Torsdag, 16 april 2015 10:17

Razer Naga Epic Chroma - En ordentlig håndfuld mus

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

En trådløs mus, der kan skræddersys lige som man vil have den.

razer nagaepicchroma start

razerLogo

Razer er mere end blot verdens førende brand inden for gaming. Razer blev grundlagt tilbage i 1998 i San Diego, Californien af Razer' CEO Min-Liant Tan og deres præsident Robert "Razerguy" Krakoff i et lille kontor  de delte med et par andre spillere. I dag er Razer vokset med flere hundrede medarbejdere på verdensplan og har kontorer i ni byer, herunder San Francisco, Hamborg, Seoul, Shanghai og Singapore. Razer' vision fra begyndelse var at blive verdens største gaming brand ved at designe de bedste gaming produkter, som ingen gamer før har set. Medarbejderne hos Razer er ligesom dig - nogle er amatører, nogle er ex-profesionelle gamere, nogle spiller bare for sjov. Razer er de samme gamere som får af vide at de har brug for opsyn af en voksen, og at de har brug for en professionel CEO og ledelse - og Razer er de samme gamere som fortæller de folk at de kan gå af helvede til, fordi de gør det de kan lide at gøre og de gør de på deres egne betingelser.


Specifikationer

Features 19 MMO optimized programmable buttons
12-button mechanical thumb grid
Tilt-click scroll wheel
8200dpi 4G laser sensor
Wireless gaming-grade technology
Charging dock
Chroma lighting with 16.8 million customizable color options
Razer Synapse enabled
1000Hz Ultrapolling
200 inches per second/50g acceleration
Zero-acoustic Ultraslick mouse feet
7 foot/2.1m braided fiber USB charging cable
Length 119mm/4.68”
Width 75mm/2.95”
Height 43mm/1.69”
Weight: 150g/0.33lbs
Battery life Approximately 20hrs (continuous gaming)
The life expectancy of this battery depends upon its usage

Video


Design & Features

razer nagaepicchroma 4razer nagaepicchroma 1

Naga Epic Chroma bevarer den samme stil som de fleste af Razer's andre mus har haft: stilren kulsort overflade, med et par enkelte neon-farvede LED lys. Da Naga Epic Chroma er en RGB-mus, får man denne gang selv lov at bestemme hvilke farver de lys skal have, eller hvis man er ubeslutsom ligesom jeg, så kan man lade dem blødt pulserer igennem hele regnbuen. Lysene er placeret i to sæt, som kan styres individuelt af hinanden via Razer's software-pakke Synapse: et under højre og venstre side af musehjulet, og et under de 12 programmerbare tommelfinger-knapper på musens venstre side. Dette er en højrehåndet mus, og mig bekendt findes der ikke en venstrehåndet udgave.

Denne mus har en noget voldsom mængde knapper, så jeg vil starte med at gennemgå dem alle sammen. Udover musehjul samt højre og venstre musetast, findes følgende på Naga Epic Chroma:

 • 12 knapper (arrangeret i et 3x4 gitter) på venstre side, beregnet til tommelfingeren. Som standard er de sat til at fungere som tallene 0-9, tegnet "+", og accent-tegnet "´"
 • To knapper placeret under musehjulet. Som standard fungerer de som "frem" og "tilbage"-knapper i din webbrowser.
 • To yderligere "knapper" kan tilgås ved at trykke musehjulet mod højre og venstre. Som standard bruges de til at rulle op og ned i browservinduer ved at holde dem nede.

Knappernes funktioner kan, ligesom LED-lysene, ændres fra Synapse-softwaren, som der står mere om på anmeldelsens næste side.

razer nagaepicchroma 2razer nagaepicchroma 5

Dette er en mere massiv mus, end man tror når man først ser den. Den lille udskydning på musens højre side (beregnet til at hvile ringfingeren på), får musen til at fylde rigtig godt i hånden. Man kan godt holde den i et klo-greb, hvis man virkelig føler for det, men den egner sig meget bedre til et håndflade-greb. Jeg er stor fan af den gummi-dækning musehjulet har - den er dejlig blød, og får godt fat i pegefingeren takket være de små bump der sidder på. Jeg var i starten lidt bekymret for om det ville være et problem at komme til at aktivere musehjulets højre- og venstreknapper, mens jeg forsøgte at trykke musehjulet ned. I de par uger jeg har brugt musen, er dette dog kun sket en enkelt gang eller to, så thumbs up til Razer for at have sat en god aktiveringsvægt til disse knapper. Musehjulet har dog nogle ret løse hak - man kan let rokke det frem og tilbage, istedetfor at det sidder godt fast imellem hak, hvilket jeg ikke er så glad for.

Naga Epic Chroma kan enten bruges trådløst eller den kan forbindes direkte til din PC via det medfølgende USB-kabel. Jeg har brugt den trådløst i alt den tid jeg har haft den, og jeg har været yderst tilfreds. På tværs af flere forskellige first-person shooter spil, har jeg ikke lagt mærke til noget ekstra input-lag. Batteri-levetiden er der heller ikke noget at komme efter: jeg har sat den i ladestationen hver nat inden jeg gik i seng, og den har aldrig på noget tidspunkt brokket sig om manglende batteri, uanset hvor mange timer jeg har sidet foran skærmen i løbet af dagen. Ladestationen og musen er også udstyret med magneter, som gør det endnu nemmere at få sat musen ordentligt på plads når den skal lades op.

razer nagaepicchroma 3

Musens underside ser således ud, til de af jer der måtte være interesserede.


Software

Ønsker man at ændre på de forskellige knappers funktioner, må man downloade Razer's "Synapse"-softwarepakke. Dette kræver, at man opretter en bruger hos Razer, og det synes jeg egentlig er lidt fesent. Idéen er, at man kan gemme sine indstillinger og profiler på Razer's servere, og tage dem med sig fra computer til computer, men der er altså flere andre firmaer der har tacklet dét problem, ved at gemme indstillingerne i noget lokalhukommelse på selve musen. Og når prisen ligger over de 800 kroner, så ville det altså have været rart at have det som mulighed.

Når det så er sagt, så er funktionaliteten helt i top. Jeg har uden problemer oprettet flere forskellige profiler, og de dukkede op med det samme jeg loggede på min Razer-profil på min anden PC. I Synapse kan man oprette flere forskellige profiler til musen, og hver af de profiler kan indeholde op til 8 forskellige museknap-layouts. Profiler kan bindes op på specifikke programmer, således at når man f.eks. starter World of Warcraft, så bliver ens WoW-profil automatisk aktiveret. Får man brug for flere forskellige layouts inden for samme spil (måske du spiller flere forskellige klasser i Team Fortress 2?), så kan man f.eks. sætte de to knapper under musehjulet til at gå frem og tilbage imellem flere forskellige keybindings indenfor samme profil, alt sammen uden at skulle til at minimere spillet og pille ved et konfigurationsværktøj. Det er et hammer-solidt stykke software, og Razer har gjort et knaldgodt stykke arbejde med at gøre det brugervenligt og nemt at forstå. Listen af handlinger man kan binde en museknap til, er også ekstremt udførlig; alt fra tastatur-knapper, til hyppigt brugte genveje, til ændring af musens DPI er til stede. Skal man bruge noget mere specialiseret, understøtter Synapse macro'er man selv kan optage.

En funktionalitet jeg ikke selv har gjort brug af, men som jeg kan forestille mig ville være rigtig god til folk der spiller MMORPG-spil, er Synapse's "In-Game Configurator" - en måde at ændre individuelle knappers funktioner på mens man spiller. Det er et lille vindue, der sidder i hjørnet af skærmen mens man spiller (med en gennemsigtlighed man selv vælger), hvor man til hver en tid kan se hvilken skill, hver af de 12 tommelfingerknapper er sat til.

Farverne på musens LED'er kan også sættes op i Synapse. Man kan stadig binde forskellige profiler til forskellige programmer, men mulighederne er lidt mere begrænsede: enten kan de stå fast på en enkelt farve, eller de kan sættes til at pulsere igennem alle de tilgængelige farver.

Den korte udgave er, at Razer har gjort et godt stykke arbejde med deres software-pakke. Naga Epic Chroma kan indstilles til at opføre sig mere eller mindre lige som man vil, om man spiller Call of Duty eller League of Legends.


Test & Resultat

Jeg har kørt igennem diverse hurtig-refleks-krævende computerspil med Naga Epic Chroma (Wolfenstein, Team Fortress 2 m.fl.), og den har opført sig fortrinligt. Selvom man bruger musen trådløst, er responstiden så hurtig at jeg næsten ikke kan mærke forskel ift. en direkte opkoblet mus. Den trådløse rækkevidde er også helt i top - op til ca. 10 meter fik jeg testet den til, indtil jeg ramte ind i bagvæggen.


Konklusion

Naga Epic Chroma er en helt igennem fortrinlig mus, hvis man er på udkig efter et godt stykke værktøj. Den fylder mere end man lige tror, men den ligger rigtig godt i hånden, så det er ikke noget problem. Hvis ikke prisen skræmmer dig væk, og hvis du ikke har nogle problemer med at skulle oprette en bruger hos Razer for at gøre brug af deres software, så kan jeg varmt anbefale den.

plus

 • Knapperne føles rigtig rare
  Og musen ligger godt i hånden.
 • Topkarakter til funktionalitet
  Ingen klager mht. trådløs funktionalitet eller software.
 • God
  Batteri-levetid.
 • Rigtig flotte LED'er
  Hvis man er til det.
 • Dybdegående
  Tilpasselses muligheder til alle musens 17 knapper.

minus

 • Brug af software
  Kræver registrering hos producenten.
 • Løse hak
  I musehjulet.
 • Forholdsvis
  Høj pris.

overallscore9

silver

 


 

Naga Epic Chroma is an excellent mouse if you're on the lookout for a solid piece of kit. It sits much larger in your hand than you think at first, but is still very comfortable to use. If the price doesn't scare you, and you're alright with having to create an account with Razer in order to use the software, I can confidently recommend it.

plus

 

 

 • Buttons feel very nice and responsive
  And the mouse feels good in your hand.
 • Top marks for functionality
  No complaints about wireless functionality or software.
 • Very solid
  Battery life.
 • LEDs are very stylish
  If you're a fan of this sort of look.
 • Extensive possibilities
  For customizing the functionality of all of the mouse's 17 buttons.

minus

 • Use of software
  Requires registering an account with Razer.
 • Loose notches
  In the mouse wheel.
 • Somewhat
  Lofty price.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1030 gange
Log ind for at skrive en kommentar.