Onsdag, 21 november 2012 07:40

Fractal Design Node 304

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Skal du bygge en lille kontor maskine, mediecenter, server eller gaming maskine, og mangler du et lille og lækkert kabinet til formålet, så kig med her.

nodeslide

Vi kigger på det nye Fractal Design Node 304, som er lavet til mini-ITX bundkort.


Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Alle Fractal Design produkter er grundigt udviklet og testet ved vores svenske hovedkontor. De velkendte idéer af skandinavisk design kan findes gennem alle vores produkter, et minimalistisk, men alligevel iøjnefaldende design - mindre er mere.

fractaldesign logo
Vores vision er at have en konstant, sund vækst sammen med vores partnere over hele verden. Vores mål er at være bredt anerkendt for vores designede produkter og have dem tilgængelige i alle større markeds regioner i EU, USA og Asien. Vi bør være et godt alternativ til de allerede etablerede detailhandel mærker i dag. Det er af stor betydning for os, at vores partnere forstår værdien af Fractal Design, derfor, lægger vi et stort arbejde i at vælge de rigtige partnere fra starten. Vi vil arbejde aktivt for at opretholde salgsområder og profitabel forretning for vores partnere.

Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Key features Compact, modular interior
Minimalistic design with an elegant aluminum front panel
Unique new modular mounting system that accommodates up to 6 hard drives
Accommodates tower CPU coolers and single-fan water cooling systems
Filtered air intakes ensure a dust-free environment for internal components
Three Silent Series R2 hydraulic bearing fans included
Excellent cooling for all components
Accommodates ATX power supplies
Fan controller for all fans included
USB 3.0 for fast file transfers
Specifications Mini ITX, DTX motherboard compatibility
2 expansion slots
6 – supports either 3.5" or 2.5" HDD / SSD
ATX PSUs, up to 160mm in length (To fit in combination with a long graphics card, PSUs with modular connectors on the back typically need to be shorter than 160 mm)
Graphics cards, up to 310mm in length, when 2 HDD slots (1 HDD hanging bracket total) are removed (Graphics cards longer than 170 mm will conflict with PSUs longer than 160mm)
Tower CPU coolers, up to 165 mm tall
Case dimensions (W x H x D): 250 x 210 x 374 mm
Case volume: 19.5 Liters
Net weight: 4.9 kg
Colors available: Black and White
Cooling system 2 - Front mounted 92mm Silent Series R2 hydraulic bearing fans, 1300 RPM speed (compatible with 80mm fans) – included
1 - Rear mounted 140mm Silent Series R2 hydraulic bearing fan, 1000 RPM speed (compatible with 120mm fans) – included
Removable air filters for front fans and PSU
Fan filter for graphics card
1 - fan controller for all 3 fans included
Front interface 2 - USB 3.0 (Internal 3.0 to 2.0 adapter included)
1 - 3.5mm audio in (microphone)
1 - 3.5mm audio out (headphone)
Power button with LED
HDD LED
Package contents Node 304 computer case
User manual
Accessory box

Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

IMG 6775

Første indtryk, er at der er gjort meget ud af et stilrent og simpelt ydre, det er meget diskret og pænt at se på, og kan sagtens stå fremme på skrivebordet.

IMG 7158

Pakkens indhold:

  • Fractal Design Node 304
  • Monterings sæt
  • Brugsanvisning

IMG 6784

Vi starter med fronten, som er udført i lækker aluminium som er anodiseret sort, og har fået påtrykt et lille Fractal Design logo nede i højre hjørne. Det giver et helt clean look, hvilket jeg synes er super pænt og passer godt ind. Nede i højre hjørne, har vi en lille blå LED, som indikere at maskinen er tændt, og lige under den, er der en hvid LED som viser om der er aktivitet på harddisken. Den lyser ned på gulvet, bordet eller hvor kabinettet nu er placeret.

IMG 6781

På højre side af fronten, er der tænd/sluk, to USB 3.0, lyd ud og lyd in. Bagved er der en udskæring til strømforsyningen, så den kan komme af med varmen, og dette er dækket med et lille sort metal gitter.

IMG 6786

I ventre side af kabinettet, er der en stor udskæring, hvor grafikkortet kan trække luft ind, hvis man vil montere et grafikkort, i det setup man ønsker.

IMG 6787

I udskæringen er der lavet et filter, som kan tages af, så det kan blive renset for støv, ellers er resten af kabinettet udenpå, meget stilet.

IMG 6785

Bagpå har vi plads til I/O Shield. Til højre for det, er der et strømstik som leder strømmen ind til fronten, hvor strømforsyningen sidder. Til ventre har vi de to PCI-Slots, og til sidst en kæmpe 140mm blæser som sørger for at den varme luft, kan komme ud af kabinettet. Det er også muligt at montere en 120mm blæser istedet for den pre-monterede 140mm blæser.

IMG 6788

Så fik vi åbnet for herligheden, og det ses hurtigt ud at der er plads til en masse harddiske, i forhold til størrelsen af kabinettet. Der er altså plads til hele seks harddiske, som både kan være 2.5" og 3.5". Disse harddiske, bliver monteret med bløde gummi ophæng, for at mindske støjen/resonansen mest muligt.

IMG 6789

I toppen af fronten er der et metal gitter, som sørger for at der kan komme luft ind til de to blæsere, der er lige foran harddisk-holderne. Fra toppen kan man også se de hvide harddisk-holdere, som kan indeholde op til seks harddiske. Hver af dem, sidder med to finger skruer og én stjerneskrue.

IMG 6795

Her ses de tre harddisk-holdere, som er klar til montering af harddiske. I toppen af dem, er der påtrykt et Fractal Design logo.

IMG 6792

Her kan vi se alle de blæsere der er monteret i kabinettet, så alt ens hardware kan blive kølet. To 80mm blæsere, sørger for at der kommer luft ind, og den store 140mm blæser sørger for at det kommer ud igen.

IMG 6790

De tre blæsere, bliver styret af en indbygget blæserstyring, som har 3 indstillinger (High/Høj, Mid/Middel, Low/Lav).

IMG 6794

I bunden af kabinettet, er der et filter som sørger for at strømforsyningen, ikke bliver tilstoppet med støv.


Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

IMG 6805

IMG 6807 IMG 6808

IMG 6809 IMG 6810

Vi har monteret følgende hardware i Fractal Design's Node 304 kabinet. Der skulle lidt tålmodighed til at samle det, da der jo ikke er vildt meget plads at gøre godt med, men Fractal Design har virkelig udnyttet hver en lille krog i kabinettet. Jeg har valgt at lade CPU køleren køre med passiv køling, da der er rigelig med luft, til at den kan komme af med varmen. Harddiskene sidder godt placeret, så man kan lave en ordentlig og flot kabel-føring.


Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: Fractal Design
Prisen på produktet: 559,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Skønt kabinet, det er der ingen tvivl om. Pladsen er udnyttet utrolig godt, så der er plads til det som de fleste folk kan have brug for i et mini-ITX setup. Kvalitet er der masser af, og det er robust og stærkt bygget, man kan ikke vride i kabinettet. Det hele spiller bare rigtigt godt sammen, og så er det samtidig lækkert at se på. Jeg er ret sikker på dette har WAF (Woman Acceptance Factor), så man er sikret at konen ikke siger nej til at have det stående. Alt i alt, godt arbejde og der er ikke noget at sætte fingre på.
 
plus
  • Neutralt design
  • Plads til 6 harddiske
 
minus
  • Plads til et slot-in drev
overallscore8 
silver
 

 
Nice chassis, there is no doubt. The site is utilized very well, so there is space for the hardware as most people might need in a mini-ITX setup. Quality, there are plenty of, and it is robust and strongly built, you can not twist the chassis. It all just play really well together, and it's also nice to look at. I'm pretty sure this has WAF (Woman Acceptance Factor), so you are assured that the wife does not say no to having it standing. All in all, good job and there is nothing to put fingers on.
 
plus
  • The neutral design
  • Space for 6 hard drives
 
minus
  • Space for slot-in drive
 
overallscore8
silver

 

Læst 1863 gange
Log ind for at skrive en kommentar.