Tirsdag, 03 marts 2015 11:08

Netatmo Urban Vejrstation - Hav det fulde overblik på din smartphone

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(6 bedømmelser)

Netatmo er en smart vejrstation, som hjælper dig til at holde et godt indeklima, samt holde øje med temperature og CO2 forhold, både inde og ude, direkte på din smartphone.

netatmostation

netatmo logo

Netatmo, som er oprettet i 2011, er en dynamisk og innovativ virksomhed, der udvikler forbrugerelektronik for en bedre livsstil.


Specifikationer

Size
Indoor module 45x45x155 mm / 1.8x1.8x6 inches
Outdoor module 45x45x105 mm / 1.8x1.8x4.1 inches
Mechanics & Design Single piece of durable aluminum shell. UV-resistant.
Sensors and measurements
Temperature (indoor) ranges from 0°C to 50°C / 32°F to 112°F
Accuracy +- 0.3°C  / +- 0.54°F
Temperature (outdoor) ranges from -40°C to 65°C / -40°F to 150°F
Accuracy +- 0.3°C  / +- 0.54°F
Humidity (indoor and outdoor) ranges from 0 to 100%
Accuracy -0,03
Barometer ranges from 260 to 1160 mbar / 7.7 to 37.2 inHg
Accuracy +-1 mbar / +- 0.03 inHg
CO2 meter (indoor) ranges from 0 to 5000 ppm
Accuracy +- 50 ppm or +-5%
Sound meter ranges from 35 dB to 120 dB
Units
US system °F and inHg.
Metric system °C and mbar.
Cloud data storage Available from multiple devices, no storage limit.
Record frequency every 5 minutes.
Free app, lifetime support No subscription fee.
App available on the App Store and on Google Play.
Free access to your online personal dashboard.
Wireless specifications Wi-Fi 802.11 b/g/n compatible (2.4GHz).
Supported security: Open/WEP/WPA/WPA2-personal (TKIP and AES).
Wireless connection between modules:
Long range 100m.
Power and batteries Indoor module powered by USB wall adapter.
Outdoor module powered by 2 AAA batteries (up to 1 year autonomy)
Other functions Detailed 7-days weather forecast.
Light indicator for direct CO2 reading.
Accessible from multiple devices.
Hardware requirements Wi-Fi router and internet access.
Public hotspots not supported.
iPhone and iPad compatibility iPhone 6 Plus
iPhone 6
iPhone 5s
iPhone 5c
iPhone 5
iPhone 4s
iPhone 4
iPad mini
iPad (4th generation)
iPad (3rd generation)
iPad 2
iPod touch (5th generation)
Compatible with Android Android 4.0 minimum required with access to Google Play
Compatible with Windows Phone Windows Phone 8.0 minimum required
Regulatory statements FCC and CE
Librairies we use
In the box One indoor Module
One Outdoor Module
USB power adapter
USB cable
Batteries included

Video


Design & Features

netatmo8netatmo9

Her er så hele pakkens indhold, som er hovedstationen, der er den høje af de runde cylindre, hvor den lille så er udvidelses-modulet, som i det her tilfælde skal bruges ude. Hertil kan man tilkøbe flere enheder, hvis man ønsker flere rum overvåget, af dette system. Med til pakken fik jeg også en regnmåler, som jo opsættes udenfor. Alle enheder undtaget hovedmodulet, køre på batterier, så de er helt trådløse. Hovedmodulet skal have strøm igennem USB, eller med den medfølgende adapter.

netatmo0netatmo10

Her er så de to hoved dele i sættet, som sagt ovenover, så er den store del, hovedmodulet, og den lille er udvidelses-modulet. Som pakken er her, er det meningen at den store stilles indendørs, og den lille skal ud og stå, og her skal man jo være opmærksom på at den skal stå tørt og i skygge, da den ikke er super glad for regn direkte på. Der medfølger monteringssæt, så man kan hænge den op, i mit tilfælde er den monteret i vores cykel skur, da det er perfekt til den slags.

netatmo1netatmo2

Her ses den så skilt ad, hvor man kan se hvor batterierne skal monteres. Der er egentlig ikke så meget mere at fortælle om den, andet end at den ser super flot ud, lidt synd at den skal gemmes væk i skuret.

netatmo3netatmo4

netatmo5netatmo6

Det her er så regnmåleren som egentlig virker meget enkel, det er en plade med en skovl i hver side, som kan vippe til hver side. Når enheden så er kalibreret, ved den hvor meget der er i hver skovl fuld, og kan dermed måle mængden af regn, alt efter hvor mange gange den vipper med skovlene. Denne er også trådløs og køre på batterier. Jeg manglede dog noget et bedre monteringssæt til denne del, så jeg måtte selv lave noget, så den kunne monteres. Når man montere den, er det vigtigt at den ikke står direkte under et træ, eller andet som kan dryppe ned i den, da man så vil få forkerte målinger, det gælder også med andre ting, den skal stå så frit at den kan få regnen fra alle sider.

Udvidelses enhed

netatmo module0netatmo module2netatmo module3netatmo module4

Med denne enhed, har du mulighed for at udvide til et rum mere, og ved køb af flere inde-moduler, er det muligt at have op til 3 rum på, så man kan se, hvordan det hele udvikler sig. Jeg bruger flittigt denne enhed, samt hoved-enheden og de andre dele der er mulighed for, da det giver et godt billede af indeklimaet. Efter at have denne her oppe i nogle uger, kan jeg se, at det ikke var nødvendigt at udlufte helt så meget som først antaget, og derfor sparer jeg lidt på varmen her. Det bliver også rart at følge med i her over vinteren, hvordan varmen opfører sig, når det bliver rigtig koldt i vejret. Den kan ikke helt så meget som den store station, men alligevel nok til det jeg skal bruge i det rum som er mit soveværelse / kontor. Jeg tilbringer mange timer herinde, og jeg kan jo se, at CO2-niveauet stiger støt herinde når man laver noget, og derfor skal man huske, at lufte ud i tide, så man undgår den tunge og trælse luft, der kan give hovedpine med mere. Med Netatmo app til IOS, kan man følge med i hvad der sker i rummet, samt få advarsler når der er for højt CO2-niveau i det pågældende rum. Det der adskiller de 2 er, at denne model, som er en udvidelses-enhed, ikke har mulighed for at måle DB, som den store enhed har, det er dog heller ikke noget jeg bruger til så meget, men det kan jo være nyttigt for nogle. En anden ting er, at denne enhed kun skal have 2 AAA-batterier, og er derfor helt trådløs som alle de andre udvidelses-enheder, og det er værd også at tilføje, at de her enheder holder strøm vildt længe.

Netatmo Wind Gauge

IMG 3239IMG 3240IMG 3241IMG 3242

Som alt andet vi har modtaget fra Netatmo er det pakket fint og meget enkelt ind hvilket passer mig fint, der er meget få ting man skal tage stilling til og det er ligesom de andre dele nemt at tilføje til sin station. Det foregår ganske enkelt ved at tilslutte hoved modulet til sin PC og hente softwaren der til, her kan man så vælge hvad man gerne vil tilføje og derefter går det sin gang, det er super enkelt.

IMG 3243IMG 3244IMG 3245IMG 3246

Man skal dog lige have bunden af og aktivere batterierne ved at trække i den lille plastik strimmel der er under dækslet og være klare med hoved enheden så man kan pare de 2 ting. Som det ses på billederne er der en lille strimmel der indikere at man ikke må sætte fingre på de enheder der sidder inde i åbningen da det er meget fint følende udstyr skal man tage sine forholds regler her for ikke at ødelægge det. Når det hele så er klaret skal man have monteret den i de rigtige omgivelser hvilket vil sige gerne omkring 10 meter da det er den ideelle højde for den, montere man den lavere eller højere skal man ind i appen og kompensere for højden og det vil vi helst ikke, jeg kunne ikke montere den helt så højt så jeg måtte kompensere, det ser dog ud til at virke fint alligevel. Desværre har vi endnu ikke modtaget monterings systemet der til så jeg måtte selv igang med at lave noget, her skal man så være opmærksom på at det er engelsk gevind som man kender fra montering af Kamera også kendt som Kamera gevind. Det kan godt begrænse mulighederne lidt for hvad man selv kan lave med mindre man lige har det rigtige liggende til det, jeg var heldig at have forbindelser til min far der havde delene til det.

2016 01 26 11 52 44 JT Netatmo

Her under er lige en graf på det jeg har målt her hjemme, der har ikke været så meget gang i den her så det er ikke de vilde udsving der er på den men det viser faktisk meget tæt på det der er lovet for området.


Software

Her har jeg lavet en video som viser softwaren og hvad den kan.


Test & Resultat

Netatmo vejr og indeklima

I testen vil jeg fortælle om min oplevelse med udstyret, det er uden tvivl meget avanceret og der er mange gode informationer i den, der bliver holdt øje med CO2 forholdende i rummende så man kan se hvornår det er på tide at lufte ud samt luft fugtighed i rummet så man hele tiden kan følge om det er godt og behageligt inde klima, Den måler også DB i rummet og vil derfor også fortælle dig om støj forholdende er i orden i rummet og jeg må sige at man tydeligt at se når der er gæster at det hele ændre sig markant både luft fugtighed og CO2 forhold, forhøjede CO2 forhold kan give ubehag og hovedpine så derfor kan det godt være en god indikation når den kommer med information om at den er for høj. Da systemet både køre på smart-enheder og PC er det muligt at modtage notifikationer om forholdene som også er vist i den video jeg har lavet af softwaren.

Netatmo regnmåler

Regnmåleren er også en god ting men ikke helt så nødvendig som de andre to enheder, dog er det fint at kunne følge med i mængden af regn, det har jo været vinter under denne test og her kan jeg så bekræfte at den også kan holde til kulde uden problemer, hele enheden har faktisk været frosset helt til uden problemer. En ting jeg har fundet ud af er at den fejllæser meget, når det blæser uden for, da de her skovle, så står og vipper i vinden.

Netatmo Vind måler

Jeg er helt vild med at der bliver udviklet mere på det her system og det fungere jo super godt! Her i 2016 har jeg modtaget en sample på deres Wind Gauge som af navnet antyder kan måle vind retning og hastighed, det er mit første møde med en apparat af den slags og synes det er meget spændene at følge ugens forløb ikke mindst inden for men også ude og som det her setup efterhånden er så er der jo gode muligheder for at have sin helt egen vejr station her hjemme. Det er som sagt super nemt at bruge og sætte op, der er ikke så meget i det, den største udfordring var egentlig at montere det da de originale holdere endnu ikke er tilgængelige på markedet. Det lykkedes dog at få lavet noget så jeg kunne prøve det af og det fungere upåklageligt!

Efter ca ½ år brug

Jeg har nu brugt denne løsning i ca. ½ år efter artiklen blev publiceret, og jeg er stadig ligeså imponeret og glad for læsningen som dengang. Jeg bruger det stadig flittigt, og specialt den App der er tilgængeligt til smartphone. Den nyere tilsluttede enhed, som er en udvidelsesenhed til et anden rum i huset, har nu givet mulighed for, at holde øje med et rum mere! Super fedt. En anden ting der er værd at nævne her er, at batteritiderne på enhederne er meget bedre end jeg havde regnet med, jeg har endnu ikke skulle skifte batteri i noget af udstyret, ej heller dem der sidder monteret udenfor.


Konklusion

Et super fedt system som giver godt overblik over indeklima og udeklima, jeg er sikker på en børnefamilie også ville have god nytte af sådan et system som det her ved at tilføje flere af de ekstra moduler kan man overvåge børneværelset også så der kan blive luftet ud i tide og om der er for højt støj niveau i rummet. ud over de funktioner er det jo en ganske normal vejr station som er opkoblet til en mobil enhed så man kan aflæse sine data over alt, det er nemt og enkelt at opsætte så man skal ikke være vildt teknisk anlagt for at komme i gang med systemet. Fed gadget som også er nyttig til at hjælpe med at holde ens hjem behagelig at færdes i også er det til og med også flotte enheder som har stil over sig. Vi slutter af med en flot score på 9 for dette system, regnmålerens mangel på monteringssæt og fejlmålinger under blæsevejr, er det der trækker ned, alt andet er super fedt.

plus

 • Nem at bruge
  Den er meget nem at bruge, så snart den er opkoblet til dit trådløse netværk er det bare at logge på med din PC, smartphone eller tablet også er du kørende, her efter kan du så sætte det hele op som du ønsker.
 • Designet er i top
  Designet er jo super flot og meget stilet, jeg tror WAF (Woman acceptance factor) er i top her og vil stort set passe ind i alle rum og indretninger.
 • Gode og brugbare informationer
  Jeg ser det som yderst brugbart og jeg må indrømme at jeg er blevet mere obs på at sørge for at lufte ud og holde et godt inde klima og det er så meget nemmere når det hele kan tjekkes på min smartphone og enda give beskeder hvis nogle af tallene der er for høje.
 • Stabil og uden problemer
  Jeg har ikke oplevet et eneste udfald på det her udstyr og det er et meget stort plus i min bog.
 • Batteri tiderneBatteri tiderne er meget bedre end forventet, det gælder i særdeleshed udendørs enhederne som stadig køre på samme batterier som da jeg startede med at bruge systemet.
 • Nemt og enkelt at betjene også med nye enheder
  Efter jeg modtog den nye enhed skulle jeg igen igennem en proces hvor jeg skulle tilslutte den nye enhed og det gik ganske nemt og helt uden problemer.

minus

 • Mangel på monteringssæt til regn måler
  Jeg mangler et ordentligt monteringssæt til regnmåleren, og eventuelt en arm, som man kan montere den på, så man kan placere den på et skur eller lignende.

overallscore9

silver

 


 

A super smart system that provides good overview of indoor and outdoor climate. I'm sure a family with children would have good use of a system like this, by adding more of the additional modules, you can monitor the children's room too so there can be aired out in time, and whether there are high noise level in the room. Besides these features, it's almost as a normal weather station, which is connected to a mobile device, so you can read its data everywhere, it is easy and simple to set up, so you dont have to be wildly technical minded to get started. A smart gadget which is also useful to help keep your home comfortable, and it's even some really cool devies which has style. We conclude with a great score of 9 for this system. The things which pulls the score down, is the lack of the mounting kit for the rain gauge shortage, and faulty measurements under windy conditions, everything besides those things, is pretty awesome!

plus

 

 

 • Easy to use
  It is very easy to use, as soon as it is connected to your wireless network, you only have to log on with your PC, smartphone or tablet, after that you can configure it as you want.
 • The design is top notch
  The design really is amazing and very stylish, I think the WAF (Wife acceptance factor) is at the top here, and will virtually fit into any room and facilities.
 • Good and useful information
  I see it as extremely useful, and I must admit that I have become more aware to air out and keep a good indoor climate, and its so much easier when everything can be checked on my smartphone, and even planning to sent me messages, if some of the numbers are too high.
 • Stable and without problems
  I haven't experienced any outages on this equipment, and it is a very big plus in my book.
 • Battery times
  The battery times are way better than expected, especially when it comes to the outdoor units, which still runs on the same battery in which I started using to system on.
 • Easy and simple to use, also with the new units
  After I received the new unit,  I had to go through the process of connecting the new unit again, and it went smoothly and without any problems.

minus

 • Lack of mounting kit for rain gauge
  I lack a proper mounting kit for the rain gauge, and maybe an arm, which you can mount it on, so you can place it on a shed or similar.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 2589 gange
Log ind for at skrive en kommentar.