Tirsdag, 29 juli 2014 14:10

Fractal Design Node 804 - Til dig der vil have et lækkert kabinet

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Lille smart og vildt godt udnyttet, det må være de 3 ord for det her kabinet, Fractal Design er nu ude med deres Node 804.

Start-billede-fractaldesignnode804

Det er et Micro-ATX kabinet med plads til en masse vandkøling samt en masse andet grej.


Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 784,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Alle Fractal Design produkter er grundigt udviklet og testet ved vores svenske hovedkontor. De velkendte idéer af skandinavisk design kan findes gennem alle vores produkter, et minimalistisk, men alligevel iøjnefaldende design - mindre er mere.
fractaldesign logo
Vores vision er at have en konstant, sund vækst sammen med vores partnere over hele verden. Vores mål er at være bredt anerkendt for vores designede produkter og have dem tilgængelige i alle større markeds regioner i EU, USA og Asien. Vi bør være et godt alternativ til de allerede etablerede detailhandel mærker i dag. Det er af stor betydning for os, at vores partnere forstår værdien af Fractal Design, derfor, lægger vi et stort arbejde i at vælge de rigtige partnere fra starten. Vi vil arbejde aktivt for at opretholde salgsområder og profitabel forretning for vores partnere.

Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 784,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
HDD positions 8 - 3.5″
Dedicated SSD unit positions 2 - 2.5″
expansion slots 5
Fan positions 10
CPU coolers up to 160 mm in heigh
PSU compatibility ATX PSUs up to 260 mm deep
Graphics card compatibility Graphics cards up to 320mm in length. Graphics cards up to 290 mm in length may be installed if a fan is installed in the lower position in the front.
Case dimensions (WxHxD): 344 x 307 x 389 mm
Net weight 6 kg
Cooling system Front: 4 – 120mm fans (included is one hydraulic bearing 120mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed)
  Rear: 1 - 120/140mm fan (included is a hydraulic bearing 120mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed)
  Rear: 1 - 120mm fan slots (included is 1 hydraulic bearing 120mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed)
  Top: 4 - 120x140mm fans (not included)
  Fan controller: 1 - Integrated fan controller for up to 3 fans (included)
Water cooling compatibility Front (right chamber) - 240 mm radiator configurations up to 60 mm thick (with fans) and 278 mm tall are allowed.
  Front (left chamber) - 240 mm radiator configurations up to 60 mm thick (with fans) and 278 mm tall are allowed. Using a radiator in this position prevents the use of a fan in the top position just next to it.
  Top (right chamber) - 240/280 mm radiators up to 130mm thick (with fans) may be fitted if the HDD drive bays are taken out or placed elsewhere. No limitation to thickness.
  Top (left chamber) - 240 mm radiator configurations up to 130 mm thick (with fans) will fit. Radiators in this position limits the height of memory modules to 48 mm tall.

Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 784,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 784,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk

 

Fractal Design node 804 lille11 
Nu skal vi så kigge nærmere på det her lille kabinet som kan rumme vildt meget hardware, da jeg lavede unboxing videoen var jeg ved at falde bag over af hvor meget plads der er i det her lille kabinet, eller lad os kalde det god udnyttelse af plads, der er plads til så mange ting at det ikke er til at forstå, så lad os starte.

 

Pakkens indhold:

 • Fractal Design Node 804
 • Monteringssæt
 • Brugsanvisning

Fractal Design node 804 lille12 Fractal Design node 804 lille7

Vi starter lige med fronten som er lavet i samme stil som det lille Node 304 som jo også er ganske populært blandt computer byggere, dog med den lille ting at der nu er luft indtag i bunden så der kan komme mere luft ind i fronten. Der er et lille Fractal Design logo sammen med den diode som fortæller at der er gang i computeren og om der er load på harddiskene. Siden af fronten har så 2 x USB 3,0 samt knappen til at tænde computeren med, lyd ind og ud også en lille slidse som giver mulighed for at montere et slim-drive.

Fractal Design node 804 lille8 Fractal Design node 804 lille9

Så fik jeg fronten af som også gemmer på lidt lækkerier på bagsiden, der er nemlig plads til det her slim-drive samt 2 x 2.5" drev som så sidder skjult der inde og ikke sidder i vejen inde i kabinettet, det er jo en lækker ting hvis man gerne vil udnytte pladsen inde i kabinettet til noget andet. Hvis vi så kigger på hvad der gemmer sig bag fronten, der er plads til 2 x 120mm i hver side af fronten så man kan altså have en del vandkøling her, det er så noget af det jeg mener med at det er godt udnyttet, det vil i også se længere nede i testen.

Fractal Design node 804 lille15 Fractal Design node 804 lille14

Fractal Design node 804 lille10 Fractal Design node 804 lille13

Her tager vi så et kig på resten af kabinettet's ydre, der er meget diskret og flot uden på som vi kender Fractal Design's stil best, der har et stort filter som dækker over hele toppen hvor der også er lidt godter i vendte. som det også ses på biledet så er der plads til en 140mm blæser i det ene rum og en 120mm i det andet rum så det kan komme af med det varme der nu måtte komme.

Fractal Design node 804 lille1 Fractal Design node 804 lille2
Fractal Design node 804 lille3 Fractal Design node 804 lille4
Fractal Design node 804 lille5 Fractal Design node 804 lille6

Her af så billeder af resten af kabinettet som  jo har meget at byde på, der er plads til yderligere 2 x 140mm i den ene side og 2 x 120mm i den anden side, jeg ved ikke med dig men det er jo helt vildt det her, et så lille kabinet med så meget plads til at bygge en fed computer på. Hvis man så ønsker plads til en masse harddiske så er der plads til 8 x 3.5" harddiske i de hvide holdere du kan se på billedet, ud over det kan der også monteres 2 x 3.5" i bunden under bundkortet, hvis der så ikke er brug for de 2 harddisk pladser kan der monteres 2 x 80mm blæsere i bunden i stedet, så igen, vildt god udnyttelse af pladsen, der er nærmest ikke nogle steder der ikke er tænkt over detaljer. Til sidst er der de 2 velkrostrips som kan holde styr på alle dine kabler der skal gemmes lidt af vejen, det er også en fin lille detalje.

Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 784,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Skal du bygget Micro-ATX og skal det være vildt uden at være en rumstation? så kan jeg kun sige at det her må være sagen, det er så fedt et lille kabinet der bare er smæk fyldt med muligheder for både vandkøling og luftkøling og ikke nok med det så er der jo også plads til en masse harddiske, hvis man vælger alle pladser er der plads til 12 harddiske i kabinettet uden at skulle lave noget om og det må siges at være en lækker ting, det er lidt en ulv i forklædning for de virker så diskret og fint uden på men er så propfyldt med en masse fede ting inden i det er sådan jeg kan li det og har egentlig altid synes Fractal Design har gjort et rigtigt godt stykke arbejde med de her kabinetter.
 
plus
 • Plads udnyttelse
  Efter min mening er det jo vildt godt udnyttet og der er plads til vildt mange ting i et ellers lille kabinet. 12 harddiske, 4 x 240mm radiatorer for lige at nævne et par ting.
 • Filtre over alt
  De eneste 2 steder der ikke er filtre på er de 2 udgangs blæsere der sidder i bagenden som jo er lavet til at blæse luften ud og dermed ikke behøver filtre på.
 • Vandkøling
  Der er jo plads til en del radiatorer, jeg kan ikke helt bedømme om der kan være plads til alle fire 240mm på en gang, men kan der det så er det jo helt vildt.
 • Designet
  Generelt synes jeg det er vildt flot og det er klart et jeg meget gerne vil bygge en PC op i en dag når der bliver tid og mulighed for det så det vil uden tvivl komme til at stå på mit skrivebord en dag.
 
minus
 • Fronten
  Fronten er desværre lidt skrøbelig overfor tryk så den kan ret nemt få buler.
overallscore9 
silver
 

 
If you built Micro-ATX and must be powerfull, without being a space station? I can only say that this must be the case, it is such a cool small cabinet that just explodes with opportunities for both liquid cooling and air cooling and not only that, then there is also room for a lot of hard drives, if you choose all seats have room for 12 hard drives in the cabinet without having to do modding, and it is said to be a nice thing, it's kind of a wolf in disguise for the works so discreet and well outside of but is so packed with a lot of cool things inside that's how I like it, and i have actually always think that Fractal Design has done a really good job with these cabinets.
 
plus
 • Space utilization
  In my opinion it's of course alot of well utilized and there is room for many alot of things in an otherwise small case. 12 hard drives, 4 x 240mm radiators just to name a few things.
 • Filtered anywhere
  The only 2 places there aren't filters are on the 2 output fans sitting in the rear which of course are made to blow air out and thus do not need filters.
 • Water cooling
  There's room for some radiators, I can not really judge whether there might be room for all four 240mm at once, but can it then it's crazy.
 • The design
  Overall, I think it's very beautiful and it is obvious a case I would like to build a PC up in, one day when there will be time and opportunity for it so it will no doubt come to stand on my desk one day.
 
minus
 • The front
  The front is unfortunately a little fragile to pressure so that it can quite easily get dents.
 
overallscore9
silver
Læst 1172 gange
Log ind for at skrive en kommentar.