Søndag, 31 januar 2016 19:52

Asus ROG Whetstone - Knald eller fald?

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

I dag har vi testet Asus's ROG musemåtten, kaldet Whetstone. Den er Mayan inspireret i udseende, som eksempelvis deres mus "Gladius" og er dét for noget for dig, er denne musemåtte, måske også noget for dig. 

asus rog whetstone start

Republic of Gamers

Siden 2014 har vi set ASUS forsøge, at udvide deres franchise "ASUS Republic of Gamers" ROG. Både deres kopi af Razor Deathadder kaldet ROG Gladius og deres ROG GR8 konsol PC vidner om, at ROG mærket er kommet for at blive. Foruden betegnelsen "ROG", har produkterne et lækkert Mayan inspireret udseende. I dag ser vi nærmere på deres nyeste musemåtte og laver en fair vurdering ud fra mange forskellige musemåtter, som vi har testet igennem tiden. Navnet Whetstone er spændende, da det egentligt er et værktøj, der blandt andet bruges til, at slibe knive. I dette tilfælde refererer det troligvist nærmere til, at i spil er præcision forskellen på sejr og tab. Det er ikke længere nok, at have en god mus, du skal også, bruge en god musemåtte. Whetstone er den første ROG musemåtte, der anvender silikone stof. Det professionelle eSport Team Taipei Assassins fra Legue of Legends har været med til, at udvikle musemåtten.

Asus logo

ASUS' navn er inspireret af Pegasus, den bevingede hest i græsk mytologi, der symboliserer klogskab og viden. ASUS er udtryk for styrken, renheden, og den eventyropsøgende ånd, der afspejles i denne fantastiske skabning – og stryger i vejret med hver nyt produkt, elektronikkoncernen skaber. Den taiwanske it-industry er vokset enormt i løbet af de seneste årtier, og landet er nu en dominerende spiller på verdensmarkedet. ASUS har længe været i forreste linje, når det gælder denne vækst, og selv om selskabet startede tilværelsen som en ydmyg bundkortproducent med en håndfuld medarbejdere, er ASUS nu den førende teknologivirksomhed og har flere end 12.500 medarbejdere ansat over hele kloden. ASUS udvikler produkter inden for enhver tænkelig kategori, der relaterer sig til informationsteknologi, inklusive pc-komponenter og –tilbehør, bærbare, tabletter, servere og smartphones.


Specifikationer

Størrelse 320 x 270 x 2 mm
Vægt 220g
Farve Sort

Design & Features

Asus Whetstone 1

Selve musemåtten kommer i en karton-æske, og ASUS har i dette tilfælde valgt, at have et hul i kassen, så man kan mærke materialet.

Pakkens indhold:

 • ROG Whetstone
 • 2 ROG klistermærker

Asus Whetstone 2

ROG Whetstone har en bund af silikone i stedet for gummi. Dette minimerer i følge ASUS lugt, men beholder samtidigt et urokkeligt greb på forskellige underlag.

Asus Whetstone 3

Republic of Gamers logoet er lavet med laser, og kan derfor ikke slides af over tid. Det Mayan inspirerede design føles meget robust og slides heller ikke af ved normal brug. 


Test & Resultat

Test er foretaget med forskellige FPS spil som Crysis 3, Far Cry 4 og Call of Duty: Black Ops III med en ROG GX900 mus, samt en helt almindelig Dell kontormus. Der er ikke den store forskel i ydeevne, fra en god tekstil musemåtte til denne. Dog er glideevnen overraskende, og der er en meget høj pixel præcision ved langsomme bevægelser. Selv hvis musemåtten bliver fugtig efter mange timers brug.

En god ting ved denne musemåtte er, at hvor en almindelig musemåtte typisk absorberer sved og efterlader en lugt over tid grundet gummien, kan sved ikke trænge igennem Whetstone. Det gør den utrolig nem at rengøre, og får den til at virke ny og frisk i længere tid.


Konklusion

Trods sin ret specielle overflade, finder jeg ROG Whetstone bedre end gennemsnittet. Den er meget nem at rengøre. Forskellige musetyper kører perfekt på overfladen, og der er ingen underlige bevægelser eller andet, samt der efterlades minimalt med lugt, hvis nogen overhovedet.

plus

 • Varmebehandlede kanter
  Grundet måden musemåttens kanter er lavet på, kan de praktisk talt ikke flosses.
 • Glimrende glideevne
  Virkelig responsiv og imponerende præcis.
 • Ingen vedligeholdelse
  Der er stort set ingen vedligeholdelse, da fugt ikke trænger igennem musemåtten.

minus

 • Mayan temaet
  Det kan være lidt irriterende i starten, da det føles lidt underligt på håndledet.
 • Silikonebasen
  Den er ikke så blød som de fleste gummi musemåtter.
 • Størrelsen
  Den kunne godt være lidt større.

overallscore8

silver

 


Conclusion

Though the mousepad have a pretty distinguished surface I find the ROG Whetstone better than the average mousepad. It's really easy to clean. Different sorts of mouses runs perfectly on the surface and there are absolutely no jitter or anything else. It leaves very little odor after use if any at all. 

plus

 

 

 • Heat-Sealing techniques
  Makes it nearly impossible to damage the edges of the mousepad which keeps it looking good.
 • Very responsive surface
  No matter which use you prefer, you'll have no issues using this mousepad. The tracking is excellent and jitter is non-existent. 
 • No maintenance
  As the mousepad is water resistent, your mousepad will keep looking new. 

minus

 • The Mayan theme
  It can be a little annoying at first as it's easily felt on the wrist.
 • Not very soft
  With only 2mm thickniess and a silikone base, this mousepad is not very soft. For some that might be an issue.
 • Size
  It could be bigger.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 609 gange
Log ind for at skrive en kommentar.