Torsdag, 04 juni 2015 09:35

Creative Sound Blaster E5 - Til dig der vil have lidt mere ud af dine høretelefoner

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Denne gang er det den store model af Creative's Sound Blaster E Serie vi skal kigge på. Deres store E5 leverer masser af kræfter til dine høretelefoner, og giver et kæmpe boost til kvaliteten af den mobile lydkilde du bruger. Med USB kan det også fungere som D/A converter på din computer.

sound blaster e5

creative labs logo

Creative er førende inden for digitale underholdningsprodukter. Grundlagt i Singapore i 1981, startede Creative med den vision, at multimedier ville revolutionere den måde hvorpå folk interagerer med deres pc'er. Kendt for deres Sound Blaster-lydkort og for lanceringen af multimedia revolutionen, leverer Creative nu digital underholdning med de nyeste og avancerede audio løsninger, premium trådløse højttalere, højtydende øretelefoner og bærbare medieenheder. Virksomhedens innovative hardware, teknologi, applikationer og services gør det muligt for forbrugerne at opleve digital underholdning i høj kvalitet - når som helst, hvor som helst. Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/headset/creative-sound-blaster-jam.


Specifikationer

Audio Processor SB-Axx1™
SBX Pro Studio Yes
Max. Playback Quality Stereo Direct playback/recording sampling rates:
  24-bit / 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4 and 192kHz
  DSP playback/recording sampling rates:
  24-bit / 44.1, 48, 88.2, 96 kHz
  Mic recording:
  24-bit / 44.1, 48, 88.2, 96 kHz
  Optical In:
  24-bit / 44.1, 48, 88.2, 96kHz - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
USB Audio Streaming from Mobile Devices iOS Playback/recording:
  24-bit / 44.1, 48 kHz
  Android Playback:
  16-bit / 44.1 kHz - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
Max. Recording Quality 24-bit / 96kHz
Output Stereo
Max. Headphone Output High Gain - 120-600? (Gain: up to 15 dB)
  Low Gain - 2.2-120? (Gain: up to 5 dB) - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
Battery Life Up to 8 hours
Included Accessories MicroUSB cable
  Desk Stand
  Two Elastic Bands
  Mini TOSLINK Cable - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
Signal-to-Noise Ratio (SNR) 120dB (DAC)
Connectivity Options (Main) microUSB
  Line / Mic / Optical In:
  1 x 3.5mm jack
  Headphone Out :
  2 x 3.5mm jacks
  Line / Optical Out :
  1 x 3.5mm jack
  USB Host Streaming:
  1 x Type-A USB Port - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
CrystalVoice Yes
Audio Fidelity Up to 24-bit / 192kHz
Audio Codec AAC, SBC, aptX Low Latency
Bluetooth® Bluetooth 4.1
Bluetooth Multipoint Two Devices
Bluetooth Profiles A2DP (Wireless stereo Bluetooth)
  AVRCP (Bluetooth remote control)
  HFP (Handsfree Profile) - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
Operating Range Up to 10m/33ft
Near Field Communication (NFC) Yes
Included / Downloadable Software Sound Blaster E-series Control Panel
Supported Operating Systems Mac OS X v10.6.8 and above
  Windows® 8.1
  Windows® 8
  Windows® 7
  Windows Vista® - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
Supported Smart Devices iOS:
  iPhones/iPads running iOS 6.0 or higher for Bluetooth
  iPhones/iPads running iOS 6.0 or higher for USB Host Audio streaming via Lightning Port
  Android:
  Phones/Tablets running Android 2.3 or higher for Bluetooth
  Phones/Tablets running Android 4.1 or higher for USB Host Streaming*
  *Devices must support AOA2 protocol for USB Host Streaming - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
Compatible Platform USB 2.0, USB 3.0, Bluetooth
Microphone Type Built-in Mic with auto-orientation sensor (Landscape / Portrait modes) - See more at: http://thepcenthusiast.com/creative-sound-blaster-e5-review/#sthash.UtV8vUJs.dpuf
Dimensions 110 x 22 x 74 mm (4.3 x 0.9 x 2.9 inches)
ASIO Playback & Recording
App Name Sound Blaster Central
Supported Platforms iOS, Android OS

Video


Design & Features

IMG 8392IMG 8393IMG 8394

Vi starter med at kigge på indholdet. Lydkortet er jo hoveddelen som leverer alt det lækre, det er storebror til Creative Sound Balster E3 som jeg tidligere har testet. Og her får man altså lige lidt mere med i pakken, end med det mindre E3. Her har du mulighed for at styre enheden med en app, og dermed justere eqliseren som man vil. Der er også flere presets man kan benytte sig af, hvis de høretelefoner man har, ikke helt lever op til det man ønsker. Jeg har dog kørt det helt standart, uden nogle af de her profiler på i testen.

Pakkens indhold:

 • Creative Sound Blaster E5
 • Holder til enheden
 • USB kabel
 • Toshlink kabel
 • 2 x Elastikker til montering bag på smartphone
 • Brugsanvisning

IMG 8395IMG 8396IMG 8397IMG 8398

Lad os starte fra en ende af, med tilslutninger og knapper. På første billede er der Linje ind, SPdif, USB Host, USB. Billede nummer 2; to gange høretelefonudgange, samt en lydstyrkeknap. Billede 3; her er der hele 3 stk. mikrofoner til at sikre god lyd, samt NFC kontaktfladen. På sidste billede har vi 3 knapper, hvor første knap er tænd/sluk samt Bluetooth parring, næste er SBX ( Det er deres lydoptimering ) og til sidst en skydeknap, til at styre hvor meget forstærkning man skal have på, Lavere Ohm = mere modstand.

IMG 8399IMG 8400

Her kan vi se den lille batteriindikator, som er 3 dioder. Bunden er udstyret med en stor gummioverflade, som sikrer god kontakt til stort set alt underlag, som man kan ligge det på.

IMG 8401IMG 8402IMG 8403IMG 8405

Til sidst skal vi kigge på holderen, samt de 2 elastikker der medfølger i pakken. Holderen er ganske god når man bruger det i hjemmet, og elastikkerne er gode når det er med på farten. Jeg fortrækker dog, at have det i en anden lomme end min smartphone, da det hurtigt bliver meget tungt og stort at have i en lomme på samme tid. Holderen har mulighed for at blive monteret på et stativ, hvis man skal bruge det i en sammenhæng, hvor det giver mening.


Test & Resultat

Jeg har brugt det en del, sammen med mine BeyerDynamic Custom Studio pro, og må jo sige, at det gør det altså bare super godt, og giver rigeligt med power til dette sæt. Ud over det, så giver det en virkelig god forbedring, i forhold til en smartphone og lignende, da man her har en god DAC, og godt med power, til at levere ud til selv de mest krævende høretelefoner der ude. Med det indbyggede batteri, har jeg kunnet bruge det hele dagen, på moderat lydstyrke, sammen med Bluetooth tilslutning. Skulle man have brug for mere power, er det jo muligt at tilslutte en ekstern powerbank, og dermed opnå endnu mere tid på det. Hvis vi tager lydoplevelsen, så kan jeg sammenligne det med min Cambridge DAC magic Plus. Og her kan den ikke helt hamle op, men det er meget tæt på, og det er jo min mening. Jeg synes det her er en anelse for lyst og skarpt, samt at der mangler lidt bund, i forhold til den DAC jeg normalt bruger. Men af en transportabel enhed at være, er det jo helt kanon, og jeg har ikke haft noget der kunne gøre det bedre, og på samme tid være transportabel. Tit og oftest bruger man jo også streamingtjenester der er meget afhængige af internetforbindelse og signal, samt de indstillinger man har sat deri. Jeg er ikke den store fan af equliserer, og har derfor kørt med det, som det er. Måske lyset kunne reddes en smule med at justere lidt i det, men så forsvinder sammenligningsgrundlaget for mig.

 

App'et

software 1software 2software 3

software 4software 5software 6

Jeg oplever det som værende en god ting for nogle, og andre vil nok være lidt ligeglade med det. Jeg har et screenshot af det, og jeg har egentlig kun brugt det til at slå alle de her ekstra ting fra, såsom ceystal voice som ikke lige er mig, men hvis der er grund til at ændre noget er der mulighed for det her.


Konklusion

Som jeg skriver i testen, så er der ingen tvivl om, at med en transportabel enhed har jeg ikke hørt noget der kan hamle op med det her. Og det gælder altså både for E3 og E5, de lyder utroligt godt begge 2 og leverer godt med power til høretelefonerne, uden at man føler det er presset eller noget. Jeg har ikke noget negativt at sige om det, ud over at jeg synes det er lidt for lyst og mangler lidt bund. Det kan jo afhænge ligeså meget af sammensætningen af høretelefoner og DAC, men på samme høretelefon, synes jeg min Cambridge lyder lidt bedre. Med en god batteritid, og super lækker lyd, vil jeg slutte af med en score på 10 ud af 10, da jeg ikke kan se andet slå det, i denne prisklasse lige nu.

plus

 • Stærkt og ubesværet levering af lyden
  Jeg kan kun sige, at det leverer jo varen og lyder super godt. Jeg har prøvet med lidt forskelige høretelefoner for at se om det kunne knækkes, og det lykkedes altså ikke. Selv på en batterienhed er vi nu så langt, at det kan levere nok power.
 • Nemt at tilslutte og bruge
  Det er super nemt at tilslutte, og endnu nemmere hvis man kan benytte sig af NFC, hvilket er muligt på Android enheder, det er jo bare at aktivere det, og holde enheder op mod hinanden.
 • Kvaliteten af lyden der kommer ud
  Hvis man sammenholder det med en smartphones lydkort, så er der ingen tvivl om at man vil opleve, at det her løfter hele oplevelsen af den lyd man afspiller med mange gange.
 • Batteritiden
  De lover op til 8 timers afspilning, jeg har godt nok en oplevelse af at det holder længere, men det afhænger jo sikkert meget af lydstyrke og brug.
 • Softwaren til lydkortet
  Der er en app til IOS og Android, som giver mulighed for at styre det og lave profiler til lydkortet. Jeg har ikke brugt det meget, men det virker til at fungere ganske godt.

minus

 • Jeg ser intet negativt
  Som jeg også skriver, så er lydoplevelsen individuel, og jeg vil ikke pointere det som en minus at den er lidt for lys til min smag

overallscore10

gold

 


Conclusion

As I mentioned in the test, there is no doubt, that with a transportable unit, I have never heard anything that can compete with this. As this goes for both E3 and E5, they sound incredible both of them, and supplies a great amount of power to the headphones, without getting the feeling that it’s pushed on you or something. I don’t have anything negative to say about this, except that in my opinion, it’s a bit too light, and missing some base. This could be depending just as much on the combination of headphones and DAC, but with the same headphone, I think my Cambridge sound a bit better. With a good battery time, and super nice sound, I will round up with a score of 10 out of 10, as I don’t see anything else which can compete in this prize range.

plus

 

 

 • Strong and easily delivery of the sound
  There's nothing else to say except it delivers, and it sounds awesome. I tried it with a couple of different headphones to see if it could break down, but that simply didn't happen. Even on a battery unit, we have reached so far that it delivers enough power.
 • Easy to plug in, and use
  It's super easy to plug in, and even easier if you use NFC, which is possible on Android units, The only thing you have to do is activate it, and put the units together.
 • The quality of the sound that comes
  If you compare with a sound card of a smartphone, there is no doubts that you will experience that it raises the whole experince of the sound, times a lot.
 • The battery time
  They promise up to 8 hours playing, however my experience is that it lasts longer than that. Of course, this probably depends on the sound
 • The software to the sound card
  There is and App to IOS and Android, which gives the possibility to control it and make profiles to the sound card. I haven't used it that much, but it seems to work quite fine.

minus

 • I can't see anything negative
  As I wrote, the experience of the sound is individual, and I won't point out as a minus, the fact that in my opinion the sound is a bit too light.

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 731 gange
Log ind for at skrive en kommentar.