Torsdag, 21 august 2014 07:58

Qnap TS-470 Pro 16GB - Til dig der vil have mulighed for virtuelt miljø

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Denne gang er det virtuelt miljø vi skal kigge på, det er Qnap's TS-470 Pro 16Gb udgave der giver muligheden for at lave virtuelle computere direkte fra et app på serveren.

qnapts470pro16gb

Det kræver at man har modellen med 4Gb eller mere for at kunne bruge denne funktion så det skal man lige være opmærksom på.


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

QNAP Systems formål er at levere et omfattende udbud af banebrydende Network Attached Storage (NAS) og netværk video optagere (NVR) løsninger.

QNAP logo

QNAP integrerer teknologi og design til at frembringe kvalitetsprodukter, der effektivt forbedrer virksomhedens effektivitet med fildeling, virtualisering applikationer, lagerstyring og overvågning i de forretningsmæssige miljøer, samt berige underholdnings livet for hjemmebrugere med et faktastisk multimedia center oplevelse.


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
CPU Intel® Core™ i3-3220 3.3 GHz Dual-core Processor
DRAM 16GB SO-DIMM RAM
Flash Memory 512MB DOM
Hard Disk Drive 4 x 3.5” or 2.5” SATA 6Gb/s, SATA 3Gb/s hard drive or SSD
  NOTE:
  1. The system is shipped without HDD.
  2.For the HDD compatibility list, please visit http://www.qnap.com/compatibility
LAN Port 2 x Gigabit RJ-45 Ethernet ports (expandable to 4 x GbE ports or 2 x GbE + 2 x 10GbE ports)
LED Indicators Status, USB, LAN, HDD 1 - 4
USB 2 x USB 3.0 port (rear)
  3 x USB 2.0 port (front: 1, rear:2)
  Support USB printer, pen drive, USB hub (front), and USB UPS etc.
Hard Disk Tray 4 x Hot-swappable tray with key lock
eSATA 2 x eSATA port (rear)
HDMI HDMI x 1
Audio Out 1(reserved)
Audio In 1(reserved)
Buttons Power, Reset, USB One Touch Backup
Alarm Buzzer System warning
LCD Panel Monochrome LCD display with backlight, Enter and Select buttons for configuration
Form Factor Tower
Secure Design K-lock security slot for theft prevention
Fan 1 x quiet cooling fan (9 cm, 12V DC)
PCI-E Slot 1 (for optional network or storage capacity expansion)
Dimensions 177 (H) x 180 (W) x 235 (D) mm
  6.97 (H) x7.09 (W) x 9.25 (D) inch
Weight Net weight: 4.56 kg (10.05 lbs)
  Gross weight: 5.7 kg (12.57 lbs)
Power Consumption (W) Sleep mode: 22.8W
  In Operation: 38.2W
  Power-off (in WOL mode): 1W
  (with 4 x 2TB HDD installed)
Temperature 0-40˚C
Humidity 5~95% RH non-condensing, wet bulb: 27˚C
Power Supply Input: 100-240V AC, 50/60Hz
  Output: 250W

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk

 

Qnap ts-470 Pro 16G lille0

Vi starter lige med at kigge på designet som jo er det velkendte vi har set fra Qnap i ret lang tid nu, og igen må jeg sige jeg synes det er et godt design de har valgt, den passer godt ind i både et normalt hjem og på en arbejdes plads, der er ikke noget udseendes mæssige der skiller denne fra de andre modeller, det der gør denne interessant er at den er udvidet med 16Gb Ram og derfor kan benyttes til at lave virtuelle computere som du kan tilgå fra alle steder med en internet forbindelse. Med Virtualization Station er det utrolig nemt at oprette og administrerer de virtuelle computere man har lave og den understøtter både Windows, Linux og Unix baserede systemer.

 

Pakkens indhold:

 • Qnap TS-470 Pro 16GB
 • 2 x Ethernet kabler
 • Strømkabel
 • Driver CD
 • Monteringsæt
 • Brugsanvisning

Qnap ts-470 Pro 16G lille11 Qnap ts-470 Pro 16G lille2

Qnap ts-470 Pro 16G lille4 Qnap ts-470 Pro 16G lille5
Så tager vi et kig på fronten som jo er udstyret med de 4 harddisk holder som har låse på da det er Pro udgaven af serveren, disse holdere er lavet i metal og er meget robuste og ret nemme at montere harddiske i, Qnap er dog ikke med på moden med montering unde værktøj så det må vi vendte lidt med. Der er også lidt knapper og et display som kan vise hvad IP adresse serveren har, denne funktion er noget jeg sætter stor pris på da det er en hjælpende ting når der evt. skal fejlfindes eller bare når man skal tilgå sin server. Til sidst skal vi lige have dækket hvad knapper der er i fronten, der er en tænd og sluk knap som er placeret i bunden sammen med en knap som har en USB port lige under, denne knap er til hurtig kopiring af USB enhed til serveren eller omvendt, oppe ved displayet er der også 2 knapper som lader dig styre nogle funktioner direkte på serveren.

Qnap ts-470 Pro 16G lille6 Qnap ts-470 Pro 16G lille7

Qnap ts-470 Pro 16G lille8 Qnap ts-470 Pro 16G lille10
Bagenden er også en del som er lidt spænende på den da det jo er her alt tilslutning foregår, jeg vil lave en liste her under med ind og udgange der er i den. Bagenden har en 120mm blæser som sørger for at varmen fra I3 processoren samt varmen fra harddiske og alle andre dele der varmer kan komme væk fra serveren hvis den ikke var der have vi haft et ret stort problem med at flytte varmen, trods den er der høre man den normalt ikke med mindre der er meget varmt. Øverst på bagenden er der en udvidelses port hvor man kan montere enten 2 ekstra Ethernet porte eller et 10GB/s netkort hvis man har udstyret til at udnytte det.

 

 • Lyd in /Lyd ud
 • 2 x E-sata
 • 2 x Ethernet 1000Mb/s
 • 2 x USB 3.0
 • 2 x USB 2.0
 • 1 x HDMI

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Da NAS serveren understøtter flere forskellige former for RAID, starter vi ud med kort at forklare hvad fordelene og ulemperne er ved disse RAID opsætninger.

JBOD - (just a bunch of disks).

 • Er ikke en RAID opsætning. JBOD kombinerer dine diske til en stor logisk disk. Herved får du ingen perfomance fordel overhovedet.
RAID 0 - (striping).
Data fordeles skiftevis fra disk til disk. Kræver minimum 2 diske.
 • Redundans: Når en enkelt disk fejler, fejler hele systemet. Redundansen forringes til 1 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Søgetiden er den samme som de underliggende diske. Overførselshastighed øges med en faktor svarende til antallet af underliggende diske, både ved læsning og skrivning.
RAID 1 - (mirroring).
Data spejles på flere diske. Kræver minimum 2 diske.
 • Redundans: Redundansen forøges med en faktor svarende til antallet af diske. To diske betyder eksempelvis dobbelt så høj redundans.
 • Performance: Ved parallel tilgang øges søgetiden med en faktor svarende til antallet af brugte diske. Overførselshastigheden øges med en faktor svarende til antallet af diske, men kun for læsninger. Ved skrivninger gælder samme overførselshastighed som for de underliggende diske.
RAID 0+1 - (striping + mirroring).
Kombination af de to ovenstående, hvor data først bliver skrevet skiftevis ud på 2 diske og disse så spejles på 2 andre diske. Kræver som minimum 4 diske; et lige antal diske. Rekonstruktion er en markant besværligere proces end for RAID 1+0, som i øvrigt giver samme fordele, derfor anbefales det ikke at bruge RAID 0+1.
 • Redundans og performance er afhængigt af konfiguration, se redundans og performance for RAID 1 og RAID 0.
RAID 1+0 - (mirroring + striping).
Data bliver først spejlet og derefter skiftevis fordelt ud på flere diske. Kræver minimum 4 diske; et lige antal diske. Benyttes ofte for at give alle redundans- og performancefordelene fra RAID 1, og yderligere vinde bedre hastighed ved skrivning fra RAID 0.
 • Redundans og performance: se ovenfor. Ved at putte flere diske i hvert mirror øges faktoren af fordelene fra RAID 1. Ved at indsætte flere mirrors i stripen øges den forbedrede skrivehastighed fra RAID level 0.
RAID 2.
Data fordeles på bitniveau eller i meget små blokke på flere diske, og en "Hamming-kode" udregnes og gemmes på en eller flere paritetsdiske. Kræver som minimum 3 diske.
RAID 3 og RAID 4 - (striping med dedikeret paritet).
Som RAID 0, men med en disk som er dedikeret til hhv. paritets-bit (RAID 3) eller paritets-blok (RAID 4). Pariteten anvendes ved data-genskabelse ved nedbrud i én disk. Kræver minimum 3 diske.
RAID 5 - (striping med distribueret paritet).
Som RAID 4, men med distribueret paritetsblok. Igen kan data genskabes ved nedbrud af én disk. Kræver minimum 3 diske for at fungere og for at have nogen relevans sammenlignet med RAID level 1.
 • Redundans: Forbedring svarende til 1 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Søgetid er den samme som den langsommeste af de underliggende diske. Overførselshastighed ved læsning er den samme som summen af de underliggende diske minus én disk, og lidt mere ved læsning, da paritetsblokken ikke skal læses. Skrivning kan være markant langsommere, fordi der ved skrivninger der er mindre end en hel RAID blok først skal læses datablokken og en paritetsblok, hvorefter der indføres nye data, paritet udregnes igen, hvorefter datablokken og paritetsblokken skrives tilbage. Specielt søgetiden ifbm. læsning af blokken kan forårsage et stort fald i performance.
RAID 6 - (striping med dobbelt distribueret paritet).
Som RAID 5, men med dobbelt så mange paritetsblokke. Her er det muligt at genskabe data ved nedbrud af to diske. kræver minimum 4 diske.
 • Redundans: Forbedring svarende til 2 divideret med antallet af diske.
 • Performance: Som RAID level 5 minus én disk.
RAID 10 - Kan være forskellige ting.
Linux' RAID driver har et RAID10 modul, der minder om RAID 1+0, men som kan køre med blot 2 diske, kan bruge et ulige antal diske, kan fordele data på forskellige måder og har en lidt anden ydelsesprofil, bl.a. læsehastighed som RAID0. Desuden bruges RAID 10 ofte som benævnelse af fabrikanter som en marketing-gimmick, hvor der blot er tale om et alternativt navn for RAID level 1+0. Det samme gælder i øvrigt RAID50 vs RAID 5+0 og RAID51 vs RAID 5+1.

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

ModelReadWrite
ASUStor AS-606T117,22 MB/s116,457 MB/s
Synology DS413j85,488 MB/s80,757 MB/s
Qnap TS-569L116,205 MB/s108,149 MB/s
Synology DS214 Play94,853 MB/s108,458 MB/s
Thecus N4800Eco97,906 MB/s117,29 MB/s
Synology DS414117,477 MB/s117,734 MB/s
Synology DS112j52,533 MB/s45,301 MB/s
Qnap TS-22196,386 MB/s84,256 MB/s
Synology DS214+104,857 MB/s118,514 MB/s
Synology DS713+104,857 MB/s117,22 MB/s
Qnap TS-42085,85 MB/s34,054 MB/s
ASUStor AS-604T99,79 MB/s114,961 MB/s
Synology DS214se89,245 MB/s83,672 MB/s
Western Digital My Cloud EX489,56 MB/s50,2 MB/s
Synology DS214+113,05 MB/s112,14 MB/s
Synology DS414j114,844 MB/s76,26 MB/s
Fujitsu Celvin Q802114,595 MB/s111,153 MB/s
ZyXEL NSA325 v284,821 MB/s78,372 MB/s
Qnap HS-21092,657 MB/s110,235 MB/s
Synology EDS14104,264 MB/s46,751 MB/s
Shuttle Omninas KD22117,477 MB/s79,328 MB/s
ASUStor AS-608T117,16 MB/s116,99 MB/s
Synology DS415play115,456 MB/s114,825 MB/s
Qnap TS-470 Pro 16GB116 MB/s112 MB/s
Synology DS414Slim111 MB/s66 MB/s
Qnap TS-451117 MB/s117 MB/s
D-Link 327L112 MB/s97 MB/s
Qnap TS-653 Pro 8GB118,7 MB/s118,9 MB/s
Synology DS215j111 MB/s101 MB/s
Qnap TS-43180 MB/s118,5 MB/s
ASUStor AS-5102T119 MB/s118 MB/s
Qnap TS-853S Pro119,8 MB/s117,9 MB/s
Qnap TS-863+120,3 MB/s118,9 MB/s
ASUStor AS-5104T118,6 MB/s118,2 MB/s
Qnap TS-431U76,8 MB/s107 MB/s
Qnap TS-453 mini118 MB/s117 MB/s
Thecus N2310115 MB/s95 MB/s
Synology DS416117 MB/s115 MB/s
Synology RS2416RP+120 MB/s118MB/s
Qnap TS-1263U-RP+120 MB/s119MB/s
ASUStor AS-1004T116 MB/s117MB/s
ASUStor AS-3104T118 MB/s118MB/s

Denne server er jo ikke ikke langt fra den TS-670 Pro jeg tidligere har testet så resultaterne her vil ligge meget tæt, derimod er der andre punkter hvor denne server faktisk slår den større model da denne model er udstyret med hele 16GB Ram og derfor har langt mere hukommelse til at udføre opgaverne, grunden til de mange Ram er at den er bygget til at håndtere nogle virtuelle computere som kan afvikles direkte på serveren, det kræver mange Ram så derfor de 16Gb.

 

QNAP Virtualization Station, Her skal vi se nærmere på dette app som jo er det jeg vil fokusere på i denne artikel, jeg har lavet en video hvor jeg forklare om hvordan man opretter de virtuelle computere samt hvordan man kan administrere dem.

 


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Business apps samlet på ét sted

QTS 4,0 indeholder forskellige applikationer til at opfylde erhvervslivets behov såsom lagerstyring, fildeling, virtualiserings applikationer og meget mere. Alle de tjenester og applikationer, der ofte anvendes i erhvervslivet er organiseret på skrivebordet for hurtig adgang.

qnap ts 670 pro turbo1

Ultra-high performance

TS-470 leverer ultra-højtydende hastigheder på op til 450 MB/s read og op til 423MB/s write. Den er drevet af en Dual-Core Intel ® 3,3 GHz processor og 16 GB DDR3 RAM og har 4 Gigabit LAN-porte (to onboard LAN-porte plus en dual-port Gigabit Ethernet PCI-Express NIC) for at maksimere systemets båndbredde.

qnap ts 670 pro turbo2

Fleksibel 10GbE netværks udvidelse

Den præinstallerede dual-port GbE PCI-E NIC kan erstattes med en valgfri 10GbE-adapter for at levere lynhurtige dataoverførselshastigheder for IOPS krævende applikationer.

qnap ts 670 pro turbo3

Problemfri lagerudvidelse med opskalerings-løsning

TS-470 understøtter online kapacitetsudvidelse ved at forbinde flere QNAP RAID udvidelser for at imødekomme behovene hos de voksende virksomheder. Med QNAPs opskalerings løsning, kan rå lagerkapacitet udvides til hundredvis af terabyte gradvist. Det er især nyttigt for store data applikationer, såsom data arkivering, virtualisering, opbevaring af tv-udsendelser og overvågningsvideoer.

qnap ts 670 pro turbo4

qnap ts 670 pro turbo5

Intelligent Lagerstyring

Lagerstyringen indeholder forbedrede funktioner til at sikre vigtige forretningsmæssige data, herunder RAID Hot Spare og global Hot Spare drev, SMART datamigrering, tidsbegrænset Fejl Recovery & Fejl Recovery kontrol og avanceret RAID læse fejl recovery-teknologi.

qnap ts 670 pro turbo6

Cross-platform fildeling til central lagring af data

TS-470 understøtter SMB/CIFS, NFS, og AFP protokoller for fildeling på tværs af Windows-, Mac- og Linux/UNIX-netværker. Data, logs og ISO image af cd'er og dvd'er kan opbevares centralt i NAS'en og beskyttes af en integreret antivirus løsning.

qnap ts 670 pro turbo7

Velafrundet backup-løsninger for at sikre dine data

QNAPs Netbak Replicator understøtter realtid og planlagt sikkerhedskopiering af data på Windows, herunder Outlook e-mail arkivering. USB-porten på forsiden af ​​TS-470 er udstyret med en one-touch-backup funktion for øjeblikkeligt at sikkerhedskopiere data på eksterne drev til TS-470 med blot ét klik, eller sikkerhedskopiere data på TS-470 til de eksterne drev. Apple's Time Machine er også understøttet for at tilbyde Mac OS X-brugere en ubesværet løsning til at sikkerhedskopiere data til TS-470.

qnap ts 670 pro turbo8

Disaster recovery-løsninger giver dig fred i sindet

TS-470 tilbyder forskellige muligheder for data gendannelse. RTRR (Real-Time fjernreplikering) støtter realtid eller planlagte data backup til remote Turbo NAS eller FTP-servere og synkroniserer filer til fjerntliggende mapper fra lokale mapper for bedre backup effektivitet og reduceret backup tid.

qnap ts 670 pro turbo9

Databeskyttelse

I et åbent netværk, kan virksomhedsdata blive eksponeret i en potentiel hack. TS-470 giver mange sikkerhedsfunktioner, såsom krypteret adgang, IP blokering og andre beskyttende egenskaber.

qnap ts 670 pro turbo10

iSCSI/IP-SAN lagring

ISCSI-funktionen tilbyder virksomheder et alternativ med en overkommelig IP-SAN (Storage Area Network) løsning. QNAP IP-SAN er en fremragende løsning for IOPS-intensive (Input/Output Operations Per Second) applikationer såsom databaser og OLTP (On-Line Transaction Processing).

qnap ts 670 pro turbo11

Opbevaring af omfattende virtualiserings applikationer

TS-470 er VMware® Ready ™, Citrix® Ready ™, kompatibel med Microsoft® Hyper-V ™ certificering og Windows Server 2012, som muliggør fleksibel implementering og forvaltning for virtualiserings behov. TS-470 understøtter VMware VAAI og Microsoft ODX for at øge ydelsen ved at skubbe ESXi server belastning.

qnap ts 670 pro turbo12

Bedste overkommelige løsning til lagring af videoredigering

Digital film & video produktion producerer en betydelig mængde data, der kræver højtydende RAID opbevaring med bæredygtig overførselshastigheder for at imødekomme kravene fra high-definition video redigering.

qnap ts 670 pro turbo13

HIPAA RoHS lagringsløsning

Mens medicinske data (f.eks Ephi) konstant stiger, er det nødvendigt for it-administratorer at udvikle en strategi for stærke storage-platforme inden for deres lægelige organisationer.

qnap ts 670 pro turbo14


Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 7907,- eksklusiv 16gb
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Så er vi kommet til enden, i denne test har jeg jo lavet en video om det her Virtualization Station som jeg synes fungere super godt og ikke mindst meget brugervenligt, jeg have faktisk ikke regnet med det ville så nemt at gå til som det var og det fungere bare, jeg oplevede kun lige at den har lidt svært ved at lukke computerne ned via dens konsol men ud over det virker alt andet som det skal, som jeg fortæller i video'en så synes jeg den er lige i underkanten når vi komme til processor størrelse, der så jeg gerne mindst en I5 eller større endnu for at have flere kerner at arbejde med, de 2 kerner den er udstyret med er sikkert nok til 1 eller 2 virtuelle computere men hvis der arbejdes på serveren samt de 2 virtuelle computere køre så bliver der en smugle Processor mangel, jeg håber denne model kommer med større processor på et senere tidspunkt, det kræver jo selvfølgelig også at der er nogle der vil give prisen for den. Og for lige at gøre det klart så synes jeg den er alle pengene værd da den giver de her muligheder som eller kun er tilstede på større servere eller hjemmebyggede servere som køre med Evt. Windows server eller lignende, ikke nok med den klare det her til UG så er den jo også en fremragende server ved siden af, jeg køre selv med Qnap til hverdag og er meget glad for den måde de klare deres ting på, ikke at sige de andre mærker ikke er gode, det er nok mere et spørgsmål hvad interface man er til. Jeg har faktisk ikke noget som lige pirre mig med denne server det skulle lige være Processor størrelsen der godt måtte være af en større kaliber.
 
plus
 • Ram Mængde
  Der er en stor mængde Ram i den så den kan håndtere en del virtuelle computere samt stadig fungere som fuldblods NAS server.
 • Designet er stilrent og skiller sig ud fra mængden
  Designet er holdt i den samme stil, uden for mange ændringer, og når man ser en QNAP server så ved man hvor den kommer fra.
 • Meget medfølgende tilbehør
  Der er godt med tilbehør i pakken, så man kan komme i gang med at bruge sin nye server med det samme.
 • Kraftig hardware
  Der er ingen tvivl om at det er en super stærk, og god server som kan klare meget af det man kaster efter den.
 • Funktionel og overskuelig software
  Jeg er godt inde i QTS 4.1 og det virker meget stabilt og pålideligt
 • HD Station
  Denne funktion er noget vi ser mere og mere til på de større modeller, og det er faktisk en super god ting, da man så kan drage nytte af den stærke hardware.
 • Brugervenlighed er QNAPs stærke side
  Brugervenligheden er i top, det er plug'n'play.
 • SSD cache for højere IOPS og hastighed
  Der er mulighed for SSD cache, for at opnå højere IOPS og mere hastighed generelt.

 

 
minus
 • Processor kraft
  Jeg synes den halvter en smugle på processor kræfter, det er jo også et spørgsmål om hvor mange virtuelle computere man har behov for at køre på en gang.
overallscore9 
silver
 

 
Then we come to the end of this test, I've made a video about the Virtualization Station, which I think work really well and an extremely user-friendly, I didn't expect it would be so easy as it was, and it just works. I experienced that it has little difficulty in closing down the computers via its console but beyond that everything else works as it should. As I said in the video, I think it is because of lack of power when we come to processor power, so I would like at least a I5 or greater, and to have multiple cores to work with, the two cores it is equipped with, is good enough for 1 or 2 virtually computers. But when working on the server and on two virtually computers run so there will be lacking a bit processor power, I hope this model comes with more processing power at a later time, but that demands that there are some that will give the price for it. And just to make it clear that I think it is worth every penny, as it provides the opportunities that only is present on larger servers or home-built servers. Windows server or similar, not only handle this with flying so of course also an excellent server, I run with Qnap everyday and am very happy the way they do their thing, not to say the other brands are not good, it is probably more a matter what interface you are in to. I have nothing that irritates me with this server it would just be Processing power it could contain a larger caliber.
 
plus
 • Ram Quantity

  There is a large amount of RAM in it so it can handle some virtual machines and still function as a full-blown NAS server.

 • The design is stylish and stand out from the crowd

  Design is kept in the same style, without too many changes, and when you see a QNAP server then you know where it comes from.

 • Many accessories supplied

  There is good amount of accessories in the package, so you can get started using the new server immediately.

 • Powerful hardware

  There is no doubt that it is a super strong, and a good server that can handle a lot of what you throw at it.

 • Functional and manageable software

  I am well acquainted with QTS 4.1 and it works very stable and reliable

 • HD Station

  This feature is something we see more and more of the larger ones, and it's actually a really good thing because it allows you to take advantage of the powerful hardware.

 • Ease of use is QNAP's strong

  User-friendliness, it is plug and play.

 • SSD cache for higher IOPS and speed

  It is possible SSD cache to achieve higher IOPS and more speed in general.

 
minus
 • Processor load

  I think it lags a bit on processing power, it is also a question of how many virtual machines you need to run at once.

 
overallscore9
silver
Læst 1498 gange
Log ind for at skrive en kommentar.