Fredag, 20 februar 2015 14:25

Tefal Actifry 2i1 - Når madlavning skal være nemt

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(22 bedømmelser)

Tefal Actifry 2i1, er den helt store og smarte model, i Actifry serien. Som vi kigger nærmere på, og ser om den virkelig er så god, som der siges i reklamerne. Den skulle efter sigende give mere frihed under madlavning, samt gøre nogle ting nemmere og sundere.

teflactifry2i1

tefal logo

Tefal er verdens førende udbyder af belagt køkkentøj og er blandt de førende i verden inden for små el-apparater. I Danmark er Tefal blandt de største inden for belagt køkkentøj med den kendte Tefal-belægning og Thermo-spot varmeindikator. Tefal markedsfører endvidere Jamie Oliver køkkentøj. Tefal er også blandt de største udbydere af små el-apparater, hvor vi er førende inden for blandt andet dampstrygejern, dampgeneratorer, elkedler, brødristere, frituregryder, racletter og sandwich toastere samt markedsfører en række andre produkter inden for små el-apparater. Tefal markedsføres i Danmark af Groupe SEB Danmark A/S, som igen er en del af den franske Groupe SEB koncern.

 


 

Specifikationer

Flytbar beholder Ja
Låg Ja
Vindue Ja
Antal L. Olie 1.7 L
Kapacitet 1.5 kg
Farve Sort

 


Video


Design & Features

Denne maskine er til for at gøre madlavning nemmere, og i nogle tilfælde sundere, da man bruger luft til tilberedningen af maden. Pomfritter behøver man ikke længere søbe ind i fedtstof, for at få nogle lækre pomfritter. Hvis man bruger de færdiglavet, pose pomfritter, fra den lokale købmand, behøver man ikke tilføje noget olie, under tilberedning. Hvis man selv ønsker at lave dem, skal der dog en lille smugle til, men ikke mere end en lille skefuld, af den grønne ske, som medfølger. Når man har sat sin ret i gang, med at varme, kan man værne om sine gæster eller gøre nogle andre gøremål i stedet, det er noget vi mænd godt kan lide. Kig med, imens jeg gennemgår de ting der er med i pakken, samt hvordan det hele virker og ser ud.

tefalactifry2i19tefalactifry2i110

Vi starter med pakkens indhold! I pakken medfølger der, selvfølgelig, maskinen samt strøm kabel. Ud over det er der en brugsanvisningen, en lækker kogebog, en fra deres series, som de har udgivet, i mit tilfælde, er det udgave nummer 3, jeg har fået med. Kogebogen indeholder nogle gode opskrifter, især i startere.

tefalactifry2i10tefalactifry2i112

Her er de to "løse" ting, der er med i pakken! Skeen er til at opmåle mængden af olie, som skal i retten. Kogebogen beskriver mængden, der skal bruges til de individuelle retter, jeg vil dog anbefale man prøver sig lidt frem, da man jo har forskellige ønsker, hvad angår ens mad. Jeg synes det er en god ide, med de her kogebøger, dog er der ikke så mange opskrifter i de enkle udgaver, og her ville jeg gerne have set lidt flere, opskrifter, så man ikke er nødsaget til at købe flere af bøgerne, med det samme. Der er dog også en anden løsning, og det er Facebook-grupper, hvor folk deler deres opskrifter og erfaringer, med Actifry'en, samt et App, man kan hente til sin smartphone, ved navn "My Actifry". Her kan man også finde andre gode opskrifter, til lækker mad.

tefalactifry2i113tefalactifry2i115

Fronten af maskinen har et håndtag, som i øvrigt har to funktioner! Den ene del, til at løfte den øverste stegepande med, hvor den anden del er til den store gryde. På hver side af håndtaget, er der en knap. Knapperne har de samme funktioner, men det gør at der er nemmere tilgang, fra begge sider.

tefalactifry2i114

Modellen her, er også udstyret med et display, hvor man kan se tiden, der er tilbage. Man kan også se hvilken menu funktioner man har valgt. Der er valg efter om det er fjerkræ, fisk, gris eller ko man skal lave. Det kan hjælpe med at estimere tiden, for at opnå et godt resultat, men igen så anbefaler jeg at man prøver sig frem, for at få bedst ønskede tilberedning.

tefalactifry2i118tefalactifry2i119

Her har jeg så trykket på en af de to knapper, i fronten, som får låget til at åbner sig. Lågets materiale er af glas, hvilket gør at man kan følge med i tilberedningen, hvilket er cirka lige så kedeligt, som at se maling tørre. Men det er nu en god ting, dan man så kan holde øje med maden, for at se om den er tilberedt, nok.

tefalactifry2i18

Her er alle delene taget ud, og jeg vil ganske kort opridse hvad her er. Hvor efter jeg gennemgår hver en del.

 • Gryden til alle de store ting
 • Panden til kødet og andre mindre ting
 • Skeen til dosering af olie til madlavning

tefalactifry2i12tefalactifry2i13

tefalactifry2i11

Til den store gryde, som man har set mest, når der er tale om Actifry familien. Gryden er belagt med Tefals, sliplet belægning, så rengøringen bliver en leg. Håndtaget på gryden har to funktioner, som beskrevet længere oppe. Actifry 2i1 modellen, har en høj gryde i midten, som egner sig til større gryderetter eller andre typer mad, som man skal have større mængder af.

tefalactifry2i120tefalactifry2i121

Her er så panden, som er den del der skiller denne model, fra alle de andre Actifry's. Her kan man nemlig tilberede kød og andet tilbehør, så alt maden er klar på samme tid. Hvilket udelukker nødvendigheden for andre tilberedningsmåder, som en stegepande f.eks. Pande er også med Tefal's slip let overflade, hvilket også gør den nem rengøre og man slipper for at maden hænger fast i panden.

tefalactifry2i14tefalactifry2i16

tefalactifry2i15tefalactifry2i17

Til sidst er her lidt billeder af maskinen inden i, man skal jo huske at den, som alt andet køkken udstyr, også skal rengøres. Dette gælder både for gryden og panden, men også inden i maskinen, da der nemt kan komme noget ned i bunden. Filter som sidder foran blæseren, bliver også beskidt. Jeg anbefaler man gør denne del ren, efter hver gang man har laver mad i den, sådan den er ren og lækker til næste gang man bruger den. Det gennemsigtige låg er nemt at afmontere, så det også kan rengøres, alle dele skulle kunne klare opvaskemaskine, undtaget selve maskinen selvfølgelig.


Test & Resultat

Først vil jeg starte med en lille video, som viser og fortæller hvordan den er inden i, hvordan den klare det hele samt hvor og hvordan man rengøre den. Forklare også hvad jeg syntes man skal være opmærksom på.

Jeg har brugt den i godt to måneder nu, hvor den virkelig været på arbejde. Jeg må godt nok indrømme at jeg er blevet lidt afhængig af maskinen, da det bare er så nemt og maden bliver fantastik. Det er ikke alle madlavningsmetoder, den kan erstatte, men så er der tilbehør som kartofler eller pomfritter, hvilket den bare er super god til. Jeg har lavet en del forskellige retter i den, men har desværre ikke taget billeder af det hele. Jeg har derimod lavet en video, hvor jeg laver bøfstroganoff, som blev virkelig lækker og den kan også ses her under.

Her er lidt af de retter jeg har lavet:

2015 01 20 18.23.11

 • Herregårds bøf med kartofler

  Mine tanker inden jeg gik i gang var at, det nok ville blive nogle tørre og kedelige hakkedrenge, jeg skulle have. Men hold da op! Hvor jeg blev overrasket over hvor saftige de var, da jeg fik dem ud af maskinen, det blev MEGET bedre end jeg havde turet håbe på.

2015 01 02 17.44.26

 • Laks med kartofler

  Efter min succes med bøfferne, tænke jeg at laks måtte blive godt, og det var lige hvad det blev, super lækkert. Salt, pepper samt en lille smule citronsaft på kødet, var alt.
 • Kylling og fritter

  Det blev så ikke helt som forventet i første omgang, men jeg tror på det var en dårlig kylling jeg havde fundet :)
 • Chili con carne

  Det blev også super godt, dog havde maskinen lidt svært ved at få kødet til at smuldre ordenligt så den skulle lige have lidt hjælp der.

4C96E9320D06230B03FFAEB05B91BD60C97E0CD0AD245FB2CDpimgpsh thumbnail win distr07D495CD24AFF62E274603E832B4D98E18D00AE581A747922Epimgpsh fullsize distr

 • Kartofler med olie og krydderi

  Små hele kartofler, med skrald, ned i maskinen med 1-2 skeer med olie og krydderi efter eget valg. Jeg bruge Græsk krydderi, samt salt og pepper. Der efter skulle det bare have 30 til 35 minutter, alt efter antallet og størrelsen på kartoflerne. Det er en sikker vinder hver gang!
 • Hjemmelavede pomfritter

  Her brugte jeg 2 bage kartofler som blev lavet til ca. 1x1cm strimler, skyllet i koldt vand og lagt til tørre. Jeg vil sige at det er ingen skade, at de ligger i 1 - 1½ time hvor se tørre i et viskestykke, da for meget væske gøre dem bløde. Når de er klar, skal de bare ned i gryden med 1 tsk olie, her kan man justere ind, i forhold til hvor mange man laver. De skal have ca. 40-45 minutter, det er godt lige at holde øje med dem, samt prøve at smage på dem undervejs, så man har en beder indikation af hvornår de er klar.

2015 01 23 18.09.22

 • Æggekage med kartofler, bacon og pølser

  En helt traditionel æggekage. Her skal man bruge gryden, jeg starter med bacon og gav det ca. 10 min, hvorefter jeg smed pølserne i, og gav det yderlig 5 min. Herefter tog jeg skovlhjulet op, og tilsatte 5 piskede æg, brug evt. lidt mælk i, og give det 10 min. Så er der æggekage. Det blev igen super godt, dog var det lidt træls at gøre den ren, efter sådan en omgang, vil anbefale man lige rengøre den, inden man spiser.

Konklusion

Som i jo nok har bemærket så er jeg meget begejstret, synes det er en super maskine. De få trælse oplever jeg har haft med den, bliver alligevel opvejet af hvor nemt det er, at lave mad i den og hvor godt det bliver. Det største minus ved denne maskine, er at den efter nogle retter, kan være svær at rengøre, ordenligt. Her er det typisk flydende retter der driller mig. Skovlhjulet og den kant, jeg snakker om i videoen, jeg har lavet om funktioner og rengøring, er de to eneste ting, jeg har noget negativt at sige om.

Den klarede alle de ting jeg prøvet at tilberede, og det blive super godt, 99% af gangene. Jeg har oplever folk har en stor skepsis, til de her maskiner, især dem som er til friturestegte fritter, som alle ved ikke er sunde. Jeg må indrømme jeg heller vor optimistisk før jeg selv prøvede den, og det er altså super godt. Med lidt eksperimentering, kan man sikkert lave nogle der er smager, stort set, som friturestegte fritter.
Vi slutter af med et stort og flot 9 tal, med pil op, grunden at jeg synes der kunne forbedres på grydens håndtag, som har en kant nede i gryden, der er vildt svær at gøre ordenlig ren, efter flydende retter.

plus

 • Nem og lækker madlavning
  Mine erfaringer fortæller mig at det er nemmere at lave mad i denne her og det giver mindre opvask end det vil gøre hvis jeg skulle lave det på traditionelle måde. Det er dog ikke alt jeg vil eller kan lave i den, jeg ville f.eks. aldrig smide en stor T-Bone bøf i, eller lignende.
 • Sundere mad
  Hvis ellers det lykkedes og man kan li den måde maden bliver på så er der også kalorier at hente her, det er uden tvivl MEGET sundere end pomfritter i friture gryden og kødet behøver heller ikke fedtstof da det steger i sit eget fedtstof.
 • Mere tid til gæsterne
  Ikke nok med det er nemmere så har man også mere tid til gæsterne da den jo stort set passer sig selv når den er sat igang.
 • 2i1 funktionen
  Det der er smart her er panden der medfølger, jeg må indrømme at timer funktionen til 2i1 delen ikke er noget jeg har brugt meget da jeg synes det er fint selv at styre det og det fungere bedre for mig, men at der er mulighed for at bruge panden der i er genial og er super brugbar.

minus

 • Rengøringen
  Selvom man har mindre opvask, så kan den del godt være træls, hvis man ikke huske at stille den i blød, eller får rengøre den med det samme. Dette er dog mest gældende flydende retter eller man har brugt jævning, i retten. Mildafløde kan også meget nemt, brænde sig fast i skovlhjulet, det ligeså, er svært at få ordenlig rent igen. Man kan stadig se nogle aftegninger på mit, efter jeg lavede bøf stroganoff.
  Så er der en lille kant, som er i sammenhæng med håndtaget på gryden, den er en rigtig samler, her kommer der nemt noget ind og det er meget svært at rengøre, jeg har fundet ud af, at en god stiv opvaske børste, gør jobbet nogenlunde. Jeg er sikker på at denne kant kan laves, så det ikke samler sig så meget, som nu.

overallscore9

silver

 


 

As probably noticed. I am very excited over this, super, machine. They few annoying thinks I have experience with it. Offsets by how easy it is to cook, in it. The biggest drawback is when it have to be cleaned. The impeller and the edge I am talking about in the video. The features and cleaning are the only two things I have some negative to say too.

All the things I tried to cook ended up being super good, 99% of the time. I have experience people have a great deal of skepticism, for these machines. Especially those that loves fried fritter. In addition, I was one of them I tried this machine. It is super good. With a little experimentation.

We conclude with a large and beautiful number 9+. The reason is that I think it could be improved on the panhandle. Which has an edge down in the dish, and is hard to clean, after solid foods.

plus

 

 

 • Easy and delicious cooking
  My experience tells me that it is easier to cook in this one and it gives less washing than it would do if I were to do it in the traditional way. However, not everything I want or can make it, I would, for instance. Never throw a great T-Bone steak, or the like.
 • Healthier food
  If otherwise succeeded and you'll like the way the food is on then there are calories to download here, it is without doubt MUCH healthier than French fries in the fryer and the meat does not need fat as it fry in its own fat.
 • More time for guests
  Not only it is easier then you have more time for the guests because they could pretty much takes care of itself when it is set.
 • 2in1 function
  It is smart here's forehead which included, I must admit that the timer function to 2in1 part is something I have spent a lot because I think it's fine even control it and it work better for me, but there is the possibility to use the pan in is brilliant and is super useful.

minus

 • The cleaning
  Even if you have less washing up, so the part can be tiresome if you do not remember to put it in soft, or get clean it immediately. However, this is most applicable liquid dishes or you have used thickeners, in court. Mildafløde can also very easily burn onto the impeller, it just is hard to get decently clean again. You can still see some markings on mine, after I made beef stroganoff.
  Then there's a small edge, which is in conjunction with the handle on the pot, it is a real collector, here comes that easily something in and it is very hard to clean, I have found out that a good stiff brush washes, makes job or less. I am sure that this edge can be created, so it does not accumulate as much as now.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 10337 gange
Log ind for at skrive en kommentar.