Fredag, 06 marts 2015 10:37

Creative Sound Blaster ZxR - Lydkortet til den entusiastiske

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

I dag skal vi se på dette lækre lydkort fra Creative. Der er her tale om Sound Blaster ZxR, som giver super mange muligheder til den entusiastiske gamer!

sb zxr

creative labs logo

Creative er førende inden for digitale underholdningsprodukter. Grundlagt i Singapore i 1981, startede Creative med den vision, at multimedier ville revolutionere den måde hvorpå folk interagerer med deres pc'er. Kendt for deres Sound Blaster-lydkort og for lanceringen af multimedia revolutionen, leverer Creative nu digital underholdning med de nyeste og avancerede audio løsninger, premium trådløse højttalere, højtydende øretelefoner og bærbare medieenheder. Virksomhedens innovative hardware, teknologi, applikationer og services gør det muligt for forbrugerne at opleve digital underholdning i høj kvalitet - når som helst, hvor som helst.


Specifikationer

Output 5.1-kanaler
Lydprocessor Sound Core3D
Signal/støjforhold 124 dB
Tilslutningsmuligheder (primær) Hovedtelefoner: 1 x forstærket 1/4" stik
Udgang til højttaler 2 x RCA (V/H) 2 x 3,5 mm stik (bagerste, c/sub)
Indgang til mikrofon 1 x 1/4" stik
Tilslutningsmuligheder (tilbehør) DBPro-mezzaninkort
Indgang til linje 2 x RCA (V/H)
Optisk udgang 1 x TOSLINK
Optisk indgang 1 x TOSLINK
Forstærker til hovedtelefoner Op til 600 Ohm
Systemkrav Intel® Core™ 2 Duo- eller tilsvarende AMD®-processor, 2,2GHz eller hurtigere, anbefales.
Intel®, AMD® eller 100 % kompatibelt bundkort
Microsoft® Windows® 8 (32/64-bit), Windows® 7 (32/64-bit)
1 GB RAM
>600 MB ledig plads på harddisken
Ledig PCI Express®-port (x1, x4 eller x16)
Ledig I/O-portåbning på kabinettet
Ledigt Cd-rom- eller dvd-rom-drev
Pakkens indhold Sound Blaster ZxR lydkort
Sound Blaster DBpro kort
Sound Blaster Audio Control Module
1x optisk kabel
1x Stereo (3,5mm)-til-RCA-kabel
1x DBpro-kabel
Hurtig startvejledning
Installations-cd, der indeholder drivere til Windows 7 og Windows 8, Creative Software suite og brugervejledning.

Video


Design & Features

soundblaster zxr 7soundblaster zxr 8

Kassen som lydkortet kommer i er præget at guld, røde og sorte farver for at understrege eksklusiviteten af dette lydkort. I fronten er der 2 ruder så man se henholdsvis kontrolenheden til headsets og den anden rude lydkortet. Imellem ruderne er lidt info om mikrofonen der sidder i kontrolenheden. Under det store Sound Blaster logo er der en masse logoer for diverse funktioner dette lydkort besidder. Rundt på kassen er der en masse info om funktionerne de gerne vil fremhæve, og der er mange. På bagsiden ses lidt info om selve kortet på forskellige sprog.

soundblaster zxr 6soundblaster zxr 1

Her ser vi hvad vi finder i kassen, umiddelbart en rimelig omfattende pakke faktisk.

 • Selve lydkortet som er det store af dem på billede 2 (gennemgang kommer senere)
 • Et (datter kort) som er det lille på billede 2 (gennemgang kommer senere)
 • Kontrolenhed til headset med indbygget mikrofon
 • Phono han til jackstick hun adapter til stereo højttalere/headset
 • Jacktick han til phono han adapter til lyd ind
 • Flad-kabel til at forbinde de 2 kort
 • Toslink kabel
 • Brugsanvisning
 • Driver CD

soundblaster zxr 3soundblaster zxr 4

soundblaster zxr 5

Her ser vi de 2 kort lidt nærmere for bedre at kunne gennemgå designet på dem. Lydkortet er dækket af et matsort skjold med røde detaljer og ser bare super godt ud. På højre side af kortet er der lavet et lille hul i skjoldet så man kan se den lille Sound Core3D chip som de har sat en fin lille passiv køler på, som også bare er super lækker at se på. Selve hovedkortet monteres i bundkortet med en PCIe x1 stik som og passer i almindelige PCIe x16 slots hvis man ikke har den anden. Som vi tit ser skal de store lydkort have ekstra strøm feks. et molex strøm kabel, der gør dette kort en undtagelse, det skal nemlig ikke have ekstra strøm af nogen art det trækker alt fra bundkortet af. Det gør at det er nemmere at få til være pænt når man sætter i PC'en. Selve pci beslaget er guld belagt, om det har nogen bestemt funktion ved jeg ikke men det ser godt ud.

soundblaster zxr 2

Her vil jeg lige gennemgå de udgange der er på kortene. Jeg tager bare og lister dem op nedad her. Vi tager lige hovedkortet først, og fra venstre mod højre.

 • 6,3" jackstik til mikrofon
 • 6,3" jacktisk til headset
 • Phono ud (venstre)
 • Phono ud (højre)
 • 3,5" jackstick til bag-højttalere (venstre og højre)
 • 3,5" jackstick til Center / Subwoofer
 • Så tager vi datter-kortet, og på samme måde fra venstre mod højre.
 • Phono ind (venstre)
 • Phono ind (højre)
 • Toslink ud
 • Toslink ind

Alt i alt har dette kort rigtig mange muligheder. Kigger man på hoved kortet er det meget de normale ting man vil bruge, og datter kortet er mere hvis man nu har brug for det.

soundblaster zxr 0

Her har jeg taget EMI skjoldet af hovedkortet så vi kan se hvad der gemmer sig herunder. Alle kondensatorer er af meget høj kvalitet og sidder en Bur-Brown ADC/DAC. Plus der sidder 600ohms forstærker til headsets. kigger man godt efter kan man se der sidder lidt Op-Amps på kortet så hvis man ikke helt er tilfreds med lyden kan disse skiftet alt efter hvad man er til. Man tænker måske hvad det skjold dog skal gøre godt for, men det har faktisk et formål udover at se godt ud. Dette er at det afskærmer komponenter på lydkortet så det ikke får støj fra diverse andre ting som feks grafikkort som som regel sidder meget tæt på det lydkortet. Udover at skjoldet afskærmer for støj sidder der også en lille afskærmning under skjoldet, det er guld skinne man kan se der afskærmer midt på kortet, dette er for at dele kortet op i en digital del og en analog del. Som man kan se er det kun hovedkortet jeg har gjort det ved, det er af den grund at det er det samme på datter-kortet.

soundblaster zxr 9soundblaster zxr 10

Her ser vi lidt nærmere på kontrolenheden til headsets, den har volume kontrol, som føles rigtig lækker når man skruer op og ned, det er ikke bare en eller anden billig kontakt de har brugt. På begge sider af volume kontrollen sidder der 2 mikrofoner som har noget software til der hedder CrystalVoice, jeg har prøvet denne mikrofon af og skal desværre indrømme at den skuffede mig lidt. Der skulle de helt klart have sat bedre mikrofon i. På venstre side af kontrolenheden sidder der 6,3" jackstick, en til mikrofon og en til headset. På højre side sidder der også 2 jackstick, disse er så til alm 3,5" og igen en til mikrofon og en til headset. Man skal lige være opmærksom på at man kun kan benytte en side af gangen, man kan ikke have et headset monteret på begge sider samtidig. Designet på kontrolenheden går igen i de røde og sorte detaljer og ser super godt ud. Under enheden er der monteret en stor gummi plade så den ikke glider rundt på bordet når man bruger den.


Software


Test & Resultat

Jeg har nu benyttet lydkortet i en måneds tid ca, og har været rigtig glad for det fra dag et af. Dog skal det lige siges at under installation havde jeg lidt problemer med at få fat i drivers til det da Creatives download sektion ikke fungere super godt, men lykkedes mig så at få drivers fra cden i stedet for (Creative er klar over problemet og arbejder på sagen) Jeg har testet lydkortet med mine logitech Z906 højtalere både på Toslink og Phono, og får helt klart bedst lyd ved at køre på Phono det er der slet ingen tvivl om. Kigger vi på lydkvalitet fra det onboard lydkort kontra ZxR lydkortet er der kæmpe forskel og det falder selvfølgelig til ZxR lydkortets fordel uden tvivl. Jeg har sammen med dette lydkort haft et Audio-Technica ATH-AG1 headset hjemme og disse 2 sammen spiller bare super godt, igen her har jeg prøvet på det onboard lydkort, og får samme resultat som med højtalerne.


Konklusion

Jeg har været rigtig glad for dette lydkort og det giver rigtig mange muligheder. Lyden som lydkortet levere er super god, og kan trække det som vi (normale) folk, ønsker at trække. Jeg har som sagt brugt det sammen med et Audio-Technica ATH-AG1 headset, og disse to ting sammen spiller bare genialt. Jeg har været rigtig glad for den kombination. Dog har jeg også brugt et Sennheiser HD-518 headset og igen spiller det bare. Jeg har været rigtig glad for den del i softwaren der hedder Scout mode, som ændrer lyden lidt så det passer bedre til FPS spil. Det gør så man bedre kan høre fodtrin og lignende, så det er nemmere at sætte positioner på folk omkring en. Den eneste klage jeg har til lydkortet er at, det flad-kabel der skal forbinde de to kort, kommer til at sidde åndssvagt, så det ser træls ud. De kan ikke sidde så det bare sidder lige ned.

plus

 • Designet
  Det hele ser bare super gennemført ud og er holdt i farver som vil passe i de fleste kabinetter.
 • Lydkvalitet
  Det yder super godt ligegyldigt hvad man sætter til det.
 • Forbindelses muligheder
  Der er muligheder for at sætte mere eller mindre alt til.
 • Mulighed for udskiftning af Op-Amps
  Super lækkert at hvis man ikke er helt tilfreds med lyden som den er, kan man skifte Op-Amps så det passer til den enkelte.
 • Kontrolenheden
  Rigtig lækker kvalitet og godt at kunne styre det på den måde.
 • God tilbehørs pakke
  Der er rigtig meget tilbehør med, har aldrig set at man får bland andet et Toslink kabel med.

minus

 • Flad-kablet
  De skulle måske, have været tænkt en smule mere over, hvordan man skulle sætte det flad-kabel på, da det ikke rigtigt kan komme til at sidde pænt.

overallscore9

silver

 


 

I've been really pleased with this sound card and it gives a lot of opportunities. The sound-quality that this sound card delivers, is really good, and can without any problems deliver what we (normal) people, wants. I have, as I said used it together with a Audio-Technica ATH-AG1 headset, and those two things together, is just brilliant. I've been really happy with the combination. However, I've also used a Sennheiser HD-518 headset, and again it just performs like hell! I've been really pleased with the part of the software called Scout mode, which changes the sound, to better fit FPS games. So you can hear footsteps and the like a lot better, so it's easier to position the people around you. The only complaint I have, is the ribbon cable that will connect the two cards, it will be placed ridiculously, no matter how to connect it. Would have been a lot better, if it could be placed directly down from one card to the other.

plus

 

 

 • The design
  It all looks really thought out and implemented, and is kept in colors that will fit in most cases.
 • Sound quality
  It provides super good sound quality, no matter what you bring to it.
 • Connectivity
  There are opportunities to connect more or less everything.
 • Possibility of replacing the Op-Amps
  Super delicious that if you are not completely satisfied with the sound as it is, you can change the Op-Amps to suit the individual.
 • The control unit
  Very nice quality, and a great thing to be able to control it that way.
 • Good accessory package
  There are so many accessories, which I have never seen before, among others a Toslink cable.

minus

 • The ribbon cable
  They should perhaps, have been thinking a bit more about how and where, to attach the ribbon cable, as it really cant be attached, without looking weird.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1047 gange
Log ind for at skrive en kommentar.