Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Onsdag, 17 juni 2015 14:03

Cryorig QF120 Balance og Silent - 2 stk 120mm PWM blæsere

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi har fået et par blæsere, som Cryorig syntes vi lige skulle kigge lidt nærmere på. Der er her tale om QF120 Balance og QF120 Silent, 2 ganske habile blæsere, til en ganske fornuftig pris, selvom der ikke er sparet på noget.

qf120

cryorig logo

CRYORIG blev officielt grundlagt i 2013. De begyndte deres rejse lige i starten af det første årti af 2000'erne. Under hvad der var den mest fremgangsrige årrække af PC DIY og overclocking. Medlemmerne af deres team har enten arbejdede direkte eller indirekte med mærker som Thermalright, Prolimatech, Phanteks og mange flere. De er selv overclockere og PC modding entusiaster, med en passion og et drive der gør at de stræber efter forbedringer. Med direkte kendskab til fremstilling og design, samt flere patenter på bordet, besluttede de sig for at skabe et navn, og det navn er CRYORIG. Så hvad er CRYORIG præcist? CRYORIG handler om at lave den fedeste PC. Utilfredse med hvad der var tilgængeligt på markedet på daværende tidspunkt, besluttede de sig for at starte noget helt nyt og større. Hos CRYORIG, laver vi ikke produkter som kun lige er gode nok til at opfylde et formål, vi går all in. De designer produkter som yder godt, er af højeste kvalitet og ikke mindst nogle af de sejeste produkter, de kan. Noget, som de selv ønsker at bruge, og noget, som de kan føle sig sikre på, at levere til deres brugere. Når du køber et CRYORIG produkt, kan du føle dig sikker på, at du får det bedste af det bedste. Læs mere på https://www.elektroniktest.dk/koling/cryorig-h5-universal-stor-koler-uden-ram-komplikationer.


Specifikationer

Cryorig QF120 Balance

120mm
330~1600RPM 49 CFM
HPLN Bearing
10~25 dBA
 
Cryorig QF120 Silent
120mm
200~1000 RPM 44 CFM
HPLN Bearing
5~19 dBA
 
Cryorig QF120 Performance
120mm
600~22000 RPM 83 CFM
HPLN Bearing
13~37 dBA

Video


Design & Features

cryorig qf120 5

Jeg har valgt at smide anmeldelserne sammen på disse 2 blæsere, da de er mere eller mindre ens. Som man kan se på billederne, får man alt hvad man skal bruge, for at få disse blæsere monteret i dit kabinet, om man så vil skrue dem fast, eller man vil bruge de medfølgende antivibrationsholdere, er op til en selv.

Pakkens indhold:

 • Blæseren
 • Molex adapter
 • 4 Skruer
 • 4 Antivibrationsholdere
 • Produkt registreringskort

cryorig qf120 4

Her kan vi se bagsiden af blæserne, og det er her den eneste synlige forskel er at se på disse blæsere, og det er faktisk kun klistermærket som anviser 1600rpm eller 1000rpm. Ud over dette, er blæserne fuldstændig ens når vi kigger på udseendet, så derfor syntes jeg at det var logisk, at samle disse 2 i én anmeldelse. På bagsiden har vi i alle 4 hjørner gummiafstandsstykker, så plastikken aldrig vil komme til at ligge lige op af metal eller andet plastik, og på den måde forhindrer man mange muligheder for resonans. Dette er noget vi ser mere og mere på de lidt dyrere blæsere, og jeg syntes det er lækkert at se, at Cryorig også kommer med her, da det giver lidt bedre anvendelsesmuligheder.

cryorig qf120 2

Så vender vi blæserne om, og her er blæserne fuldstændig ens udseendemæssigt. Derfor har jeg kun billeder af én blæser. Som man kan se, er selve rammen på blæseren sort, men udover det, er der i selve rammen også det Cryorig kalder Quad Air Inlet, som tager luft ind igennem hjørnerne - man kan lige ane det på billede 2, hvor man kan se et lille hul ved siden af gummiafstandsstykket. Med dette system skulle den kunne tage lidt mere luft ind, og dermed være mere effektiv. Blæserne er monteret med HPLN-lejer, som står for (High Precision Low Noise), men hvordan levetiden er på disse lejer, ved jeg desværre ikke en helt masse om. Selve vingerne er hvide, og har en helt glat bagside, men på fronten af vingerne er de faktisk delt op i 3. Helt mod midten er den glat, så går den over i en lidt mere ru overflade og helt ude bliver den glat igen. Om det giver noget positivt eller negativt på støj eller effektivitet ved jeg ikke, men det ser ret godt ud syntes jeg. I midten af blæserne sidder der et Cryorig klistermærke med et Chrom logo, og ellers sort med deres kendte farvede ring, som ses på alle Cryorig produkterne. Selve ledningerne på blæserne har en ret god kvalitet af sleeving, og de ser rigtig godt ud, men det er de fleste firmaer ved at have styr på efterhånden, heldigvis.


Konklusion

Så kom vi der til hvor jeg skal komme med min mening om disse blæsere. Mit førstehånds indtryk af disse blæsere, er super positivt, både når der skal kigges på byggekvalitet og udseende. Når man kigger første gang, ser man mere eller mindre bare sorte og hvide blæsere, men kigger man lige lidt nærmere på dem, kan man godt se at der er lavet lidt på det. Vingerne har en super cool overflade, med den glatte og ru overflade som tidligere beskrevet, og deres Quad Air Inlet gør også, at man kan se der virkelig er tænkt på, at videreudvikle produkter, og det er rigtig lækkert at se at producenterne gør lidt for det, og ikke bare kopierer hinanden. De sorte og hvide blæsere ville kunne passe ind i de fleste farve temaer. Jeg har haft blæserne monteret på min testbænk, for at se og høre hvordan de kører, og jeg skal gerne indrømme, at de kører faktisk rigtig godt. De giver et fint tryk, og en fornuftig mængde luft.

plus

 • Udseende
  Blæserne virker indbydende og generelt lækkert bygget.
 • 3 udgaver
  Disse blæsere fåes i 3 udgaver (Silent, Balance, performance) dette gør det muligt at vælge den blæser man har brug for.
 • Fin bundle
  Man får det med man skal bruge, for at kunne montere dem mere eller mindre hvor man vil.
 • Fornuftig pris
  Prisen på blæserne er fornuftige kontra hvad du får.
 • Innovative
  Igen som vi har set på andre Cryorig produkter, gør de lidt ekstra for at videreudvikle deres ting, og her gør de det med deres Quad Air Inlet system.
 • Garanti
  Hvis man registrerer sine blæsere med det medfølgende kort, får man 6 års garanti.

minus

 • Kun 120mm udgaver
  Jeg mangler lidt muligheder for at kunne få dem i 140mm udgaver.

overallscore9

silver

 


Conclusion

We have reached the point where I have to say my opinion about these fans. My first impression of them is super positive, both when we look at the quality of the material they are made of, and the design of the fans. When you have your first look at the, you will more or less just see black and white fans, but looking closer you will see that there is more to them than that. The wings has a very cool surface with the smooth and raw surface as mentioned earlier, and their Quad Air Inlet does that you can really see that they put some thought into further developments of the products, and it’s really nice that the producers make an effort, and don’t just copy each other. The black and white fans would fit into nearly every color theme. I mounted it on my test bench, to see and hear how it runs, and I have to admit that it runs really well. It’s a fine pressure, and a reasonable amount of air.

plus

 

 

 • Design
  The fans seem inviting and is generally really nicely build.
 • 3 editions
  These fans is available in 3 editions (Silent, Balance, performance) this makes it possible to choose the fan you need.
 • Fine bundle
  You get what you need to mount them more or less where ever you want.
 • Reasonable price
  The price of the fans is reasonable contra what you get.
 • Innovative
  Again, as seen in other Cryorig products, they make something out of further developing their stuff, and here they use their Quad Air Inlet System.
 • Warranty
  If you register your fans with the following card, you get a 6 years warranty.

minus

 • Only 120mm editions
  I need the possibility to have them in 140 mm editions.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 270 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus