Onsdag, 22 april 2015 21:14

Fractal Design Define R5 - Kabinettet alle kan bruge

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Det støjfri, stilrene og vidunderlige kabinet fra Fractal Design, et kabinet som alle kan bruge uden skuffelse!

fractal design define r5 start

fractaldesign logo

Vores vision er at have en konstant, sund vækst sammen med vores partnere over hele verden. Vores mål er at være bredt anerkendt for vores designede produkter og have dem tilgængelige i alle større markeds regioner i EU, USA og Asien. Vi bør være et godt alternativ til de allerede etablerede detailhandel mærker i dag. Det er af stor betydning for os, at vores partnere forstår værdien af Fractal Design, derfor, lægger vi et stort arbejde i at vælge de rigtige partnere fra starten. Vi vil arbejde aktivt for at opretholde salgsområder og profitabel forretning for vores partnere.


Specifikationer

Model Tårn
Max størrelse på bundkort ATX
Understøttede motherboards ATX, microATX, Mini-ITX
Antal interne bays 10
Antal bays med frontadgang 2
Farve Sort
Kølesystem Front : 140 mm ventilator x 1 / 1000 rpm 
Bagside : 140 mm ventilator x 1 / 1000 rpm 
Top : 140 mm blæserstativ x 3 
Nederst : 140 mm blæserstativ x 2 
Side : 140 mm blæserstativ x 1
Maks. højde for CPU-køler 180 mm
Maks. længde for videokort 310 mm
Egenskaber, systemkabinet Dør til frontpanel, ModuVent
Udvidelses-båse 2 (total) / 2 (fri) x frontadgang - 5.25" 
8 (total) / 8 (fri) x intern - 3.5" 
2 (total) / 2 (fri) x intern - 2.5"
Ekspansionsåbninger 7
Interface 2 x USB 2.0 
2 x USB 3.0 
1 x audio linje-ind 
1 x audio linje-ud
Bredde 23.2 cm
Dybde 52.1 cm
Højde 45.1 cm
Vægt 11.2 kg

Video

Her har vi en video hvor jeg forklare lidt om kabinettet, hvad der følger med og hvad jeg syntes om det. Jeg gennemgår blandt andet den smarte funktion, med at frontlågen kan åbnes til begge sider, se med her.


Design & Features

fractal design define r5 1fractal design define r5 2

Kabinettet har et smukt design, det er enkelt og besidder ingen unødvendige 'fancy' former. Det vil passe godt ind, uanset hvordan stedet det skal stå er indrettet. Så man kan vel sige at det er et meget universalt design. Og med tre forskellige farver at vælge imellem, burde det ikke gå galt. Farverne er sort, hvid og titanium, hvilket giver et udvalg mellem de nok mest populære farver til et kabinet. Så folk der vil have sit kabinet i pink, må desværre lede efter et andet. Jeg føler at dette kabinet er et godt symbol på, hvordan et kabinet skal se ud hvis man skal have noget godt til en god pris.

fractal design define r5 5fractal design define r5 7

Her ser vi et billede af kabinettet, hvor der er sat et ATX bundkort ind. Så kan man få en idé om hvor meget plads, der er til rådighed i dette kabinet (hvis man da kan se for min geniale kabel-håndtering). Til kabinettet medfølger der to stk. 140mm blæserer, en til fronten og en til bagenden. Kabinettet har rigelig med plads, og besidder et glimrende 'air-flow'. Jeg har i hvert fald ikke oplevet for høje temperature da jeg stress testede min computer, med dette kabinet på. Så med de to blæserer der medfølger, er du godt sikret hvad angår køling. Selvfølgelig skal man have computeren til at trække meget i lang tid, så kan det blive nødvendigt med nogle ekstra blæserer.

fractal design define r5 4fractal design define r5 6

Her kan vi så se, at på toppe af kabinettet sidder der tre plader. Disse plader kan tages af og på, som man nu engang lyster. Dette kunne være en god idé, i tilfælde at man vælger at montere blæsere i toppen af kabinettet. Her ser vi også den lydisolering der er blevet benyttet, som sidder rundt i det meste af kabinettet. Hvilket faktisk hjælper på at reducerer lyden, men jeg føler bare ikke det virker godt nok. Det er svært at forklare, men jeg føler at min computer larmer en smule mere end den gjorde i et kabinet som ikke var lydisoleret. Dette kan dog være fordi at det bare lyder anderledes, når lyden nu er isoleret. For at forklare lyden lidt bedre, når min computer har stået lidt tid, lyder det som om der noget som sidder løst, hvilket jeg kun har oplevet i dette kabinet. Det kommer og går lidt, så det er ikke jordens undergang, især da støj ikke rigtig er noget der irriterer mig.

fractal design define r5 3fractal design define r5 8


Test & Resultat

Et kabinet det er det, og flot det er det også, men lydløst det er det ikke... Define R5 kabinettet er hvad jeg mener, et utroligt flot kabinet, med et dejligt moderne look. Fractal Design har påstået, at at der er et lydisolerende materiale i kabinettet. Og det er der, man kan tydeligt hører når man sætter det sidste sidepanel på, at det støjer meget mindre. Men alligevel, så er det som om det laver en lille 'summe' lyd, som om noget sad løs. Jeg er nået så langt, at jeg tror jeg endda har fundet årsagen til dette. Hvis jeg lader front lågen stå åben, så hører jeg aldrig den lyd. Så man kunne godt fristes til at tro, at det er lågen som er synderen. Men udover det, så er det et fantastisk kabinet.


Konklusion

Det er smukt, elegant og moderne, et kabinet der passer til de fleste smage. Det har dog et lille problem, det har nogle gange en lille 'summe' lyd, men åbner man lågen forsvinder den. Jeg ved ikke om dette blot er et problem med det kabinet jeg har fået hjem, men det er en lidt forstyrrende lyd. Men ud over det, så mener jeg at dette er kabinettet til alle, der leder efter noget som virker og ikke har lyst til at spænderer en formue på et kabinet. Det har hvad man betaler for, og det man betaler for er et smukt og støjfrit kabinet.

plus

 • Smukt design
  Ja jeg kan simpelthen ikke sige det nok gange, jeg er vild med det klassiske firkantede design. Som ikke har alle de skæve vinkler og facader, som alligevel ikke gavner kabinettet. Fractal Design har virkelig fået det til at se godt ud! Det har lykkedes dem at tage et gammelt design, men give det en moderne stil.
 • Lyddæmpende materiale
  Ja, tro det eller ej, men de har rent faktisk gjort sig den ulejlighed, at fylde kabinettet med et lydisolerende materiale, og det virker. Så med dette kabinet, kan du nu sidde og arbejde eller spille uden at blive irriteret af støjen fra din computer.
 • Størrelsen
  Kabinettet har den perfekte størrelse, det passer ind næsten alle steder. Så problemer med finder plads til sin computer, får man ikke med dette kabinet.

minus

 • Front lågen
  Når front lågen er lukket larmer kabinettet, som hvis det ikke havde været lydisolerende. Det er et træls problem, da jeg ikke nyder at sidde med front lågen åben konstant.

overallscore9

silver

 


 

It is beautiful, elegant and modern, a case that suit most tastes. However, it has a little problem, it sometimes has a little 'buzzing' sound, but when opening the front door, it disappears. I do not know if this is just a problem with the case which I got home, but it's a disturbing noise. But beyond that, I think that this is the case for anyone looking for something that works and does not want to pay a fortune for a case. It has what you pay for, and what you pay for, is a beautiful and noiseless case.

plus

 

 

 • Beautiful design
  Yes I simply can not say it enough times, I love the classic square design. Which doesn't have all the odd angles and facades, which doesn't benefit the case anyway. Fractal Design has really gotten it to look good! They have managed to take an old design, but give it a modern style.
 • Sound absorbing material
  Yes, believe it or not, but they have actually taken the trouble to fill the case with a sound-insulating material, and it works. So with this case, you can now sit and work or play without being annoyed by the noise from your computer.
 • The size
  The case has the perfect size, it fits almost anywhere. So the problem with finding a place for you case, you wont have with this case.

minus

 • Front door
  When the front door is closed, it's creating some noise, as if it wasn't soundproof. It is an annoying problem, because I do not enjoy sitting, with the front door open constantly.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1039 gange
Log ind for at skrive en kommentar.