Torsdag, 04 februar 2016 20:48

Asus ROG Gladius - FPS musen over dem alle?

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

ASUS har lavet en gamingmus, der komplementerer deres Republic of Gamers Mayanske produktfamilie, og den skal nok falde dig i øjnene med dens lækre udseende, high-end følelse og dens nærmest standard ergonomiske design. ROG Gladius er navngivet efter det våben, som de ældgamle romerske generaler brugte, og komplementerer samtidigt navnet "Maximus", som er en af ASUS's bundkortsserier, og som også er navnet på den titel, som de mest respekterede romerske generaler opnåede.

asus rog whetstone start

Asus logo

ASUS' navn er inspireret af Pegasus, den bevingede hest i græsk mytologi, der symboliserer klogskab og viden. ASUS er udtryk for styrken, renheden, og den eventyropsøgende ånd, der afspejles i denne fantastiske skabning – og stryger i vejret med hver nyt produkt, elektronikkoncernen skaber. Den taiwanske it-industry er vokset enormt i løbet af de seneste årtier, og landet er nu en dominerende spiller på verdensmarkedet. ASUS har længe været i forreste linje, når det gælder denne vækst, og selv om selskabet startede tilværelsen som en ydmyg bundkortproducent med en håndfuld medarbejdere, er ASUS nu den førende teknologivirksomhed og har flere end 12.500 medarbejdere ansat over hele kloden. ASUS udvikler produkter inden for enhver tænkelig kategori, der relaterer sig til informationsteknologi, inklusive pc-komponenter og –tilbehør, bærbare, tabletter, servere og smartphones.


Specifikationer

Forbindelse USB kabel
Tracking: Optical
OS Support Windows 10 86×64, 8.1 86×64, Windows 8 86×64, Windows 7 86×64
Dimensioner L 126 x B 67 x H 45 mm
Vægt 116 g
Farve Stålgrå
Opløsing 6400dpi

Design & Features

Pakkens indhold:

 • 1 Brugsanvisning
 • 1 x 2 meters flettet ROG USB kabel
 • 1 x 1 meters almindeligt gummi USB kabel
 • 1 ROG pose
 • 2 ROG logo klistermærker
 • 2 ekstra japanskfremstillet Omron museklik-kontakter
 • 4 ekstra fødder til musen

Asus Gladius 6

Musen kommer i en rigtig lækker kvalitetsæske. Alt information om musen findes på æsken, og æsken føles robust og af god kvalitet.

Asus Gladius 7

Bagsiden af æsken giver et indblik af musens specifikationer, og er generelt som man kan forvente.

Asus Gladius 9

Før man pakker musen ud, kan man åbne æsken og se sit nye legetøj. Her står der information om navnet "Gladius" og naturligvis er der også et Republic of Gamer logo.

Asus Gladius 12

Musen er af virkelig god kvalitet. Som det tydeligt fremgår, er den stålgrå, og det matcher det sorte mayanske tema gummi, der er på begge sider af musen, kanon godt.

Asus Gladius 10

Her ser vi siden med temaet og de to utroligt vigtige knapper. Nogle finder dem måske knapt så relevante, men jeg er meget glad for, at have dem.


Software

Softwaren er egentlig ganske ligetil. Man skal dog selv hente den fra ASUS's side, og jeg fandt det underligt, at man skal trække sin profil op i hjørnet, for at den er aktiveret. Jeg er mere vandt til, at jeg klikker på gem, og så er min profil gemt. Det er dog ikke svært, og når man først har prøvet det én gang, så er det meget nemt. Her er lidt mere information om softwaren: 

Asus Gladius 3

Det første der skete, da jeg startede softwaren var, at musen skulle have ny "firmware". Det var en ret lækker detalje og her føler man, at ASUS har gjort lidt ekstra.

Asus Gladius 1

Her ser vi det klassiske for software til mus, muligheden for indstilling af de forskellige taster. Det er en lækker, men ikke overraskende funktion.

Asus Gladius 2 

Her ser vi dog noget lidt mere overraskende: "Calibration". Jeg fik ikke selv noget ud af, at lege med det, men de fleste mus jeg har testet, virker helt okay på både træ og måtte, men det kunne have været sjovt, at teste på et glasbord.

Asus Gladius 5

Her ser vi funktionen, hvor man styrer hastigheden på de op til 2 valg, man kan have ad gangen. Det er meget nemt, at tilføje profiler, det er dog irriterende, at man så skal ind og bytte profil for, at have flere hastigheder. Dog er det en dejlig funktion, at man kan gøre det.

Asus Gladius 4

Denne funktion var ret overraskende og jeg tror ikke, at jeg selv får brug for den. Ikke desto mindre er det meget sjovt, at man kan lave sine egne makroer, der både inkluderer tastaturtryk, samt museklik. Udmærket detalje.


Test & Resultat

Jeg har testet utroligt mange forskellige gamingmus igennem tiden. ThermalTakes Level 10 M, som har 4 indbyggede DPI funktioner, og som er fremstillet af metal, er en af de eneste, jeg finder på højde med den her. Gladius ligger fantastisk i hånden, er utrolig nem at anvende, og hvis softwaren ikke rigtigt er noget for dig, behøver du den ikke. Musen er i dette tilfælde testet på 50 DPI i blandt andet Paint for pixel præcision og naturligvis har den også været en tur forbi Far Cry 4 og Call of Duty Black Ops III. Der er absolut intet at klage over der. Kan du ramme, kan Gladius ramme.


Konklusion

Jeg fandt kun én fejl under testen af dette produkt og det er, at man ikke kan justere vægten. Det kan debatteres hvorvidt musen skulle have haft flere muligheder for hastighedsjustering, personligt kan jeg godt lide 4, men de fleste mus har 2 og det er nok ved at være en standard.  

plus

 • Føles lækker
  ROG Gladius føles som kvalitet, fra du modtager boksen og til du sætter den til. Den spiller bare.
 • Nem at bruge
  De forprogrammerede hastigheder er ganske udmærket. Du behøver derfor ikke, at hente softwaren til musen.
 • Lækkert udseende
  Det røde Republic Of Gamers logo bagpå musen ser fantastisk ud. Den stålgrå farve går godt med de fleste ting og virker slidstærkt.

minus

 • Ingen vægtjustering 
  Selvom musen leveres med en dejlig vægt, ville jeg gerne have set muligheden for, at justere vægten.

 

overallscore9

silver

 


Conclusion

It's debatable whether the mouse should have more build in possibilities for speed adjustment. Personally I prefer to have 4, but 2 seems to be a standard these days. 

plus

 

 

 • Feels good
  ROG Gladius feels like a quality product from the moment you receive the box to you plug it in. It just works.
 • Easy to use
  The pre-programmed settings are fine for most users so if you prefer not to use the software you don't really have to download it. 
 • Good looking
  The red Republic of Gamers logo just look stunning. The steel grey colour goes well with most things and seems durable.

minus

 • No weight adjustment
  Even that the mouse comes with a very nice weight I would have liked to be able to adjust the weight manually.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 421 gange
Log ind for at skrive en kommentar.