Fredag, 04 juli 2014 10:54

Corsair Carbide Air 540 - Til dig der vil have plads på den fede måde

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så skal vi teste Corsairs fede Carbide Air540 som er et kabinet der er knap så dybt som andre men tilgengæld noget bredere.

Start-billede-corsaircarbideair540

Der er gode muligheder for både god luftkøling og vandkøling med 360mm i fronten og 240mm i toppen.


Produktet er udlånt af: Corsair
Prisen på produktet: 897,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Grundlagt som Corsair Microsystems i 1994 Corsair udviklede oprindeligt Level 2 cache moduler til OEM'er. Efter Intel indarbejdede L2 cache i processoren med udgivelsen af ​​sin Pentium Pro processor familie, så fik Corsair ændret sit fokus til DRAM-moduler, primært i server-markedet. I 2002 begyndte Corsair med sin forsendelse DRAM-moduler, der specifikt var designet til at appellere til computer overclocking entusiaster. Fra sine rødder i high-performance hukommelse, har Corsair udvidet sin prisbelønnede produktportefølje til at omfatte ultra-effektive strømforsyninger, byggevenlige kabinetter, banebrydende CPU kølere, lynhurtige solid state drev, og andre vigtige systemkomponenter.
corsair logo
Corsair er en global virksomhed fører innovative, højtydende komponenter til pc gaming markedet. Med speciale i meget høj ydeevne hukommelse, ultra-effektive strømforsyninger, og andre vigtige systemkomponenter, vores produkter er valget af overclockere, entusiaster og gamere overalt. Corsair's produkter sælges til forbrugere i over tres lande verden over, primært gennem førende distributører og forhandlere.

Produktet er udlånt af: Corsair
Prisen på produktet: 897,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Warranty Two years
Weight 7.4kg
Case Form Factor Mid-tower
Dimensions 415mm x 332mm x 458mm
Case Motherboard Support Mini ITX, Micro ITX, ATX, E-ATX
Maximum GPU Length 320mm
Maximum CPU Cooler Height 170mm
Maximum PSU Length 200mm
Case Expansion Slots 8
Case Drive Bays (x2) 5.25in
  (x4) 2.5in
  (x2) Combo 3.5in/ 2.5in
Case Material Steel
Case Power Supply ATX (not included)
External Connections (x2) USB 2.0
  (x2) USB 3.0
  (x1) Headphone Port
  (x1) Microphone Port
Fan Mount Locations Front: (x3) 120mm or (x2) 140mm
  Top: (x2) 120/140mm
  Rear: (x1) 120/140mm
Fans Included Front: (x2) 140mm
  Rear: (x1) 140mm
Radiator Mount Locations Front: 240/280/360mm
  Top: 240/280mm
  Rear: 120mm
Compatible Corsair Liquid Coolers H55, H60, H75, H80I, H90, H100i, H105, H110

Produktet er udlånt af: Corsair
Prisen på produktet: 897,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: Corsair
Prisen på produktet: 897,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk

Corsair Carbide air 540 lille2 Corsair Carbide air 540 lille43

Så er vi klar til at kigge nærmere på designet af det her kabinet fra Corsair, det har jo en ret atypisk form da det er lavet en halv gang bredere end normale kabinetter, det giver plad til at man kan montere en strømforsyning og harddiske samt meget mere i et lille rum bag bundkort pladen, der er jo flere fordele ved det her så som at man kan gemme alt rodet fra kabler og andet væk samt at man ikke får varmen fra både strømforsyning og harddiske eller hvad man nu vælger at montere der omme, selv om det ikke er så dybt så er der plads til en 360mm radiator i fronten samt en 240mm radiator i fronten, hvis man ikke er til vandkøling er der også plads til en god gang high-end luftkøling, det kan du se billeder af nederst på denne side hvordan det ser ud med et luftkølet setup her i.

Corsair Carbide air 540 lille40 Corsair Carbide air 540 lille41
Corsair Carbide air 540 lille1 Corsair Carbide air 540 lille39

Her vil jeg stille skarpt på fronten og toppen som er det man ser mest når man har fået bygget sin computer, det må jo siges at det er de ting der fanger mange samt det faktum om der er vindue i siden så man kan fremvise sit udstyr, fronten og toppen har nogle dækplader som har et metal gitter i til at tage det groveste skidt der kunne komme samt at det så giver god luft gennemgang til alle de blæsere der er plads til inden under, man kan nemt afmontere dem, det er bare at skrue de 2 fingerskruer ud bag på top pladen også kan man nemt afmontere begge 2. Fronten har også lidt knapper og indgange som jeg vil stille op i en punkt opstilling her under, til sidst er der plads til 2 x 5.25" drev, dog er de lavet så de står lodret i stedet for at ligge ned, det kan godt ødelægge brugen lidt da det ikke er alle 5.25" enheder der er lavet til at stå lodret. På det sidste billeder er bagenden som jo blandt andet har en del åbninger til luft også holder den jo også på alle PCI slots og strømforsynings pladen, her omme er der også plads til en 120mm eller 140mm blæser efter behov, det er pre monteret med en 140mm blæser.

 

Fronten byder på:

 • Tænd/sluk
 • Reset
 • Dioder til indikation af HDD og om den er tændt
 • 2 x USB 3.0

Corsair Carbide air 540 lille24 Corsair Carbide air 540 lille25
Corsair Carbide air 540 lille26 Corsair Carbide air 540 lille27

Så fik vi pillet alle de her plastik stykker af så man kan se hvad der gemmer sig inden under, som det ses er der pre monteret 2 x 140mm, dem kan man afmontere og få plads til 3 x 120mm blæsere i stedet hvis man ønsker det. Toppen har ikke pre monteret nogle blæsere så hvis man ønsker blæsere her skal man investere i enten 2 x 120mm eller 2 x 140mm blæsere efter behov, der er god plads til de her blæsere og der kan jo bliver et super godt air flow her inde i med alle de blæsere. Som det eneste af de 2 steder er fronten udstyret med et filter som tager alt det fine støv der kommer.

Corsair Carbide air 540 lille34 Corsair Carbide air 540 lille35

Corsair Carbide air 540 lille36 Corsair Carbide air 540 lille37
Corsair Carbide air 540 lille38 

Her skal vi kigge på indmaden i det ene rum, det er rummet hvor der er plads til bundkort og alle de ting man gerne vil vise frem, der er god plads til det hele, jeg har haft både E-ATX og almindelig ATX bundkort i som sagtens kunne være der. Som det ses er der godt med gummi gennemførsler som giver god mulighed for at lavet et ordenlig kabel opsæt så de ikke bare ligger og flyder eller kommer fra den ene ende og skal over til den anden, som det også ses er der plads til 2 x 3.5" harddiske i bunden som har quick connect SATA til både strøm og overførsel, det gør det nemt og enkelt at montere sine harddiske her.

Corsair Carbide air 540 lille29 Corsair Carbide air 540 lille28

Corsair Carbide air 540 lille30 Corsair Carbide air 540 lille33

Så er vi kommet til det andet rum som har plads til 4 x 2.5" harddiske, det er jo den størrelse vi mest ser i form af SSD som lagt de fleste efterhånden køre med i deres system, det er en meget smart måde de har gjort det på og det ser ud til at fungere ganske godt. I bunden finder vi pladsen til strømforsyningen som skal justeres efter hvor lang den strømforsyning er man nu skal bruge, det fungere også godt og er ganske nemt at gøre, til sidst er der buret til de 2 x 5.25" huller der er i fronten, igen er det lidt syn de ikke vender om og hele kabinettet så var den 1cm bredere da man så havde mulighed for mange flere 5.25" units.

Corsair Carbide air 540 lille19 Corsair Carbide air 540 lille21

Corsair Carbide air 540 lille22 

Her er så lidt billeder af det luftkølede setup jeg byggede i det her kabinet, jeg synes selv det blev super godt go det køler bare helt vildt godt, jeg har faktisk kunnet holde mine komponenter så langt nede at de minder om de temperature jeg havde med custom vandkøling setup og det må siges at være super godt, det er en stor Noctua NH-D15 samt en Raijintek MORPHEUS der er hoved komponenterne i dette køling setup, du kan se hele build loggen her hvor der sikkert vil komme mere til.

Produktet er udlånt af: Corsair
Prisen på produktet: 897,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Så er vi jo kommet til enden hvor jeg jo skal fortælle lidt om mine sidste tanker angående det her kabinet, jeg synes det er et velbygget kabinet som opfylder mange af de krav jeg har til sådan en type kabinet, det er flexibelt og er også ret robust, siderne kan dog godt være lige i underkanten af hvad jeg synes de skal være men det er der helt sikkert delte meninger om, når det nu er samlet så er det jo godt solidt og stærkt, det er ikke et blødt kabinet som kan flexes eller på anden måde virker billigt, jeg har haft en super god oplevelse med det her kabinet og der har ikke været nogle ting der lige har overrasket mig eller ikke været som jeg havde regnet med, det eneste minus jeg ser på det er at det har de her lodrette 5.25" drev som måske ikke er så praktiske som forventet.
 
plus
 • God plads
  Der er god plads til alt man nu måtte have, der er god luft omkring bundkort og komponenter så man kan komme til hvis der skal udskiftes noget eller andet.
 • Delt op i 2 rum
  Jeg ser denne opdeling som yderst brugbar da man kan dele de ting op man ønsker skal ses og dem der nu ikke er så spænende, det giver også muligheder for at lavet et meget pænere byg da man ikke skal have kabler der bliver presset ind bag ved en tynd bagplade hvor der alligevel ikke er plads til alle de kabler.
 • Nemt at bygge i
  Det må være en opfølger på de 2 ovenover da det er en kombination af de 2 ting der gør det nemt at arbejde med og er med til at give et super fedt resultat i sidste ende.
 • Køling
  Der er gode muligheder for både vandkøling og luftkøling, det er dog en god ide at måle om der er plads i tykkelsen til de radiatorer man nu ønsker at bruge, jeg har ikke selv haft vandkøling i men det ser ud til der er god plads her, jeg valgte at gå efter et luftkølet setup i det her og det egner det sig bare super godt til det er der ingen tvivl om.
 • Atypisk design
  Jeg er meget til de atypiske ting så her er det et stort plus at det er lavet som det er og at det også er et ret fedt kabinet samtidig.
 
minus
 • 5.25" drev er lodret

Jeg synes ikke det er en god løsning med dem på højkandt da det ødelægger mulighederne for mange af de 5.25" enheder der er på markedet.

 • Filter i bunden

Jeg synes der mangler et filter i bunden under de 2 x 3.5" drev der er under bundkortet da der er ret store huller der under som kan trække støv ind.

overallscore9 
silver
 

 
Then we are come to the end where I tell you about my final thoughts on this cabinet, I think it's a well-built case which meets many of the requirements I have for this type of case, it is flexible and is also quite robust, the sides may well be just slightly below what I think they should be but it is certainly differ on opinions when it's now assembled then it's good solid and strong, it is not a soft case that can flexes or otherwise act cheap, I've had a really good experience with this case and there have not been some things that just surprised me or not been as I expected, the only minus I could think of is that it has these vertical 5.25 "drive which may not be as practical as expected.
 
plus
 • Plenty of space
  There is plenty of room for everything you now may have, there is good air around the motherboard and components so you can get to it if you need to replace something or other.
 • Divided into 2 compartments
  I see this division as extremely useful because you can split the things up you want to be seen and those there are not so exciting, it also provides opportunities to made ​​a much nicer build as you do not need cables are being squeezed behind a thin back plate where there's no room for all the cables.
 • Easy to build in
  It must be a follow up to the 2 above as it is a combination of the two things that make it easy to work with and helps to give a great nice result in the end.
 • Cooling
  There are good opportunities for both liquid cooling and air cooling, it is a good idea to measure whether there is room in the thickness of the radiators now want to use, I have not built a watercooling setup in it, but it looks like there is plenty of room here, I chose to go for an air-cooled setup in this and it's just really good at it, there is no doubt.
 • Atypical design
  I very much to the atypical things so here it is a big plus that it is made as it is and that it is also a pretty cool case at the same time.
 
minus
 • 5.25 "drive is vertical
  I do not think it is a good solution with them vertical as it undermines the possibility of many of the 5.25 "devices available in the market.
 • The filter in the bottom
  I think there is missing a filter at the bottom below the 2 x 3.5 "drives there are under the motherboard as there are quite large gaps in which can draw the dust inside.
 
overallscore9
silver

Yderligere information

Læst 763 gange
Log ind for at skrive en kommentar.