSH
Netværkservicekompatibilitet Microsoft Active Directory (AD), Microsoft CIFS, Network File System (NFS), FTP, FTPS, Server Message Block (SMB), Apple File Protocol (AFP), HTTP, HTTPS, Web-based Distributed Authoring and Versioning (WebDAV)
Egenskaber Wake on LAN (WOL), Syslog understøttet, E-mail advarsel, udskriftsserver, IPv6 understøttet, proxyserver, webserver, backup server, download klient, iTunes server, Jumbo Frames support, DHCP server, FTP server, SMS alarmer, BitTorrent Client, UPnP Media Server, IPv4 support, overvågningsstation, DLNA Media Server, DHCP klient, e-mail meddelelse, cloud-backup, VPN-server, Apple AirPlay
Krypterings algoritme FIPS 140-2, 256-bit AES
Overensstemmelsesstandarder DLNA CERTIFIED, UPnP
Sikkerhed DVR  
Understøttede IP Kameraer 24
Ekspansion / Konnektivitet  
Udvidelses-båse 6 (total) / 6 (fri) x hot-swap - 2.5" / 3.5"
Interface 4 x Ethernet 1000Base-T - RJ-45 
  2 x USB 2.0 - Type A 
  3 x USB 3.0 - Type A 
  1 x HDMI-udgang - Type A
Diverse  
Medfølgende ledninger 2 x netværkskabel
Egenskaber K-lås sikkerheds slot, indbygget køleblæser
Effekt  
Strømenhed X intern strømforsyning
Nødvendig spænding AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
Strømforbrug ved drift 41.65 Watt
Strømforsyning 250 Watt
Medfølgende programmer / Systemkrav  
OS nødvendig UNIX, Linux, Microsoft Windows XP eller nyere, Apple MacOS X eller nyere, Microsoft Windows Server 2003 eller nyere

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 8208,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Unboxing video

Jeg har lånt lidt videoer fra vores andre artikler omkring Qnap software og lagt dem ind her, da softwaren er den samme som på de andre. Dog bliver der nogen gange sagt andre model numre, men det skal i ikke tænke på.

Software gennemgang af Qnap

Gennemgang af Qnap Virtualization Station

Gennemgang af sikkerheds indstillinger Qnap QTS


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 8208,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Qnap ts653 pro s 12 Qnap ts653 pro s 13

Qnap ts653 pro s 14

Her kan vi se kassen, som NAS serveren kommer i, der er et stort billede på fronten, så man kan se hvad det er man får. Der ses den store 6 bays NAS server, som er startet op, så der er lys i alle dioderne og skærmen. Til venstre reklamerer de med den stærke Intel Celeron Quad Core processor på 2,0 GHz, som booster op til 2,41 GHz, hvilket er rigeligt med kræfter til de fleste brugere. Kigger vi på bagsiden kan vi se de forskellige anvendelses muligheder, og som man kan se er der masser af muligheder. Lige fra styring af virtuelle maskiner til at sætte til TV'et og streame video. På siden kan vi se et lille udpluk af de applikationer, som kan ligger på NAS serveren, plus et lille felt, med lidt info. Bl.a. at den har 8GB ram, både plads til 2,5" og 3,5" drev med 6Gb/s, 4 stk Ethernet porte på 1 Gbit, kontrol af virtuelle maskiner, ekstern udvidelse muligheder, indbygget transcoder og 1080P afspilning via HDMI.

Qnap ts653 pro s 6 

Det er en rimelig tilbehørspakke, man får med til disse servere. Du får alt med, så det eneste du mangler, er at montere harddisk / harddiske og sætte stikkene i så er du kørende.

Pakkens indhold:

TS-653 Pro serveren

Quick installation guide

Diverse skruer til montering af harddiske

Strøm kabel

2 stk nøgler til at låse harddisk skufferne fast

2 stk Ethernet kabler

Qnap ts653 pro s 1 Qnap ts653 pro s 2

Qnap ts653 pro s 3 Qnap ts653 pro s 5

Her ser vi serveren, som den står, når man tager den ud af kassen. Vi tager lige en hurtig gennemgang af fronten; til venstre kan vi se det store blanke Qnap logo, som virkelig bliver tydelig, på den ellers mørkegrå overflade. Lige under logoet har vi Power knappen og en af de 3 USB 3,0 porte. Den usb port i fronten er omgivet af en copy knap, som bruges til at lave nemme backups, af bl.a. USB sticks. Til højre har vi de 6 harddisk skuffer, som kan aflåses, hvis man ikke ønsker at de bare kan trækkes ud - dette er noget vi kun ser på Qnap´s Pro udgaver. Over harddisk skufferne har vi et display, men det kommer vi lidt nærmere ind på ved de næste billeder. Siderne er lavet i noget der ligner børstet stål, som mange af de andre Qnap serverer også er lavet i. Jeg siger hvis godt nok på unboxing video'en, at jeg ikke havde set det før, men jeg tror jeg har tænkt på Synology. I siderne er der lavet udluftningshuller, så det er nemmere for blæserne bagi, at køle de forskellige ting af. Kigger vi bag på serveren, kan vi se de 2 store 90mm blæsere, der trækker luft i gennem serveren, for at køle det hele så lydløst, som muligt. Over blæserne ser vi strømstikket og blæseren til strømforsyningen. Til højre for det, ser vi skilte med de MAC-adresser de 4 netkort har, og derefter en skilt med diverse godkendelser og modelnummer. Helt til højre ser vi en reset knap, hvis det hele nu går i "ged". Under den, ser vi HDMI stikket til direkte afspilning af video på et TV, da serveren har indbygget transcoder og den kommer med HD station og dermed XBMC. Lidt længere nede ser vi 2 stk USB 3,0 porte og 2 stk USB 2,0 porte, så der er masser af muligheder for tilslutning af diverse ting jeg har blandt andet sat et lille trådløst tastatur til min. Sidst men bestemt ikke mindst ser vi også de 4 Gigabit Ethernet porte, så der er virkelig muligheder for høje hastigheder over hele linjen.

Qnap ts653 pro s 4 Qnap ts653 pro s 11

Her kom vi til delen med diverse indikatorer, blandt andet det lille display. På billedet til venstre er det tydeligt at se at det lille display viser serverens IP-adresse osv.. Udover at vise IP-adressen, kan man faktisk styre sin NAS server udelukkende ved hjælp af de knapper, select og enter, til højre for displayet. Selvfølgelig er det ikke så voldsom en menu, som man ser når man logger ind på den på PC'en, men man kan faktisk komme godt i gang bare med de 2 knapper og displayet. Til venstre for displayet er der 3 små dioder, som viser om enheden er tændt, den næste om der er USB sat til og nummer 3 er LAN aktivitet. Kigger vi over hver enkelt harddisk holder, sidder der en lille diode og viser aktivitet for den enkelte harddisk. Er de så sat i RAID, vil de selvfølgelig blinke på samme tid. Som man kan se, var jeg så heldig at få en af Qnaps egne fjernbetjeninger med og den virker meget nem og overskuelig. Den lille IR modtager sidder lige under de 2 knapper i højre side. Det eneste minus jeg kan finde ved fjernbetjeningen er, at den skal peges meget direkte mod IR modtageren for at fange signalet ordentligt.

Qnap ts653 pro s 0 Qnap ts653 pro s 9

Qnap ts653 pro s 8 Qnap ts653 pro s 10

Her har jeg prøvet at vise hvor nemt det er at sætte harddiske i denne server. Jeg valgte at smide nogle Western Digital Red på 4TB i, og sætte disse i RAID, for virkelig at kunne se hvor meget denne server kunne yde. Kigger vi på det 3. billede, har jeg lagt selve holderen ovenpå den ene harddisk, så man kan se hvordan de 4 huller passer sammen. Der er afmærket huller til både 2,5" og 3,5" diske, så man har mulighed for at montere SSD diske i stedet for mekaniske diske. Når man har sat harddisken i holderen, skubber man hele holderen ind på plads igen og drejer nøglen, så er den låst fast, så uvedkommende ikke bare kan tage diskene ud.


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 8208,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

software s 13 software s 17

Højtydende
Drevet af en stærk 22nm quad-core Intel® Celeron® 2.0GHz processor med 2 GB / 8 GB energieffektiv DDR3L RAM (kan opgraderes til maks 8 GB), kombineret med støtte fra SATA 6Gb/s, 4 Gigabit LAN-porte og HDMI-udgang, TS-653 Pro er en kraftfuld NAS, der leverer op til 415 MB/s læse og skrive hastigheder. TS-653 Pro kan også automatisk øge processorens klokfrekvens fra 2,0 GHz til 2.41GHz når der er behov for CPU-intensive opgaver. TS-653 Pro´s hurtige kryptering og dekryptering ydeevne giver overførselshastigheder på op til 70MB/s med AES-256 bit kryptering, øger systemets ydeevne og sikkerhed, samtidig med at sikkerheden af følsomme data gemt i TS-653 Pro. Når den er installeret med et de nyeste dual-band 2.4GHz / 5GHz 802.11ac Wi-Fi-netværk kort, kan TS-653 Pro tilbyde bemærkelsesværdigt høje hastigheder til overførsel af store mængder af filer og streaming båndbredde-krævende multimedier.

software s 11 

QTS Enkel og effektiv
Takket være den intuitive brugergrænseflade QTS bliver kontrol af TS-653 Pro nem og handy. Dens intelligente desktop giver dig mulighed for at finde ønskede funktioner hurtigt, oprette genveje på skrivebordet eller gruppe genveje, overvåge vigtige oplysninger om systemet på en real time oversigt, og åbne flere programvinduer til at køre flere opgaver samtidigt, hvilket bringer større driftseffektivitet.

Få flere oplysninger her.

software s 0

SSD cache acceleration.
TS-653 Pro understøtter SSD caching som i høj grad kan øge IOPS ydeevne lagringsvolumener. Det er perfekt til at forbedre den overordnede arbejdsgang af IOPS-krævende applikationer såsom virtualisering.

* Testet i QNAP Labs. Tallene kan variere med miljø.

Se mere her.

software s 15

Brug din TS-653 Pro som en PC med den eksklusive QvPC Technology.

QNAP´s eksklusive QvPC Technology kombinere en række af high-end teknologier, herunder VM integration, multimedia transcoding, HDMI-udgang, cloud integration og NAS forbindelse teknologier, der giver brugerne mulighed for at betjene TS-653 Pro som en pc, når de tilslutter et tastatur, mus og skærm. Med QvPC teknologi, er TS-653 Pro omdannet til en omkostningseffektiv enhed med pc-funktionaliteter, for at brugerne får direkte adgang til lagrede data, køre flere programmer ved hjælp af Windows / Linux / UNIX / Android-baserede VM'er, surfe på nettet på Google Chrome nyde Full HD-videoer med op til 7.1 kanals lyd med XBMC, overvåge Surveillance Station i realtid med lokal visning, og meget mere.

Se mere her.

software s 19

Kør flere operativsystemer på TS-653 Pro

Med understøttelse af Intel® Virtualization Technology (VT-x), TS-653 Pro kan man betjene Virtualization Station, omdanne TS-653 Pro til en 2-i-1 boks, der kan fungere som en almindelig NAS og en virtualisering platform, der understøtter flere operativsystemer, hurtig virtuel maskine (VM) skabelse, VM import / eksport, snapshot, og muliggør desktop operationer på webbrowsere. Med den nemme interface kan du centralt administrere alle de VM'er oprettet på TS-653 Pro med en minimal indsats. Du kan også downloade VM'er på online VM markeder og importere dem til TS-653 Pro uden nogen komplekse procedurer.

Bemærk: TS-653 Pro med 8 GB RAM (TS-653 Pro-8G) anbefales.

Se mere her.

operativsystem

Fildeling på tværs af platforme, centraliseret datalagring

TS-653 Pro understøtter SMB / CIFS, NFS og AFP protokoller for fildeling på tværs af Windows, Mac, Linux / UNIX-netværk. DATA, logs og ISO billeder af cd'er og dvd'er kan opbevares centralt på TS-653 Pro og beskyttes af en integreret antivirus løsning. Windows AD og LDAP tjenester gør det muligt for systemadministratorer at konfigurere brugerrettigheder ved at bruge en eksisterende Windows AD-server, LDAP-server eller indbygget LDAP service. TS-653 Pro understøtter SAMBA v4 og kan fungere som et Windows-domæne controller til at styre privilegieindstillinger.

ISO share File Station Antivirus Windows Active Directory (AD) LDAP Directory Service

software s 2

Gode backup løsninger til sikring af data

QNAP NetBak Replicator understøtter real-time og planlagt backup af data på Windows, herunder Outlook e-mail-arkivering. Apple Time Machine understøttes også til at levere Mac OS X-brugere, med en løsning til ubesværet at sikkerhedskopiere data til TS-653 Pro. USB 3.0 port på frontpanelet af TS-653 Pro er udstyret med en one-touch-kopi funktion for øjeblikkelig at sikkerhedskopiere data fra eksterne drev til TS-653 Pro med blot et enkelt klik, eller alternativt at sikkerhedskopiere data fra TS-653 Pro til eksterne drev. En bred vifte af tredjeparts backup software som Acronis® True Image og Symantec® Backup Exec er også understøttet.

NetBak Replicator Time Machine backup External device backup Third-party backup software compatibility

software s 16

Disaster recovery-løsninger bringer fred i sindet

TS-653 Pro tilbyder forskellige data recovery muligheder. RTRR (Real-Time fjernreplikering) understøtter realtid eller planlagt backup af data til en fjerntliggende NAS eller FTP-server og synkroniserer filer til en ekstern mappe fra en lokal mappe med bedre backup effektivitet og reduceret backup tid. TS-653 Pro understøtter også rsync protokol til at sikkerhedskopiere data til en anden fjernserver på planlagt grundlag. Data kan også backuppes til og restaurerer fra en række cloud storage-tjenester, herunder Amazon® S3, Amazon Glacier, Microsoft® Azure ElephantDrive®, Dropbox® og Google® Drive.

RTRR Rsync Cloud storage backup

software s 3

Omfattende sikkerhedsindstillinger

I åbne netværksmiljøer, kan selskabets egne data blive eksponeret i et potentielt hacker angeb. TS-653 Pro giver mange sikkerhedsfunktioner, såsom krypteret adgang, IP blokering, og meget mere. IT-administratorer kan også styre adgangsrettighederne for hver bruger til forskellige mapper, der forhindrer uautoriseret adgang til vigtige filer. TS-653 Pro valideres med militær-niveau FIPS 140-2 AES 256-bit kryptering, hvilket forhindrer følsomme data mod uautoriseret adgang og brud, selv om de harddiske eller hele systemet blev stjålet.

Encrypted access IP Blocking Hard drive encryption

software s 1

Opbevaring for omfattende virtualisering applikationer
TS-653 Pro understøtter VMware og Citrix®, og er kompatibel med Microsoft® Hyper-V ™ og Windows Server 2012, til gavn for fleksibel installation og administration i virtualiseringsmiljøer. TS-653 Pro understøtter VMware VAAI og Microsoft ODX for at øge ydeevnen ved at flytte server belastning for ESXi server og Hyper-V, og understøtter QNAP vSphere Client plug-in og QNAP SMI-S med forbedret driftseffektivitet og ledelse i virtualisering applikationer.

VMware® Ready™ Citrix® Ready™ Microsoft® Hyper-V™ Microsoft ODX SMI-S provider for Microsoft SCVMM

software s 18

Real-time & offline HD-video transcoding

TS-653 Pro giver overlegen real-time Full HD-video transcoding for at konvertere videoer til formater der problemfrit kan afspilles på pc'er, mobile enheder og Smart TV. Det giver mulighed for op til 5 enheder til samtidig at se de forskellige videoer, der er gemt på TS-653 Pro med on-the-fly hardware accelereret omkodning. TS-653 Pro giver dig mulighed for at nyde videoer på flere enheder, også dem der mangler kraft eller har begrænset understøttelse af filformater, uden behov for komplicerede og tidskrævende fil konvertering.

 

Fordelen ved offline omkodning, hvis du kun kan oprette forbindelse til en internetforbindelse med begrænset / begrænset båndbredde, kan stadig nyde stabile videoer ved at vælge en pre-renderet lavere opløsning for at afspille videoer via File Station, Video Station, eller Qfile mobil app uden at påvirke TS-653 Pro systemets ydeevne i andre kørende programmer. Dette giver også flere brugere mulighed for at afspille videoer via streaming. TS-653 Pro giver dig også mulighed for at indstille en dedikeret mappe til automatisk video transcoding.

DLNA File Station Video Station Qfile

software s 7

Full HD videoer på skærm med HD Station via HDMI kabel

QNAP HD Station integrerer kraftfulde XBMC v12 medieafspiller og webbrowser. Med HDMI 1.4a-tilslutning, kan du tilslutte TS-653 Pro til et HDTV for at nyde dine multimedier på den store skærm. Den pragtfulde brugergrænseflade og understøttelse af 7.1-surround sound passthrough * bringer jævn afspilning af Full HD 1080p video **. Du kan endda se YouTube-videoer, surfe på nettet og styre NAS serveren, bruge Google Chrome webbrowser med HD Station.

 

Det er praktisk og nem at styre HD Station. Brug dine mobile enheder som fjernbetjeninger ved at installere Qremote app eller bruge QNAP RM-IR002 fjernbetjening og MCE fjernbetjeninger via den indbyggede IR-modtager på TS-653 Pro. HD Station understøtter også YouTube Parring, hvor du kan vælge en YouTube-video på din smartphone, tablet eller computer og afspille det på HDTV via TS-653 Pro.

* En receiver med HDMI-understøttelse kræves for at dekode multikanals surround-lyd.
** Kvaliteten af video og musik levering kan variere alt efter hardware og netværksmiljøer.

HD Station

software s 10

Optimer it-aktiver med IT Management Station

IT Management Station, drevet af Mandriva® Pulse, giver en fleksibel service til at forvalte multi-OS og multi-site it-aktiver til erhvervslivet i alle størrelser. Ved at installere IT Management Station på TS-653 Pro, kan du centralt administrere flere it-ressourcer med mange business-applikationer, herunder omfattende opgørelse, centraliseret softwareudrulning & opdateringer, billedbehandling, remote management & support, backup & restore, og flere opgaver med større fleksibilitet og produktivitet.

IT Management Station

software s 9

Filsynkronisering tværs af flere enheder

Qsync forvandler din TS-653 Pro til et sikkert datacenter for fil synkronisering med en stor lagerkapacitet. Enhver fil uploadet til TS-653 Pro vil blive gjort tilgængelig for alle forbundne enheder, såsom computere, bærbare computere eller mobile enheder. Qsync er især nyttigt for hyppigt rejsende for at håndtere filer og altid har de mest opdaterede filer på forskellige enheder. Qsync giver flere måder fil synkronisering og gruppe fildeling, i høj grad at forbedre fleksibiliteten i samarbejdet.

Qsync

software s 5

Omfattende overvågnings løsning, der giver 24/7 sikkerhed

Surveillance Station er et professionelt overvågningsnet Video Management System (VMS), der tilbyder et brugervenligt styrings interface, over 2.700 kompatible IP-kameramodeller, og kan udvides med flere IP kamera kanal licenser. Det understøtter real-time overvågning, video & audio optagelse og afspilning med en bred vifte af brugerdefinerbare indstillinger. Du kan også installere VMobile mobil app på dine iOS® eller Android ™ enheder for at styre de overvågede kanaler når som helst og hvor som helst for at beskytte dit kontor miljø, eller installere VCAM mobile app for at slutte din enhed til et netværkskamera og straks optage til din TS -653 Pro. TS-653 Pro tilbyder 2 gratis IP kamera kanaler og du kan udvide op til 24 kanaler ved at købe ekstra licenser.

Surveillance Station

software s 12

Signage Station - Præsenterer kreativt dit animerede indhold og annoncer

Med Signage Station, er det let at skabe indhold til en bred vifte af materialer, såsom menu boards, annoncer, plakater og forretningsmæssige profiler. Signage Station er et fantastisk værktøj til at puste nyt liv dine annoncer eller animerede materialer til at fremme dine tjenester, og til at opdatere indholdet i tide. iArtist Lite applikation med intuitive redigeringsværktøjer, hjælper dig med at oprette disse med enkle træk og slip-værktøjer. Din kreativitet kan nu rejse rundt i verden med et par enkle trin til øjeblikkeligt få offentliggjort, revideret, og delt.

Signage Station

software s 8

Forbind, brug, sync og nyd med dine tablets og smartphones

TS-653 Pro er din private cloud storage, det udvider kapaciteten på dine mobile enheder. Qfile giver dig mulighed for at få adgang til, uploade, downloade, administrere og dele lagrede filer nemt som hvis du medbringer tonsvis af filer i lommen. Hvis Qfile er installeret på en iOS-enhed, kan brugerne også gennemse videoer og fotos på TS-653 Pro og spille via Apple TV. Qmanager kan du overvåge og styre TS-653 Pro trådløst og effektivt uden at tænde en pc, mens Qmusic giver dig mulighed for at lytte til din musik på TS-653 Pro når som helst og hvor som helst, og download til at nyde offline.

Qfile Qmanager Qmusic

software s 6

Installer-on-demand-apps til at udvide NAS-funktionalitet

TS-653 Pro har en indbygget i App Center, der giver forskellige install-on-demand apps udviklet af QNAP og tredjeparts udviklere, herunder værktøjer til backup / sync, business, content management, kommunikation, download, underholdning og meget mere. Det er også en central placering til administration og opdatering af installerede apps. Hertil kommer, at QNAP udviklingsplatformen omfavner open source for at gøre det muligt for udviklere at skabe deres egne apps, tilføjer potentielt grænseløs potentiale for TS-653 Pro.

App centerApp center

Økonomisk opbevaring med opskalerings mulighed

TS-653 Pro tilbyder en højtydende alligevel overkommelig lagerløsning til at opfylde erhvervslivets behov for hurtig arkivering af voksende data & store filer. TS-653 Pro understøtter kapacitetsudvidelse ved at tilslutte en QNAP ekspansionsenhed. Med QNAP opskalerings løsning, kan den rå lagerkapacitet udvides efter behov, hvilket gør TS-653 Pro et ideelt fil center med en stor lagerkapacitet til virksomhedens data. Ved tilslutning af TS-653 Pro til en UX-serie ekspansionsenhed bliver du nødt til at oprette en særskilt volumen, og den samlede brugbare lagerkapacitet er volumen på TS-653 Pro plus volumen på UX-serien ekspansionsenheden.

QNAP expansion enclosures

software s 14

Energibesparende

TS-653 Pro anvender en 22nm CPU og DDR3L RAM som har lav spændings krav og lavt strømforbrug men samtidig opretholder høj ydelse i system operationer. Andre miljøvenlige design omfatter S3 dvaletilstand, planlagt tænd / sluk, harddisk standby, og Wake on LAN.

S3 sleep mode Scheduled power on/off or reset Hard disk standby Wake on LAN


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 8208,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Da NAS serveren understøtter flere forskellige former for RAID, starter vi ud med kort at forklare hvad fordelene og ulemperne er ved disse RAID opsætninger.

JBOD - (just a bunch of disks).

 • Er ikke en RAID opsætning. JBOD kombinerer dine diske til en stor logisk disk. Herved får du ingen perfomance fordel overhovedet.
RAID 0 - (striping).
Data fordeles skiftevis fra disk til disk. Kræver minimum 2 diske.
 • Redundans: Når en enkelt disk fejler, fejler hele systemet. Redundansen forringes til 1 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Søgetiden er den samme som de underliggende diske. Overførselshastighed øges med en faktor svarende til antallet af underliggende diske, både ved læsning og skrivning.
RAID 1 - (mirroring).
Data spejles på flere diske. Kræver minimum 2 diske.
 • Redundans: Redundansen forøges med en faktor svarende til antallet af diske. To diske betyder eksempelvis dobbelt så høj redundans.
 • Performance: Ved parallel tilgang øges søgetiden med en faktor svarende til antallet af brugte diske. Overførselshastigheden øges med en faktor svarende til antallet af diske, men kun for læsninger. Ved skrivninger gælder samme overførselshastighed som for de underliggende diske.
RAID 0+1 - (striping + mirroring).
Kombination af de to ovenstående, hvor data først bliver skrevet skiftevis ud på 2 diske og disse så spejles på 2 andre diske. Kræver som minimum 4 diske; et lige antal diske. Rekonstruktion er en markant besværligere proces end for RAID 1+0, som i øvrigt giver samme fordele, derfor anbefales det ikke at bruge RAID 0+1.
 • Redundans og performance er afhængigt af konfiguration, se redundans og performance for RAID 1 og RAID 0.
RAID 1+0 - (mirroring + striping).
Data bliver først spejlet og derefter skiftevis fordelt ud på flere diske. Kræver minimum 4 diske; et lige antal diske. Benyttes ofte for at give alle redundans- og performancefordelene fra RAID 1, og yderligere vinde bedre hastighed ved skrivning fra RAID 0.
 • Redundans og performance: se ovenfor. Ved at putte flere diske i hvert mirror øges faktoren af fordelene fra RAID 1. Ved at indsætte flere mirrors i stripen øges den forbedrede skrivehastighed fra RAID level 0.
RAID 2.
Data fordeles på bitniveau eller i meget små blokke på flere diske, og en "Hamming-kode" udregnes og gemmes på en eller flere paritetsdiske. Kræver som minimum 3 diske.
RAID 3 og RAID 4 - (striping med dedikeret paritet).
Som RAID 0, men med en disk som er dedikeret til hhv. paritets-bit (RAID 3) eller paritets-blok (RAID 4). Pariteten anvendes ved data-genskabelse ved nedbrud i én disk. Kræver minimum 3 diske.
RAID 5 - (striping med distribueret paritet).
Som RAID 4, men med distribueret paritetsblok. Igen kan data genskabes ved nedbrud af én disk. Kræver minimum 3 diske for at fungere og for at have nogen relevans sammenlignet med RAID level 1.
 • Redundans: Forbedring svarende til 1 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Søgetid er den samme som den langsommeste af de underliggende diske. Overførselshastighed ved læsning er den samme som summen af de underliggende diske minus én disk, og lidt mere ved læsning, da paritetsblokken ikke skal læses. Skrivning kan være markant langsommere, fordi der ved skrivninger der er mindre end en hel RAID blok først skal læses datablokken og en paritetsblok, hvorefter der indføres nye data, paritet udregnes igen, hvorefter datablokken og paritetsblokken skrives tilbage. Specielt søgetiden ifbm. læsning af blokken kan forårsage et stort fald i performance.
RAID 6 - (striping med dobbelt distribueret paritet).
Som RAID 5, men med dobbelt så mange paritetsblokke. Her er det muligt at genskabe data ved nedbrud af to diske. kræver minimum 4 diske.
 • Redundans: Forbedring svarende til 2 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Som RAID level 5 minus én disk.
RAID 10 - Kan være forskellige ting.
Linux' RAID driver har et RAID10 modul, der minder om RAID 1+0, men som kan køre med blot 2 diske, kan bruge et ulige antal diske, kan fordele data på forskellige måder og har en lidt anden ydelsesprofil, bl.a. læsehastighed som RAID0. Desuden bruges RAID 10 ofte som benævnelse af fabrikanter som en marketing-gimmick, hvor der blot er tale om et alternativt navn for RAID level 1+0. Det samme gælder i øvrigt RAID50 vs RAID 5+0 og RAID51 vs RAID 5+1.

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 8208,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Serveren er blevet brugt til alt, fra streaming til med fildeling venner og familie. Ligegyldigt hvad jeg har smidt efter den, har den bare banket igennem det, uden nogen problemer overhovedet. Hvis vi kigger på afspilning af film, direkte fra serveren, via HDMI kabel, er der virkelig intet at komme efter, det kører bare. Selvom der både bliver uploadet og downloadet på serveren, kan man stadig se film uden problemer. Jeg var voldsomt overrasket over hastighederne, som denne server smider på overførsler. Det er en af de hurtigste vi har set på her på siden. Menuerne er nemme at finde rundt i, men det er vi jo ved at være vant til, når det kommer til QTS. Kigger på vi på støj niveauet på de store blæsere, der sidder for at køle det hele ned, så er det så minimalt at det næsten kan være løgn. Selvfølgelig er der lidt støj under opstart, da der ingen generel styring er, på blæserne, men så snart den er startet op og kører ved normalt brug, hører du den næsten ikke. Det skal lige siges at jeg har den til at stå i mit TV-møbel så den står midt i stuen.
ModelReadWrite
ASUStor AS-606T117,22 MB/s116,457 MB/s
Synology DS413j85,488 MB/s80,757 MB/s
Qnap TS-569L116,205 MB/s108,149 MB/s
Synology DS214 Play94,853 MB/s108,458 MB/s
Thecus N4800Eco97,906 MB/s117,29 MB/s
Synology DS414117,477 MB/s117,734 MB/s
Synology DS112j52,533 MB/s45,301 MB/s
Qnap TS-22196,386 MB/s84,256 MB/s
Synology DS214+104,857 MB/s118,514 MB/s
Synology DS713+104,857 MB/s117,22 MB/s
Qnap TS-42085,85 MB/s34,054 MB/s
ASUStor AS-604T99,79 MB/s114,961 MB/s
Synology DS214se89,245 MB/s83,672 MB/s
Western Digital My Cloud EX489,56 MB/s50,2 MB/s
Synology DS214+113,05 MB/s112,14 MB/s
Synology DS414j114,844 MB/s76,26 MB/s
Fujitsu Celvin Q802114,595 MB/s111,153 MB/s
ZyXEL NSA325 v284,821 MB/s78,372 MB/s
Qnap HS-21092,657 MB/s110,235 MB/s
Synology EDS14104,264 MB/s46,751 MB/s
Shuttle Omninas KD22117,477 MB/s79,328 MB/s
ASUStor AS-608T117,16 MB/s116,99 MB/s
Synology DS415play115,456 MB/s114,825 MB/s
Qnap TS-470 Pro 16GB116 MB/s112 MB/s
Synology DS414Slim111 MB/s66 MB/s
Qnap TS-451117 MB/s117 MB/s
D-Link 327L112 MB/s97 MB/s
Qnap TS-653 Pro 8GB118,7 MB/s118,9 MB/s
Synology DS215j111 MB/s101 MB/s
Qnap TS-43180 MB/s118,5 MB/s
ASUStor AS-5102T119 MB/s118 MB/s
Qnap TS-853S Pro119,8 MB/s117,9 MB/s
Qnap TS-863+120,3 MB/s118,9 MB/s
ASUStor AS-5104T118,6 MB/s118,2 MB/s
Qnap TS-431U76,8 MB/s107 MB/s
Qnap TS-453 mini118 MB/s117 MB/s
Thecus N2310115 MB/s95 MB/s
Synology DS416117 MB/s115 MB/s
Synology RS2416RP+120 MB/s118MB/s
Qnap TS-1263U-RP+120 MB/s119MB/s
ASUStor AS-1004T116 MB/s117MB/s
ASUStor AS-3104T118 MB/s118MB/s
 
Som vi kan se på ovenstående tabel, er der virkelig smæk på, når vi kommer til overførsels hastigheder. Det er en af de hurtigste, vi har haft igennem her på siden. Der er selvfølgelig rigtig meget, der spiller ind disse hastigheds tests. Både diskene, der er monteret og netværket den er koblet op på, har indflydelse. Men jeg har ikke nogen specielle ting, der skulle gøre det hurtigere end hos andre. Så disse hastigheder, ville de fleste andre også kunne opnå.

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 8208,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Jeg har nu brugt denne server i en måneds tid og må indrømme at det er den bedste NAS server jeg har haft mellem hænderne. Jeg har brugt den til alle de ting, som jeg har haft mulighed for, alt lige fra mediecenter til at hoste virtuelle maskiner. At kunne spænde så spredt med en enkelt server er intet mindre end genialt. Jeg var så heldig at QNAP smed en af deres egne fjernbetjeninger med, for virkelig at kunne prøve den af. Når man bruger fjernbetjeningen sammen med QNAP´s HD Station, ligger man ikke mærke til at det faktisk er den NAS server der afspiller og ikke et decideret mediecenter. Vi har herhjemme brugt den rigtig meget til backup vores ting, og med hende som web-integrator ligger hun dem direkte på serveren med de samme så hendes ting ikke går tabt ved nedbrud. Og på et senere tidspunkt, bliver det lavet sådan at hendes egne sider bliver hostet direkte derpå. Støj niveauet er så lavt at vi kan have den stående i stuen, uden den generer os det mindste, den står som sagt i vores TV møbel, så det er midt i stuen. Ideen med at man kan smide et tastatur og mus til den og bruge HD Station til at åbne browser og samtidig sidde bekvemt i sofaen og bruge serveren til at surfe rundt på nettet, er super god. Jeg har lige nu en Logitech Dinovo mini sat til den. Jeg har lavet et ISCSI drev på serveren og taget mine mekaniske ud af min egen pc, og du kan faktisk ikke mærke forskel. Man skal selvfølgelig sørge for at man kører på et nogenlunde netværk for at gøre dette.
 
plus
 • Fint design som vi er vant til

QNAP serverne har et lækkert design, der kan passe ind de fleste steder.

 • Ydelsen

Ydelsen på denne server er, som sagt tidligere, noget at det hurtigste vi har haft, når vi kigger på overførsels hastigheder.

 • Mulighed for fjernbetjening

Det er en fin detalje, at man kan tilkøbe en fjernbetjening til den.

 • Støj niveau

Der er så lidt at høre på denne server, så vi kan have den stående midt i stuen, uden den generer os herhjemme.

 • Mulighed for mediecenter

At man kan bruge den som mediecenter er lækkert, og den klarer det perfekt.

 • Hardware

Den har en god stor CPU og 8 GB ram

 
minus
 • IR modtageren

Selve IR modtageren til fjernbetjening kunne godt have været lidt bedre. Man skal pege meget direkte på serveren med fjernbetjeningen

 • Maks 8 GB ram

Kunne godt have brugt at man kunne opgradere rammene til 16GB for at få mere ud af Virtualization Station.

overallscore9 
silver
 

 
I've been using this server for about a month and have to admit that it's the best NAS server I've had. I have used it for everything, where I had the opportunity, everything from media center to host virtual machines. Being able to do so many things with a single server is nothing but brilliant. I was fortunate to QNAP threw one of their own remotes, so I really was able to try it out. When using the remote with QNAP's HD Station, you don’t notice that it’s actually the NAS server playing and not really a media center. We have used it at home a lot to backup our stuff, and with her as web integrator she backs up directly on the server, so her things are not lost in crashes. And at a later date, it will be made so that her own pages are being hosted directly thereon. The noise level is so low that we can have it standing in the living room, without bothering us and it is, as I mentioned before, placed on our TV furniture in the middle of the living room. The idea that you can plug a keyboard and mouse in it and use HD Station to open the browser while sitting comfortably on the couch and use the server to surf around the web, is super good. I have made an ISCSI drive on the server and taken my mechanical out of my own PC, and you can actually feel the difference. Of course one must make sure that it is running on a network or less to do so.
 
plus
 • Nice design, as we are used to

QNAP servers has a great design that can fit into most places.

 • The performance

The performance of this server is something that the fastest we've had, when we look at transfer speeds.

 • Remote control

It's a nice touch that you can buy a remote control for it.

 • Noise level

There is so little to hear on this server, so we can have the standing in the middle of the living room, without it bothering us.

 • Possibility for media center

You can use it as a media center which is cool, and it works perfectly.

 • Hardware

It has a great CPU and 8GB RAM

 
minus
 • IR receiver
The IR receiver for remote control could have been a little better. One should point very directly on the server with the remote control.
 • Maximum 8 GB RAM
It would be great, it you could upgrade the RAM to 16GB, so you could get more out of Virtualization Station.
 
overallscore9
silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1483 gange
Log ind for at skrive en kommentar.