Onsdag, 04 februar 2015 14:15

Raidmax Super Viper - Flot og praktisk kabinet til budgetgameren

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

I denne omgang tager vi hul på det nye og super spændende kabinet fra Raidmax! Her er det deres seneste påfund, Super Viper, der er landet i vores hænder, som både kan købes i rød og sort udgave. Et fantastisk silrent og råt udseende kabinet, der i høj grad vil komplimentere de lidt mere kræsne gamere.

raidmax superviper

raidmax logo

Raidmax blev grundlagt i 1988 med den mission at fremstille de bedste løsninger, mere specifikt opfylde dine krav til innovative design, kvalitet og fremragende ydeevne. I begyndelsen af 2003 havde Raidmax deres første debut med designet på deres Skorpion kabinet, et kabinet med et alien øjes form på frontpanelet. 2 år senere er de ude med deres Samurai, som også blev en stor succes. Raidmax er i dag kendt over hele verden. Det er mere end 10 år siden at Raidmax begyndte sit arbejde på sine unikke produktlinjer og markedsposition. Navnet Raidmax er synonymt med gaming design, og budget produkter.


Specifikationer

Basic Specification
External Drive Bays 4 x 5.25, 1 x 3.5"
Internal Drive Bays 4 x 3.5" HDD
System Board ATX/Micro ATX
Expansion Slots Standard ATX 7 Slots
I/O Ports 1 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0 / 2 x HD Audio
Dimensions 502(L) x 202(W) x 435(H)mm
Cooling System
Front 1 x 120mm LED Fan (Optional)
Side 1 x 120mm LED Fan (Optional)
Back 1 x 120mm Black Frame With Black Leaves Fan
Top 2 x 120mm or 1 x 140mm Fan (Optional)
Bottom None

Design & Features

raidmax superviper 9raidmax superviper 13

Som billederne illustrerer er dette Super Viper set forfra. Et stilrent og flot kabinet, der visuelt formår at imponere. Venstre billede viser kabinettet i sin fulde figur, med de flotte orange striber og det fantastiske luftindtag, der har tendens til at se lidt "badass" ud. Raidmax har i dette tilfælde gjort meget ud af at få en stilren front, der formår at skille sig ud ved de tydeligt markerede linjer. Billedet til højre viser kabinettet med åben frontlåge, hvor man finder plads til sine diskdrev, power og reset kontakt samt USB 3.0 / USB 2.0 og HD-Audio indgangene. I mellem power og reset knappen, finder man også plads til eventuelt diskettedrev. Hvilket man efter min mening godt kunne have sparet væk og derimod få designet et eventuelt display eller fan-controller.

raidmax superviper 10raidmax superviper 12

Fra venstre side af kabinettet, ses den lille rude som Raidmax har valgt at lave med plads til 1 x 120 mm fan. Ruden er monteret med nitter, hvilket giver et blankt og glat look. I forhold til rudens størrelse, er det fint lavet at denne ikke er større, da den stadig formår at give et fint indblik af hardwaren, hvis det er dette man går efter. Billedet til højre viser kabinettet fra højre side, hvor man kan se at Raidmax har gjort meget ud af at brugeren skal have mulighed for at skjule kablerne bag bagpladen, og stadig være i stand til at kunne montere siden, så denne ikke buler. Super Viper får derved også et ekstra touch i forbindelse med udformningen af kabinettets sidestykke, da dette også er med til at præge helheden af kabinettets udseende.

raidmax superviper 4raidmax superviper 5

Dykker vi en tur ind i kabinettet kan vi på venstre billedet se kabinettet fra venstre side, med udsyn til bagpladen hvor bundkortet monteres. Super Viper er udstyret med kliklås til nemt at indsætte harddiske og diskdrev. Kigger man i bunden, ser man pladsen til strømforsyningen. Her har Raidmax været flinke at montere støvfilter i bunden, så man ikke får unødigt støv i maskineriet. Billedet til højre viser bagsiden af bagpladen hvor man kan se hullerne til trækning af kabler. Her er der rigeligt med plads til at trække diverse kabler rundt, som brugeren finder bedst. Det giver et rigtigt godt frirum at råde over, når man ved at sidebeklædningen er støbt til formålet.

raidmax superviper 6raidmax superviper 7

Billedet 1 viser kabinettet bagfra hvor Super Viper er udstyret med mulighed for montering af vandkøling. Denne lille feature er hvad der kan få brugeren med et stramt budget til kabinet indkøb, til at vende sig om og kigge en ekstra gang efter denne sag. Billede 2 viser udsugningen i toppen af kabinettet. Her har Raidmax valgt at lade brugeren bestemme om der enten skal sidde 1 x 140 mm eller 2 x 120 mm fans. Der er virkelig kredset om detaljerne i forhold til mulighed for køling. Det er her synligt at se Raidmax, har designet dette kabinet til gameren, der måske godt kan kræve lidt ekstra af sit hardware.


Test & Resultat

raidmax superviper 3raidmax superviper 14

I forbindelse med anmeldelsen af dette kabinet, valgte jeg denne gang at fylde det med hardware, så det var muligt at se hvad dette kabinet kunne indeholde.
Derfor har jeg monteret følgende:

 • ASUS M5A99X Evo R 2.0 bundkort.
 • Amd FX-8350 ( 8 kernet processor med 4.0 GHz clock-frekvens).
 • Radeon 6870 grafikkort.
 • Cooler Master Seidon 120M - pull.
 • 2 x 120 mm blå LED til udsugning i toppen.
 • 1 x 120 mm blå LED til indsugning i front.

Jeg oplevede ikke nogen problemer med hensyn til pladsmangel eller vanskelig kabeltrækning, hvilket for mit vedkommende er et stort plus, når det kommer til at skulle samle selv. Samtidig skal det nævnes at jeg på strømforsyningsfronten er lidt bagud, hvilket vil sige at dette setup ikke er monteret med modulær strømforsyning, hvilket på billede 1 godt kan ses, i forhold til den kæmpe klump kabler der ligger og roder i bunden. Hvad angår den lille rude i sidebeklædningen, kan dette kabelrod slet ikke ses udefra. Dertil fandt jeg det ret irriterende, at Raidmax har valgt at lave de bagerste skjold til udtag på grafikkort mv. afbrækkelige. Personligt synes jeg godt man kunne have valgt en løsning med skruer, som det ses på lidt mere high-end kabinetter. I forhold til frontskjoldet fandt jeg det lidt frustrerende, at man ikke havde valgt at lave plads til sætte sin 120 mm fan i mellem frontskjoldet og rammen til selve kabinettet. Dog er løsningen med at sætte den bag rammen også rigeligt, da dette alligevel formår at give et pænt luftindtag. Jeg kunne måske godt lidt mangle at man havde gjort plads til 1 x 140 mm eller 2 x 120 mm i fronten. Endvidere er deres løsning med placering af blæseren i fronten ikke helt optimal, da denne sidder i vejen for harddisken, hvilket gør at mine harddiske i denne omgang, kun er monteret med en enkelt skrue i begge sider. Dette er ikke noget jeg mærker noget til, men det ville have været bedst, hvis de havde gjort kabinettet lidt længere eller som tidligere nævnt, givet brugeren mulighed for at placere blæseren mellem frontskjold og kabinet.
Som billederne ovenover illustrerer, står kabinettet super flot i færdigsamlet stand. Det giver en fed effekt når der bliver smidt fans med LED i.

raidmax superviper 2

Det famøse udtag i toppen får heller ikke top point i denne anmeldelse, da Raidmax har lavet gitteret så tyndt, at dette sidder og bøjer lidt allerede inden montering af hardware. Dette medfører at når der bliver monteret 2 x 120 mm blæsere, så har disse tendens til at skabe resonans, hvilket medfører at topgitteret begynder at rasle. Det er ikke synligt på billedet, men jeg har valgt at lave en hurtig løsning ved at strippe gitteret fast til blæseren.
På trods af at kabinettet for det meste består af et tyndt lag stål og plastik, er det virkelig støjsvagt. Selvom jeg har mange blæsere siddende i kabinettet for at skabe bedst mulig luftgennemstrøm, høres de næsten ikke selvom de kører på fuld skrue af og til.
Jeg opdagede ved montering af blæsere på sidepanelet, at resonansen fra blæseren får både ruden og nitterne til at ryste en smule, hvilket har tendens til at give lidt larm. Efter min mening burde Raidmax have lavet en løsning der kunne tage fra på rystelserne.


Konklusion

Dette kabinet har tendens til både at overraske og skuffe. Af og til virker det som om at Raidmax har sigtet efter at lave et kabinet, der er anvendeligt til gameren men efterlader dog alligevel et indtryk af, at man har skulle lavet det lidt billigt. Der er mange små ting som både overrasker men samtidig også formår at skuffe. Trods kritikken er det ikke noget dårligt kabinet til prisen og det er måske også småting, som er blevet udpeget. I hvert fald er kabinettet et rigtig godt valg, hvis man skal have noget fornuftigt til billige penge.

Alt i alt ser kabinettet super godt ud hvis man får monteret lidt lys hist og pist og der er samtidig en rigtig god luftgennemstrøm, hvilket helt sikkert også er nævneværdigt. Endvidere er der gode muligheder for kabeltrækning samt opsætning af lukkede vandkølingsystemer. Raidmax har sørget for at levere et produkt, som er billigt men også flot og anvendeligt.

plus

 • Produktet er flot
  Designet er stilrent og skiller sig ud fra mængden.
 • Praktisk og anvendelig
  Der er god mulighed for kabeltrækning.
 • Stort frirum
  Der er plads til god luftgennemstrøm samt mange forskellige tilslutninger.
 • Ruden i sidepanelet er godt udtænkt
  Ruden giver et udsyn i kabinettet og hardwaren dog uden at fremvise kabelrod.

minus

 • Bagpladerne kan ikke monteres igen
  Bagpladerne til tilslutning af grafikkort eller andre PCI-E konfigurationer, knækkes af.
 • Placering af frontindtag
  Kabinettet er i forhold til montering af frontindtag ikke konstrueret ideelt.
 • Topgitteret er for tyndt
  Gitteret larmer ved resonans og vibrationer.

overallscore7

silver

 


 

This case tend both to surprise and disappoint. Sometimes it seems as if the Raidmax has strived to create a case that is useful for the gamer, but leaves nevertheless a feeling that they have had made it a little to cheap. There are many small things that both surprises but also manages to disappoint. Despite the criticism, it is not a bad case for the price, and it is perhaps also minor things which have been designated. In any case, the case is an ideal spot, if you have to have something reasonable for cheap money.

All in all, the case is super good if you have installed some light here and there, and there is also a good air flow, which surely is significant. Furthermore, there are good opportunities for cabling and configuration of closed water cooling systems. Raidmax has made sure to deliver a product that is cheap, but also nice and useful.

plus

 

 

 • The product is great
  The design is stylish and stands out from the crowd.
 • Practical and useful
  There is great potential for cable-management.
 • Large clearances
  There is room for good air flow, as well as many different connections.
 • The window on the side panel is well thought out
  The window provides a view into the case and hardware, however without presenting your cable clutter.

minus

 • The PCI brackets can't be reassembled
  The PCI brackets for mounting graphics card or other PCI/PCI-E card, cant be reassembled again, as they are snapped off.
 • Positioning of the front intake
  The case is in relation to the installation of front intake, not designed that ideally.
 • The top mesh is too thin
  The mesh gets noisy by resonance and vibrations.

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 899 gange
Log ind for at skrive en kommentar.