Onsdag, 09 september 2015 17:43

NZXT Noctis 450 - H440's sejere familiemedlem

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Her hos Elektroniktest har vi fået en lækker sag ind ad døren, som vi i denne anmeldelse vil løfte sløret for. Forbrugerne klagede og NZXT lyttede, tænkte og skabte deres Noctis 450, som udspringer fra deres tidligere kabinet H440 i form af et facelift med bedre kølemuligheder.

Noctis250go

nzxt logo

Avant-garde og ukonventionel - NZXT som oprettet, fordi vi stræber efter at gøre en positiv forskel for mennesker. Vi mener, at der er virksomheder, der leveres produkt, og så er der virksomheder, skib innovationsprojekter. Vi rutinemæssigt geninvestere i os selv, og håber, at vi kan køre en positiv indflydelse i branchen. Tænk som en nybegynder - fordi vi voksede op i generation af 25-cent arkade, 16-bit hjem spillekonsol, og star wars lego samlinger, er oplevelsen hvad der bekymrer os. Intet ophidser os mere end det tomme lærred venter på inspiration. Vi er altid presser på for at lære og genopfinde os selv.


Specifikationer

Drive Bays 
External 0,00
Internal 3.5”/2.5”: 6+2
Cooling System 
Front 2 x 140 / 3 x 120mm (2 x 120 mm FN V2 Fans included)
Top 2 x 140 / 3 x 120mm
Rear 1 x 140 / 120mm (1 x 140 FN V2 Fan included)
Filters 
Front Included
Bottom Included
Radiator Support 
Front 2 x 140 or 3 x 120mm
Top 2 x 140 or 3 x 120mm
Rear 1 x 140 / 1 x 120mm
Clearance 
GPU Clearance With HDD Cage 294mm
GPU Clearance Without HDD Cage 406.2mm
CPU Cooler: 180mm
Cable Management: Lowest Point 17.7mm
Cable Management: Highest Point 32.5mm
Dimensions 220mm x 567mm x 544mm (WxHxD)
Material SECC Steel and ABS Plastic
Motherboard Support Mini-ITX, MicroATX. ATX
Expansion Slots 7,00
External I/O 1 x Audio and 1 x Mic
USB 2.0 Ports 2,00
USB 3.0 Ports 2,00

Video


Design & Features

 DSC3676

Pakkens indhold:

 • NZXT Noctis 450
 • Brugsanvisning
 • Monteringssæt til bundkort

 DSC3664 DSC3662 DSC3678

På billede 1 ser vi det stilrene, heftige og badass-udseende Noctis 450 kabinet, som er pakket med fantastiske specifikationer og muligheder for fede designs. Fronten består af flettede blanke plader der er løftet 3-5 millimeter over chassis, hvilket giver en suveræn gennemstrøm af luft kontra sit tidligere familiemedlem H440. Det sorte mesh er lavet for at holde støvpartikler ude, mens de giver et råt tiltag til den ellers stilfulde og glatte front. Billedet til højre viser power knappen, I/O panelerne til headset og mikrofon samt i alt 4 USB porte hvor 2 af dem er USB 3.0. Hertil kan man også fornemme, at kabinettets skal er løftet en smule fra selve chassis, dette giver bedre muligheder for gennemstrøm af luft. Det ænses endvidere på opbygningen af toppen, at der er gjort plads til bedre kølemuligheder i form af større og tykkere radiatorer. Den glatte badass-front giver desværre ikke mulighed for brug af optiske drev, dette må man fremover klare med optiske drev der er drevet af USB.

 DSC3657 DSC3672 DSC3675

Når man tager frontpanelet af, bliver man mødt af dette syn. Støvfilteret som sidder med magnetfunktion er nemt aftageligt og bagved dette, finder vi 3 x 120 mm NZXT blæsere, der sørger for at holde systemet afkølet. Har man lyst, er der også mulighed for at isætte 2 x 140 mm blæsere. Afmontering af frontpladen gør det samtidig muligt at fjerne topdækslet, hvis der skal monteres radiatorer eller ekstra køling, dette er visualiseret i unboxing videoen. Kabinettet set bagfra, er også en fryd i sig selv. Her finder man hele 7 PCI-E slots, samt bundmonteret strømforsyning med støvfilter i bunden, dette vil vi kigge nærmere på i næste sektion. På bagsiden ses også de to gummibelagte huller til eventuel vandkøling. Zoomer vi ind på bagsiden, kan vi se blæseren som er monteret fra standard, som i stedet for at blive monteret ved almindelige skruehuller, rent faktisk har mulighed for at blive højdejusteret. Justeringen giver god mulighed for montering af en tyk radiator, hvilket er ideelt til custom vandkøling, eller store AIO kølere. Blæseren der er sat i fra standard, er 120 millimeter, men kan dog opgraderes til 140 millimeter hvis dette ønskes. Sidst men ikke mindst har vi over bundkortets I/O panel en lille knap som er illustreret på billede 3. Denne lille kontakt kan trykkes på for at styre de indbyggede lyseffekter. Her forefindes tre standardindstillinger, som enten giver lys ved bundkortets backplate, på undersiden af kabinettet, i sidepanelets rude hvor man finder strømforsyningsskjuleren med NZXT logoet, her er det altså logoet der lyser op. Desværre har man ikke mulighed for selv at indstille på farver, pulserende effekt, man kan dog benytte sig af de givende indstillinger og lege lidt rundt med hvor meget lys man ønsker. Skal der fuld skrald på dyret, har man mulighed for at kombinere enten alle lysmuligheder, have to af dem tændt eller en ad gangen. Derfor er det slut med at ligge og rode under skrivebordet uden at kunne se hvor man skal indsætte sit USB kabel på bagsiden af sin PC. Det trænede øje har måske allerede spottet at toppen er løftet en del, hvilket endnu en gang er med til at give gode muligheder for at isætte større radiatorer.

 DSC3667 DSC3669 DSC3679

Tager man venstre sidepanel af kabinettet, ser vi de lækre muligheder for montering af forskellige bundkortstørrelser, som i dette kabinet udgør Mini-ITX, MicroATX og ATX. De mange muligheder for forskellig formfaktor, gør dette kabinet alsidigt og nemt at bruge. Til højre for bundkortet finder man de gummibelagte udtræk til kabler, hvilket er nemt og lækkert til at trække kabler. Den hvide rack som er synlig til højre for de førnævnte udtræk, er til at montere sine 3.5" harddiske, dem vil vi kigge nærmere på i næste afsnit, dog er der mulighed for at fjerne denne hvis man ønsker en større radiator foran. På det andet billede ser vi skjuleren til strømforsyningen oppefra, her har NZXT valgt at placere to fittings til to SSD diske, med mulighed for udtræk til strøm og SATA kabler via hullet bagved. Sidst men ikke mindst er der taget et nærbillede af skjuleren til strømforsyningen i og med, det er denne del der også lyser op, når man anvender lyskontakten på bagsiden af kabinettet.

 DSC3661

Sådan ser højre side ud efter man har fjernet sidepanelet. Det kan i starten se en smule forvirrende ud, dog er der hjælp at hente i manualen, og den måtte lige gennemlæses for at finde hoved og hale i det kabeltræk fabrikken havde lavet. Grundet de mange muligheder for isætning af blæser, har NZXT simpelthen været så smarte at indsætte en 8 ports fan hub med PWM controller, hvilket gør det legende let at administrere og korrigere sine blæsere. Ikke nok med at selve controlleren indeholder 8 porte, så får man lige kastet lidt ekstra i nakken ved at kunne montere det antal blæsere ekstra på sit bundkort. Den lille fabriksmonterede controller bliver styret af enten 3. parts software eller direkte fra bundkortet ved hjælp af BIOS. Højre side af kabinettet er indrettet med en god afstand fra chassis til bundplade, hvilket giver en fantastisk mulighed for kabeltrækning - også med tykke kabler. Dertil ser vi i venstre side den førnævnte rack til 3.5" harddiske, hvilket er et dejligt nemt system hvor man stort set bare slider skuffen ind og skruer fast.


Test & Resultat

Det tog noget tid at skille ad, grundet alle de solide komponenter der ikke har i sinde at give sig særlig meget, heldigvis var det nemt at montere og skille ad for anden gang. I forhold til clearance, må jeg sige at NZXT har ramt sømmet på hovedet i forhold til design og byggemuligheder, hvilket gør det alsidigt og nemt at arbejde med. Kabinettet er generelt en fryd at arbejde med, da der er god plads til både kabeltræk, såvel som muligheden for at skjule overskydende kabler. Det fede ved dette kabinet er, at der altid er mulighed for at presse citronen lidt ekstra i forhold til køleelementer, hvilket er enormt ideelt i forhold til større gamer / redigeringsbuilds.


Konklusion

Efter en del besvær med adskillelse af kabinet, for at undersøge hvilke elementer man kunne fjerne i forbindelse med byggemuligheder, har det generelt været let som en leg. Det er heldigvis ikke NZXT's skyld, det omhandler nærmere at det altid er svært at skille en ting ad første gang. Kabinettet byder som førnævnt på utroligt mange muligheder for at customize sit build lige som man har lyst til, hvilket for mit vedkommende er en utrolig lækker feature. Desværre har man ikke mulighed for at montere et optisk drev i selve kabinettet, men dette problem kan man selvfølgelig imødekomme ved at købe et eksternt optisk drev.
Byggekvaliteten er ikke at tage fejl af, det er en god solid omgang stål der er anvendt til både sidepaneler såvel som chassis, og dette er helt sikkert guld værd i mine øjne, da det giver en god følelse af, at det er et kvalitetsprodukt man står med i hænderne. Den ekstra feature med en fabriksmonteret fan hub er genialt, eftersom dette kabinet giver fri mulighed for isætning af blæsere - dette bunder blandt andet i at NZXT har sørget for en god clearance til både kabler, men også til blæsere og radiatorer. Alt i alt kan man sige at forbrugerne klagede - NZXT lyttede og dette medførte en fuldstændig fantastisk opgradering i forhold til H440, som generelt var et vanvittigt godt kabinet, hvis man ser bort fra problemerne vedrørende køling.

plus

 • Fantastisk byggekvalitet
  Kabinettet er opbygget af stål og plastik, hvori du reelt set kun finder plastik på skjoldene, monteret som afstand til det sorte mesh, samt det sorte mesh der virker som støvfilter. Selve chassis og komponenter i selve kabinettet er i stål, og giver en fornemmelse af solid byggekvalitet.
 • Slankt, stilrent dog alsidigt design
  Trods kabinettet syner en smule kompakt, findes der et utal af muligheder til at udføre lige hvad man har lyst til.
 • Højdejusterbart blæsermodul
  Muligheden for selv at justere højden på blæseren bagpå, giver ekstra plads til køling i toppen.
 • Indbygget Fan Controller
  Den indbyggede controller gør det let som en leg at montere ekstra blæsere, samt kontrollere ydeevnen på disse.
 • Kabeltrækning
  Den gode mængde luft der er arrangeret mellem chassis og sidepanel muliggør let, ideel og ubesværet kabeltrækning.
 • Indbygget lysfunktion
  Den indbyggede kontakt til styring af lys er et super fedt input hvis man ikke er fan af LED-strips eller blæsere med lys.

minus

 • Ingen mulighed for optisk drev
  Kabinettet byder ikke på mulighed for isætning af optisk drev, dette skal tilsluttes eksternt. Da jeg personligt ikke ser manglen på mulighed for montering af optisk drev som et reelt problem, eftersom man har mulighed for at tilslutte det eksternt, vælger jeg at se bort fra dette og derfor ender NZXT Noctis 450 på 10 i score.

overallscore10

gold

 


Conclusion

After some trouble separating the cabinet to examine what elements could be removed, it has generally been a piece of cake. Fortunately, it is not NZXT's fault, it's more that it is always difficult to separate one thing the first time. The cabinet features as mentioned before, has so many options to customize its build just as you want to, which for me is a very nice feature. Unfortunately, it is not possible to install an optical drive in the cabinet, but this problem can of course be met by buying an external optical drive.
The build quality is not to be mistaken, it is a good solid steel used for both side panels as well as chassis, and this is certainly valuable in my eyes, as it gives a good feeling that it's a quality product to hold. The added feature with a factory-installed fan hub is brilliant as this cabinet provides free option for loading the fans - this stems among other things from NZXT has provided a good clearance for both cables, but also for fans and radiators.

 

plus

 • Fantastisc Building Quality
  The cabinet is constructed of steel and plastic, where you actually really only see plastic on the shields, mounted as distance to the black mesh, and the black mesh that acts as a dust filter. The chassis and components inside the main body is in steel, and gives a sense of solid build quality.
 • Slim, stilish though versatile design
  Despite the cabinet visions a bit compact, there is a number of opportunities to do anything you want.
 • Height adjustable blower module
  The possibility to adjust the height of the fan back provides extra space for cooling at the top.
 • Built-in Fan Controller
  The built-in controller makes it a piee of cake to install additional fans, and check the performance of these.
 • Cabling
  The good amount of air that is arranged between the chassis and the side panel allows easy, ideal and effortless cabling.
 • Built-in light function
  The built-in switch for controlling light is a super great input if you are not a fan of LED strips or fans with light.

minus

 • No possibility for optical drive
  The cabinet does not offer the option of installing the optical drive, this must be connected externally.

  When I personally do not see the lack of opportunity for mounting the optical drive as a real problem, since it has the ability to connect it externally, I choose to ignore this and therefore gives the NZXT Noctis 450 a score of 10.

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 884 gange
Log ind for at skrive en kommentar.