Tirsdag, 26 maj 2015 22:48

ASUS Sica - gaming essential eller spild af penge?

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Asus' Republic Of Gamers serie af produkter er utrolig populær blandt PC entusiaster. I senere år har vi set Asus brede sine vinger fra hardware, og ud i tilbehørs arena'en, til mange menneskers glæde. Lad os se, om deres seneste påfund bærer frugt. I dag kigger jeg på deres Sica mus, den seneste i en ny række af mus i den evigt populære Republic Of Gamers serie. Dette er en "no nonsense" entry level mus for de, som bare skal bruge et super præcist stykke pege værktøj til deres spil.

Asus Sica start

Asus logo

ASUS' navn er inspireret af Pegasus, den bevingede hest i græsk mytologi, der symboliserer klogskab og viden. ASUS er udtryk for styrken, renheden, og den eventyropsøgende ånd, der afspejles i denne fantastiske skabning – og stryger i vejret med hver nyt produkt, elektronikkoncernen skaber. Den taiwanske it-industry er vokset enormt i løbet af de seneste årtier, og landet er nu en dominerende spiller på verdensmarkedet. ASUS har længe været i forreste linje, når det gælder denne vækst, og selv om selskabet startede tilværelsen som en ydmyg bundkortproducent med en håndfuld medarbejdere, er ASUS nu den førende teknologivirksomhed og har flere end 12.500 medarbejdere ansat over hele kloden. ASUS udvikler produkter inden for enhver tænkelig kategori, der relaterer sig til informationsteknologi, inklusive pc-komponenter og –tilbehør, bærbare, tabletter, servere og smartphones.


Specifikationer

 

Connectivity Technology Wired
Tracking Optical
OS Support Windows® 8.1
Windows® 8
Windows® 7
Dimensions L: 115 x W: 62 x H: 39 mm
Weight 117 g with cable
Color Steel Grey
Resolution 5000dpi
Interface available USB
Contents 2 x ROG logo stickers
Note Compatible switch list for ROG switch socket:
-Omron D2F Series switches: D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F
-Omron D2FC Series switches: D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M), D2FC-F-7N(20M)

Video


Design & Features

Asus Sica 1Asus Sica 2Asus Sica 3

Vi starter med et kort overblik over kassen og indholdet. På forsiden finder vi et billede af musen samt lidt noter, der fortæller et par af musens vigtigste funktioner. På bagsiden er der en del flere informationer at finde, og siderne af kassen gentager faktisk bare informationerne fra forsiden, og bagsiden.
Fronten af kassen er egentlig en flap, som kan åbnes. Når vi gør det, får vi adgang til at kunne se selve musen, og på indersiden af flappen er en hurtig guide til, hvordan man skifter kontakterne under knapperne. Jeg går lidt mere i dybden med dette senere i anmeldelsen.

Asus Sica 4

Pakkens indhold:

 • Asus Sica Republic Of Gamers mus.
 • Instruktioner.
 • 2 stk Republic Of Gamers klistermærker.

Asus Sica 5Asus Sica 6Asus Sica 8Asus Sica 7

Når vi har fået åbnet pakken på meget entusiastisk vis (hvem elsker ikke at åbne et nyt elektronik produkt?), så finder vi en mus, som er relativ enkel i sit designsprog. Billederne ovenfor giver et indblik i, hvad vi har med at gøre. Musen er konstrueret i plastik, toppen er en slags gunmetal grå med en blanksort accent ved scrollhjulet, der iøvrigt er belagt med gummi. På begge sider af musen finder vi en rød og en sort blank accent stribe, som er meget glad for at tage fingeraftryk til sig. Bunden af musen er konstrueret i mat plastik, og den bagerste del af bundstykket er præget med Asus' nyeste "mayanske" design tema. Lokaliseret bag på musen er et Republic Of Gamers logo, som kan lyse op på forskellige måder, når musen er tilsluttet. Kablet er et ganske regulært gummi kabel, uden sleeving. Stikket er øjensynligt guldbelagt på ydersiden. Kablet er ca. 2 meter langt. Af knapper har vi højre-klik, venstre-klik, samt scroll-klik. Læg derfor mærke til, at musen besynderligt nok ikke er udstyret med nogen ekstra knapper ikke engang frem og tilbage. Mere om dette senere. Asus fortæller på kassen, at knapperne er designet på en måde som forbedrer responstiden og fornemmelsen, og jeg er tilbøjelig til at give dem ret, knapperne er meget skarpe og reagerer meget hurtigt, det er en utrolig lækker fornemmelse, at trykke på knapperne.

Asus Sica 13Asus Sica 14Asus Sica 16

En af Asus' store salgspunkter ved deres nye mus i Republic Of Gamers serien er, at det er muligt at skifte kontakterne ud med andre, hvis man har nogle præferencer angående knappernes respons og følelse.
Dette gøres på ret simpelt på denne mus. Først, så aflader du lige dig selv for statisk elektricitet, ved at bruge et antistatisk armbånd eller ankelbånd, har du ikke dette til rådighed, kan du aflade dig selv ved at røre ved din radiator f.eks.
På undersiden af musen finder du 2 små gummipropper, som vippes let væk med et passende stykke værktøj. Pas på ikke at miste dem. Når propperne er væk, ses de 2 skruer, som holder musen samlet. Disse skrues ud med en lille Phillips (stjerne) skruetrækker, og herefter kan toppen og bunden af musen forsigtigt adskilles. Så er det bare et spørgsmål om at gribe fat om kontakterne og trække dem op. Mine pølsefingre kunne ikke få fat, så jeg brugte en tang. Hvis du gør dette, så vær forsigtig med, hvor meget du klemmer på kontakten. Det er en relativ simpel operation, som alle burde kunne udføre, og der er nu altså bare noget tilfredsstillende ved at se indersiden af sit nye stykke elektronik. I sektionen med specifikationer kan du finde en liste over kompatible kontakt typer.

Asus Sica 9Asus Sica 10Asus Sica 11Asus Sica 12

GISP! Han lægger billeder ind af et konkurrerende produkt, i anmeldelsen af VORES mus! Jamen...? Jaja, Asus, tag det helt roligt, det har sine årsager. :-)

Komfort er en meget vigtig ting, når det kommer til et redskab som potentielt skal bruges i mange lange gaming sessioner. Størrelsen og komforten på denne mus, var noget, som jeg satte stort spørgsmålstegn ved, da jeg blot havde set billederne. Musen så meget lille ud på billeder, og designet så ikke just komfortabelt ud. Jeg blev positivt overrasket over musens komfort og størrelse, da jeg fik den i hånden (indsæt "det sagde hun også igår" joke her). Det er desværre noget, der er svært at gengive på skrift, så derfor har jeg valgt at bruge en mus fra en konkurrent, som de fleste sikkert kender til, til sammenligning. Som I kan se på billederne, så er ROG musen større, end man skulle tro, hvis man ser den ud fra produktbilleder alene. Den er faktisk næsten lige så stor som konkurrentens produkt, og den samme konklusion gør sig gældende, når det kommer til komfort. Jeg har ret store hænder, alligevel præsterede Asus' entry level mus at holde mig kørende i hele den 3-ugers periode, hvor jeg brugte den til hverdagsbrug, uden smerter eller ømhed i min hånd eller håndled. Skulle jeg sige noget, så ville jeg sige, at den ikke er helt så højrygget som jeg godt kunne ønske mig, men det er en præferencesag. Musen gør sig velegnet både til store hænder, mindre hænder, til klo-greb, og til håndflade-greb, den får i hvert fald ros for sin komfort af mig, og det er store sager for en gaming mus i denne prisklasse.


Software

Asus Sica software 1Asus Sica software 2Asus Sica software 3

Softwaren til Sica musen hentes fra ASUS' hjemmeside. Den er en simpel affære, og det er helt fint, da musen i sig selv også er meget enkel i sin fremtoning og funktionalitet.
Den første fane i softwaren tillader dig at ændre på knappernes funktion. Fane nummer 2 tillader dig at overvåge og ændre på musens performance indstillinger, bl.a. DPI, og pulling rate. Fane 3 bruges til at styre LED'en i logo'et, den kan være tændt, den kan pulsere, og man kan helt slukke den efter preference. Desuden kan man justere intensiteten af dioden. For at aktivere ændringerne på musen skal man, når man har gemt de nye ændringer, trække og slippe profilen fra "profile on PC", op til "profile on mouse". Det er et simpelt men effektivt system. 


Test & Resultat

Jeg betragter mig selv som en gennemsnitlig forbruger. Specifikationer og tal er helt fint, men ikke alle er interesseret i dette, og ikke alle forstår dette. Med det på sinde, så er min test metodologi på et produkt som dette, ret simpel. Brug produktet! Så, det er det, som jeg har gjort.
Musen har tjent som min hverdagsmus i omkring 3 uger, den har desuden været med rundt til et par gaming aftener sammen med vennerne, og det har givet mig et rigtig godt indtryk af musens kunnen samt dens svagheder.
Jeg har i mit daglige brug udsat musen for alt, hvad en mus kunne komme ud for, hos en almindelig gamer og forbruger. Den har tjent mig fint, og jeg har været generelt godt tilfreds.
Det er en let mus uden umiddelbare muligheder for at veje den ned, dette er selvfølgelig en præferencesag, men værd at nævne.

Nå, der skal lidt mere til? Ok. Dette er først og fremmest en gaming mus, så lad os fokusere på dette.

Jeg indrømmer blankt, at jeg er ikke den store FPS gamer, hvis jeg bevæger mig ud i online FPS gaming, så får jeg jævnligt bank af personer, der har en stemmeklang, ikke ulig en kat, der er utilfreds med livet.... Altså ikke at jeg ved, hvordan sådan en lyder, når der overgår den uretfærdigheder.. Øhm.. Ja ok, jeg ser for mange sjove dyrevideo'er på youtube, jeg tilstår. Pointen er, at jeg får tæv af mindre-årige, når jeg spiller online, hehe.
Den vigtigere pointe er, at jeg rent faktisk oplevede en væsentlig forbedring i mine, indrømmet, ret middelmådige egenskaber i FPS spil med denne mus, og det var lidt en øjenåbner for mig. Til gengæld manglede jeg mine makro knapper til kniv, granat, og andre funktioner, som er en del hurtigere at udføre, når man har dem bundet til musen.

Jeg er meget mere til spil, som foregår i 3. person, dvs. bl.a. action og adventure spil. Her havde jeg en lignende åbenbaring, musen forbedrede hele oplevelsen ved at levere meget bedre tracking og et mere flydende overordnet bevægelsesmønster, end jeg var vant til. Indlevelsen i spillene var på et helt andet niveau, efter kort tid glemte jeg alt om omgivelserne, og jeg fandt, at jeg generelt bare nød mine spil mere. Jeg blev til gengæld hevet ret hurtigt ud af oplevelsen, når jeg forsøgte at trykke på en knap, som ikke var der.


Konklusion

Da jeg først tog musen i brug på min stof musemåtte, slæbte fødderne en smule, jeg tænkte, at det måske bare var min sample, og jeg havde egentlig ikke tænkt mig at gøre mere ud af det, men efter at have læst en anden anmeldelse af musen, hvor testeren havde samme problem, betragtede jeg det ikke længere som et isoleret tilfælde, og derfor synes jeg, at det er værd at nævne. Jeg skiftede af samme årsag over til en musemåtte i glas, og efter at have brugt musen herpå i et par uger, var fødderne slidt tilstrækkeligt til, så at de ikke længere slæbte på måtten af stof, så problemet er ikke vedvarende.
Til gengæld kunne jeg så bekræfte, at musen tracker på både bløde, samt hårde overflader, og endda en musemåtte af glas.

Det næste, som jeg finder besynderligt, er manglen af ekstra knapper. Asus fortæller, at musen er designet ud fra feedback fra deres brugere. Der har været et segment i deres kundebase, som har ønsket en gaming mus uden ekstra knapper, en gaming mus, som bare skal kunne pege, klikke, og scrolle. Okay, så der er logik bag galskaben, og vi kan i hvert fald ikke beskylde Asus for ikke at lytte til deres brugere. Musen ligger desuden også i en prisklasse, hvor man ikke kan forvente det store, når det kommer til ekstra funktioner. Personligt ville jeg dog hellere have haft frem og tilbage knapper, end jeg ville have LED'en.
Nok om negativerne, de 2 ting var faktisk de eneste ting, som jeg ikke brød mig om som sådan.

Lad os komme tilbage til de positive sider ved musen.
Jeg vil bare lige sige det med det samme.... Jeg kan ikke mindes, at jeg i nyere tid har oplevet en mus, der tracker så præcist, og så flydende som Sica musen fra Asus. Som et stykke pegeværktøj til din pc fungerer den helt og aldeles fantastisk.

Det er helt tydeligt, at Asus har indgået nogle kompromisser for at kunne anvende en god sensor i prisklassen, så det ender med at blive et spørgsmål om prioritering for forbrugeren. I sidste ende bliver den ikke min fremtidige mus, jeg kan personligt ikke undvære de ekstra knapper, som absolut minimum frem og tilbage, og det har altså lidt indflydelse på min endelige vurdering af musen.
Skal du bare bruge en grundlæggende mus til gaming til gengæld, så gør Sica et fantastisk stykke arbejde, og jeg må ærligt tilstå, at til prisen jeg fik oplyst af Asus, tror jeg, at det bliver meget svært at finde noget bedre.

plus

 • Musen tracker helt og aldeles fantastisk
  At opleve en forbedring i mit gameplay, var lidt en øjenåbner for mig, og jeg vil opfordre alle til at tænke over det næste gang, at I skal investere i en ny mus.
 • Konkurrencedygtig pris
  Billigt er godt, det kan vi li'!
 • God kvalitet
  Den velkendte ASUS kvalitet er til stede, selvom musen er let, så føles den ikke billig.
 • Tracker på mange overflader
  Musen fungerede for mig både på stof, på træ, og på en glas musemåtte, så næsten uanset hvilket underlag man har, så er man dækket ind.

minus

 • Fødderne slæbte i starten
  Som jeg også skriver i konklusionen, så oplevede jeg at fødderne slæbte en lille smule i starten, de blev dog hurtigt slidt til.
 • Manglene ekstra knapper
  Hvis du, som jeg, ikke kan undvære makro knapperne, så er denne mus måske ikke for dig.

overallscore7

silver

 


 

When I first started using the mouse on a cloth mousepad, the feet were dragging a bit. I thought it might just have been an issue with my review sample, and I did not plan to make anything of it. However, after reading another review, where the reviewer had experienced the same issue, I decided it could no longer be considered an isolated incident, and so I thought I would make a note of it here. This forced me to change to another mousepad, and in doing so, I found for one that the mouse was tracking very well on both hard, and soft surfaces, even on a glass mousepad, but also, after a couple weeks of use, the feet had worn to a point, where the mouse was no longer dragging on the cloth mousepad. It is as such, not a persistent issue.

Another thing I find a bit odd, is the apparent lack of extra buttons. Asus assures me, that the mouse has been designed using feedback from their customers. Apparently there is a user segment, who wish for a gaming mouse without any extra buttons, a basic gaming mouse that just points, clicks and scrolls. Alright then, I guess we can't accuse Asus of not listening to their customers. Also, the price range of this mouse does not allow for too much in the way of extra features, personally though, I would rather have a forward and back button than the illuminated logo.

These were the very few negatives out of the way, back to the positives.
Let me just come right out and say it as it is. I am struggling to remember any mouse I have used in recent times, that tracks as precise, as fast, and as smooth as this one does. As a pointing device for your pc, it works absolutely brilliant.

It's clear that Asus had to make some compromises in order to impliment a good censor in this mouse, at this price, and so it becomes a question of priorities for the end user. In the end, this will not be my future mouse of choice, as I personally cannot use a mouse that has no macro buttons, at the very least, forward and back buttons. Unfortunatly, this also has to have a slight bearing on my final verdict on the mouse.
I will say this, if you need a basic entry level mouse for gaming, then the Asus Sica does an excellent job, and to be honest, at the pricepoint I was told by Asus, I struggle to recommend a better performing mouse of the top of my head.

plus

 

 

 • The mouse tracks beautifully
  This mouse allowed me to improve my game in fast paced shooters. That the way a mouse tracks could have such an impact on games, was an eye opener for me. I would urge everyone to consider this, when choosing your next gaming mouse.
 • Competitive price
  Cheap is good, we like cheap stuff.
 • Good quality
  This is an Asus product, so we would expect nothing less. The familiar Asus quality is present. Even though this is a light weight mouse, it manages to avoid feeling cheap.
 • Tracks an a multitude of surfaces
  I used the mouse with great succes on wood, cloth, and even a glass mousepad. No matter what kind of surface you use, you should be covered.

minus

 • The feet was dragging at first.
  As I said in the conclusion, the feet had a slight drag on them in the beginning, thought they broke in nicely.
 • No extra buttons
  This is a big issue for me. If it is a problem for you as well, then perhaps this mouse is not for you.

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 897 gange
Log ind for at skrive en kommentar.