Onsdag, 17 september 2014 09:57

Qnap Genie - 7-i-1 Mobile NAS til deling af filer, internet og strøm

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er Qnap også ude med en mobil NAS server løsning. Denne lille server skiller sig dog lidt ud fra de andre løsninger, vi har set.

qnapgenie

Der er nemlig både fildeling, internet deling og ikke mindst indbygget strøm bank, så du altid har strøm til din smartphone.


Produktet er udlånt af: Qnap
Prisen på produktet: ,-
Produktet kan købes her: Denne er ikke tilgændelig endnu
 
QNAP Systems formål er at levere et omfattende udbud af banebrydende Network Attached Storage (NAS) og netværk video optagere (NVR) løsninger.
QNAP logo

QNAP integrerer teknologi og design til at frembringe kvalitetsprodukter, der effektivt forbedrer virksomhedens effektivitet med fildeling, virtualisering applikationer, lagerstyring og overvågning i de forretningsmæssige miljøer, samt berige underholdnings livet for hjemmebrugere med et faktastisk multimedia center oplevelse.


Produktet er udlånt af: Qnap
Prisen på produktet: ,-
Produktet kan købes her: Denne er ikke tilgændelig endnu
 
CPU MIPS 24KEc 600MHz
DRAM 64MB RAM
Flash Memory 16MB
Internal SSD 32GB
WiFi 802.11n 1T1R 150Mbps
LAN Port 1 x 100Megabit RJ-45 Ethernet port
OLED Display Yes
LED Indicators Power, Battery
USB 1 x USB 3.0 port
SD Card Slot 1 x SDXC
Buttons Info, Reset
Mode Switch WiFi Sharing/Power Bank/Off
Form Factor Pocket size
Dimensions 115 (H) x 58.5 (W) x 17.5 (D) mm
Weight 122 g
Power Consumption (W) 0.8w
Temperature 0-45˚C
Humidity 5~95% RH non-condensing, wet bulb: 27˚C
Power Adaptor No

Produktet er udlånt af: Qnap
Prisen på produktet: ,-
Produktet kan købes her: Denne er ikke tilgændelig endnu
 

Produktet er udlånt af: Qnap
Prisen på produktet: ,-
Produktet kan købes her: Denne er ikke tilgændelig endnu
 

Qnap Genie lille0 
Denne lille 7-i-1 enhed kan jo bruges til mange ting. Det jeg hovedsageligt bruger den til, er at have mine filer med mig over alt, samt at have ekstra strøm til mine smart enheder, som jo nu om dage er blevet alle mand eje. Det er dog ikke altid, man har nok plads på de her enheder eller har nok strøm til at bruge disse ting og her har Qnap lavet den smarte løsning, som afhjælper alle disse problemer og i en størrelse, der er mindre end langt de fleste smartphones. Her under vil jeg vise hvordan den er bygget op og hvad der er af ind-og udgange. Pakkens indhold:

 • Qnap Genie
 • USB 3.0 kabel
 • Brugsanvisning

Qnap Genie lille1 Qnap Genie lille2

Vi starter med fronten, som har et lille display og et lille Qnap logo. Skærmen giver info om enhedens navn og status, så man har overblik over hvad der sker på den lille server. Det er også muligt at aflæse strøm niveau her på, så man hele tiden ved hvad man har at gøre med. Der er indbygget 32GB lager plads på den, som kan udvides med et SDkort eller en USB harddisk, og dermed opnå meget mere plads på den måde. Info om pladsen bliver også vist på displayet.
Qnap Genie lille4 Qnap Genie lille3
Tager vi et kig på siderne og bagenden, kan man se der er en lille skyde knap, samt en knap man kan trykke ind. Skyde knappen er den man aktivere/tænder enheden med og der kan man vælge, om den kun skal fungere som batteribank eller som server. Man oplader sin mobil, ved at bruge den USB 3.0 port, der er i bunden af den, og når man så aktivere serveren, kan man så bruge den USB 3.0 port til en USB harddisk så man kan udvide pladsen. Lige under de 2 knapper er der et SD kortlæser, samt en USB 3.0 port, som bruges til at oplade batteriet med. SD kort porten kan enten bruges til udvidelse af plads eller som port til backup af billeder, fra ferien, direkte fra SD kortet.

Produktet er udlånt af: Qnap
Prisen på produktet: ,-
Produktet kan købes her: Denne er ikke tilgændelig endnu
 
Jeg har lavet en lille video af den, faktisk ret gode, software, der er til den og det er nok noget af det, som jeg er mest imponeret over, under denne test.

Produktet er udlånt af: Qnap
Prisen på produktet: ,-
Produktet kan købes her: Denne er ikke tilgændelig endnu
 
Det har egentlig været en lidt sjov opgave, med denne lille enhed, da jeg jo faktisk normalt bruger min store server til alle de her formål. Dog er det rart at man har en enhed som denne, der har alle de her muligheder og dermed kan løse alt, hvis jeg ikke kan få adgang til den anden server. Det er også super smart at der er indbygget batteri i den. Udover det, så ved jeg ikke hvor stor målgruppen egentlig er, for sådan en enhed her. Jeg synes ligeledes andre portable enheder måske til tider, er en smule overflødige, da vi har så god adgang til streaming og cloud baserede løsninger. Dog kan denne jo hjælpe, hvis man skal et sted hen, som ikke har nogle af de muligheder. Jeg tror personligt ikke jeg kommer til at bruge denne her ret meget mere, end til opladning af enheder og måske til at lagring af film, hvis man skal på ferie. Det forholdsvis store batteri, har jo snuppet pladsen til mere lagerplads, så det skal enten ske via SD kort eller en ekstern harddisk, som nok bliver for træls alligevel. Dog kunne den være smart, som deling i en bil eller andet i den stil. Der er senere kommet nye opdateringer til serveren, som gør den noget mere anvendelig og sjov at bruge. Jeg er sikker på at hvis de forsætter den vej, så bliver det et meget mere anvendelig produkt end jeg først havde regnet med.
 
plus
 • 7-i-1 er et smart koncept
  Jeg synes det er en super god ide, men jeg er ikke helt sikker på hvor stort publikum, der er til en enhed som denne.
 • Indbygget batteri
  Der er jo et batteri indbygget, både til at levere strøm til serveren og en ekstern enhed. Det er en fin ide, da man jo altid kan bruge lidt ekstra strøm.
 • Software er god
  Jeg synes Qnap har ramt plet med softwaren, som fungerer ganske godt og er flot at se på.
 
minus
Jeg har ikke nogle minusser om selve enheden og faktisk heller ikke softwaren. Efter den nye opdatering, blev den meget mere anvendelig og nu fungerede tingene faktisk ,så det er godkendt.
overallscore10 
gold
 

 

It has actually been a fun job, with this little device, since I usually use my big server for all these purposes. However, it is nice to have a device like this, which has all these opportunities and can solve everything, if I can't get access the other server. It's also super smart with the built-in battery. Besides that, I don't know how big the target really is, for such a unit here. Portable devices may be unnecessary at times, because we already have such good access to streaming and cloud-based solutions. However, this will of course help, if you go to a place, that doesn't have some of the options. I personally don't think I'm going to use this, besides charging devices and perhaps storing movies, if I'm going on a vacation.

The relatively large battery has snatched the space for more storage space, so it must either be via SD card or external hard drive, which probably gets too annoying anyway. However, it could be smart, as sharing in a car or something like that. Since the new updates to the server, it's been more useful and fun to use. I'm sure that if they continue that way, then it becomes a much more useful product, than I first thought.

 
plus
 • 7-in-1 is a clever concept
I think it's a really good idea, but I'm not quite sure how big the audience is, for a device like this.
 • Built-in battery
There's a built-in battery, both to provide power to the server and an external device. It's is a fine idea, since you can always use a little extra power.
 • Software's good
I think Qnap has struck a chord with the software, which works quite well and is nice to look at.
 
minus
I don’t have any minuses on the device itself, let alone the software. After the new update, it was much more useful and it actually worked, so it is approved.
 
overallscore10
gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 1075 gange
Log ind for at skrive en kommentar.