Onsdag, 18 juni 2014 00:00

ASUS Essence STU - Eksternt lydkort med flot design

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

ASUS er ude med en del lydkort både til indbygning i din computer men også som USB lydkort eller sådan DAC.

Start-billedeasusessenceSTU

DAC står for Digital til Analog Konverter, det gør det mulig at få meget høj opløst lyd ud i både dine højtalere og høretelefoner.


Produktet er udlånt af: Buffalo
Prisen på produktet: 878,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
ASUS' navn er inspireret af Pegasus, den bevingede hest i græsk mytologi, der symboliserer klogskab og viden. ASUS er udtryk for styrken, renheden, og den eventyropsøgende ånd, der afspejles i denne fantastiske skabning – og stryger i vejret med hver nyt produkt, elektronikkoncernen skaber. Den taiwanske it-industry er vokset enormt i løbet af de seneste årtier, og landet er nu en dominerende spiller på verdensmarkedet. ASUS har længe været i forreste linje, når det gælder denne vækst, og selv om selskabet startede tilværelsen som en ydmyg bundkortproducent med en håndfuld medarbejdere, er ASUS nu den førende teknologivirksomhed og har flere end 12.500 medarbejdere ansat over hele kloden. ASUS udvikler produkter inden for enhver tænkelig kategori, der relaterer sig til informationsteknologi, inklusive pc-komponenter og –tilbehør, bærbare, tabletter, servere og smartphones.
Asus logo
Innovation er nøglen til ASUS' succes. Efter at have afsløret den nye PadFone til et hungrende publikum ved Computer 2011, hævede ASUS' bestyrelsesformand, Jonney Shih, baren endnu engang dette år ved at annoncere TAICHI- og Transformer Book-enhederne. Denne visionære fremgangsmåde er årsagen til, at ASUS kan tilbyde innovation og design i høj kvalitet til alle, og det er årsagen til, at selskabet nyder anerkendelse. ASUS-pridukter har vundet 4.168 internationale awards og anerkendelser i 2012 – det er mere end 11 om dagen, hver dag! ASUS har konsistent opnået betydelig vækst fra år til år, også med hensyn til solgte notebooks til slutbrugere, og selskabet afsluttede 2011 i toppen med en indtjening på US$ 11,9 mia.

Produktet er udlånt af: Buffalo
Prisen på produktet: 878,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Lydbrugerflade USB 2.0 high-speed
Lydperformance Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted) (Front-out) :
  120 dB
  Output THD+N at 1kHz (Front-out) :
  >0.00036 %(-108 dB)
  Frequency Response (-3dB, 24bit/192KHz input) :
  10 Hz to 48 KHz
  Output/Input Full-Scale Voltage :
  Unbalanced Output : 2 Vrms ( Vp-p)
  Headphone : 7 Vrms ( Vp-p)
Chipsæt Audio Processor :C-Media CM6631A High-Definition Sound Processor
Samplefrekvens og opløsning Analog Playback Sample Rate and Resolution :
  44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16bit/24bit
  ASIO Driver Support :
  44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16bit/24bit
Forbindelse. Analog Output
  1 x 6.3 mm jack (1/4") Headphone out
  2 x RCA (Un-Balanced)
  Digital
  2 x S/PDIF in (1 x Optical (Toslink)/1 x Coaxial)
  1 x Aux in 3.5mm jack (1/8”)
Operativ System Windows® 8 , 32bit/64bit
  Windows® 7 , 32bit/64bit
  Windows® XP , 32bit/64bit
  Mac OS X *
Tilbehør 6.3mm to 3.5mm stereo adapter x 1
  Driver CD x 1
  Quick Start Guide x 1
  USB cable x 1
  Power cord x 1
  Power adapter x 1
Bemærk Swappable operational amplifier:
  I/V: LME49720 x 2
  LPF: LM4562 x 1
Output impedance: Line out: 100 ohm
  Headphone out: 10 ohm
Clock: Crystal clock: 12MHz
  Oscillator: 45.1584MHz (44.1kHz);49.152MHz (48kHz)
Power supply type: Power consumption(Max): 12W
  Power input jack: DC in 12V
  Power input range: AC 90~264V
  *Xonar Essence STU supports OS X 10.6 or above for playback.

Produktet er udlånt af: Buffalo
Prisen på produktet: 878,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: Buffalo
Prisen på produktet: 878,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk

 

ASUS essence STU2 

Denne gang skal vi kigge nærmere på en USB DAC fra ASUS, det er deres Essence STU som vi fik lov til at låne nogle uger, lydkortet har både mulighed for at levere signal ud til dit HiFi anlæg men i høj grad også levere lyd til et sæt høretelefoner, det er det vi vil kigge nærmere på i denne artikel.

 

Pakkens indhold:

 • ASUS Essence STU
 • Stander
 • USB kabel
 • Strømkabel
 • Strømforsyning
 • Driver CD
 • Brugsanvisning

ASUS essence STU3 ASUS essence STU4
ASUS essence STU5 ASUS essence STU6
ASUS essence STU9 ASUS essence STU8

Jeg har valgt at skrive lidt om hele boksens design i stedet for at dele det op da det ikke er det jeg vil lægge mest vægt på i denne artikel, boksen er lavet i metal og føles virkelig som et godt produkt da der ligger en del vægt bag den lille boks, bare en lille ting som at der er sat nogle ordenlige fødder på så den står ordenligt er jeg ret prositivt overrasket over, jeg blev også overrasket over at den ikke er er større end den er da man forventer en støre enhed når man ser den på billeder, jeg synes den er en del pænere end den anden type ASUS laver, her taler jeg om deres Xonar Essence One MUSES Edition som jo er deres flagskibs produkt, denne enhed er bare lige lidt pænere end den. hvis vi skal kigge lidt nærmere på designet så er det jo et sort kabinet med en sølv farvet front, fronten er jeg helt vild med, den måde det er bygget op på og de små lydstyrke knapper, der er en knap til de 2 Phono stik som er bag på også er der en der er dedikeret til høretelefoner, modsat de 2 dreje knapper er der 2 knapper som er tænd/sluk og den anden er til at skifte indgangs signal da der jo en lidt forskellige muligheder for hvordan man gerne vil have sit signal ind, der er også en række dioder der fortæller hvad indgang man er på.

ASUS essence STU7 

Her tager vi lige et hurtigt kig bagpå som har alle tilslutninger, der er en punkt opstilling her under der fortæller hvad der er af ind og udgange, bagenden er også rigtig pænt og flot udført ude alt for meget skrammel.

 

Der er følgende ind og udgange:

 • USB 2.0
 • COAX
 • Sp-DIF - Toshlink
 • AUX Ind
 • Phono - Ubalanceret ud

Produktet er udlånt af: Buffalo
Prisen på produktet: 878,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Jeg har testet den med et sæt lækre BeyerDynamics T90 som jo er et MEGET fornuftigt headset som ikke dækker over noget, det afslører faktisk ret meget hvis det er et knap så godt lydkort, og her må jeg desværre sige at jeg ikke er imponeret over det her lydkort, jeg har en Cambridge som reference lige nu og den klare sig mange gange bedre, der er en træls flad lyd i denne her synes jeg og der mangler bare fylde, det virker mest af alt som et af de her gaming lydkort som ikke er beregnet til at spille musik, det er så men et flot kort at se på og til techno og spil er det sikkert fint, men jeg ville jo gå helt andre veje hvis jeg skulle vælge her.

Produktet er udlånt af: QNAP
Prisen på produktet: 9803,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Hvis vi starter med enhedens udseende og kvalitet så kan jeg konkludere at det er et virkelig lækkert produkt som der er langt nogle timer i at designe, det ser bare kanon godt ud og passer noget bedre ind i et HiFi setup hvor man gerne vil holde en flot og diskret stil, størstedelen af enheden er lavet i metal og virker derfor også til at være ret robust. Jeg oplever jo desværre ikke at lyden er så god som udseende designet og det er jo lidt ærgeligt når det jo er lyden man skal fokusere på her, det mangler dynamik og fylde i lyden samt at der ikke er så meget power i det som jeg gerne ville have.
 
plus
 • Dedikerede lydstyrke knapper
  Jeg ser det som en god ting at der er dedikerede knapper til begge udgange så man kan styre dem hver for sig.
 • Designet
  Jeg er helt vild med det design de har lavet på denne enhed, den ser så lækker ud og virker meget professionel.
 • Kvaliteten af enheden
  Jeg må sige at kvaliteten af materialer der er brugt til at bygge den op af er i top klasse, det giver bare den følelse af at det er et godt produkt.
 
minus
 • Lyden
  Jeg kan kun sige mine oplevelser med dette kort er ikke godt, ikke med et sæt høretelefoner som Beyerdynamics T90 som jeg har brugt her.
overallscore5 
silver
 

 
If we start with the unit's quality, then I can conclude that it is a really nice product which 's putted several hours in designing, it looks extremely good and fit way better into a HiFi setup where you wish to have a neat and discreet style, the most of the unit is made of metal and also feels quite robust. I experience unfortunately not the sound are as good as the appearance the design looks, and it's a little shame when it's the sound you need to focus on here, it's missing dynamics and fullness of sound, well as there is not so much power in it that I like would have.
 
plus
 • Dedicated volume controls
  I see it as a good thing that there are dedicated buttons for both outputs to allow control of them separately.
 • The design
  I absolutely love the design they have made on this unit, it looks so awesome and seems very professional.
 • The quality of the device
  I must say that the quality of materials there is used to build it out of are top class, it just gives the feeling that it's a good product.
 
minus
 • The sound
  I can only say my experiences with this card is not good, not with a set of headphones that Beyer Dynamics T90 that I have used here.
 
overallscore5
silver
Læst 1031 gange
Log ind for at skrive en kommentar.