Mandag, 30 november 2015 15:10

SilverStone Kublai KL05-W - Et budget-kabinet

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Denne gang har vi set lidt på dette budgetvenlige kabinet fra Silverstone, som tilbyder de basale funktioner, til et kabinet fra 2015.

Kublai KL05 W S

Grundlagt i 2003, SilverStone er en etableret leder, inden for sit område med et elite team af ingeniører. Vi startede vores søgen efter at levere produkter, der skaber inspirationer. Vi har siden udvidet linjerne af produkter samt typer af produkter, vi producerer. Som giver vores kunder et bredt udvalg af muligheder.Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/koling/silverstone-tundra-td02-til-dig-der-soger-stilrent-design-og-god-ydelse.

silverstone

Med distributionscentrer over hele verden, kan SilverStone produkter ses over alt. Ikke kun for computerbrugere, men også til en hjemmebiograf. Tilvejebringe fritid med integration af avancerede teknologier, der er funktionelle og gør dem underholdende at bruge. Her på SilverStone Technology, fortsætter vi med at sætte en ære i at yde det højeste niveau af standarder, i design og fremstilling af computer kabinetter, strømforsyninger og tilbehør. Vores stræben for første klasses æstetik er ubarmhjertig, og vores hold af dedikerede ingeniører er konstant på jagt efter de bedste teknologier, der passer slutbrugere med forskellige behov og som gør at vores produkter er så teknologisk forsvarlige, at de er smukke.Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/koling/silverstone-tundra-td02-til-dig-der-soger-stilrent-design-og-god-ydelse.


Specifikationer

Model No. SST-KL05B-W
  SST-KL05B-Q
  --
  --
Material Mesh front panel, steel body (SST-KL05B-W)
  Plastic front panel, steel body (SST-KL05B-Q)
Motherboard ATX (up to 12” x 11”), Micro-ATX
Multimedia --
Drive Bay External
  Internal
Cooling System Front
  Rear
  Side
  Top
  Bottom
  Internal
Expansion Slot 8,00
Front I/O Port USB 3.0 x 2
  Audio x 1 
  MIC x 1
Power Supply Optional Standard PS2(ATX)
Operating system support --
Expansion Card Compatible up to 16”, 11” with optional drive cage (sold separately) installed
Limitation of CPU cooler 165mm
Limitation of PSU 225mm
Net Weight KL05-Q:6.8Kg / KL05-W:6.9Kg
Dimension 200mm (W) x 525mm (H) x 494mm (D), 52 liters
Extra --
Support VESA Mount --

Video


Design & Features

kublai kl05 1kublai kl05 2kublai kl05 3kublai kl05 34

På billederne her har vi selve kabinettet, som det kom fra posten. Ja, der er ikke så meget og sige om indpakningen, andet end at det ser rigtig fint ud. Vi har plastikken, og flamingoen, samt den tyk-sidet pakkasse, som alt sammen sørger for at kabinettet kommer helt frem, uden skrammer og andet.

Pakkens indhold:

 • Skruer og strips
 • Brugsanvisning
 • Kabinettet 

kublai kl05 4kublai kl05 5

Selve kabinettet kommer med vindue i siden, som ses på det ene billede, det er ikke et stort vindue og det er heller ikke tonet. På den anden side har vi en hel sort plade. Kabinettet er et matsort stålkabinet, som ikke byder på det store "brydninger" i designet. Som sagt er der det lille vindue, men ellers er det et meget enkelt og tidløst design.

kublai kl05 7kublai kl05 8

På frontens I/O ser vi de basale ting, som vi i dag ser på kabinetter, der ses 2 stk. USB 3, så er det Jack lyd ind/ud, og til sidst er der selvfølgelig reset og tænd/sluk knap. Nederste del af fronten gemmer på en blæser, men det vil jeg komme ind på længere nede.

kublai kl05 6

Her ser vi på, hvad kabinettet giver af muligheder bagpå. Som det første, er der plads til en 120/140 mm blæser, som kan reguleres op og ned, denne mulighed er der, hvis du skal have en stor radiator, og du derfor skal sænke din blæser så der er plads. Vi ser også de 8 holdere til PCI porte, I/O panelet, samt 2 gummigennemførselshuller.

kublai kl05 10kublai kl05 11

Der er ikke meget at sige om bund og top af kabinettet, ud over lige at nævne de 4 gummifødder i bunden, og så kan man se på andet billede, hvor det tynde støvfilter kan tages af.

kublai kl05 12kublai kl05 13kublai kl05 28kublai kl05 29

Som nævnt længere oppe, sidder der på fronten et aftagelig støvfilter, hvor der bagved er  plads til 2 stk. 120/140 mm blæser. Heller ikke her, er der så meget nyt at berette.

kublai kl05 14kublai kl05 15kublai kl05 16kublai kl05 17

Toppen er aftagelig, så man kan skjule sine blæser under det store plastikstykke der ses ligge på toppen af kabinettet. Også her er plads til 2 stk. 120/140 mm blæser.

kublai kl05 18kublai kl05 19

Her ville jeg vise de smarte fingerskruer der er med til nyere kabinetter, de kan nemlig ikke blive væk. Det smarte er, at når du skruer dem bliver de siddende på pladen, og du skal derved ikke tænke over hvor du lægger dem - eller finde nye der passer til, hvis de bliver væk fra dig. Hvis du har pladen, så har du også skruerne.

kublai kl05 21kublai kl05 22kublai kl05 23

Kabinettet understøtter ATX, micro-ATX bundkort. Og så har vi ellers plads til en 120/140 mm blæser i bunden, hvis du tager holderen til harddiske ud. Og ellers ser vi kablerne fra I/O som er i farver, de skal jo sættes på bundkortet. 

kublai kl05 24kublai kl05 25kublai kl05 27kublai kl05 26

Her ses hvor meget plads der er ved blæserne og holderen. Bagpå i siden, kan man se, at der er plads til 2 SSD diske og ellers er der udskæringer til kabelføring.

kublai kl05 32kublai kl05 33

Ja, og her har vi så lige posen med selve manualen, hvori der også er strips og skruer.


Test & Resultat

Jeg har monteret bundkort i kabinettet, og her kan jeg konstatere, at der er den plads man behøver, og kabelhullerne er der rigeligt af til kabelføring. Jeg har også prøvet at montere 2 stk. 120mm blæsere i toppen og lukket låget til, og det fungerer godt. Yderligere har jeg afmonteret de holdere til HDD der er inde i kabinettet, og det giver mere plads, hvis man har brug for det. Jeg har også set lidt på byggekvaliteten, og der må jeg erkende den ikke er i top, det er simpelthen ikke særlig robust, og jeg har også observeret at det er meget let at komme til at ridse det plastikvindue der er i siden. 


Konklusion

Til at starte med må jeg sige, at dette kabinet henvender sig mest til nybegyndere inden for samling af pc, da det ikke er særlig kvalitetsbygget efter store build, her tænker jeg på vandkølig. Kabinettet mangler mere plads til radiator og vandkøling, men hvis du ikke søger det, er dette kabinet måske noget for dig. Jeg bemærkede også en anden ting jeg syntes der mangler på et kabinet fra år 2015, og her snakker jeg om gummi i kabelføringhullerne, da det ellers ville slide på dine sleeved kabler. Noget jeg godt kan lide er, den måde man har monteret skruerne på, de kan nemlig ikke falde af, da de bliver på, når man har skruet dem ud, og så bliver de ikke væk. De støvfiltre der er med på kabinettet, tager den støv der måttet komme ind i kabinettet, men de virker meget billige. Jeg syntes det er smart, det man har lavet i toppen af kabinettet, der har man monteret en kasse hvor man kan gemme sine 120/140mm blæsere, når man har monteret dem, det giver nemlig mere plads til en radiator inde i kabinettet på den anden side. Jeg bemærker også, at man har taget forbehold for dem der kun har SSD diske i deres pc, for der har man nemlig lavet så man kan montere 2 stk. af dem bagpå/siden, og det skaber også mere plads i kabinettet. Det var nogle af de ting jeg har bemærket, som er vigtige for dette kabinet, og eller kan du se hvad jeg har noteret i +/-.    

plus

 • Design
  Blæser skjuler/kasse i toppen.
 • I/o med USB 3.0.
  Dejlig at se der er USB 3. i fronten da det gør det lettere at nå, frem for det er bagpå.
 • Støvfilter-
  Lækkert at hver eneste hul ind i kabinettet bliver dækket med et støvfilter. 
 • God plads til kabler.
  Man behøver ikke at være bange for at ens kabler ikke kan være i siden for der er meget plads.
 • Plads til 2 stk SSD.
  Man har lavet bagpå ved kablerne, hele 2 stk holder til ssd, men smart at gemme dem helt væk.
 • HDD holder.
  Disse kan afmonteres så man har mere plads i kabinettet og derved for en bedre airflow inden i kabinettet.

minus

 • Støvfilter
  Støvfilterne virker billige og alt for tynde og bøjelig, og sidder de ikke godt nok fast  når de er monteret.
 • Kabelhuller.
  Mangler gummi i kabelhullerne så det beskytter kablerne mod at blive slidt.
 • Side vindue.
  Blødt plastik side vindue (nemt at komme til at ridse). 

overallscore7

silver

 


Conclusion

To begin with, I must say that this cabinet is mostly adressed to newcommers of bullding PCs, as it isn't very qualitymined to great builts, here I'm think of water cooling. The cabinet is missing some more space for radiators and water cooling, but if you are not on the lookout for this, this cabinet maight just be something for you. I noticed another thing, that i find missing in a cabinet of year 2015, and here I'm thinking about the rubber wirering wholes, as you would tear on your sleeved cables. Something I like, is the way they mounted the screws, as they can't fall off, making sure you don't misplace them. The dust filters, that follows, take the dust that might come in to the cabinet, but it seems quite cheap. I think it's very clever the thing they did with the top of the cabinet they have mounted a box in which you can hide your 120/140 fans, which gives you more space for radiators on the other side. I also notice that they put in mind that some only has SSD disks in their PC, cause, here they made it possible to mount 2 of these in the back/on the side, and thiis creates more space as well. These were some of the things I noticed, which are important for this cabinet, other wise you can see my negatives and possitives below. 

 

plus

 • Design
  Fan concealer/box in the top.
 • I/o with USB 3.0.
  Nice to se that there is USB 3.0 in the front, as it's easier to  reach, as sopposed to the one in the back.
 • Dust filter
  Great that every hole in the kabinet is covered with a dust filter. 
 • Great room for cables
  You don't have to be afraid that you cables can't be there, since there is so much room in the cabinet.
 • Room for 2 SSDs
  At the back, they made 2 holders for SSD, clever to hide them away actually.
 • HDD holder
  These can be de-mounted, which gives more room in the cabinet, and thereby better airflow in the cabinet.

minus

 • Dust filter
  The dust filter seems cheap and way too thin and fragile, and doesn't sit tight when mounted.
 • Holes for cables
  Missing some ruybber for the holes, so the cables won't get torned.
 • Windows
  Soft plastic window sides (easily gets scratchs).

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 491 gange
Log ind for at skrive en kommentar.