Tirsdag, 01 september 2015 12:10

Tefal OptiGrill - Få en indikator på hvornår dit kød er klar

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(25 bedømmelser)

Vi skal i dag se på Tefals OptiGrill, deres nye selvtænkende grill, som gør arbejdet for dig. Tefal udvikler hele tiden deres produkter - og især grill - , for at gøre dem nemmere, enklere og mindre tidskrævende, så forbrugeren derved både kan bruge produktet til hverdag, og til når der kommer gæster. Vi vil her se nærmere på, hvordan deres nyeste skud på stammen indenfor grill, lever op til disse behov.

tefaloptigrillstart

tefal logo

Tefal er verdens førende udbyder af belagt køkkentøj og er blandt de førende i verden inden for små el-apparater. I Danmark er Tefal blandt de største inden for belagt køkkentøj med den kendte Tefal-belægning og Thermo-spot varmeindikator. Tefal markedsfører endvidere Jamie Oliver køkkentøj. Tefal er også blandt de største udbydere af små el-apparater, hvor vi er førende inden for blandt andet dampstrygejern, dampgeneratorer, elkedler, brødristere, frituregryder, racletter og sandwich toastere samt markedsfører en række andre produkter inden for små el-apparater. Tefal markedsføres i Danmark af Groupe SEB Danmark A/S, som igen er en del af den franske Groupe SEB koncern.


Video


Design & Features

IMG 0583IMG 0584IMG 0585IMG 0586

Når man pakker sin Tefal Optigrill ud, finder man grillen pakket godt ind i flamingo, så den ikke lider overlast af transporten. Løst ved siden af ligger saftbakken, som er nem og hurtig at montere, og så er man faktisk klar til at grille. Jeg vil dog anbefale, at man om ikke andet, så skimmer manualen igennem, da grillen har mange funktioner, farveindikatorer og lyde. Så for at få det optimale ud af grillen, bør man sætte sig lidt ind i det først. Herefter kan man gøre brug af det skema man får med, som viser lidt om tilberedning af forskellige typer kød.

Pakkens indhold:

  • Tefal OptiGrill
  • Opskriftsamling
  • Skema for stegning
  • Brugsanvisning

IMG 0587IMG 0588IMG 0589IMG 0590

Her starter vi med at kigge på de to plader og saftbakken. Som altid bruger Tefal deres egen slip-let overflade. Overfladen er den samme, som bliver brugt på deres pander osv. Det giver en overflade, som kødet ikke kan brænde fast i, og er nemmere at rengøre efter brug. Nå man nu steger et saftigt stykke kød eller flere, vil der jo komme en del safter og fedtstof, som ender i bakken neden for den underste plade, her er der så mulighed for at tage bakken af, så man kan bruge det til en Evt. sovs eller andet, det er en god ting da man tit bruger saft og fedtstof fra kødet som giver smag.

IMG 0591IMG 0593

Her ses det at pladerne ganske nemt kan tages af og dermed rengøres. Pladerne er lavet, så de må komme i opvaskemaskinen. Så det er super enkelt.

IMG 0594IMG 0595IMG 0596IMG 0598

Til sidst tager vi et kig på front, bag og håndtaget. Den er hovedsageligt lavet i metal, som danner rammen rundt om varmelegemerne, samt en flot top af børstet stål som giver en flot look. Bagpå kan man se en sort plastikfod, samt kablet som forbinder de 2 plader med elektronikken og hinanden. Som det ses på billede 3 og 4, så er der et stort panel på fronten, som har 10 knapper; der er tænd og sluk, samt 6 programmer alt efter hvad kød man skal stege her i. Lige efter dem, er der en manuel knap som bare giver fuld smæk på pladerne, så det bare er en hel almindelig kontakt grill. Til sidst en OK knap, som bruges til at starte stegningen. Den runde tingest der er helt i højre side er indikatoren som hjælper dig med at stege dit kød lige som det skal, der sidder en RGB diode i, som skifter farve efter hvor langt stegningen er. En anden meget vigtig ting i det med at stege kødet helt rigtigt, er den indbyggede tykkelsesmåler, som ved hjælp af at måle lågets åbning, kan den regne ud, hvor længe kødet Ca. skal have, og dermed er det ikke et standard stegeprogram, men også noget med tykkelsen på kødet.


Test & Resultat

2015-07-12 13.33.542015-07-13 17.40.422015-08-09 18.33.112015-08-31 18.02.30

Når man har sat sig ind i hvordan grillen virker, og det bare at gå i gang. Jeg har prøvet at lave forskellige former for kød i grillen, samt forskellige tilberedningsgrader, for at udforske den lidt.
Til at starte med havde jeg lidt problemer med at få den startet. Jeg synes at ”start of cooking” tog relativt lang tid, men da den så blev klar, så fungerede det bare. Det kan godt være at det bare har været min begyndertålmodighed der har været for lav, for det er ikke sket efterfølgende.
Jeg har tilberedt alt lige fra kyllingebryst – og spyd, pølser, bøffer af forskellig art og fisk i den. Kyllingen og fisken fik så det var gennemstegt, og det blev rigtig fint. Begge dele var lækre og saftige, dog syntes jeg, at trods non-sticken, så hang der en del fast, som gjorde det besværligt at rengøre.
Pølserne og bøfferne gik lidt bedre med hensyn til at hænge fast. Pølserne skulle have længere tid end jeg lige havde forventet, og de sprækkede da også alle sammen, men smagen var fin, og de var godt gennemstegte. Med bøfferne har det været lidt blandet. De første bøffer jeg afprøvede har entrecoter, som blev fint røde indeni, uden at være rå. Og de smagte bare super godt. Lækre og saftige. Dog har vi haft lidt problemer med hakkebøffer. Man kan måske regne ud, at det er nødvendigt at kødet har samme størrelse og tykkelse, for at alle kødstykker bliver ens. Det har betydet at hvis jeg har lavet bøffer til min kæreste og jeg, har hun fået en gennemstegt lidt mindre bøf, hvor min lidt større bøf har været lidt rød indeni. Hvis det er dét man går efter er det fint, men hvis man vil spise på samme tid, hvor begge bøffer fortsat er varme, så er det en smule irriterende. Indikatoren tager jo også kun efter ét af kødstykkerne, derfor kan man ikke helt regne med den her.
Rengøring af maskinen er også en lidt dualistisk oplevelse. Jeg har kun prøvet at vaske den op i hånden, og det er noget af et arbejde. Saftbakken skal rengøring, hvilket egentlig er okay. Maskinen skal tørres af, da der jo vil komme nogle stænk hist og her. Dette er heller ikke et problem. Men selve pladerne er en anden sag.
Det er fedt at Tefal har gjort sådan at man kan tage pladerne af, men det ændre ikke på de riller som de har. Først skal man ned i alle rillerne med opvaskebørsten, og derefter med viskestykket. Det er ikke svært, man kan bare ikke lade være med at stå og sammenligne rengøringen af en pande med dette.


Konklusion

Så er det tid til at samle enderne og komme med en konklusion. Man kan ikke andet, end at sige at den fungerer, og man står tilbage med et super lækkert resultat. Tefal har udviklet så mange funktioner, at grillen kan tilrettes til at lave et bestemt stykke kød, på en bestemt måde. Først og fremmest er der Cooking Level Indicatoren, som viser hvor langt man er med tilberedningen. Den viser hvornår grillen har den rigtige temperatur, og så viser den hvor gennemstegt kødet er, så man kan få præcis den gennemstegning man ønsker. Yderligere har grillen en Thickness Indicator. Den måler hvor tykt kødet er, ved hjælp at højden på den øverste plade, og det er herudfra Cooking Level Indicatoren måler hvor langt man er. Al saften fra kødet ryger ned i saftbakken, så man enten kan samle det op og bruge det efter stegningen, eller smide det ud. Man får i hvertfald ikke saft ud over hele maskinen. Så resultatet er der intet galt med, men for mig, trækker det en del ned, at der er så megen rengøring. Som jeg har nævnt kan pladerne gå i opvaskemaskinen, men selve grillen skal stadig rengøres, og hvis man stiller det op imod rengøringen af en pande, må man gøre op med sig selv om resultatet er så meget bedre, at Grillen vinder. Hvis man kun er en eller to, er det for meget synes jeg, men får man gæster kan jeg sagtens se fordelene ved at bruge den.

plus

  • Cooking level indicator
    De 6 forskellige farver, viser hvor langt dit kød er i processen. Du kan derved nemt lave både rare, medium og gennemstegte bøffer, hvis det er det du ønsker. Indikatoren viser hvornår dit kød er færdigt.
  • Non-Stick
    Vi er vandt til at se Tefal produkter med non-stick coating, og denne har det selvfølgelig også. Det gør rengøringen meget meget nemmere.
  • Rengøring
    Som nævnt, har den non-stick coating, men yderligere kan du også tage pladerne af og sætte dem direkte i opvaskeren.
  • Saftbakken
    Igen har Tefal monteret en saftbakke, som både gør at du ikke får kødsaft ud over hele dit bord, men samtidig kan du også bruge det til en sovs, i stedet for at det går til spilde.
  • Klar til brug indikator
    Man kan enten vælge at starte grillen op på almindelig vis ved fersk kød, men man kan også bruge grillen til frossen kød vha. frostprogrammet.
  • 6 forskellige programmer
    Grillen kan indstilles alt efter hvilken type mad man tilbereder – hakkebøf, panini/sandwich, fjerkræ, fisk, oksekød eller pølser.

minus

  • Prisen
    Prisen ligger omkring de 1.200 kr. Og godt nok har den mange smarte funktioner, men man må nok gøre om med sig selv, hvor ofte man kommer til at bruge den.
  • Rengøring
    Der er en del rengøring efter brugen. Godt nok er der slip-let overflade. Men hvis man eksempelvis bare skal stege to bøffer eller pølser, må man sætte det op i mod hvor meget bedre grillen er end en pande.
  • Kødet skal have samme størrelse
    Har man to stykker kød, der ikke er meget tæt på hinanden størrelsesmæssigt, vil den ene blev grillet mindre end den anden, da Thickness Indicatoren vil måle efter det højeste stykke kød.

overallscore8

silver

 


Conclusion

Now it's time to gather the ends and come up with a conclusion. You cannot but say that it works, and you're left with a super delicious result. Tefal has developed so many features, the grill can be customized to make a particular piece of meat in a certain way. First of all, there is the Cooking Level This indicator, which shows how far you are with your cooking. It shows when the grill has the right temperature, and then shows how cooked the meat is so you can get exactly the result you want. Further more, the grill has a Thickness Indicator. It measures the thickness of the meat, using the height of the upper plate, and this is how the Cooking Level Indicator measures the stage. All the juice from the meat gets into the juice tray, so you can either take it and use it after cooking, or throw it out. At least you won't get the juice all over your machine. So there is nothing wrong with the result, but for me, it pulls down, that there is so much cleaning. As I have mentioned, the plates are dishwasher safe, but the grill must still be cleaned, and if you put it up against the cleaning of a frying pan, you must make up your mind whether the result is so much better that the grill wins. If you only have one or two, it's too much, I think, but you get company, I can easily see the benefits of using it.

 

plus

  • Cooking level indicator
    The 6 different colors, shows how far your meet is in the cooking process. Thereby, you can easily make both rare, medium and well done steaks if you like. The indicator shows when your meet is done.
  • Non-Stick
    We are used to seeing products from Tefal with the non-stick coating, and of cause that goes here as well. The cleaning is so much easier this way.
  • The cleaning
    As mentioned, it has a non-stick coating, but you can also  take out the plates and put it directly in the dishwasher.
  • The juice tray
    Tefal has yet again mounted a juice tray, which makes sure you don't get juice all over you table, but also gives you the possibility to use it in a sauce or something, instead of it going to waste.
  • Ready-to-cook indicator
    You can either choose to start up the grill as usual with some fresh meat, or you can choose the defrozt program.
  • 6 different programs
    The grill can be set to different types of food – burger, chicken/poultry, sandwich, pork/sausage, red meat and fish/seafood.

minus

  • The price
    The cost of this is about DKK 1.200. And sure, it has a lot of cool functions, but you have to think about how often you will put it to use.
  • Cleaning
    There is quite a bit cleaning after use. Yes, it has the none-stick surface, but if you for an example just wants to cook two steaks or sausages, you have to put it up against the how much better it will get as supposed to using a regular frying pan.
  • The meat has to have the same size
    If you have two pieces of meat, they can't be too far from each other, thickness wise, as one of them will get less cooked than the other, do to the Thickness Indicator.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 8551 gange
Log ind for at skrive en kommentar.