Torsdag, 04 april 2013 20:28

Noctua NH-D14

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Kigger du efter en virkelig kraftig køler ? Så se med når vi tester Noctua's NH-D14.

noctuanhd14

Vi kigger på den features og udsætter den for nogle tests.


Noctua kommer fra et samarbejde med det østrigske Rascom Computerdistribution Ges.m.b.H med den taiwanske køle specialist Kolink International Corporation, som samlet har mere end ti års erfaring i udvikling, fremstilling og markedsføring af high-end køle komponenter. Etableret i 2005, tog Noctua de internationale ildsjæles hjerter med storm, og hurtigt udviklede de sig til en af de mest roste leverandører af førsteklasses kvalitetsprodukter.

noctua logo

"I et marked, der i stigende grad er drevet af omkostningsbesparelser snarere end kunde engagement, og oversvømmet med brandede budget produkter, sætter vi en ære i at stræbe efter det optimale i både produkt- og servicekvalitet. For eksempel er vores heatsinks udstyrede med alle lodninger for maksimal ydelse og holdbarhed, vores blæsere '150.000 t + MTBF bakkes op af en fuld 6 år fabriksgaranti. Resultatet heraf er, ikke kun en stadigt voksende base af ivrige Noctua brugere, som sværger ved den gennemgribende premium kvalitet af ​​vores produkter, men også af vores fremragende og kundevenlige service." - Noctua


 

Socket compatibility Intel LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA775, LGA2011 on request, Asus X-socket™ & AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 (backplate required)
Height (without fan) 160 mm
Width (without fan) 140 mm
Depth (without fan) 130 mm
Height (with fan) 160 mm
Width (with fan) 140 mm
Depth (with fan) 158 mm
Weight (without fan) 900 g
Material Copper (base and heat-pipes), aluminium (cooling fins), soldered joints & nickel plating
Fan compatibility 140x140x25 & 120x120x25mm
Scope of Delivery
  • 1x NF-P14 premium fan
  • 1x NF-P12 premium fan
  • 2x Ultra-Low-Noise Adaptor (U.L.N.A.)Y-Split Cable
  • 4x Vibration-Compensators (for using NF-P12 as case fan)
  • 4x Fan screws (for using NF-P12 as case fan)
  • NT-H1 high-grade thermal compoundSecuFirm2™
  • Mounting KitsNoctua Metal Case-Badge
Warranty 6 Years
Fan specifications
Model Noctua NF-P14 & Noctua NF-P12
Bearing SSO-Bearing
Rotational Speed (+/- 10%) 1200 / 1300 RPM
Rotational Speed with U.L.N.A. (+/- 10%) 900 / 900 RPM
Airflow 110,3 / 92,3 m³/h
Airflow with U.L.N.A. 83,7 / 63,4 m³/h
Acoustical Noise 19,6 / 19,8 dB(A)
Acoustical Noise with U.L.N.A. 13,2 / 12,6 dB(A)
Input Power 1,2 / 1,08 W
Voltage Range 12 V
MTBF > 150.000 h

 


Pic0

Her har vi så Noctua's NH-D14 som er Noctua's top model. Den ser lækker ud og den virker også til at være lavet rigtig godt. Den består af to køle elementer, som hver har 6 heatpipes til at flytte varmen væk fra CPU'en. Den er monteret med én blæser på 120mm først og derefter én blæser på 140mm i midten, til at blæse luft ind for at flytte al varmen væk fra kølefinnerne.

Pic3

I toppen kan man se de 6 heatpipes stikke op, man kan se at de er meget tykke og dermed burde de også have en god mulighed for at flytte en masse varme væk fra CPU'en. Et lille diskret Noctua logo bryder toppen.

Pic5

Her ses de 6 heatpipes fra den nederste køle-del, de går ned fra begge sider og mødes nede i det store kølehoved. Kølehovedet og de 6 heatpipes er lavet i kobber, som efterfølgende er nikkel belagt for at kunne lede varmen væk hurtigst og bedst muligt.

Pic4

Der er vildt mange små finner, som er med til at fordele varmen så luften efterfølgende kan blæse det væk. Disse er lavet i aluminium og belagt med nikkel.

Pic2 Pic1

Begge blæsere sidder spændt fast af små metalbøjler som nemt klikkes af og efterfølgende kan man så afmontere blæserne fra køleren. Bag begge blæsere sidder der fire små gummi stykker som mindsker resonansen fra blæserne, ligeledes er der også gummi bøsninger i bøjlerne. Begge blæsere tilsluttes via 3-pins stik og kan begge to justeres i hastigheden (Noctua NF-P14 1200rpm til 900rpm) & (Noctua NF-P12 1300rpm til 900rpm) med de medfølgende low-noise-adaptere.


Pic14 Pic17
Pic16 Pic18

Monteringssættet var nemt at montere og derfra gik det ellers bare der ud af. Den var nem at få til at sidde rigtig og den medfølgende skruetrækker gjorde det ekstra nemt at nå de skruer der sidder helt nede ved CPU'en. Når den først er monteret bliver den på sin plads og kan ikke flyttes rundt på overfladen af CPU'en. Begge blæsere klikkes nemt af og på, og sidder godt fast.


Til at stress teste CPU'en er der brugt Prime95, samt CoreTemp og RealTemp, til at aflæse temperaturene.

I Prime95 har vi kørt stress testen "Blend", som stresser alle 4 kerner med 100%, denne test er blevet kørt i 1 time for hver test.

Rum temperaturen var 23,9°c under hele testen.

Køleren er testet på følgende setup:

Bundkort MSI Z77 MPower
Processor Intel I3 2120
Grafikkort Nvidia GTX 650ti
Ram Traumatizr 2x4GB 1600MHz
System Disk Western Digital 250GB
Strømforsyning Xigmatek Greenpower 1000W

Lad os se hvad temperaturen ligger på ift. andre kølere vi har testet, med en blæser hastighed på 50%.

nhd14-50

Her ser vi de flotte resultater og specielt i det varme rum den blev testet i. Jeg er virkelig imponeret.

Til sidst skal vi se hvor stor forskellen er på temperaturene, sat op imod de andre kølere, med en blæser hastighed på 100%.

ndh14-100

Og ved 100% formår den endda at få 2º mere af toppen. Den klarer jobbet og det er på samme tid én af de mest støjsvage kølere jeg har testet.


Selvom dette er en af Noctua's ældre kølere, så er det en af de foretrukne kølere når det gælder overclockning og god køling. Resultaterne viser også tydeligt at den er super god til at lede varmen væk og få kølet CPU'en selv med blæserne på laveste hastighed. Helhedsindtrykket er rigtig godt og uden at blinke vil jeg kunne sige at det bestemt har ændret min begejstring i den rigtige retning.

5

Ydelsen er helt i top. Den køler CPU'en mere end bare godt og støjen er minimal, så dette kan ikke gøres meget bedre.

5

Design er jo en individuel ting. Jeg har altid syntes rigtig godt om denne køler, ja den er meget stor og det kan måske godt være et minus i et lille PC system, men dem der køber denne Noctua køler er dem som ved hvad den kan og har brug for denne køling. Monteringssættet skal også nævnes, da det er helt i orden og virker meget robust samt nemt at montere.

3.5

Der er lavet en masse optimering hvad angår resonansen, så den støjer mindst muligt og det er et virkeligt STORT plus.

5

Igen topscore i kvalitet. Der er ikke sparet på noget, alt er lavet af så gode materialer og det hele passer sammen. Kort sagt er der ingen løse ender.

4.5

Her er der også kun at sige at det er smukt arbejde. Det hele er tilpasset så det er nemt at montere og afmontere, så der ikke skal kæmpes alt for meget når noget skal skiftes. Dog dækker den over ram soklerne, så de ikke bare kan tages ud med mindre at man afmontere den ene blæser.

4.5

Så kommer vi til det ømme punkt, nemlig prisen. Men her overrasker de igen, denne lækre sag kan købes for 576,- DKK. Noctua's NH-D14 kan købes her.

5

Jeg vil runde denne anmeldelse af med 5 stjerner, for et både lækkert og meget populært produkt. Keep up the good work!

Anbefaler Smaek-for-skillingen


Even though it's one of Noctua's older coolers, its still one of the best coolers when it comes to overclocking and extremely good cooling. The results also clearly shows that it's really good to conduct the heat away and get the CPU cooled, even with the fan speed on the lowest. The overall impression is very good and without blinking i can truly say that it certainly has changed my enthusiasm in the right direction.

5

The performance is top notch. It cools the CPU more than just good and the noise is minimal, it couldn't be any better.

5

Design is an individual thing. I've always felt really good about this cooler, and yes it's very big and it may well be a minus i smaller PC systems, but those who purchases this Noctua cooler are the ones who needs the best of the best cooling. The mounting kit also has to be mentioned, as it is perfect and seems very sturdy and easy to mount.

3.5

Noctua has made a lot of optimization in terms of resonance, sot the noise is minimal and this is certainly a BIG plus.

5

Again top score in quality. There has been no expenses spared, everything is made of such good materials and it all fits perfectly together. In short, there are no loose ends.

4.5

I only have one thing to say, b-e-a-u-t-i-f-u-l work. Everything is made so it's easy to install and remove, with as little fighting as possible. However, it's covering the RAM sockets, so you have to remove one of the fans before you can remove or change your RAM modules.

4.5

Now we are getting to the more sorer point, the price. But it amazes me once again,, this delicious cooler can be bought for only 576,- DKK. Noctua's NH-D14 can be purchased here.

5

I'd like to finish the review with 5 stars! For a delicious and genuinely popular cooler. Keep up the good work!

Anbefaler-UK Smaek-for-skillingen-UK

Læst 814 gange
Log ind for at skrive en kommentar.