Torsdag, 19 februar 2015 14:54

Raidmax Hyperion – Simpel, stilren og seriøse kølingsmuligheder

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Raidmax har lanceret kabinettet Hyperion, som er svaret på et flot stilrent kabinet, med seriøse kølingsmulighederne! I denne omgang, vil vi kigge nærmere på dette produkt, for at se nærmere på disse muligheder, som den tilbyder, samt andre finesser.

radimax hyperion startbillede

raidmax logo

Raidmax blev grundlagt i 1988 med den mission at fremstille de bedste løsninger, mere specifikt opfylde dine krav til innovative design, kvalitet og fremragende ydeevne. I begyndelsen af 2003 havde Raidmax deres første debut med designet på deres Skorpion kabinet, et kabinet med et alien øjes form på frontpanelet. 2 år senere er de ude med deres Samurai, som også blev en stor succes. Raidmax er i dag kendt over hele verden. Det er mere end 10 år siden at Raidmax begyndte sit arbejde på sine unikke produktlinjer og markedsposition. Navnet Raidmax er synonymt med gaming design, og budget produkter.


Specifikationer

Material Steel / Plastic
External Drive Bays 1 x 5.25"
Internal 3.5" Drive Bays 5(2+3)
Internal 2.5" Drive Bays 7(2+5)
System Board Micro ATX / Mini ITX
Expansion Slots 5 Slots
I/O ports 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0 / 2 x HD Audio
Dimensions 373 mm (L) x 275 mm (W) x 368 mm (H)
Cooling System
Front 2 x 120 mm or 1 x 140 mm or 1 x 200 mm (optional)
Right Side 2 x 120 mm (optional)
Back 1 x 120 mm
Top 2 x 120 mm or 2 x 140 mm or 1 x 200 mm (2 x 120 mm included)
Bottom 2 x 120 (optional)
Colors White, Pink, Titanium or Black

Video


Design & Features

Det virker ikke til at der er meget, der er overladt til tilfældighederne, hvad and. designet af kabinettet. Det er utrolig stilrent, to simple knapper, monteret oppe på toppen, til henholdsvis "tænd/on" og "restart". Tænd-knappen har et blåt omrids, ligesom kabinettet. Ved siden af de to knapper, er de fem I/O porte, USB og lyd. Jeg syntes de falder meget godt ind i den "rene" stil. Toppen er også beklædt med plastik lameller, da luften skal kunne passere, da der er to blæsere monteret nedeunder.

raidmax hyperion 23raidmax hyperion 25

Venstre side af kabinettet, er en plexiplade a 220 x 240 mm monteret, sådan at hardwaren står til skue. Om det så er kønt, er op til den individuelle at vurdere. Men jeg syntes faktisk det passer godt til designet, selvom jeg ikke er til den slags. Hvad angår højre side af kabinettet, er der en simpel, sort plade, med luftriller.

raidmax hyperion 20raidmax hyperion 26

Bag siden består af de sædvanlige huller til PSU (Power Supply Unit) og MOBO (Motherbord) samt udgange til div. kort, såsom GPU (grafikkort) og lydkort. Der er dog også mulighed for ind-/udgang til vandkøling, hvor der sidder to tygge gummimembraner, for at hindre lækage, ved at metallet gnave hul i rørene, men også lukke for hullerne, hvis de ikke bliver brugt.

raidmax hyperion 14raidmax hyperion 19

I bunden er monteret nogle dejlige, solide fødder samt to støvfilter. Støvfilterne gør nok ikke meget gavn, da maskerne er rimelige store.

raidmax hyperion 24

Lad os kigge nærmere på mulighederne, som dette kabinet eller tilbyder og lad os starte med kølingsmulighederne. Der er monteret tre, 120 mm, støjsvage blæser som standart, to i toppen og en 120 mm på bagsiden. Er man ikke er tilfreds med disse standart blæser, og har brug for mere køling, om det så er i form af luft- eller vandkøling, så er der rige muligheder.

raidmax hyperion 12raidmax hyperion 13

Hvad angår luftkøling, så er mulighederne for at monter blæser i toppen, fronten, bunden, højre siden og bagsiden. Omme i specifikationer, under cooling, kan der ses hvilken dimensioner der kan monteres, de forskellige steder.

Hvis man er mere til vandkøling er der også rige muligheder her. Der er tre steder man kan montere køle radiator, i toppen, fronten og højre side, med størrelserne fra 2 x 120 mm til 2 x 140 mm. Disse muligheder burde dække de ønsker som den individuelle nu har.

raidmax hyperion 11raidmax hyperion 13

Kabinettet er nærmest opdelt i to, ved hjælp af en skillevæg inde i kabinettet. Dette er en lækker detalje, da man på den måde kan opdele få PSUen i et andet rum end GPU- og CPUen, da de afgiver varme nok i dem selv. Der sidder støvfiletere forskellige steder i kabinettet, men ligesom dem i bunden, så virker de meget billige og maskerne er rimeligstore.

raidmax hyperion 6raidmax hyperion 16

Kigger vi nærmere mulighederne for placeringen af harddisken, så er det ikke lige så gennemtænkt som resten. Det føles som om de har nedprioriteret dette, frem for designet og køling.

Der er 4 steder man kan montere/placere harddiskene, to hardiske i et rail-system, som sider foran til højre, som er meget svært tilgængelig, hvis man har monteret vankøling ovenover. To over PSUen og to i bunden til venstre. Hvis man ikke har mange harddiske og ikke har brug for det, så er dette ikke et problem. Hvorimod hvis man har mange ser jeg hurtig et her, da tilgangene til harddiskene kan blive ganske basværgelige.

raidmax hyperion 4raidmax hyperion 7


Test & Resultat

Jeg har ikke haft mulighed for at montere hardware, i kabinettet, da jeg ikke har haft noget MOBO i den rigtige størrelse. Men efter min erfaring, med opbygning af PC'er, syntes jeg de har lavet masse af gode muligheder til kabelføring samt masse af plads til det. Ser kun problemet hvis man skal have flere harddiske, da nogle af placeringerne hurtige kan blive utilgængelig, hvis man skal have køler bestemte steder. Hvad angår div. skruger som man altid står og mangler, så har Raidmax virkelig ikke sparet her. Der er alverdens skruger med samt strips, til kabelføring.

raidmax hyperion 3


Konklusion

Jeg har været rigtig glad for at teste/bedømme dette kabinet. Hvad ang. designet, er jeg meget positiv! Syntes den blå linje bryder kabinettets linjerne, så man ikke får fornemmelsen af, at det bare er en stor, firkantede, klods, som skal gemmes afvejen. Med andre ord, den er simpel, men elegant. Vil dog gerne have set at farven, var mere matchende, mellem plastikken og metallet. Hvad angår, muligheder for kabelføring, så er der talrige steder, hvori der også er monteret gummimembraner, for at skåne ledningerne og bi-bevare luft-flowet. Er dog ikke helt tilfreds men de placerings mulighederne, som der er til harddiskene. De er flere forskellige steder i kabinettet, og hvis man montere vandkøling, omme ved PSUen, mister man en enkel plads, og to bliver svært tilgængelig, hvis de skal skiftes. Dog må jeg sige at de talrige muligheder, som man har, for placering af køle-radiatorne, er godt lavet, og kan godt se at dette kabinet ikke er lavet til "Workstation" brug, men tværtimod til gaming, hvilket det også egner sig meget til. Jeg giver hermed dette kabinet, et flot 8-tal, da det har mange muligheder, men det med harddiskpladserne trækker ned, samt den store variation af farveforskellen mellem plastik og metal.

plus

 • Designet
 • Kølemulighederne
 • Kompakt Kabinet
 • Kabelføringsmulighederne

minus

 • Harddisk Pladserne
 • Farveforskellen

overallscore8

silver

 


 

I´ve been happy to test/review this cabinet. As regards the design, I am very positive! The blue line brakes the chassis design. Therefore, it do not just look like a big large square box. In other words, the design is simple yet elegant. Would however, like to have seen they color was more matching between the plastic and metal. As regards, opportunities for cabling there are numerous places. Where there also is mounted rubber membranes to protect the wires from the chassis and keep the airflow optimized. However, I am not entirely happy with the opportunities of the hard drive placements. They are several places in the cabinet. If you install water-cooling, over the PSU you lose one of the spaces and two others are hard to access. However, I must say that the numerous of opportunities, for location the water-cooling element is well made. This cabinet is not for normal desktop use, but for gaming. I hereby give this cabinet a great eight.

plus

 

 

 • The design
 • Cooling options
 • Compact
 • Cabling options

minus

 • Hard drive locations
 • Colour difference

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1041 gange
Log ind for at skrive en kommentar.