Fredag, 29 marts 2013 18:09

Cooler Master TPC 800

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Mangler du en køler der levere varen ? Så er vi sikker på at denne model fra Cooler Master, er værd at kigge på.

coolermastertpc80

Se med imens vi tester Cooler Master's TPC 800, med den nye Vapor Champer technologi.


Cooler Master er en veteran indenfor computer verden, og producere alt fra kabinetter og headsets, til gaming udstyr i top klassen. Cooler Master blev grundlagt med den mission at levere branchens bedste køle løsninger. Siden etableringen for to årtier siden, har virksomheden fortsat været tro mod denne mission, og fremstår som en af ​​verdens førende inden for produkter og tjenester til virksomheder, der beskæftiger sig med enheder, hvor varme problemer skal løses.

cooler-master
En kritisk komponent i Cooler Master evne til at forfølge sin mission er en uforbeholden forpligtelse til kvalitet, som det fremgår af ISO 9001 certificeringen, til sin vigtigste fabrik i Taiwan. Det har også håndhævet ISO retningslinjer og er i færd med at ansøge om ISO 9002 certificering på sit andet og tredje anlæg, der er beliggende i Kina. Cooler Master har desuden iværksat en række analytiske og prøvning protokoller til at sikre top kvalitet, herunder på underleverandører, for yderligere at sikre en grundig kvalitetskontrol. Desuden strækker Cooler Masters engagement med hensyn til kvalitet, sig ud over fremstillingen til alle aspekter af dets drift, herunder service. Nu laver de også standere til iPad's og Tablet PC'er i samme super lækre design, som alle deres andre produkter.


 

CPU Socket Intel Socket:
LGA 2011 / 1366 / 1156 / 1155 / 775 *

AMD Socket:
FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2

CPU Support Intel:
Core™ i7 Extreme / Core™ i7 / Core™ i5 / Core™ i3 / Core™2 Extreme / Core™2 Quad / Core™2 Duo / Pentium / Celeron

AMD:
FX-Series / A-Series / Phenom™ II X4 / Phenom™ II X3 / Phenom™ II X2 / Phenom™ X4 / Phenom™ X3 / Athlon™ II X4 / Athlon™ II X3 / Athlon™ II X2 / Athlon™ X2 / Athlon™ / Sempron™

Dimension 138 x 103 x 163mm (5.4 x 4.1 x 6.4 in)
Heat Sink Dimensions 134 x 74 x 158 mm (5.3 x 2.9 x 6.2 in)
Heat Sink Material Copper Base / 2 Vapor Chambers
6 Heatpipes / Aluminum Fins
Heat Sink Weight 826g (1.83 lb)
Heat Pipes Dimensions ø6mm
Note * Supplied accessories may differ by country or area. Please check with your local distributor for further details.

 


Pic4

Dette er så Cooler Master's TPC 800 køler. Denne køler er udstyret med hele 6 heatpipes i hver side og ét vaper champer i hver side, til at lede varmen væk fra CPU'en og ud til kølefinnerne.

Pic0

Pakkens indhold:

  • Cooler Master TPC 800
  • Monteringssæt
  • Monteringssæt til 120mm blæsere
  • Køler pasta
  • Brugsanvisning

Pic2

Her kan vi se et hav af store heatpipes og de to vertikale vapor champers. Disse vapor champers skal sørge for at sprede varmen endnu bedre fra CPU'en og ud til kølefinnerne. Cooler Master er de første til at bruge denne nye teknologi.

Pic5

Den store kontaktflade giver god kontakt med alle CPU'er der findes på markedet, og denne køler giver god mulighed for at overclocke din CPU, uden at den bliver for varm. Overfladen er glat og uden huller eller ujævnheder, for at skabe bedst muligt kontakt.

Pic7

Toppen har en flot glasblæst overflade, det ser bare super godt ud, samt det mørkegrå Cooler Master logo. Der er ingen tvivl om at den vil pynte inde i et hvilket som helst kabinet.

Thumpnail0

Disse plastik holdere bruges til at montere 120mm blæsere med, dog følger der ingen blæsere med til denne model, så det skal man lige være opmærksom på hvis man vælger at købe den. Kliksystemet er også en ny ting jeg ikke har set før på en CPU køler, så man kan montere blæserne uden at skulle splitte det hele ad.

TPC 800 features-02s

Her er en forklaring på de omtalte vapor champers, som er en helt ny teknologi som Cooler Master benytter på denne køler.


Thumpnail1 Thumpnail4
Thumpnail14 Thumpnail1

Her har jeg monteret køleren, både med og uden blæser på. Monteringssættet synes jeg virker ret godt, der er ikke så meget der kan gå galt, og det er meget enkelt at montere. Hvis jeg skulle pege på én ting som jeg ikke er tilfreds med, så er det at når man har monteret den på CPU'en, så er den ikke spændt nok til at side helt fast, den kan stadig glide oven på CPU'en. Dette har dog ikke den store betydning for dens ydelse.


 Til at stress teste CPU'en er der brugt Prime95, samt CoreTemp og RealTemp, til at aflæse temperaturene.

I Prime95 har vi kørt stress testen "Blend", som stresser alle 4 kerner med 100%, denne test er blevet kørt i 1 time for hver test.

Rum temperaturen var 23,2°c under hele testen.

Køleren er testet på følgende setup:

Bundkort MSI Z77 MPower
Processor Intel I3 2120
Grafikkort Nvidia GTX 650ti
Ram Traumatizr 2x4GB 1600MHz
System Disk Western Digital 250GB
Strømforsyning Xigmatek Greenpower 1000W

Da den kommer uden blæsere, tester vi den i 20 minutter med prime og ser hvad den kan præstere.

tpc800-pass

Efter 20 minutter i 23,2º varme, rammer vi 72º. Meget flot for en køler helt uden blæsere, til at flytte varmen væk med.

Lad os se hvad temperaturen ligger på ift. andre kølere vi har testet, med en blæser hastighed på 50%.

tpc800-50

Selv under disse høje rum temperature ligger den på højde med de store kølere vi har testet, og det er jeg virkelig positivt overrasket over.

Til sidst skal vi se hvor stor forskellen er på temperaturene, sat op imod de andre kølere, med en blæser hastighed på 100%.

Tpc800-100

Her der kun 1º i forskel fra 50%, så det er ikke meget der flytter sig her.


Det er en kanon køler, den ligger oppe i den professionel ende hvad angår køleevne. Den kan uden problemer bruges til at overclocke på, og stadig levere nogle super gode temperature. Jeg er overbevist om at det er den nye vapor champer teknologi, som er med til at give de super gode resultater.

5

Kanon ydelse, den er faktisk bedre end de lukkede vandkølingssystemer, som jeg har testet og det siger jo ikke så lidt.

4

Det er en flot køler, men den ligner meget de andre der er på markedet. Det medfølgende monteringssættet og den flotte finish trækker dog score op.

4.5

Vapor Champers! Det er klart en ting som jeg håber de kommer igennem med. Køleren har virkelig leveret nogle gode resultater selv med minimal blæser styrke, og endda helt uden blæsere klarede den sig godt.

4

Alle dele er af god kvalitet, og det hele passer godt sammen.

3.5

Med hensyn til monteringssættet, så kan den godt være lidt vanskelig at montere uden at man får kørt den alt for meget rundt i køler pastaen.

5

Her har Cooler Master virkeligt flottet sig, prisen på 434,- DKR er klart noget der gør denne køler attraktiv. Med dens køleevne som ligger på niveau med de dyreste kølere på markedet. Cooler Master's TPC 800 kan købes her.

4.5

4½ stjerne blev det endelige resultat, af en vellykket test af en kanon flot og højtydende køler.


It's deffinately a great cooler, it's placed at the more professional end in terms of cooling ability. It can easily be used for overclocking and still deliver some neat results. I'm convinced that it's the new vapor champer technology that helps this cooler to get these fine results.

5

Perfect performance, it's actually better than the closed water cooling systems that i've tested, and that says a lot.

4

The design is nice, but it's very similar to other coolers on the market. The supplied mounting kit and the beautiful finish does pop up the score.

4.5

Vapor Champers! It's clearly a technology which i hope they will be working a lot more with. The cooler has delivered some really good results even with minimal fan speed, and even with no fans as at all.

4

All parts are of great quality, and it all fits together really well.

3.5

With regards to mounting it, it can be a little difficult to install it without it splashing around on top of the cooling paste.

5

Cooler Master does it again, the price is only 434,- DKK and this is clearly one of the things that makes this cooler extremely attractive. With it's ability to cool extremely well, it can be compared to the more expensive coolers on the market. Cooer Master's TPC 800 can be bought here.

4.5

4½ stars is the final result of a succesful test of a really nice high performance cooler.

Læst 915 gange
Log ind for at skrive en kommentar.