Torsdag, 15 januar 2015 14:09

ELV eQ-3 MAX varmestyring - Gør hverdagen SÅ meget enklere

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er det tid til vi skal kigge på noget af det nye, som nu er begyndt at vise sig mere og mere i de danske hjem. Med EQ-3's termostatstyring er det nu nemt at styre varmen i hele huset, både når man er der hjemme og når man er på farten.

eq 3vamrstyrring

eq3 logoeQ-3 er en producent af hjemmestyring af energi- og systemløsninger, som har mere end 180 typer af produkter, fra branchens bredeste portefølje. Med andre forbrugerbaserede elektronik produkter, såsom vejrstationer, er eQ-3 en af de førende producenter heraf.


Video


Design & Features

ELV EQ-3 MAX stor0ELV EQ-3 MAX stor1

Så skal vi kigge lidt på de forskellige dele der er i det her sæt, jeg vil lige starte med at sige at det afhænger af det sæt man køber hvor meget der er med i pakken, i mit tilfælde fik jeg tilsendt et sæt der passede til min lejlighed og dermed er der mange termostater og kontakter. Lad os så komme i gang, dette smarte sæt giver dig mulighed for en del ting, du har mulighed for at styre varmen i de forskellige rum via et app eller direkte fra computeren, med de apps er det muligt både at lave flere rum tildele enheder og styre varmen, ud over det kan man lave uge programmer som tillader at man laver flere varmen trin i løbet af dagen, det vil uden tvivl spare på varme regningen da man så kan lade systemet skrue ned om natten i de rum man ikke befinder sig i samt at skrue ned når man ikke er hjemme. Jeg ser det som en super fed ting og glæder mig vildt meget til at afprøve det her system.

Pakkens indhold:

 • 1 x Styre enhed
 • 5 x Termostater
 • 6 x Vindueskontakter
 • 1 x Eco knap
 • 1 x Vægtermostat

ELV EQ-3 MAX stor2ELV EQ-3 MAX stor3

ELV EQ-3 MAX stor4ELV EQ-3 MAX stor5

Vi starter med styreenheden som er den der forbinder det hele til nettet og dermed også lader sig styre hele systemet. Uden denne boks er der ikke mulighed for at styre systemet på smartphone og computer, så den vil jeg sige er meget vigtig for at det hele virker korrekt. Den er udstyret med en ethernet port, samt en mini-USB port, som leverer strømmen til boksen. På toppen er der tre dioder som indikere at der er en strømkilde tilsluttet, om der er internet forbindelse og om der batterimangel på nogle enheder. Boksen her er samlepunktet for hele systemet og det er den der styre det hele, hvis man ønsker det skal køre på den automatik, som er til rådighed. Det er jo muligt at lave ugeskemaer som passer ind i den hverdag man har, det giver dig mulighed for at lade systemet skrue ned for varmen om dagen, hvor man ikke er hjemme, samt om natten hvor man ikke har brug for der er varme på, i hele huset. Det hele styres igennem enten en smartphone eller via browseren på din computer, der vil komme en videogennemgang af softwaren, så du kan se hvordan det ser ud og fungere.

ELV EQ-3 MAX stor6ELV EQ-3 MAX stor7

Denne lille boks er en termostat til montering et centralt sted i rummet, så man får den bedst mulige temperatur måling, samt at den kan styre termostater uden om den internet-forbundene boks ovenover. Når den så er i forbindelse med internet boksen, kan man se temperaturen i det rum som den er monteret i, både på smartphonen og på web appen. Dog er det ikke muligt at set det direkte på termostaten. Som det ses på billederne kan man styre en del direkte på den, og det er noget nemmere end at gå rundt til hver termostat. Denne boks er ikke en del af et normalt start-sæt. men en super god investering. Jeg har en i stuen, som jeg oplever er meget bedre styret, end det er i soveværelset og køkkenet, så jeg vil klart anbefale at man overvejer denne lille rum termostat til sættet, for at opnå bedst mulig styring.

ELV EQ-3 MAX stor9ELV EQ-3 MAX stor10

Med knappen her kan man hurtigt skifte mellem forud-indstillede profiler, når man kommer hjem eller forlader hjemmet. Den blinker kort når man har trykket på den ene eller den anden knap, så man kan se den har registreret trykket man har lavet. Jeg ser den ikke som en vildt vigtig ting, men derimod en meget praktisk ting. Det hele går jo ud på at spare på varmen.

ELV EQ-3 MAX stor11ELV EQ-3 MAX stor15

ELV EQ-3 MAX stor12ELV EQ-3 MAX stor14

Så er vi kommet til selve termostaterne, som i kan se er de ret store hvis man sammenligner med de 2 AA-batterier, der ligger ved siden af. Og man skal lige huske at undersøge om der nu også er plads til de her termostater, da de fylder noget mere end en almindelig. Monteringen foregår ved at man finder det passende monteringssæt, det ses i brugsanvisningen hvad for en der passer til hvilken ventil. Jeg fandt det ret nemt, og mener at det er en opgave alle kan påtage sig uden den store risiko. Når monteringssættet er sat på, skal man bare holde ventilen på, og dreje på den grå møtrik. Når alt så sidder som det skal, holder man "boost knappen" nede til den begynder at tælle ned, når det sker kan man høre at den lille motor begynder at køre og registrer hvor langt den kan køre med ventilen, og efter det er man klar til brug. Som det ses på billederne er der jo lidt knapper og et dreje hjul, det giver muligheder for at styre dem direkte på stedet uden at skulle bruge en smartphone eller en computer. Jeg ser det dog som det nemmeste at man bruger en af delene til det. Når man skal sætte dem op i web-delen, giver man dem navne og deler dem op i rum, så man kan styre dem i rum, det gør også at de arbejder sammen i par, så hvis jeg har to monteret i samme gruppe, så reagere de begge to, på det jeg laver på den ene af dem.

ELV EQ 3 MAX stor8

Til sidst skal vi lige igennem en af de smarte og ret vigtige ting for at spare på varme, det du ser på billedet er en vindues-kontakt, som registrerer om et vindue eller en dør bliver åbnet, også skruer den ned på den temperatur man har indstillet systemet til. Dette giver en stor frihed, da man så ikke skal rundt og slukke for alle radiatorer, eller i værste fald at man glemmer at slukke dem, og bruger en masse varmen. Hele systemet er trådløst og vildt nemt at montere, det kan monteres med enten skruer eller det dobbelt klæbende tape, som følger med, selv har jeg udelukkende brugt tapen, som fungere ganske fint.


Software


Konklusion

Det er på mange måder et system som taler til den sunde fornuft, og som efter min mening er en ganske god investering. Ikke nok med det gør hverdagen meget nemmere, og mere behagelig, så er det også med til at spare penge på varmeregningen. Det er jo en investering som ikke bliver sparet hjem med det samme, men over et par år og det skal man jo tage med i de beregninger man laver. Jeg har desværre ikke kunne danne mig et indtryk af om man spare noget, og hvor meget. Men jeg er sikker på der ikke fiser så mange penge af om natten, og i løbet af dagen hvor man ikke er der, samt at det slukker når man lufter ud. Jeg oplever også at klimaet indenfor er anderledes efter jeg har monteret det her. Jeg har snakket med en anden som også har systemet, som kan bekræfte at det giver en følelse af et bedre indeklima, uden lige at kunne sætte fingre på hvad det er. Det kan nok bedst beskrives med at følelsen af at varmen er mere konstant, og ikke svinger så meget, som med en normal termostat. Da det hele styres via enten et app eller på en computer via en browser, er det ret vigtigt at man har adgang til en af de to ting, da jeg mener man skal udnytte det hele i systemet, og ikke kun bruge termostaterne alene. Termostater og styreboksen fungerer super godt, dog oplever jeg en bedre styring i det rum, hvor jeg har den eksterne termostat. Det er som om radiatorerne i de andre rum, kører mere end de gør der inde. Så jeg kan bestemt anbefale andre til at prøve disse eksterne termostater, og se om de ikke oplever det samme som mig. Hele styringen er ret nem. I mine øjne er det der tager tiden, er at finde de rigtige temperature og tidspunkter den skal skrue op på, det har taget mig noget tid og ser nu ud til at være på plads. Så man skal altså påregne noget tid, til at få det hele tilpasset, til det indeklima man ønsker. Når det er gjort er det kun ganske få ændringer, jeg laver en gang i mellem, der er jo tre profiler man kan skifte imellem, som er ECO, AUTO og Comfort. Alle funktioner er nogle man kan skifte imellem på mobilen, eller på sin PC. ECO og Comfort slår ugeskemaet fra og køre med en fast temperatur, hvor AUTO så slår ugeskemaet til igen. Alt i alt er det bare super smart, det eneste minus jeg ser, er at jeg nogle gange har mistet forbindelsen til boksen, og ikke kunne styre det via min smartphone, ellers har det faktisk kørt upåklageligt og meget stabilt. Jeg ser også gerne at det app man kan hente, bliver moderniseret lidt, det ville klæde hele systemet. Jeg vil slutte af med at give det her system et stort 9 tal med pil op. Det har som sagt tabt forbindelsen nogle gange, også synes jeg at app-delen er lidt kedelig, og godt kunne trænge til en opfriskning. Til sidst vil jeg lige nævne at en termostat som er vandtæt, også ville være en smart ting at have til rådighed, i sådan et system.

plus

 • Funktion og brugervenlighed
  Med dette sæt, burde alle kunne finde ud af at styre hele hjemmets varme, og sørge for det hele er hyggeligt og varmt, når man kommer hjem. Når man så ikke er hjemme, er der jo ingen grund til at det står og er varmt og hyggeligt der hjemme, så her kan man oprette et ugeskema, hvor den skruer ned for varmen når du ikke er hjemme. Dette kan man også gøre manuelt via sin smartphone eller iPad. Jeg må sige at jeg hurtigt er blevet afhængig af et system som dette, og har været helt ved siden af mig selv, de gange jeg har oplevet forbindelse ikke har været OK.
 • Montering og opstart
  Det gik ganske nemt med monteringen, og her er der intet at klage over. Det fungere super godt, dog kan jeg sige at min bror, som også har et sæt magen til, havde lidt problemer med at montere det på nogle af hans radiatorer, jeg gætter på at problemet ligger i at det er noget med hans type af ventiler.
 • Vindues-kontakterne og besparelser
  Jeg kan jo endnu ikke bekræfte om det giver en besparelse på varmeregningen, men jeg er meget positiv og er meget sikker på at der er en smule at hente der, og med sikkerhed endnu mere i et stort hus. Med vindues-kontakter monteret på alle vinduer og døre, skruer systemet selv ned på den temperatur, som man har indstillet det til, så alle radiatorer ikke står og varmer på fuld hammer, når der bliver åbnet døre og vinduer. Det er også her jeg er sikker på at jeg kan spare noget, for jeg er generelt meget dårlig til at huske at slukke for dem, inden jeg lufter ud.
 • Fornemmelsen af bedre indeklima
  Efter at have monteret det her system, har jeg og andre jeg har snakket med, oplevet at indeklimaet bliver bedre, altså en mere konstant og behagelig temperatur og fugtighed, som på en eller anden måde, gør det mere behageligt at opholde sig i rummene. Det i sig selv, er et kæmpe stort plus fra min side.

minus

 • Forbindelsen til deres servere
  Der har været en del udfald på serverne i den seneste tid og det er lidt belastende men mon ikke det bliver løst og komme til at køre stabilt, det er bare i mine øjne en minus da man så ikke kan styre det via det app der er til det.
 • Termostaterne er lidt store
  De er jo lidt store og fylder godt på radiatoren, det kan jo i værste fald resultere i man rammer den og den knækker.
 • Mangel på føler
  I bunden af radiatoren, så systemet ikke sender varm vand tilbage til varmeværket.

overallscore9

silver

 


 

It is in many ways a system which speaks to the common sense, which I think is a pretty good investment. Not only that, making life much easier and more comfortable, then it also helps save money on heating bills. It's an investment that will not be spared home immediately, but over a few years and it must of course be taken into the calculations. Unfortunately I could not form an impression of whether you save something, and how much. But I'm sure there a bunch of money saved during the night and during the day when you are not there, and it turns off when you air-out. I also experience that the climate inside is different after I've installed it. I talked to another which also has this system, who can confirm that it gives a sense of a better indoor climate, without being able to put fingers on what it is. It can probably be best described with the sensation of heat is more constant and does not fluctuate as much as with a normal thermostat. As everything is controlled via either an app or your computer via a browser, it is quite important that you have access to one of the two things, as I think you have to exploit all in the system, and not only use the thermostats alone. The thermostats and control box works extremely well, however, I experience a better control in the room where I have the external thermostat. It is as if the radiators in the other rooms, are running more than they do in there. So I can definitely recommend others to try these external thermostats, and see if they do not experience the same as me. The entire control is fairly easy. In my eyes, it takes time to find the right temperature and when to turn up the heat, it took me some timem and now appears to be in place. So one should therefore expect some time to get it all adapted to the climate you want. Once done, i only make a few changes once in a while, and there's three profiles you can switch between, which is ECO, AUTO and Comfort. All functions are some you can switch between on the phone, or on your computer. ECO and Comfort shuts off the weekly schedule and run at a fixed temperature, and at which AUTO will turn the weekly schedule on again. All in all, it's just super smart, the only drawback I see is that sometimes I have lost the connection to the box, and couldn't control it via my smartphone, otherwise it has actually driven impeccably and very stable. I would also like to see the app to be modernized a bit, it would suit the whole system. I will conclude by giving this system a large score of 9 with an up arrow. It's like I said, I lost the connection sometimes, also I think that the app part is a little dull, and could well do with a refresh. Finally, I should mention that a thermostat which is waterproof, also would be a smart thing to have available in such a system.

plus

 

 

 • Function and ease of use
  With this kit, everybody should be able to figure out how to control the entire home's heat, and make sure it's all cozy and warm when you come home. Then when you are not at home, there's no reason that it is warm and cozy at home, so here you can create a weekly schedule, where it will turn down the heat. This can also be done manually via your smartphone or iPad. I must say that I quickly became dependent on a system like this, and have been absolutely beside myself, the times I have experienced that the connection has been lost.
 • Installation and start-up
  It went quite easily with the assembly, and here there is nothing to complain about. It works really well, but I can say that my brother, who also has a set similar to this, had some trouble mounting it on some of his radiators, I guess the problem lies in that it is something with his type of valves.
 • Window switches and savings
  I can not yet confirm whether there is a saving on heating bills, but I'm very positive and very sure that there is a bit to save, and certainly even more in a big house. With window switches installed on all windows and doors, the systems automatically turns the heat down to the temperature that you set it to, so that all radiators isn't running on full speed, when opening doors or windows. This is also where I'm sure I can save something, because I am generally very bad to remember to turn them off, before I open the windows.
 • The sense of better indoor climate
  After installing this system, I and others I've talked to, experienced that the indoor climate is better, that it's a more constant and comfortable temperature and humidity, which somehow makes it more comfortable. That in itself, is a huge plus from my side.

minus

 • The connection to their servers
  There have been some outages on their servers in the recent past, and it's a little stressful, but I hope that it will be resolved and that it will be running more stable. This is in my eyes a minus, because without connection to the servers, you cant control it via the app.
 • The thermostats are a bit big
  They are bit big and takes up a lot of space on the radiator, it may well ultimately result in that one hits it, and breaking it.
 • Lack of sensor
  At the bottom of the radiator, so the system doesn't send hot water back to the heating plant.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

Yderligere information

 • Pris: Varigere efter pakkens størrelse
Læst 1347 gange
Log ind for at skrive en kommentar.