Fredag, 08 april 2016 22:45

Nespresso Prodigio - Smart-kaffe fra din telefon

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Vi har fået en kaffemaskine ind af døren, en Prodigio fra Nespresso. Og for en kaffedrikker som jeg, der enten drikker pulverkaffe, eller køber dem på cafe'er, er det noget nyt. Jeg har prøvet maskiner hos venner og bekendte, men har aldrig selv ejet en. Det skal derfor bliver spændende at se om jeg kan finde ud af denne lille brygger.

Nespressopredigiostart

nespresso logo

The Nespresso story began with a simple idea: enable anyone to create the perfect cup of espresso coffee – just like a skilled barista. From its beginning in 1986, Nespresso has redefined and revolutionised the way millions of people enjoy their espresso coffee. It has shaped the global coffee culture.

Our singular focus is on delivering highest quality coffees and ultimate coffee experiences to our consumers cup after cup. We compete in both the business-to-consumer and business-to-business segments, allowing consumers to enjoy our highest quality coffees at home and to recreate these perfect coffee moments wherever they may be.

The entire Nespresso system – the interaction of the original Nespresso aluminium capsule with the genuine Nespresso machine – is designed to ensure the consistent quality that has made Nespresso the reference in the portioned coffee sector and one of the fastest growing global food and beverage brands.

Our Unique Business Model allows us to guarantee quality at every stage of the sourcing, production and sale of our coffees, and to maintain a direct privileged relationship with our consumers.

Every Nespresso capsule sold in the world is produced in one of our three state-of-the-art production centres in Switzerland.


Specifikationer

General  
Coffee Type Compatibility capsules
Beverage Type espresso, lungo, ristretto
Pressure 19 bar
Water Tank Capacity 0,80
Body Material plastic, stainless steel
Coffee Maker Accessories 16 nespresso capsules, water hardness test strip
Manufacturer Nespresso
Dimensions & Weight  
Width 4.7 in
Depth 10.1 in
Height 14.7 in
Weight 6.5 lbs
Header  
Brand Nespresso
Product Line Nespresso Prodigio
Coffee Makers  
Product Type coffee machine
Form Factor freestanding
Brewing Method espresso
Coffee Type Compatibility capsules
Beverage Type espresso, lungo, ristretto
Pressure 19 bar
Water Tank Capacity 0,80
Miscellaneous  
Color Category gray
Warranty  
Warranty 1 year
General  
Manufacturer Nespresso

Video

 


Design & Features

Nespresso9 Nespresso8 Nespresso10

Prodigioen fåes i to modeller, en med og en uden mælkeskummer. Den vi har fået er uden, og af denne model findes der, indtil videre i hvertfald, 2 varianter, nemlig en sølv og en sort, og den vi har fået til test er den fine i sølv. Designet er meget elegant, og det er en maskine jeg med glæde vil have stående i mit køkken. Materialerne er af plastik og rustfrit stål, som både giver det tidsløse look, men samtidig også gør at den er rigtig nem at holde ren. Men lad os lige se på hvad man egentlig får med:

 • Nespresso Prodigio kaffemaskine
 • 16 kapsler
 • Guide til app
 • 2 "water hardness" strips
 • Brugsanvisning

Medmaskinen følger 16 forskellige kapsler, så man derved kan få smagt lidt af hvert, og finde ud af hvad man er til. Og man må virkelig sige, at med de 16 kapsler kommer man rundt omkring smagsmæssigt, hvor de måler intensiteten på en skala op til 12. Der er både noget for de meget hårde kaffenydere, hor intensiteten er helt oppe på en 12'er, og så er der noget for de lidt blødere smagsløg ned til en 3'er. Kapslerne indeholder også forskellige smagsvarianter og tilsætninger, blandt andet en kapsler jeg har drukket flere gange (efter at have tilkøbt dem) er Volluto og Livanto - to kapsler med en intensitet på henholdsvis og 4 og 6. Både intensitet og smag er som beskrevet i folderen der medfulgte, og det gælder i det hele taget for alle kapsler. Især smagen er der skrald på. I Volutto'en får du først den klassiske kaffesmag, efterfulgt af en sødsme, og en eftersmag af blandingen mellem de to. Der er virkelig meget i en enkelt lille kapsel, og det er jeg sindssygt imponeret af.

En ting jeg dog er en smule ærgerlig over er, at kapslerne er ikke ret nemmer at få fat på i butikkerne. Det kan godt være at det bare er mig der har valgt uheldigt, men der hvor jeg nu har handlet, har man ikke kunnet få kapsler til maskinen. Jeg har også været i større butikker der sælger maskinerne, endda el-butikker, hvor man kunne få maskinen, men ikke kapslerne. Det er altså, i min optik, nemmest at købe på nettet. Og på Nespresso's hjemmeside har de et stort udvalg, hvor man kan købe kapsler til 3-4 kr. stk. (alt efter hvilke man vælger). Dog skal man minimum købe 50 stk. Det er lidt ærgerligt, hvis man nu bare ønsker at prøve sig lidt frem. Det skal dog siges, at de har jo også de pakker med x antal forskellige kapsler.

Nespresso12 Nespresso11 Nespresso13

Nespresso1

3 forskellige kopstørrelser - ristretto, espresso og lungo, der er altså noget for en hver smag og ethvert behov.

Vandtanken bagi kan have op til 8 dl. vand i, og behøver derfor ikke at fyldes efter hver brygning, derud over er der en ekstra detalje, nemlig at beholderen kan drejes 90 grader rundt om maskinen, dvs. at du er ikke hæmmet af for smalt et bord, eller andet lign.
Drypbakken foran har også flere funktioner. Som navnet siger, sørger den for, at du ikke får grimme kaffepletter på overfladen hvorpå maskinen står. Derud over kan du stille din kaffekop derpå, og behøver altså ikke at stå og holde den. Til sidst, kan drypbakken klappes op, så for os med en lidt større kaffetrang kan få os en stor kop kaffe. Det er selvfølgelig ikke noget vi ikke har set før, men det er værd at nævne, og dejligt at se at der er tænkt over tingene.

Brugte kapsler bliver sendt ned i en lille beholder, efter endt brygning, og det er derfor nemt og hurtigt at få de brugte kapsler af vejen, det gør også at de ikke skal ligge i selve maskineriet indtil man skal bruge den næste gang, eller hvis man ikke lige tænker over at tømme den med det samme. Den er estimeret til at kunne indeholde 19 kapsler, så det er bestemt ikke en man skal tømme hele tiden.

Nespresso2 Nespresso3 Nespresso4

 Nespresso5

I dag kan din telefon eller tablet nærmest alt, og nu kan den endda også lave kaffe. Ved at downloade Nespresso's app, kan du lave en kop. Dvs. at inden du går i seng kan du sætte en kop parat under maskinen, fylde vand i og tilføje en kapsel. Når du så vågner, så kan du sætte den til at lave din kop parat, og lige tage 2 minutter længere tid under dynen. Det er super fedt, og det er helt sikkert en ting man vil kunne se i fremtiden hos mange andre mærker og lignende maskiner, men Nespresso var altså de første på markedet med bluetooth.

Med maskinen får man en lille pjece, som beskriver hvordan du downloader app'en, men det er ikke det hele, der medfølger nemlig også en lille strip, som miinder meget om de små lakmus-strips man anvendte i fysiktimerne.


Konklusion

Først og fremmest vil jeg sige, at det er en rigtig flot lille maskine fra Nespresso. Designet er meget enkelt og tidsløst, og det er altså en maskine du kan have stående fremme, med stor glæde. Den er super nem at sætte sig ind i, der er 3 knapper og det er dét. Vandtanken bagpå fyldes, kapslen sættes i, koppen på drypebakken, og efter 30 sekunders opvarmning får du en kop lækker kaffe i løbet af no time. Kaffen har, for mig i hvertfald, den rette temperatur, og skummen på toppen giver den det der café-look vi kender (dog uden svaner og blade og hvad man nu ellers kan få). De 16 kapsler man får med giver virkelig mulighed for at prøve lidt ad hvert, både i form af styrke, mængde og smag, så jeg vil mene at der er i hvertfald én kapsel der passer forbrugeren. Den er super nem at holde og anvende som sagt, og det er altid et stort plus. En ting der er super fedt er, at maskinen har bluetooth, og du kan via en app på din telefon indstille den til at lave kaffe til dig på et bestemt tidspunkt, og med alt det man kan med sin telefon i dag, så er kaffe via bluetooth også vejen frem. Det eneste der ærger mig er, at kapslerne kan være svære at få fat i, hvis man ikke vil bruge nettet. Derud over, hvis man vil købe de originale, som jeg anbefaler, skal du minimum købe 50 stk. på Nespresso's hjemmeside, som for mig er lidt voldsomt, hvis man nu bare vil prøve en enkelt smag eller to. Men maskinen som helhed har jeg ikke noget at sætte en finger på, så den kan jeg helt bestemt anbefale, for trods sin lille størrelse, har den virkelig noget power, og en række mulighed for de kaffeafhængige.

plus

 • Meget elegant og fin
  Maskinen har et super fint og elegant design, som er rigtig flot at have stående i køkkenet.
 • Forskellige størrelser kaffe
  Man kan vælge imellem 3 kop-størrelser, det er en ret detalje.
 • Meget enkel at bruge
  Den er sindsygt hurtig at sætte sig ind i, og arbejder faktisk relativt hurtigt, uden at det går ud over resultatet.
 • Nem at gøre ren
  Der skal ikke meget rengøring til, og det er vi altid vilde med!
 • Smart-kaffe via App
  At man kan lave kaffe fra sin telefon, er simpelthen genialt!
 • 5 års garanti
  5 års garanti er virkelig flot, og for mig personligt, viser det, at de er både sikre på og stolte over deres produkt og dets kvalitet.

minus

 • Begrænset i form af kapslerne
  Man kan godt få nogle kapsler til maskinen, som ikke er Nespresso's, men vi opfordrer til kun at gøre brug af deres egne. Her skal man dog lidt på jagt, hvis ikke man vil købe på nettet. Der er endda flere butikker hvor maskinen kan købes - men ikke kapslerne - hvorfor?
 • Prisen på kapslerne
  I sig selv er de ikke dyre, det er mellem 2 - 4 kr. pr. kapsel, og købes i pakker af 10 stk. på Nespresso's hjemmeside, men man skal minimum købe 50 kapsler - hvorfor?

 

 

Vi har valgt at give Nespresso Prodigio'en den award der hedder "Unique design" grundet at dette er den første kaffemaskine med bluetooth. Det er genialt tænkt, og det er helt sikkert noget vi vil se mere af, både hos Nespresso, men også hos andre producenter. Nespresso var bare først.

unique design award

 


Conclusion

First of all, I would say that it is a really nice little machine from Nespresso. The design is very simple and timeless, and it is therefore a machine you may have on display, with great pleasure. It's super easy to get acquainted with, there are 3 buttons, that's it. The water tank on the back has to be filled, capsule inserted, cup on the drip tray, and after 30 seconds of heating, you get a cup of delicious coffee within no time. Coffee has, for me at least, to be the right temperature, and the foam on top gives it a café-look we know (without swans and leaves and whatever else one can get). The 16 capsules you get with really gives the opportunity to try a little at each, both in terms of strength, quantity and taste, so I would say that there is at least one capsule to suit the consumer. It is super easy to keep clean and use as said, and it's always a big plus. One thing that is really cool is that the machine has bluetooth and you can via an app on your phone set it up to make coffee for you at a particular time, and with everything you can with your phone today, so is coffee via bluetooth also the way forward. The only thing that annoyed me is that the capsules can be hard to get a hold of if you won't use the internet. Additionally, if you want to buy the original, which I recommend you have to buy minimum 50 pcs. on the Nespresso website, which for me is a bit violent, if you just want to try a single taste or two. But the machine as a whole, I have nothing to put a finger on, so I can definitely recommend it, cause despite its small size, its really powerful, and has a number of options for coffee addicts.

plus

 • Very elegant and nice
  The machine is really nice and has an elegant design, which is nice to have on display in the kitchen.
 • Different sizes of coffee
  You have 3 cup-sizes to choose from, en great detail.
 • Very simple to use
  It's insanely quick to get acquainted with and actually works relatively quickly without compromising the results.
 • Easy to clean
  It doesn't require much cleaning, and we always love!
 • Smart-coffee through an App
  To be able to make coffee through you phone, is simply genoius!
 • 5 years waranty
  5 year warranty is really nice, and for me personally, it shows that they are both confident and proud of their product and its quality.

minus

 • Limited in the form of capsules
  You can get some capsules to the machine that is not Nespresso's, but we encourage to only make use of their own. Here you have to go on a bit of a hunt, if you do not want to buy online. There are even several shops where the machine can be purchased - but not the capsules - why?
 • The price of the capsules
  In themselves they are not expensive, it is between 2-4 DKK. per. capsule, and bought in packs of 10 on the Nespresso website, but you have to buy at least 50 capsules - why?

 

 

We have chosen to give Nespresso Prodigio A the award called "Unique design" because this is the first coffee maker with bluetooth. It's a brilliant thought, and it is certainly something we will see more of, both fromt Nespresso, but also from other producers. Nespresso was just the first.

unique design award

 

Du kan følge os på Twitter, like vores Facebook-side og Facebook-gruppe, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 806 gange
Log ind for at skrive en kommentar.