Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Fredag, 24 april 2015 17:25

Cooler Master Silencio FP 120 PWM - Super lydløse PWM styrede blæsere

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal i dag se på Cooler Masters nyeste blæsere, nemlig Silencio FP 120 PWM. Der er på disse blæsere, fokuseret meget på ydelse og støj niveau, hele 44CFM ved kun 14dBa, hvilket er ret så imponerende.

coolermaster fp120pwm

Coolermasterny logo

Cooler Master er en veteran indenfor computer verden, og producere alt fra kabinetter og headsets, til gaming udstyr i top klassen. Cooler Master blev grundlagt med den mission at levere branchens bedste køle løsninger. Siden etableringen for to årtier siden, har virksomheden fortsat været tro mod denne mission, og fremstår som en af ​​verdens førende inden for produkter og tjenester til virksomheder, der beskæftiger sig med enheder, hvor varme problemer skal løses.


Specifikationer

Model Number R4-SFNL-14PK-R1
Available Color Non-LED
Dimensions 120 x 120 x 25 mm (4.7 x 4.7 x 1 inch)
Speed 800 - 1400 RPM (PWM) ± 10%
Air Flow 16.4 - 44 CFM (27.8 - 74.7 m3/h) ± 10%
Air Pressure 0.47 - 1.69 mmH2O ± 10%
Life Expectancy 160,000 hrs
Noise Level 6.5 - 14 dBA
Bearing Type Loop Dynamic Bearing (LDB)
Connector 4-Pin (PWM)
Rated Voltage 12 VDC
Rated Current 0.03A
Safety Current 0.16A
Power Consumption 0.36W
Weight 158g (0.35 lb)
Accessory Metal Screw x 4
  Rubber Anti-vibration Screw x 4

 


Video


Design & Features

Jeg syntes at kassen, som denne blæser kommer i, er super fed. Ikke fordi at der er mange flotte farver eller der er lavet helt vildt meget ud af den grafiske del, men simpelthen fordi der kun er skrevet de ting man reelt har brug for at vide, når man står og skal vælge blæser. Der selvfølgelig et billede af blæseren og et Cooler Master logo, det siger lidt sig selv. Ud over det er der et skilt for deres 5 års garanti. Så kommer vi til bunden af forsiden hvor det bliver spændende. Her står lidt hurtige specifikationer om blæseren, 800 - 1400 RPM og det er ved 6,5 - 14 dBa, hvilket faktisk er ret imponerende. Så står der lidt om at den er optimeret til statisk tryk, og de anbefales til lydløse PC'er, men det siger lidt sig selv med de specifikationer den kommer med. Så kigger vi lidt på bagsiden, her er lidt flere hurtige fakta om blæseren, på 8 forskellige sprog - dog ikke dansk. Et lille billede til at forklare om det leje de har valgt at bruge i blæseren, og selvfølgelig de fulde specifikationer på blæseren.

Pakkens indhold:

 • Selve blæseren (Silencio FP 120 PWM)
 • 4 skruer
 • 4 gummi antivibrations-holdere

Ikke noget vildt og voldsomt man får med, men der er det man har brug for. Der er selvfølgelig tænkt på, at blæserne både skal være super gode, men de skal også være til at komme i nærheden af for penge. Det nytter jo ikke noget, hvis man smider en hel masse med og prisen stiger med x antal %, for noget tilbehør som kun nogle enkle har brug for. Så syntes jeg at det er bedre på denne måde, hvor man holder omkostningerne til tilbehør nede, og dermed også prisen på denne blæser.


Så kom vi til at skulle kigge på selve blæseren. Ved første øjekast ligner det bare en helt almindelig sort blæser. Men kigger man lidt nærmere på den, kan man tydeligt se at det er det bestemt ikke. Vingerne på blæseren er væsentlig længere, og markant større. Disse ting, er noget af det Cooler Master har leget meget med, for at få så meget tryk og luft igennem som muligt og stadig være lydløs. Dog har det også meget med lejet der er anvendt at gøre, men det kommer vi lidt nærmere ind på lidt senere. Selve overfladen på vinger og ramme er samme farve, så det er en meget anonym blæser, designmæssigt, der hverken vil se prangende ud, eller vil ødelægge flotte builds. Der er fokuseret rigtig meget på ydelse og pris, og ikke at det skal være design blæsere, der kun passer i nogle farvekombinationer. De kan bruges til alt og stadig se godt ud. Ledningen er et almindeligt flad kabel, der er betrukket med et sort blank sleeve, som er af rigtig god kvalitet og vævet rigtig pænt, dog syntes jeg godt de kunne have sparet lidt på krympeflexen. Bag på blæseren, ser vi Cooler Masters normale skilt, som viser modelnummer og diverse godkendelser.
Blæseren er udstyret med et Loop Dynamic Bearing (LDP) leje, som er et af de ret gode lejer der er på markedet. Det er normeret til at skulle kunne klare 160.000 timer, som burde være nok til de fleste. Lejet er klarificeret til IP6X, hvilket er det højest mulige inden for støvpartikler, som i følge IPX standarden beskrives som fuldstændig støvtæt. Cooler Master har også brugt meget på selve motoren i denne blæser. Hvis man kigger på helt almindelige PWM blæsere, så står de konstant og slår til og fra, og på den måde får blæseren til at køre den hastighed der er brug for. Men på den måde kan der opstå små klik-lyde, det har man elimineret ved at få strømmen til at stige langsomt og så slukke igen. Det var dog ikke nok for Cooler Master, så de har lavet denne motor så den langsomt får strømmen, men også slukker langsomt igen. På den måde har man kunnet sænke støjniveauet på blæseren, men også sænke strømforbruget på motoren.

Her et lille billede af hvad denne PWM-styring gør som beskrevet.


Konklusion

Da jeg fik stillet i udsigt at få disse blæsere til test, blev jeg spændt på at se hvordan de performede, og ikke mindst hvor lydløse de var. Og jeg skal være ærlig og sige, at jeg var lidt skeptisk ved det meget lave støjniveau, på trods af at de skulle kunne flytte en god mængde luft. Men sammen med disse blæsere, fik jeg et stort kabinet til test også, så havde jeg mulighed for at montere disse blæsere så mange steder som muligt. Så jeg har monteret blæserne alle de steder hvor der kunne sidde en 120 mm blæser i et Cooler Master Cosmos 2 kabinet, og jeg skal indrømme - du kan ikke høre dem ved normal drift. De er selvfølgelig sat, så de bliver styret af bundkortet, så jeg har fuld kontrol over dem. Jeg har også prøvet at skrue dem helt op, og der kan man selvfølgelig høre dem, men det kan du ikke rigtig undgå når de skal hive luft gennem diverse filtre og lignende. Jeg har kørt med støjsvage blæsere et godt stykke tid efterhånden, men det er intet i forhold til disse blæsere. Skal vi kigge på udseendet, er de super fede efter min mening. De vil passe i de fleste setups, da de er så neutrale som de er. Den helt sorte farve vil gøre, at de ikke ser prangende ud. Der er ingen grund til at reklamere med at man har dem, da folk ikke hører dem. Dét jeg sådan set vil sige om dem er, at jeg varmt kan anbefale dem. Og med det høje statiske tryk, vil de også være egnet til at montere på kølere og radiatorer.

plus

 • Design
  De er meget neutrale, og kigger man nærmere på dem, har vingerne et fedt udseende.
 • Ydelse
  De flytter en god mængde luft, og har et fornuftigt statisk tryk til at kunne bruges til kølere og radiatorer.
 • Lydsvage
  Som pakken antyder er de super støjsvage - og ja det er de. De er nogle af de mest støjsvage blæsere jeg har haft fat i.
 • Pris
  Man får rigtig meget for pengene, efter min mening.
 • Indhold i kassen
  Der er de ting man skal bruge i kassen, og ikke mere.

minus

 • Jeg har ikke rigtig noget negativt at sige om disse blæsere

overallscore9

silver

 


Conclusion

When I at first got notice about testing these fans, I was excited to so how they performed, and not at lease how the noise level was. And to be honest, I was a bit sceptic about the very low noise level, despite the fact that they were to have quite an airflow. But along with these fans, I received a big cabinet for testing as well, so I had the possibility to mount these fans as many places as possible. So, I mounted the fans wherever there was the space for the 120mm fan in a Cooler Master Cosmos 2 cabinet. And I must admit – you don’t hear them at a normal running. Of course, they are placed to they are run by the motherboard, so I had full control of them. I also tried to turn them all the way up, and of corse then I could hear them, but you can’t really avoid it, when they have the airflow through various filters and such. I’ve run with low noise level fans for quite a while now, men that is nothing compared to these fans. If we take a look on the design, in my opinion, they are super cool. They would fit in almost every setup, as they are so neutral. The black color makes them not look flamboyant and so on. There is no reason to proclaim that you have them, because people won’t hear them. The thing I really want to say about these is that I can highly recommend them. And with the high static pressure, they are suitable to mount on coolers and radiators.

 

plus

 

 

 

 • Design
  They are very neutral, and if you take a closer look on the wings, they have quite a cool design.
 • Performance
  The airflow is very good, and have a reasonable static pressure to use on coolers and radiators.
 • Low noise level
  As the package implies, the noise level is very low - and yes it is. These are some of the lowest noise level fans I've ever had my hands on.
 • Price
  You get big value for your money, in my opinion.
 • Content of the box
  The contents of the box is the things you need, and nothing more.

minus

 • I don't really have anything negative to say about these fans.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 192 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus