Onsdag, 13 januar 2016 11:50

Cooltek Skall - Skall er navnet på dette nye kabinet fra Cooltek

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal kigge på dette kabinet fra Cooltek, og her har de ikke sparet på noget. Det er proppet med fede detaljer.

cooltek skall start

 

cooltek logo

Cooltek byder på PC kabinetter af høj kvalitet og tilbehør til en fremragende pris og ydelses-forhold. Cooltek produkter opfylder de internationalt anerkendte kvalitetsstandarder, og er kendetegnet ved deres holdbarhed og en fremragende værdi for pengene. Udover deres linje af PC kabinetter, tilbyder de udvalgte produkter fra områderne støjreduktion, PC modding, køling og high-end strømforsyninger. Vælger du Cooltek produkter, vælger du innovativ teknologi og førende design.


Specifikationer

Case Type Midi-Tower
Form Factor ATX, Micro ATX, Mini-ITX
5.25 inch drive bay external 3 x
2.5 inch/3.5 inch drive bay internal 8 x
Case fan (front) 2 x 120 mm
Case fan (rear) 1 x 120 mm
Case fan (top) 3 x 120 mm or 2 x 140 mm (optional)
Case fan (bottom) 1 x 120 mm (optional)
Case fan (side panel) 4 x 120 mm (optional)
Height ca. 530 mm
Width ca. 207 mm
Depth ca. 503 mm
Weight ca. 10,5 kg
Material Steek, plastic
Maximum VGA Card Length 430 mm
Maximum height of CPU coolers 165 mm

 


Video


Design & Features

cooltek skall 2

Pakkens indhold

 • Cooltek Skall kabinet
 • Diverse skruer til montering
 • Garantibevis fra Cooltek
 • Monterings vejledning

cooltek skall 1cooltek skall 4cooltek skall 6

Lad os komme i gang med at kigge på dette Cooltek Skall kabinet. Det kommer i en lidt kedelig brun papkasse, som der ikke er så meget at sige om, andet end at der er et billede af kabinettet og lidt info om det. Fronten på kabinettet er meget stilrent og enkelt. I bunden er der skrevet med hvidt "Cooltek" og oven over et gitter, hvor de to blæsere med blåt LED lys er monteret. Længere oppe er der plads til 3 5,25" drev. Hele vejen rundt på ydersiden er der lavet et lille mellemrum, hvilket giver et rigtig fedt look. På siden af kabinettet har man lavet plads til enten 4  X 120 mm eller 1 X 200 mm blæser, som i kan se i testen længere nede, har jeg ikke valgt at sætte nogle her i. 

cooltek skall 3cooltek skall 5cooltek skall 9cooltek skall 11

I toppen af kabinettet er betjeningspanelet placeret, hvor man kan styre to hold blæsere. De er koblet sammen med de forreste og den bageste på hver sin kanal når man modtager kabinettet. Man kan vælge 3 indstillinger på dem low - stop - high. Jeg vil sige, at man sætter dem på low, så kommer der rigeligt luft igennem og så larmer de heller ikke så meget, men det gør de faktisk heller ikke når de køre på high, ca 60 dB. Ellers er der 2 X USB 2.0 og 2 X USB 3.0, lyd til headset med mikrofon, og til sidst tænd og reset knapperne. Gitteret i toppen kan klikkes af, for nem rensning, der kan man også se pladsen til en 380 mm (3X120) radiator, hvis man skal have noget vandkøling i det. Der er lavet plads til filtre ved alle blæsere, undtaget dem der er plads til i siden, men ellers alle andre steder. De er meget nemme at komme til at rense, de skal bare trækkes ud og gøres rene, og så sættes ind igen. På indvendige side af 5,25" bayet, har Cooltek lavet nogle skrue pins til at sætte de drev fast med man nu vil have, de sidder fast og skal bare skrues ind i drevet der hvor man normalt vil skrue en skrue i.

cooltek skall 7cooltek skall 8cooltek skall 10cooltek skall 12

Bagerst i kabinettet sidder der også en 120 mm blæser af samme type som dem i fronten, bare uden led. Det er Cooltek Silent fans der sidder begge steder. Der er  8 pci slots som er lige til at fjerne, de sidder med finger skruer og ikke de gamle som skulle knækkes af. Harddisk bayet er delt i to, hvor der er plads til 4 i hver altså 8 i alt. De passer både til 2,5 og 3,5" diske, og der også lavet så man kan montere en 92 mm blæser i dem til køling af ens diske.

cooltek skall 13cooltek skall 14cooltek skall 15cooltek skall 16cooltek skall 17

Bagsiden af kabinettet har rigeligt med plads til at man kan skjule sine kabler mm., da der er 20 mm hulrum mellem bundkortpladen og siden på kabinettet. Der medfølger nogle strips og nogle velcro bånd til at sætte sine kabler fast med. Under bunden er der påsat gummi føder, som gør at kabinettet står rigtigt og står fast. Harddisk bayet er lidt svært at afmontere, jeg ved ikke helt præcist hvordan jeg gjorde, men til sidst lykkedes det.


Test & Resultat

cooltek skall 19cooltek skall 20cooltek skall 21cooltek skall 22

Så er vi kommet til testen af dette Cooltek kabinet. Jeg må sige at det har været en sand fornøjelse at montere hardware i dette kabinet. Hvis vi starter med bundkortet, her skulle jeg have flyttet nogle af de små pins. Jeg har oplevet at man nemt kan komme til at skrue dem over, hvis metal pladen er for tynd, men ikke her, der er rigelige gods at skrue i, og der er endda lavet gevind i hullerne. Virkeliget perfekt. 5,25" og harddiske var også rigtig nemme at monter, 5,25" dvd drev, som jeg har monteret her, gik som smurt med de smart skruer. Harddiskene gik også rigtig nemt, de skal blot skrues nede fra med 4 skruer og så sidder de der. Det gælder både 2,5" og 3,5".

cooltek skall 23cooltek skall 24cooltek skall 25cooltek skall 26

Strømforsyningen er placeret i bunden af dette kabinet, og her er der også filter til at rense. Der er rigtig god plads til kablerne i de huller der er lavet i pladen. Hullerne har et lille ombuk, som gør at de ikke er skarpe. Hullerne er godt placeret i forhold til hvor man skal bruge dem, og det er med til at man kan lavet en flot orden i sine kabler.


Konklusion

Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen; det har været en sand fornøjelse at arbejde med dette kabinet. Cooltek har virkelig tænkt over tingene, og der er ikke noget der er overladt til tilfældighederne. Det er et utroligt kraftigt kabinet, hvilket man også kan se på vægten, 10,5 kg vel og mærket når det er tomt, så der er tale om et kabinet, som er lavet i noget ordentligt materiale. Betjeningspanelet på toppen er rigtig godt og vel udført, både med deres blæserstyring som fungerer rigtig godt, men også knapperne er af god kvalitet. Der plads til at man kan montere vandkøling både med en 360 mm radiator i toppen og en 240 mm i fronten og der er også god plads hvis man vil lave et costum loop. Den måde de har lavet harddisk bayet, hvor man kan afmontere 4 skuffer eller alle 8, er en rigtig god ide, for på den måde får man rigtig meget plads i kabinettet. Men alt i alt et rigtig godt kabinet med plads til det hele.

 

plus

 • Stilren
  Det er rigtig pænt at kigge på, ikke for mange detaljer, men dem der er der er flot udført. 
 • Filtre
  Det er rigtig godt at der er laver plads til filtre på alle blæsere, og de er nemme at rengøre.
 • Plads til radiator
  Rigtig godt hvis man skal have noget vandkøling på.
 • Prisen
  Det er til at betale.

 

minus

 • Harddisk bayet
  Det er lidt svært at få det ene harddisk bay ud.

overallscore9

silver

 


Conclusion

I've said it before, but I'll say it again; it has been a real pleasure to work with this cabinet. The things is really well thought through of Cooltek. It is an incredibly strong chassis, which can also shows from the weight, 10.5 kg and that's when it's empty, so this is a cabinet that is made of decent materials. The control panel on the top are really good and well done, both with their fan control that works really well, and the buttons are of good quality. There's space for you to install water cooling both with a 360 mm radiator at the top and 240 mm at the front and there is also plenty of room if you want to make a costum loop. The way they have made the harddrive bay where to dismantle four drawers or all 8, is a really good idea, because in this way there is so much extra space in the cabinet. All in all a very good cabinet with room for everything.

plus

 • Stilish
  It's really nice to look at, not too many detail, but those which are there is well done.
 • Filters
  It's really nice that they make room for filters on all the fans, and easier to clean.
 • Room for radiator
  Really good if you want water cooling.
 • The price
  It's affordable.

minus

 • The harddrive bay
  It's a bit difficult to get one of the bays out.

 

 overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 603 gange
Log ind for at skrive en kommentar.