Torsdag, 18 december 2014 23:42

Logitech Performance Mouse MX - Ergonomisk og trådløs

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Logitech laver mange lækre produkter, som en stor del af IT folket har haft fat i, på den ene eller den anden måde, denne gang er det en Logitech Performance Mouse MX, som vi skal kigge på.

logitechmxmouse

Denne mus er både ergonomisk og trådløs på én og samme tid, eller man kan måske gå så vidt at kalde den for en hybrid mus, da den både kan køre med kabel og på batteri.


logitech logo
Logitech designer computertilbehør med vægt på innovation og kvalitet, så brugerne får en bedre oplevelse i den digitale verden. Vi begyndte med mus i 1981. Dengang var mus en ny og mere intuitiv måde at interagere med computeren på. Vi blev verdens førende producent af computermus og har siden fornyet musen en halv snes gange, så den svarer til de nye behov der er opstået i takt med udviklingen af den personlige og siden den bærbare computer. Siden begyndelsen har vi udvidet repertoiret af computertilbehør med en lang række ting der udgør 'den sidste centimeter' mellem brugeren og computeren, spillekonsollen, hjemmebiografen eller det digitale musikanlæg. Logitech's produkter sælges i stort set hele verden, og vores ledende position mht. innovation omfatter en lang række tilbehør, både med og uden ledning. Hovedvægten ligger på udstyr som bruges til navigation, spil, internetkommunikation og til at kontrollere musik i digitalformat og hjemmebiografen.

Størrelse på musens krop (højde x bredde x dybde): 83,5 x 128,3 x 47 mm
Musens vægt (inklusive batteri): 147 g
Unifying-modtager (højde x bredde x dybde): 14,4 x 18,7 x 6,1 mm
Modtagerens vægt 2g
Sensormetode usynlig laser (kan indstilles i trin på 100 dpi) variabel 100 dpi ~ 1500 dpi: dpi-opløsning
Samlet antal knapper (inklusive vippefunktion) 9
Scrollehjul ja (lynhurtig scrollefunktion)
Vippefunktion ja
Batteri 1 genopladeligt nikkelmetalhydrid-batteri, AA
Batteriets levetid højst 1 måned
Betjeningsafstand Ca 10m
Trådløst system avanceret trådløs 2,4-GHz-teknologi

Video

Logitech MX Mouse stor0 Logitech MX Mouse stor1

Så skal vi kigge nærmere på musen, dette er jo ikke på nogen måder en gaming mus, det er nærmere en mus til arbejdsbrug, som på nogle punkter godt kan minde lidt om Logitech's G700s. Den har lidt samme form, og er også udstyret med en del knapper. Der er dog stadig ting som skiller dem ad, og det er blandt andet at denne her ikke har så god en sensor, og ikke kan køre med så høje DPI' som en G700s kan, og at den ikke har helt samme geometri, men det er på mange måder en god mus.

 

Pakkens indhold:

 • Logitech Performance Mouse MX
 • USB kabel
 • Unify USB modtager
 • Brugsanvisning

Logitech MX Mouse stor2 Logitech MX Mouse stor4

Logitech MX Mouse stor5 Logitech MX Mouse stor6
Logitech MX Mouse stor9 Logitech MX Mouse stor8

Her kan du se den fra alle sider, og man kan hurtigt danne sig et overblik over hvordan den er bygget op. Der er ingen tvivl om at der er arbejdet meget på, at den skal være behagelig at arbejde med i mange timer af gangen. Den er udstyret med de to normale knapper ovenpå, samt en scroll-hjul og en knap lige bagved. Denne knap er til at frigive scroll-hjulet fra den normale klikke/bumpe funktion, over til en glidende/letløbende funktion. Nogle kan lide det og andre kan ikke, det er en god ting at bruge hvis man skal scroll langt. Udover det, er der også et lille display som viser batteri-tilstanden, samt DPI indstillinger. På højre side er der også lidt knapper, der er de to knapper som man kan bruge til at navigere frem og tilbage med på hjemmesider og i windows. Lige under dem er der en Zoom-knap, som gør det nemt og hurtigt at zoome. Og til sidst er der en knap i bunden af tommelfinger-holderen, som bruges til at fremvise et overblik over de programmer, som man har kørende på computeren, dette har jeg dog kun set virke i Windows 7, og ikke i Windows 8/8.1. Så denne funktion er ikke med sikkerhed tilgængelig i de styresystemer, men man kan dog selv ændre på funktionerne af de her knapper, som det lyster en.

Logitech MX Mouse stor10 Logitech MX Mouse stor7

Til sidst vil jeg lige fortælle lidt om det her med den hybride del. Den kan som skrevet både køre trådløst og kablet, som er en ting jeg sætter stor pris på, da jeg mest er til trådløse modeller, men til tider også køre med kabel. Jeg bruger til dagligt en G700s, så jeg er vant til denne her funktion. I bunden er der mulighed for at skifte batteri og slukke for musen, når den ikke bliver brugt. Dette er godt, hvis man har den i en taske eller andet, så den ikke bruger alt strømmen, når den bare ligger der og ikke bliver brugt.

Produktet er udlånt af: Logitech
Prisen på produktet: 489,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Det er en super dejlig mus, og den er god at holde på, den ligger bare super godt i hånden. Jeg oplever dog at sensoren ikke er ret god, og virker ikke ret præcis i forhold til det jeg normalt arbejder med. Det er faktisk noget af det dårligste jeg hidtil har prøvet. Og som jeg ser på det, så er det ikke bare denne mus som er defekt, da jeg har en magen til på mit arbejde, som gør nøjagtigt det samme. Det er som om den ikke læser underlaget ret godt, måske det kan afhjælpes med en anden mussemåtte, det er dog ikke lykkedes mig at finde en der virker super godt, sammen med denne mus. Derudover, så er den super lækker, og tingene virker som beskrevet, samt at den holder på strømmen noget længere end G700s. Og det er nok her at det med sensoren kommer ind i billedet, for en bedre sensor bruger sikker noget mere strøm, end denne her gør. Jeg vil slutte af med et 5 tal til denne mus, og det er grundet dens sensor, som bare ikke er god nok i mine øjne, og jeg havde forventet noget mere, må jeg indrømme.

 
plus
 • Ergonomi og knapper

Her er den super god og lækker at holde på og bruge. Knapperne sidder placeret hvor de skal efter mit hoved, så her er der ingen klager.

 • Hybrid - kablet eller trådløs

Denne funktion synes jeg godt om, og det er nok også en af de grunde til, at man vælger denne mus.

 • Scroll-hjul med 2 funktioner

Dette er også en rigtig god ting, som trækker op scoren op.

 
minus
 • Sensoren og præcision
  Desværre må jeg jo sige, at den er langt fra så præcis som jeg havde regnet med, og det trækker meget ned i min bedømmelse af musen. Det er jo en af de vigtigste faktorer, for den kan være nok så god at holde på og alt det, men når den ikke rammer der hvor man peger, eller springer over nogle steder, så er det ikke holdbart at arbejde med.

overallscore5 

bronze

 

 
It's a super nice mouse, and it is good to hold on to, it just lies super well in the hand. I find, however, that the sensor is not very good, and it's not quite as accurate, compared to what I normally work with. It's actually one of the worst I've yet experienced. And as I look at it, it's not just this mouse which is damaged, as I have one just like it at my work, which has the exact same problem. It's as if it doesn't read the surface pretty well, maybe it can be remedied with another mouse pad, but i haven't managed to find one that works super well, with this mouse. Additionally, it's super delicious, and things work as described and it's holding it's power somewhat longer than G700s. And it might be here, that the sensor comes into the picture, as a better sensor uses more power, than this one does. I will conclude with a score of 5 for this mouse, and that is due to its sensor, which just isnt good enough in my eyes, and I must admit that I was expecting something more.
 
plus
 • Ergonomics and buttons
  It's super good and not least delicious to hold, and to use. The buttons are placed exactly where they should, if you ask me, so no complaints here.
 • Hybrid - wired or wireless
  This feature I really like, and it's probably one of the reasons, for choosing this mouse.
 • Scroll wheel with 2 functions
  This is also a good thing, which pulls the score up.
 
minus
 • The sensor and precision
  Unfortunately, I have to say that it's far from being as precise as I had expected, and it pulls the rating down a lot. It's one of the most important factors, it can be very good to hold on and everything, but when it doesn't hit the place you pointed it to, or skips some places, that's just not viable to work with.
 

overallscore5

bronze

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 1125 gange
Log ind for at skrive en kommentar.