Torsdag, 27 august 2015 18:16

Fractal Design Define S - Når plads til vandkøling er vigtigst

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)

Gør du stadig brug af dit optiske drev? Så bør du nok holde dig til dit nuværende kabinet, da dette nye kabinet fra Fractal Design, ikke indebærer mulighed for montering af disse 5.25" drev. Dette er uden tvivl dårlige nyheder for alle, der stadig er afhængige af fysiske medier, men forandring kan også være en god ting.

fractal design define s

fractaldesign logo

Vores vision er at have en konstant, sund vækst sammen med vores partnere over hele verden. Vores mål er at være bredt anerkendt for vores designede produkter og have dem tilgængelige i alle større markeds regioner i EU, USA og Asien. Vi bør være et godt alternativ til de allerede etablerede detailhandel mærker i dag. Det er af stor betydning for os, at vores partnere forstår værdien af Fractal Design, derfor, lægger vi et stort arbejde i at vælge de rigtige partnere fra starten. Vi vil arbejde aktivt for at opretholde salgsområder og profitabel forretning for vores partnere.


Specifikationer

CASE TYPE Mid-Tower
MATERIAL Steel & Plastic
WEIGHT 8.5 kg (windowed) / 9.1 kg (non-windowed)
SLOTS 7,00
DRIVE BAYS 0x External 5.25"
3x Internal 2.5/3.5"
1x Internal 2.5"
MOTHERBOARD FORM FACTORS Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
DIMENSIONS (WxHxD) 233 x 451 x 520mm
FRONT DOOR/COVER N/A
FRONT FANS 3x 120/140 mm fans (included is 1 Fractal Design Dynamic GP14 fan, 1200 RPM speed)
REAR FANS 1x 120/140 mm fan (included is 1 Fractal Design Dynamic GP14 fan, 1200 RPM speed)
TOP FANS 3x 120/140 mm fan or 1x 180 mm fan with 165mm hole spacing (optional)
BOTTOM FANS 1x 120/140 mm fan (optional)
SIDE FANS 1x 120/140 mm fan (optional, non-windowed only)
I/O 2x USB 3.0
1x Headphone
1x Microphone
FAN/LED Controller N/A
Compatibility CPU Cooler: 180 mm
GPU: 425 mm
PSU: 300mm (180 mm with 120 mm floor fan or 170 mm with 140 mm floor fan)

Design & Features

fractal design define s 7

Pakkens indhold:

 • Fractal Design Define S
 • Brugsanvisning
 • Æske med diverse skruer mv.
 • Katalog med oversigt over andre Fractal Design produkter

fractal design define s 1fractal design define s 2fractal design define s 3fractal design define s 4

Ved første øjekast, ligner Define S meget deres bror R5, men selvom Define S har det samme identiske udseende foran, så mangler der de kendte 5.25" drev-pladser, samt døren. Frontpanelet har ligeledes den samme børstede overflade, som alle andre Define kabinetterne. Vi modtog den udgave med siderude, som koster en smule mere i forhold til udgaven uden siderude.

Manglen på de kendte 5.25" drev-pladser, giver mulighed for en endnu større siderude, hvilket sikkert falder i de personers smag, som ønsker at fremvise deres vandkølings-opsætning. Det andet sidepanel er solidt, og har ikke mulighed for at tilføje blæsere eller andet, med mindre man selv påbegynder at modde det.

Som jeg nævnte tidligere, så er der ikke så meget at sige om frontpanelet, foruden en lille udskæring i toppen, der giver mulighed for Power-LED'en til at skinne igennem, så er det ret identisk med det seneste kabinet i R-serien. På toppen finder vi power-knappen, samt en lille reset-knap. Der er også to USB 3.0-porte og den sædvanlige audio I/O, som er en smule mindre end i R5.

fractal design define s 5fractal design define s 6fractal design define s 8fractal design define s 9

Ser vi på bagsiden, og hvor bredt det er, så ligger det ganske klart, at der er masser af plads både til venstre og højre for pladsen til strømforsyningen. Der er ingen huller til gennemføring af slanger til vandkøling, men i betragtning af at Define S er kompatibel med de fleste radiatorer, er der reelt ingen behov for en sådan funktion. Pladsen til strømforsyningen i bunden af kabinettet, byder på to sæt monteringshuller, så du selv kan vælge hvilken retning strømforsyningens blæser skal vende. Ovenover dette er der syv bundkort ekspansion slots, hver med sin egen hvide dæk-plade, præcis som vi er gået hen og forventet det, fra Fractal Design. Der er ydermere endnu en 140mm blæser pre-installeret, på bagsiden af kabinettet. Begge blæsere kan ligeledes købes enkeltvis, hvis man ønsker at tilføje ekstra blæsere, som er magen til.

Manglen på de kendte harddisk-bure gør at kabinettet ser utrolig simpelt og stilrent ud. Hvad der er interessant, er udskæringerne på bundkortet-bakken, hen mod forsiden af kabinettet, her kan du uden problemer montere dit reservoir, uden at skulle til at modde eller bore huller.

I bunden af kabinettet er der mulighed for montering af endnu en 120/140mm blæser, samt monteringshuller til montering af en pumpe, til ens vandkøling.

fractal design define s 10

I stedet for de kendte 5.25" drev-pladser, har Fractal Design, designet Define S til at kunne indeholde op til tre 140mm blæsere eller en 360mm radiator i fronten, og kabinettet bliver leveret med en enkelt 140mm blæser monteret i midten. Disse blæsere er beskyttet af et aftageligt støvfilter, som holdes på plads af to meget stærke magneter.

fractal design define s 11fractal design define s 12fractal design define s 13fractal design define s 14

For at få adgang til det indre, skal du blot løsne fingerskruerne, som holder hvert sidepanel på plads. Fractal Design har påsat disse fingerskruer, så de ikke falder af når du har løsnet disse, men i stedet bliver de siddende på sidepanelet. Denne udgave kommer kun med lyddæmpende materiale på det ene sidepanel, men udgaven som ikke er udstyret med et sidevindue, vil også have denne type lyddæmpende materiale på det andet sidepanel.

Alle kabler i Fractal Design Define S er sorte, med helt sorte sleeving, for at passe til resten af kabinettet.

fractal design define s 15fractal design define s 16fractal design define s 17fractal design define s 18

Den øverste del af kabinettet er af metal, mens de tre aftagelige paneler er af plast. Du har derfor mulighed for at fjerne en eller flere af disse paneler, hvis du ønsker at montere flere blæsere eller en radiator til din vandkøling. Dette vil dog resultere i mere støj, samtidig med at det giver muligheden for, at du risikerer at få mere støv ind i kabinettet, så det må være op til den enkelte, hvorvidt man ønsker at fjerne disse eller ej. På undersiden af kabinettet, er der ligesom i fronten, monteret et støvfilter, som let kan afmonteres ved at trække tilbage i det, i retningen mod bagsiden af kabinettet.

Den mest unikke aspekt af Define S, er dens mangel på traditionelle harddisk-pladser. Du vil i stedet finde tre 3.5"/2.5" harddisk-pladser foran, bag bundkortet, og to ekstra 2.5" harddisk-pladser til venstre for dem. Dette bringer det samlede antal muligt monterede harddiske, op på i alt fem, som ikke er så mange som i deres Define R5, men stadig mere end rigeligt for de fleste brugere. Du vil også finde flere velcro-strips til at fastholde kablerne, hvilket bestemt er en meget flot detalje.

Ved den smalleste del i mellem kabinettet og sidepanelet, vil du have omkring 25mm at gøre godt med, hvor du på den bredeste del har op mod 40mm at gøre godt med.

Du kan også montere en radiator på op til 420mm, i toppen af kabinettet, hvis dette ønskes. Disse enkelte paneler giver dig stor fleksibilitet, i form af at du kan nøjes med at afmontere de paneler, som du ønsker.


Konklusion

Fractal Design' Define S formår uden tvivl at fange ens øje, når det kommer til kabinettets ydre. Kabinettet kommer med præcis det samme frontpanel, som alle andre kabinetter i Define-serien, men behovet for en dør er ikke-eksisterende, da kabinettet ikke byder på monterings-pladser til ens 5.25" drev, så i stedet er frontpanelet lavet i et stort stykke, som dækker over et støvfilter, hvor man desuden har mulighed for at montere op til tre 140mm blæsere eller en 360mm radiator. Dette gør at Define S uden tvivl udnytter den ekstra plads, på en god og funktionel måde. I stedet for de gængse harddisk-bure, vil du have plads, endda meget plads, til at montere et stort reservoir til vandkøling, og ligeledes er der allerede gjort klar til montering af en DDC eller D5 pumpe i bunden af kabinettet.

Vandkølings-aspektet er hele grundlaget for at Fractal Design har designet Define S, som det er. Define S er virkelig et trækplaster, for dem som ønsker at begive sig ud i custom-vandkøling, men der er også plads til de som blot ønsker at montere AIO vandkøling, da du har mulighed for at montere en 360mm radiator i toppen eller fronten af kabinettet.

Da Define S ikke indeholder de gængse harddisk-bure, har de været nødsaget til at finde et andet sted til montering af harddiske, og disse er derfor flyttet til bagsiden af bundkortet, hvor der er mulighed for montering af op til fem harddiske. Selvom dette burde være mere end rigeligt for de fleste, er der sikkert andre som mener at det er for lidt, og disse bør derfor rette deres tanker henimod Fractal Design' Define 5 i stedet.

Alt i alt, kan Define S på ingen måde betegnes som et billigt mid-tower kabinet, men kvaliteten er virkelig sublim, og er det perfekte valg for vandkølings-entusiaster, og dem som ønsker muligheden for flot kabelføring.

plus

 • Usædvanlig god kvalitet.
 • Enestående radiatorkompatibilitet.
 • Fantastisk kabelføring
  Og op til 40mm plads bag bundkortet.
 • Foruddefinerede monteringspositioner
  Til pumpe og reservoir.
 • Velcrostrips
  Til kabelføring inkluderet.
 • Kan stadig indeholde
  Op til fem harddiske.
 • Tilgængelig med og uden siderude.
 • Aftagelig støvfiltre
  På alle indtags-områder.
 • Modulære paneler i toppen
  Som giver stor fleksibilitet i forhold til luftstrøm og støj.
 • Leveres med
  To 140mm kvalitets blæsere.
 • Lyddæmpende materiale
  På sidepanelet.
 • Alle kabler
  Kommer med sort sleeving.

minus

 • Forholdsvis tung
  I forhold til at det er et mid-tower kabinet.
 • Luft-indtag/-udtag
  Kunne være mere modulære.
 • Velcrostrips
  Er en smule for standard.
 • Ingen muligheder
  For eksterne drev.
 • Rettet mod
  En bestemt brugergruppe.

overallscore9

silver

 


Conclusion

Fractal Design' Define S undoubtedly manages to catch one's eyes when it comes to the exterior. The case comes with exactly the same front panel, as all other cases of the Define-series, but the need for a door is non-existent because the case does not offer mounting slots for 5.25" drives, so instead the front panel is made into a large piece that covers over a dust filter, where you also have the ability to mount up to three 140mm fans and/or one 360mm radiator. This makes the Define S exploit the extra space, in a good and functional way. Instead of the usual HDD cages, you have space, and a lot of it, to mount a large reservoir for water cooling, and also there are already prepared for you to be mounting a DDC or D5 pump at the bottom of the case.

The water cooling aspect is the whole basis, of why Fractal Design has designed Define S, as it is. Define S is really a magnet for those who want to venture into custom water cooling, but there is also room for those who simply want to mount an AIO water cooling, since you have the opportunity to mount a 360mm radiator in the top or in the front of the case.

As Define S doesn't contain the usual hard drive cages, they had to find another place for the mounting of hard drives, and these are therefore moved to the back of the motherboard, which it is possible to mount up to five hard drives. Although this should be more than enough, there are probably others who think it is too little, and these should therefore direct their thoughts toward Fractal Design' Define 5 instead.

Overall, the Define S is in no way an inexpensive mid-tower chassis, but the quality is really superb, and is the perfect choice for water cooling enthusiasts and those who want the opportunity for great cable management.

plus

 

 

 • Exceptionally good quality.
 • Unique radiator compatibility.
 • Great cable management
  And up to 40mm space behind the motherboard.
 • Predefined mounting positions
  For pump and reservoir.
 • Velcro strips
  For cable management included.
 • Can still contain
  Up to five hard drives.
 • Available with and without side window.
 • Removable dustfilters
  On all intake areas.
 • Modular panels on the top
  Which offers great flexibility in terms of airflow and noise.
 • Comes with
  Two 140mm quality fans.
 • Sound absorbing material
  On the side panel.
 • All cables
  Comes with black sleeving.

minus

 • Relatively heavy
  Compared to that it is a mid-tower case.
 • The air-intake/-outlet vents
  Could be more modular.
 • Velcro strips
  Is a bit too standard.
 • No possibilities
  For 5.25" drives.
 • Aimed at
  A particular group of users.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1413 gange
Log ind for at skrive en kommentar.