Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Onsdag, 03 september 2014 09:16

Phanteks Enthoo Pro - Et kabinet med rigtig mange muligheder

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi har været så heldige at få fat i et Phanteks Enthoo Pro kabinet denne gang.

 

Dette er et kabinet jeg personligt har glædet mig til at få fingrene i. Det har rigtig mange muligheder for montering af blæsere og radiatore.


Produktet er udlånt af: Phanteks
Prisen på produktet: 769,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Phanteks blev grundlagt ud fra en gruppe af ingeniører med i alt 20 års international erfaring i termiske løsninger. De teamede op med et hollandsk design team, og etablerede Phanteks i 2007.

Vi arbejder løbende på at producere bedre termiske løsninger, så vi kan udvikle os og skabe tilfredshed hos entusiaster og computerbrugere overalt.

 phanteks logo

Phanteks vover sig ind i CPU kølings industrien med to mål i tankerne, "High-end kvalitet og innovative termiske løsninger." Vores mål er at være de bedste i branchen, og vores motto er "ingen opgave er umulig."


Produktet er udlånt af: Phanteks
Prisen på produktet: 769,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
 
CASE SPECIFICATIONS  
Dimension 235 mm x 535 mm x 550 mm (W x H x D)
Form Factor Full tower
Material(s) Brushed plastic, Steel chassis
Motherboard support ATX, EATX, mATX, SSI EEB
Front I/O 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, Mic, Headphone,
Side window Yes, split-window design (PH-ES614P) (PH-ES614PC has closed window sidepanel)
EXPANSION & DRIVE BAYS  
Expansion slots x8
External 5.25” x3
Internal 3.5” x6 (2x 3HDD cages)
Internal 2.5” x7 (1x SSD bracket)(expandable up to 2x SSD bracket)
AIR COOLING Supported fans
Front 2 x 120mm, 2 x 140mm, 1 x 200mm (1 x 200mm included)
Top 3 x 120mm, 3 x 140mm, 1 x 200mm
Rear 1 x 120mm, 1 x 140mm (1 x 140mm included)
Bottom 2 x 120mm, 1 x 140mm
HDD cage 2 x 120mm
LIQUID COOLING Radiators
Front Up to 240 (2 x 120mm)
Top Up to 360 (3 x 120mm) - Up to 420 (3 x 140mm)
Rear Up to 120 (1 x 120mm) - Up to 140 (1 x 140mm)
Bottom Up to 240 (2 x 120mm) - Up to 140 (1 x 140mm)

Produktet er udlånt af: Phanteks
Prisen på produktet: 769,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: Phanteks
Prisen på produktet: 769,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

 

Her ses kabinettet som det ser ud når det bliver taget ud af kassen. Det har en sort overflade og plast delene har et børstet alu look  Det fåes i sort og i Hvid og med og uden ruder i siden. Men som der står i overskriften er dette virkelig et kabinet hvor der er masser af muligheder. Jeg har personligt tænkt mig at smide min egen computer herover i når jeg lige får de sidste ting hjem. Så skal jeg nok lige smide nogle billeder på vores Facebook side og i vores forum.

Pakkens indhold:

 • Kabinettet
 • Accessory box med:
 • Bruger manual
 • Strips 10 stk
 • Velcro bånd til kabel organisering 1 stk 188 x 10mm og 1 stk 110 x 10mm
 • Toolbox med skruer
 • Reservoir holder

 

Som det kan ses her er det en rimelige omfattende tilbehørs liste til dette kabinet, plus der kan tilkøbes ekstra tilbehør som en pumpe holder til vandkøling.

 

På fronten er der som placeret en reset knap, 2 stk usb 3,0 og 2 stk 2,0, mikrofon og udgang til headset eller lignende. På oversiden af kabinettet er tænd/sluk knappen, og hdd led så man kan se harddisk aktivitet. Der er virkelig kælet for detaljerne her, selv på tænd sluk knappen er der tænkt over hvad der ser godt ud, her er der lavet et mønster der følger omridset hele vejen ind mod midten.

 

Her har jeg afmonteret siden så man kan se indersiden, her kan man se at der er tænkt rigtig meget på placeringen så det ikke ser rodet ud og plus får maksimal plads udnyttelse. Det store psu dæksel gør selvfølgelig rigtig meget når man tænker på at orden. Alt er holdt så minimalt som muligt, f.eks. hvis du kigger på afdækningen af harddiske og disk drev så er der jo ikke meget der stikker ud der. Skiltet der ses på billede 2, kan afmonteres og skiftes ud til et du selv laver, eller køber.

 

Så kom vi til at skulle til at se på montering af diske. Der er sidder 2 stk holdere til 2,5 eller 3,5" tommer drev, hvor der kan sidde 3 stk i hver. Disse er selvfølgelig værktøjsfri som alt andet i dette kabinet. Udover de 2 holdelere sidder der en lille 2,5" tommer holder som er vist på billede 3, der kan tilkøbes ekstra og deriblandt en holder der kan tage 2, så kan du have op til 4 x 2,5" diske til at sidde uden at have de store holdere monteret i kabinettet, hvis du f.eks. hellere vil have en radiator der i stedet for. Hvis vi kigger kabel organinsering er der rig mulighed for at føre dine ledninger rundt, og sætte dem fast med de medfølgende strips og velcrobånd, som man kan placere efter behov. Nu når vi er ved at kigge på bagsiden kan jeg nævne den lille blæser PWM hub som er placeret i midten, der er plads til at styre 6 blæsere fra en enkelt PWM stik fra bundkortet. Denne tager strøm fra et alm sata stik fra din strømforsyning. Syntes det er en genial ide at lave disse PWM hubs, for at folk virkelig kan få kontrol over deres blæsere.

 

 

Så skal vi til at se på kabinettets store muligheder, for placering af blæsere eller radiatore, alt efter hvad man er til. Vi starter i toppen, her er der plads til op 3 x 120 / 140mm blæsere eller 360 / 420 mm radiator. Fronten giver plads til 2 x 120 / 140mm blæsere eller den store 200mm, som der sidder der fra fabrikken af. Ved at fjerne de 2 holdere til harddiske, kan der laves plads til op til 240mm radiator. Bagerst i kabinettet er der plads til en enkelt 120 / 140mm blæser (der er monteret en 140mm fra fabrikken) Den kan selvfølgelig skiftes ud med en 120mm / 140mm radiator. Kigger vi i bunden, er der her plads til 2 x 120mm blæsere eller op til 240mm / 120mm radiator. Tager vi et kig på de medfølgende blæsere, er det ikke bare noget billigt skrammel, som man måske ser for ofte i kabinetter. 140mm blæserne har en hastighed på 1200+-250rpm, og et støj niveau på 19dB dette er faktisk rigtig fornuftigt, i forhold til den flytter 82,1CFM, (model nummer PH-F140SP). 200mm blæseren har en hastighed på 850+-250rpm, med et støj niveau på 25dB men flytter hele 110,1 CFM, (Model nummer PH-F200SP) Hvis man tænker på dette er standard blæsere i et kabinet, må man sige at det er i orden.

 


Produktet er udlånt af: Phanteks
Prisen på produktet: 769,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Som jeg skrev helt til at starte på har jeg været spændt på at få dette ind af døren, og dette var ikke uden grund. Det er en af de mest gennemførte kabinetter jeg har set i denne prisklasse. Der er virkelig tænkt på enthusiasterne her, om det så er vand eller luft køling er ligegyldig, der er plads til det hele. Det er meget stilrent at se på, så jeg tror selv lillemor ville kunne overkomme at se på det i stuen. Selve konstruktionen er solidt lavet, og der er ingen nitter eller svejsninger, dette gør at alt kan skilles ad efter lyst og behov. Jeg har aldrig set et kabinet med så omfattende tilbehørs sæt, plus at man kan tilkøbe en del mere. Kort sagt jeg er vild med dette kabinet.
 
plus
 • Design er stilrent
  Alt på kabinettet er lavet i et lækkert stilrent design.
 • Masser af muligheder for køling
  Mulighederne i dette kabinet er enorme.
 • PWM hubben
  Ideen i at smide alle blæsere på et enkelt PWM stik er lækkert.
 • Udskifteligt skilt
  Skiltet kan erstattes efter hvad du har lyst til.
 
minus
 • Intet
overallscore10 
gold
 

 
As I wrote in the beginning, I have been excited to get this into the door, and this was not without reason. It is one of the most accomplished cases I have seen in this price range. There are really thought about enthusiasts here, with water or air cooling is unimportant, there is room for it all. It is very stylish to look at, so I think even the lady of the house could manage to look at it in the living room. The construction is solid made and there are no rivets or welds, this means that everything can be disassembled as needed and desired. I have never seen a case with such extensive accessory set, plus you can buy some more. In short, I love this case.
 
plus
 • Design is stylish
  All of the chassis is made of a beautiful stylish design.
 • Lots of opportunities for cooling
  The possibilities in this case is huge.
 • PWM hub
  The idea of throwing all fans on a single PWM connector is delicious.
 • Interchangeable sign
  The sign can be replaced to what you want.
 
minus
 • Nothing
 
overallscore10
gold
Læst 792 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus