Søndag, 31 marts 2013 09:12

Cooler Master Hyper 412S

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Skal du have en ny køler der både performer og ser godt ud, så har Cooler Master måske lige det du kigger efter.

coolermaster412s

Med store heatpipes og en god blæser leverer denne køler en rigtig god køling til din CPU.


Cooler Master er en veteran indenfor computer verden, og producere alt fra kabinetter og headsets, til gaming udstyr i top klassen. Cooler Master blev grundlagt med den mission at levere branchens bedste køle løsninger. Siden etableringen for to årtier siden, har virksomheden fortsat været tro mod denne mission, og fremstår som en af ​​verdens førende inden for produkter og tjenester til virksomheder, der beskæftiger sig med enheder, hvor varme problemer skal løses.

cooler-master
En kritisk komponent i Cooler Master evne til at forfølge sin mission er en uforbeholden forpligtelse til kvalitet, som det fremgår af ISO 9001 certificeringen, til sin vigtigste fabrik i Taiwan. Det har også håndhævet ISO retningslinjer og er i færd med at ansøge om ISO 9002 certificering på sit andet og tredje anlæg, der er beliggende i Kina. Cooler Master har desuden iværksat en række analytiske og prøvning protokoller til at sikre top kvalitet, herunder på underleverandører, for yderligere at sikre en grundig kvalitetskontrol. Desuden strækker Cooler Masters engagement med hensyn til kvalitet, sig ud over fremstillingen til alle aspekter af dets drift, herunder service. Nu laver de også standere til iPad's og Tablet PC'er i samme super lækre design, som alle deres andre produkter.


 

CPU Socket Intel Socket:
LGA 2011 / 1366 / 1156 / 1155 / 775 *

AMD Socket:
FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2

CPU Support Intel:
Core™ i7 Extreme / Core™ i7 / Core™ i5 / Core™ i3 / Core™2 Extreme / Core™2 Quad / Core™2 Duo / Pentium / Celeron

AMD:
FX-Series / A-Series / Phenom™ II X4 / Phenom™ II X3 / Phenom™ II X2 / Phenom™ X4 / Phenom™ X3 / Athlon™ II X4 / Athlon™ II X3 / Athlon™ II X2 / Athlon™ X2 / Athlon™ / Sempron™

Dimension 132 x 99 x 160mm (5.2 x 3.9 x 6.3 in)
Heat Sink Dimensions 128 x 70 x 160 mm (5.0 x 2.8 x 6.3 in)
Heat Sink Material 4 Direct Contact Heat Pipes / Aluminum Fins
Heat Sink Weight 507g (1.12 lb)
Heat Pipes Dimensions ø6mm
Fan Dimension 120 x 120 x 25mm (4.7 x 4.7 x 1.0 in)
Fan Speed 1,300 RPM ± 10%
(900 RPM with silent mode adapter)
Fan Airflow 1.14mm H2O ± 10%
(0.55 H2O @ 900RPM)
Fan Life Expectancy 40,000 hrs
Fan Noise Level (dB-A) 22.5 dBA (16.1 dBA @ 900RPM)
Bearing Type Long Life Sleeve Bearing
Connector 3-Pin
Fan Rated Voltage 12 VDC
Fan Rated Current 0.1A
Power Consumption 1.2W
Fan Weight 102g (0.23 lb)
Note * Supplied accessories may differ by country or area. Please check with your local distributor for further details.

 


Pic7

Dette er en heatpipe køler som ligner mange af de andre på markedet, men denne her har nu alligevel nogle ting som gør den måske lidt bedre.

Pic11

Pakkens indhold:

  • Cooler Master Hyper 412S
  • 120mm blæser
  • Low noise adapter
  • Monteringssæt
  • Brugsanvisning

Pic4

Toppen minder meget og storebroderen, TPC 800, med en mat glasblæst overflade og et gråt Cooler Master logo.

Pic3

I toppen kan vi se at der er 4 store heatpipes som sørger for at få varmen væk fra CPU'en, og op til alle finnerne så varmen efterfølgende kan blive blæst væk af blæseren.

Pic6

Kontaktfladen er stor og sørger for at levere varme ud til disse 4 heatpipes, hver enkel heatpipe er hele 6mm i diameter.

Pic18 Pic12
Thumpnail0 Pic1

Her er den medfølgende blæser som er udstyret med et 3-pins stik, her kunne jeg dog godt tænke mig at det istedet havde været et PWM-stik, så der var mulighed for at blæseren selv kunne styre hastigheden. Cooler Master har dog medsendt en low noise adapter, så den kan begrænses i hastigheden. Dette er noget vi ser mere og mere, og er faktisk en ret god ting.


Thumpnail2 Thumpnail1
Thumpnail5 Thumpnail8

Monteringssættet synes jeg er det svage punkt på denne køler, men det går an og det er ganske nemt at montere den. Der hvor Cooler Master har lavet noget der virkelig virker godt, er monteringen af blæseren som er super nemt og ser samtidig godt ud.

Thumpnail6 Thumpnail0

Disse 4 plastik holdere montere man på sine blæsere, og der er desuden plads til push&pull på denne køler, men der skal dog tilkøbes en ekstra blæser. Man montere blot blæseren med tilhørende skruer og klikker den fast på køleren.

Thumpnail9

Dette lille kabel kan man sætte imellem blæseren og bundkortet, hvorved hastigheden på blæseren bliver droslet ned fra 1300rpm til 900rpm.


I Prime95 har vi kørt stress testen "Blend", som stresser alle 4 kerner med 100%, denne test er blevet kørt i 1 time for hver test.

Rum temperaturen var 23,2°c under hele testen.

Køleren er testet på følgende setup:

Bundkort MSI Z77 MPower
Processor Intel I3 2120
Grafikkort Nvidia GTX 650ti
Ram Traumatizr 2x4GB 1600MHz
System Disk Western Digital 250GB
Strømforsyning Xigmatek Greenpower 1000W

Lad os se hvad temperaturen ligger på ift. andre kølere vi har testet, med en blæser hastighed på 50%.

hyper412s-50

Super flotte resultater denne køler levere, den ligger fuldt ud på højde med mange af de andre som endda ligger i en højere prisklasse.

Til sidst skal vi se hvor stor forskellen er på temperaturene, sat op imod de andre kølere, med en blæser hastighed på 100%.

hyper412s-100

Selv ved fuld load er det fine temperature den ligger på.


Cooler Master har formået at lave en flot køler som jeg er sikker på bliver et hit ude blandt pc folket, trods den kun har 4 heat pipes yder den ganske fint på denne lille CPU og med minimal støj. Jeg havde test maskinen til at stå på bordet ved siden af mig og det var ikke noget jeg bemærkede. Men alt i alt er det en meget fornuftig køler.

4

God ydelse dog uden den kan hamle op med dens storebror TPC 800, men der er jo også en stor forskel på disse to kølere.

4.5

Designet er flot og ikke for spacy, dem er meget ydmyg at se på og giver et flot og stilet look inde i kabinettet.

4

Monteringen er blæseren gik utrolig nemt, uden at skulle døje med irriterende metalbøjler og lignende.

3.5

Kvaliteten er som på storebroderen TPC 800, helt i orden.

4

Den er lidt besværlig at montere på bundkortet, da den gerne vil glide rundt ovenpå køler pastaen, derimod er blæseren utrolig nem at montere og det trækker op.

5

Med en smuk pris på 296,- DKK er den meget attraktiv da det er et overkommeligt beløb og man får virkelig noget for pengene. Cooler Master's Hyper 412S kan købes her.

4

Totalt lander vi på 4 stjerner. Der er ingen tvivl om at denne køler klart kommer til at være monteret i mange setups derude.


Cooler Master has managed to make a nice cooler which I'm sure will be a hit among the pc dudes. Despite it only has 4 heatpipes, it really does its job great, with minimal noise. I had the test machine standing on the table right beside me and i didn't notice the noise at all. All in all it's a very reasonable cooler.

4

It performes really well, though it doesn't performes as great as it's big brother TPC 800.

4.5

The design is neat, nice and not too spacy, it's very humble to look at and provides a beautiful and stylish look inside a case.

4

Mounting the fan went incredibly easy, without having to hassle with annoying metal clamps and it's like.

3.5

The quality is perfectly fine, just as it's big brother TPC 800.

4

It was a little difficult to mount the cooler on the motherboard, as it wanted to slide around on top of the cooling paste, however, the fan was extremely easy to install and that pulls up the score.

5

With a handsome price of 295,- DKK it's a very attractive cooler, because it's affordable and you'll get great value for money. Cooler Master's Hyper 412S can be bought here.

4

Overall we are landing at 4 stars. There's no doubt that this cooler will be mounted in many computer systems out there.

Læst 1014 gange
Log ind for at skrive en kommentar.