Fredag, 26 september 2014 00:00

ASUS Xonar U5 - 5,1 USB lydkort med forstærker til dit headset

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi har fået dette lille USB lydkort, til at forstærke lydoplevelsen i dit headset.

 Asusxonaru5Start-billede

Muliggør skift mellem lyd fra højtalere og headset med et enkelt tryk.


Produktet er udlånt af: ASUS
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
ASUS' navn er inspireret af Pegasus, den bevingede hest i græsk mytologi, der symboliserer klogskab og viden. ASUS er udtryk for styrken, renheden, og den eventyropsøgende ånd, der afspejles i denne fantastiske skabning – og stryger i vejret med hver nyt produkt, elektronikkoncernen skaber. Den taiwanske it-industry er vokset enormt i løbet af de seneste årtier, og landet er nu en dominerende spiller på verdensmarkedet. ASUS har længe været i forreste linje, når det gælder denne vækst, og selv om selskabet startede tilværelsen som en ydmyg bundkortproducent med en håndfuld medarbejdere, er ASUS nu den førende teknologivirksomhed og har flere end 12.500 medarbejdere ansat over hele kloden. ASUS udvikler produkter inden for enhver tænkelig kategori, der relaterer sig til informationsteknologi, inklusive pc-komponenter og –tilbehør, bærbare, tabletter, servere og smartphones.
Asus logo 
Innovation er nøglen til ASUS' succes. Efter at have afsløret den nye PadFone til et hungrende publikum ved Computer 2011, hævede ASUS' bestyrelsesformand, Jonney Shih, baren endnu engang dette år ved at annoncere TAICHI- og Transformer Book-enhederne. Denne visionære fremgangsmåde er årsagen til, at ASUS kan tilbyde innovation og design i høj kvalitet til alle, og det er årsagen til, at selskabet nyder anerkendelse. ASUS-pridukter har vundet 4.168 internationale awards og anerkendelser i 2012 – det er mere end 11 om dagen, hver dag! ASUS har konsistent opnået betydelig vækst fra år til år, også med hensyn til solgte notebooks til slutbrugere, og selskabet afsluttede 2011 i toppen med en indtjening på US$ 11,9 mia.

Produktet er udlånt af: ASUS
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Lydbrugerflade
USB
Lydperformance
Output signal-støj-forhold (A-weighted) (front-out) :
104 dB
Output THD+N ved 1kHz (front-out) :
>0.005 %(-86 dB)
Frekvensrespons (-3dB, 24bit/96KHz input) :
10 Hz til 44 KHz
Output/input-strømstyrke ved fuld skala :
Linje output (RCA, 3.5) : 1 Vrms (2.828 Vp-p)
Høretelefon-output : 1.3 Vrms (3.677 Vp-p)
Chipsæt
Lydprocessor :C-Media CM6631A High-Definition Sound Processor
Samplefrekvens og opløsning
Samplefrekvens og opløsning ved analog playback :
44.1K/48K/88.2K/96K/192KHz @ 16bit/24bit
Samplefrekvens og opløsning ved analog optagelse :
44.1K/48K/88.2K/96K/192KHz @ 16bit/24bit
S/PDIF digitalt output :
44.1K/48K/88.2K/96K/192KHz @ 16bit/24bit
ASIO driver-support :
44.1K/48K/88.2K/96K/192KHz @ 16bit/24bit
Forbindelse.
Analogt output 
4 x 3.5 mm jack (1/8") (Høretelefon ud/Front ud/Midt-subwoofer ud/Bagside ud)
Analogt input 
1 x 3.5 mm jack (1/8") (Linje-ind/Mikrofon ind-kombination)
Digital
1 x S/PDIF ud (1 x koaksial)
Særlige funktioner
Sonic Studio
Operativ System
Windows® 8.1 
Windows® 8 , 32bit/64bit
Windows® 7 , 32bit/64bit
Mac OS X *
Tilbehør
S/PDIF-adapter x 1
USB-kabel x 1
Driver-cd x 1
Brugermanual x 1
Størrelse
130 x 80 x 25 mm ( L x W x H )
Bemærk
* Xonar U5-playback under OS X uden behov for en driver. 
 

Produktet er udlånt af: ASUS
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: ASUS
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Asus xonaru5 s 0 Asus xonaru5 s 1

Asus xonaru5 s 2

Her ses kassen som den kommer i når du køber dit ASUS Xonar U5, der er mulighed for at åbne låget på kassen så du kan se hvordan lydkortet ser ud. Der er dog ikke mulighed for at røre ved selve lydkortet, og det tror jeg er en god ide da folk nok ville gå og trykke på lydstyrke knappen, og det er der ingen grund til. Kassen har et rigtig lækkert og indbydende design, viser rigtig hvad det er vi har med at gøre. På indersiden af låget kan der ses en lille oversigt over det software som medfølger.

 

Kassens indhold:

 • ASUS Xonar u5
 • USB kabel
 • Adapter til optisk kabel
 • Cd med software
 • Quick start guide
 • Safety information

Asus xonaru5 s 6 Asus xonaru5 s 5

Selve lydkortet har en mat sort overflade, og et lille Xonar U5 logo som kan ses på billede nummer 2. Der er 3 dioder der viser hvilke lydudgange der er aktive, som kan skiftes med et enkelt tryk på lydstyrke knappen. Lydstyrke knappen i sig selv virker rigtig godt og har en tilpas modstand når du skruer op og ned. På Lydstyrke knappen er der en lille blank kant for at bryde det ellers matte udseende, og det ser rigtig godt ud. Kigger vi nede på kanten der vender ud mod os når vi kigger på lydkortet er der en knap med plus og minus på, den er til at justere mikrofonen, altså skrue op og ned hvis folk evt har svært ved at høre dig eller du er utydelig. Det at man kan justere mikrofon uden at skulle til at finde softwaren frem synets jeg er rigtig lækker.

Asus xonaru5 s 3 Asus xonaru5 s 4

På undersiden sidder der er en lille kontakt for at indstille om den skal styres af en USB 1.0 eller 2.0 port. Lydkortet er udstyret med 4 gummifødder som gør at det hele står godt fast og ikke glider rundt på bordet. Bagsiden huser alle stikkene som skal sættes til din pc. Vi starter fra venstre side af, der er indgang til mikrofon, udgang til headset, front højtalere, center højtalere, bag højtalere, SPDIF/ optisk udgang (den optiske udgang sidder inde i SPDIF stikket hvor man skal have den lille medfølgende adapter sat i. Og til sidst USB indgang.


Produktet er udlånt af: ASUS
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

 Asus xonaru5 s 7

Her kan man se det medfølgende software som hedder Sonic Studio, som gør det muligt at ændre på alle lydindstillinger. Helt i toppen kan man se ind og udgangsenheder, som viser hvad enhed der er sat som aktiv. Her kan man blandt andet se at den skifter, når man trykker på lydstyrke knappen. Der under ses Lydforbedring også kaldet equalizer hvor der kan vælges mellem forudindstillede opsætninger eller man kan lave sin egen. Til højre for det kan man sætte Bass Boost på så bassen bliver mere markant. Derefter Voice Clarify som kan forbedre stemmer, hvis du f.eks. bruger skype eller lignende. Compressor som ensarter din lyd og lyd niveau. Hovedindstillinger som har de normale indstillingsmuligheder som lydstyrke og lydformater. Til højre for det sidder der en surroundtest og diverse effekter som f.eks. Cave og Church som giver meget ekko. Til sidst er der mikrofon indstillinger, som ændrer på hvordan din mikrofon opfanger og forvrænger lyden.


Produktet er udlånt af: ASUS
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Jeg har brugt lydkortet til daglig, til gaming og til at høre musik. Jeg har haft mine Logitech højtalere sat til lydkortet, via optisk kabel er der ikke det store at hente, men sætter du højtalere eller headset til med jackstick er der virkelig forskel på lyden. Lyden bliver meget mere klar, og får mange flere detaljer med i lyden. Jeg prøvede at smide et ældre Razer headset til som jeg aldrig har været tilfreds med lydkvaliten i. Men kombination af onboard lydkort, og lidt billigt headset er en rigtig dårlig kombination. Med det samme det lille Xonar U5 lydkort kom på var det en helt anden oplevelse, og selv et billigere headset kan få en nogenlunde lyd. Dette er virkelig noget jeg vil mene skulle være et "must have" hvis man går bare en lille smule op i at lyden skal være god i dit headset. Jeg satte lyden op imod det onboard lydkort på mit nuværende MSI Z77 bundkort, og hold da op en forskel.

Produktet er udlånt af: ASUS
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Så kom vi langt om længe til konklusionen af dette lydkort, og jeg må indrømme at jeg blev meget overrasket over hvor meget lydforskel, et lille lydkort som dette kunne give. Jeg har aldrig haft et rigtig lydkort, men kan kun sige at jeg skal aldrig tilbage til onboard lydkort, hvis jeg kan slippe. Dette er virkelig et "must have". Kigger vi på den medfølgende software,  som virkelig er lækker og meget intuitiv at gå til, og der er masser af funktioner at justere på så du kan tilpasse lyden præcis, til hvordan du vil have det. Det er super lækkert at du kan skifte lydudgang med et enkelt tryk på lydstyrke knappen uden at skulle til at finde dine lydindstillinger. Funktionen med at justere lydstyrken på mikrofonen er intet mindre end genial, jeg har personligt altid hadet altid at skulle justere det i diverse software programmer.
 
plus
 • Design

Det passer ind på de fleste skriveborde, med sit diskrete udseende.

 • Ydelse

Giver en rigtig lækker lyd, på selv billige headsets.

 • Mikrofon kontrol

At kunne styre mikrofon lydstyrke direkte på enheden, er intet mindre end genial.

 • Hurtig skift mellem udgange

Med et enkelt tryk på lydstyrke knappen, kan der skiftes lydenhed (Headset, højtalere).

 • Software

Den medfølgende software gør det legende let at sætte op, og har en masse indstillings muligheder.

 
minus
 • Intet
overallscore10 
gold
 

 
Now to the final conclusion of this sound card, and I must admit that I was very surprised at how much sound difference a small sound card as this could give. I have never had a real sound card, but can only say that I will never go back to onboard sound again, this really is a "must have". The software is looking really nice and easy and intuitive to use, and there are plenty of options to adjust, so you can customize the sound exactly how you want it. It is super cool that you can switch audio output with a single press, of the volume button without having to find your audio settings. The function to adjust the volume of the microphone is nothing less than brilliant, I have personally always hated to having to adjust it in various software.
 
plus
 • Design

It fits on most desks with its understated appearance.

 • Performance

Gives a really great sound on even cheap headsets.

 • Microphone control

Being able to control the microphone volume directly on the device is nothing short of brilliant.

 • Fast switching between outputs

With a single press of the volume button you can switch audio output device (headset, speakers)

 • Software

The included software makes it very easy to set up, and has a lot of options.

 
minus
Nothing
 
overallscore10
gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

http://www.aquatuning.de/water-cooling/reservoirs/tubing-reservoirs/aqualis-reservoirs/16950/aquacomputer-aqualis-d5-100-ml-g1/4?c=524

Læst 1343 gange
Log ind for at skrive en kommentar.