Mandag, 18 maj 2015 16:06

Cooltek C3 - Stilrent m-ATX kabinet med mange muligheder

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Verden bliver mindre, og det bliver mere og mere populært at bygge små pc'er. Med det for øje, så tager jeg i dag et kig på et Cooltek kabinet af de mindre, nemlig deres C3, et mikro-ATX form kabinet, som, ifølge Cooltek selv, er velegnet til brug som f.eks medie center. Så hvis du er på markedet efter et lille, diskret, men stilrent og elegant kabinet, som falder godt ind i f.eks. et medie setup, så kig med, jeg tør godt love, at kabinettet her kunne være et interessant bud.

Cooltek C3 start

cooltek logo

Cooltek byder på PC kabinetter af høj kvalitet og tilbehør til en fremragende pris og ydelses-forhold. Cooltek produkter opfylder de internationalt anerkendte kvalitetsstandarder, og er kendetegnet ved deres holdbarhed og en fremragende værdi for pengene. Udover deres linje af PC kabinetter, tilbyder de udvalgte produkter fra områderne støjreduktion, PC modding, køling og high-end strømforsyninger. Vælger du Cooltek produkter, vælger du innovativ teknologi og førende design.


Specifikationer

Case Type HTPC / Mini-ITX / Micro-ATX
Form Factor Motherboard Mini-ITX, Micro-ATX (max. 245 x 245 mm)
Form Factor PSU ATX
3.5 inch drive bay internal max 2 x
2.5 inch drive bay internal max 2 x
Case fan (rear) 1 x 120 mm (optional)
Case fan (mounting frame) 2 x 80 mm (optional)
Height x Width x Depth 356 x 211 x 287 mm
Weight 2.2 kg
Material 1.5 / 1.2 mm aluminum
Maximum height of CPU coolers 175 mm
Maximum length of VGA cards 275 mm
Maximum length of PSU 190 mm

Video


Design & Features

Pakkens indhold:

 • Cooltek C3 kabinet
 • Instruktionsbog
 • Diverse skruer til montering af hardware

Cooltek C3 1

Udover selve kabinettet, modtager du i kassen en instruktionsbog, og en pose med monteringsskruer. Normalvis er vi mænd ikke meget for at skulle åbne en instruktionsbog, jeg mener, vi er vel mænd, ikke? Vi behøver ikke instrukser for at komme frem i verden, gør vi vel vel? I dette tilfælde kan jeg dog godt anbefale at tage et kig, ikke fordi det er nødvendigt for at kunne gennemskue produktet, men instruktionsbogen er i dette tilfælde skrevet på det, vi fagfolk "aheeem" kalder chinglish. Dvs. dårligt oversat engelsk, og det kan altså give et godt grin. :-)

Cooltek C3 2

Det er jo ren kunst. Lad det være sagt med det samme, jeg er en sucker, når det kommer til aluminium. Det giver bare et indtryk af eksklusivitet og kvalitet, som et traditionelt stålkabinet har svært ved at emulere. Dette er i hvert fald ikke et kabinet jeg sådan rent æstetisk, ville blive træt af lige med det samme.  Kabinettet fås i denne sort anodiserede variant samt en sølv udgave, begge med en børstet finish. Desuden kan man frit vælge, om man vil have kabinettet med, eller uden vindue. Lad os tage en rundtur, og se lidt nærmere på sagerne.

Cooltek C3 3Cooltek C3 4Cooltek C3 5Cooltek C3 6

Der er tale om et kabinet, som finder sig godt til rette i sit minimalistiske design, det er lækkerier for øjnene, til gengæld er det en opgave at bevare den lækre finish. Som på alle andre anodiserede aluminiums produkter, så er overfladen meget modtagelig over for fingeraftryk, og fedtfingre. Så, jeg kan anbefale at benytte et par gummihandsker, når der bygges i dette kabinet. Jeg vil igen understrege, at dette gør sig gældende på alle aluminiums produkter, som har en børstet anodiseret overflade. Det er i mine øjne heller ikke noget specielt stort problem, da man, hvis man er hurtig nok, godt kan vaske de fedtede fingre af, før de syrer fast i overfladen. Der er en gammel talemåde, der siger, man må lide for skønheden, og det er vel meget passende i dette tilfælde.
Alt i alt pryder kabinettet sig med et lækkert, simpelt design med et stort vindue på den ene side. Panelet er pirreforeret neden under for bedre airflow. Den lækre børstede aluminium er at finde hele vejen rundt på kabinettets yderste paneler. Lad os lige tage et nærmere kig på bagsiden.

Cooltek C3 11Cooltek C3 12Cooltek C3 13

Det første, der falder mig i øjnene, er, at der er god mulighed for at justere den medfølgende 120mm blæser, som er monteret bag i kabinettet. Jeg vil vove den påstand, at man med relativ lethed ville kunne montere en 120mm radiator eller AIO køler. Et stort plus i min bog, da kabinettet ellers har relativ begrænsede muligheder for at skabe et godt airflow. Derfor er det en fordel at kunne skyde varmen fra CPU'en direkte ud af kabinettet.
For at kunne komme til PCI-e slots'ene, så skal man først løsne det lille beslag vist på billedet i midten. Det er en lidt spøjs løsning. Det er vigtigt at notere, at kabinettet kun er forsynet med 4 PCI-e slots, hvilket vil sige, at hvis du har planer om at køre SLI eller CFX, så skal du være opmærksom på placeringen af PCI-e portene på dit bundkort, idet der ikke vil være plads til et dualslot grafikkort i den nederste port. Iøvrigt, så vil jeg også på GPU fronten anbefale, at man benytter et kort, med en "blower" type køler, netop for at få den varme luft ud af kabinettet med det samme. Appropos grafikkort, det er muligt at klemme kort med en længde på 275mm ind i kabinettet. Det er sådan set næsten hele kabinettets dybde. Imponerende. Det vil også sige, at mange af de hurtigste single-GPU kort kan presses ind uden større besvær.

I bunden ser vi udskæringen til en almindelig ATX strømforsyning. Vi bevæger os videre ned-af og tager et kig på bunden af kabinettet.

Cooltek C3 7Cooltek C3 8Cooltek C3 9Cooltek C3 10

Normalvis ville jeg klage over et støvfilter, som ikke er muligt at fjerne uden at skulle lægge pc'en ned, men med sine små 2,2kg, så tror jeg, at det er en overskuelig opgave at ligge kabinettet på siden, også med hardware installeret. Faktisk, så er det imponerende, at Cooltek til prisen har præsteret at smide et filter med overhovedet, når man tager den generelle kvalitet af de brugte materialer i betragtning. Fødderne under kabinettet minder om noget, som man ville se på en hi-fi forstærker, og det er et bevidst valg, det er bl.a. her, der bliver reklameret med, at kabinettet ville passe ind i et medie setup. Af front IO har vi 2 stk USB 3.0 porte, 3,5mm jack stik til mikrofon og høretelefoner. Der er kun en power knap, en reset knap er ikke at finde. Fronten af kabinettet er desuden prydet med et Jonsbo logo, da dette kabinet hører under labellen "Cooltek - Powered by Jonsbo".
Det var de udvendige detaljer. Er du stadig med? Godt så, lad os tage et kig på den indvendige side.

Cooltek C3 14Cooltek C3 15

Kabinetsiderne er monteret med 2 Phillips (stjerne) skruer bag på og yderligere 2 forrest i siden. Efter afmontering bliver det åbenlyst, hvor der er sparet for at kunne give os den lækre ydre finish. Indvendigt er kun bart metal at finde, man kunne godt ønske sig et sort lakeret finish på de indvendige pladedele, men prisen taget i betragtning synes jeg ikke rigtigt, at jeg vil klage på dette område. Måske kan man endda selv ændre pladernes finish? Hmm.. Mere om dette senere.
Glem alt om cable management bag bundkortspladen. Der er hverken plads eller udskæringer til det. Faktisk, så kan du godt glemme alt om cable management i det hele taget. Det er et punkt, hvor kabinettet skuffer. Der er ganske simpelt ikke plads til cable management, så her må man være kreativ, når man bygger. Jeg vil derfor på det kraftigste anbefale, at man benytter en modulær strømforsyning, når man bygger, så man kan undgå at have unødvendige kabler til at rode i kabinettet.
Kabinettet understøtter CPU kølere i en højde på 175mm.
Inden vi bevæger os længere ind, så tager vi lige et kig på den medfølgende blæser.

Cooltek C3 16Cooltek C3 17

Der er ikke så meget at komme efter her, blæseren er en temmelig regulær affære, uden støjdæmpning og med et 3-pin stik med almindelig spændingsstyring. Tilstrækkelig til de fleste brugere.

Cooltek C3 18Cooltek C3 19Cooltek C3 20

Efterhånden som vi bevæger os længere ind i kabinettet, så kommer vi til noget af det mere interessante. Det er altid en udfordring med placering af drev i små kabinetter, så derfor er det spændende at se, hvilke tanker producenten har gjort sig for at give brugerne mulighed for mest muligt lagerplads. Jeg synes, at Cooltek i dette tilfælde har tænkt yderst innovativt. Først og fremmest, der er ikke plads til noget optisk drev. Det aftagelige beslag i siden af kabinettet giver mulighed for montering af 2 stk 80mm blæsere for forbedret airflow. Man kan også fravælge blæserne, og i stedet montere en 3,5" harddisk i beslaget som vist på billedet, eller alternativt kan man montere en 2,5" harddisk eller SSD. Med denne løsning er der også stadig plads til en enkelt 80mm blæser. Beslaget er tydeligt markeret med "front", så man ikke vender det forkert, når man monterer det.

Cooltek C3 21Cooltek C3 22Cooltek C3 23

Beslaget i fronten er ligeledes aftageligt. Dette beslag kan holde en enkelt 3,5" harddisk, som skrues fast i bunden. Hullet er for kabelgennemføring.
Jeg vil her opfordre læserne til at kigge en ekstra gang på deres bundkort, hvis dette kabinet hører til overvejelserne. Jeg er nemlig bange for, at retvinklede connectorer til f.eks USB 3.0, eller 24 pin strøm, muligvis kan komme i konflikt med dette beslag. Det er selvfølgelig muligt at afmontere beslaget, men så mister man af sagens natur også den ene af kabinettets 2 stk 3,5" drev pladser.
Alt i alt er jeg imponeret over den innovative tankegang, der tydeligvis er implementeret for at få plads til en ret heftig lager konfiguration i det kompakte kabinet.

Cooltek C3 24Cooltek C3 25

Kabinettets sidste placering til drev, finder vi i bunden. Her kan monteres et enkelt 2,5" drev, som skal skrues i fra undersiden af kabinettet. Vi kan også se, at strømforsyningen vil hvile på nogle gummiklodser. Officielt understøtter kabinettet strømforsyninger i en længde på 190mm, men hvis man undlader at benytte drev pladsen her, så tænker jeg, at man kan klemme en længere strømforsyning ind, hvis man føler behov for dette.
Vi er ved at være ved vejs ende. Slutteligt tager vi et hurtigt kig på kablerne til kabinettets front IO.

Cooltek C3 26Cooltek C3 27Cooltek C3 28

Igen en ganske regulær affære, intet nævneværdigt at komme efter her.

Nå ja, jeg lovede jo lige at vende tilbage til det med farven på de indvendige paneler!

Cooltek C3 29Cooltek C3 30

Modding!

Kabinettet er utrolig modding venligt. Samtlige interne paneler er monteret med skruer, det inkluderer også pladen, hvorpå bundkortet skal monteres. Kun bunden af kabinettet er nittet sammen med fronten og bagsiden. Det betyder, at det er super nemt at afmontere de indvendige paneler og så lakere dem efter ønske. Jeg ved ikke, om det var intentionen fra Cooltek's side, men det giver kabinettet et kæmpe stort plus i min bog! Det er også værd at nævne, at toppanelet ligeledes er monteret med skruer, så også her er det nemt at modde, hvis man f.eks vil lave huller til blæsere eller måske en 240mm radiator. Igen, et kæmpe plus i min bog.


Konklusion

Mine indtryk af kabinettet er generelt set positive. Jeg er meget imponeret over, hvor god plads, der er indvendigt, til trods for at der er tale om et super kompakt kabinet. Designet er super lækkert. Hvis der er 2 ting, som jeg elsker, så er det minimalisktisk design og en aluminium konstruktion. Cooltek C3 krydser af i begge disse felter i stor stil. Men, selvom jeg virkelig elsker dette kabinet, så er ikke alt rosenrødt. Min sample havde desværre en fejl i anodiseringen, hvor overfladen af metallet ikke var dækket, desuden så var anodiseringen også ret tynd og en smule ujævn generelt. Det er formentlig bare mig, der har været uheldig med den udsendte sample, men jeg føler ikke, at jeg ville gøre et ordentligt stykke arbejde, hvis ikke jeg nævnte det for jer.
Cooltek er en producent som i det store hele fortjener en hel del mere opmærksomhed, end de modtager på nuværende tidspunkt. Jeg håber, at de vinder ind i Danmark.

plus

 • Super elegant design.
  Cooltek C3 hører hjemme i et medie setup. Det ligner et elegant stykke hi-fi udstyr, og som en medie pc ved siden af dit tv, vil det sikkert være et godt samtalestykke.
 • Lækre materialer i høj kvalitet.
  Aluminium... Behøver jeg sige mere? Jeg elsker det!
 • Kompakt
  Småt er godt.
 • Godt med plads indvendigt
  På trods af sin kompakte natur, er det stadig muligt at pakke noget seriøs high-end hardware ind i det lille kabinet.
 • Prisen
  For at være helt ærlig, så er det mig en gåde, hvordan det er lykkes at lancere dette kabinet til en så attraktiv pris.
 • Modding venligt
  Måden kabinettet er samlet på, gør det yderst enkelt at adskille det næsten fuldstændigt, så mulighederne er næsten uendelige.

minus

 • Ingen cable management
  Man er som bruger nødt til at tænke kreativt, hvis man vil have en ligeså lækker pc indvendigt i kabinettet, som man har på ydersiden.
 • Potentielle kompatabilitetsproblemer med visse bundkort
  Det forreste beslag til harddisk, kan potentielt forvolde problemer med bundkort, som benytter sig af retvinklede connectors. Man kan fjerne beslaget, men så mister man en 3,5" harddisk plads.
 • Tynd anodisering
  Den anodiserede overflade på min sample var ikke perfekt, det er muligt, at det er et enkeltstående tilfælde, men jeg er nød til at være ærlig over for læserne og mig selv.

overallscore8

silver

 


 

My impressions of this case are generally positive. I am very impressed at what is accomplished, regarding how much room there is in this otherwise quite compact case.
If there are 2 things I love, it is minimalistic design, and aluminum construction. The Cooltek C3 checks both of those boxes in a big way. The design is extremely elegant. However, though I do genuinely love the case, not everything about it was rosepedals and angelic singing. Unfortunately, my sample had a spot in the anodized surface, which was not completely covered. The anodized surface was in general also quite thin and un-even. This is very likely just an issue with my particular sample, however, I feel I would not be doing a proper job, if I did not mention this.
All in all, Cooltek is a brand that deserves much more recognition than what they are getting at the moment, I for one hope that they will gain traction here in Denmark. 

plus

 

 

 • Incredibly elegant design
  The Cooltek C3 belongs in a home theater setup. It looks like a high-end piece of hi-fi gear, and as a media pc sitting next to your tv, it would be a great conversation piece.
 • Great materials & high quality
  Aluminum... Need i say more? I love it!
 • Compact
  Small is good.
 • Plenty of room internally
  Though it is a compact case, it is still possible to fit in some serious high end hardware.
 • The price
  To be completely honest, I am amazed that Cooltek managed to launch this case, at such an attractive price.
 • Modding friendly
  The way this case is assembled makes it possible to disassemble it almost completely without much effort. The possibilities are almost endless.

minus

 • No cable management
  The user is forced into thinking creatively, if they want as attractive a pc on the inside, as they will have on the outside.
 • Potential compatability issues with certain motherboards
  The front hard drive mount could pose problems with motherboards that have right-angled connectors for 24-pin power and USB 3.0. It is possible to remove the hard drive plate, but you will lose a space for a 3,5" drive.
 • Thin aurface anodizing
  The anodized surface on my sample was flawed, this might just be a one-time manifacturing error, but I have to be honest with the readers, and myself.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1430 gange
Log ind for at skrive en kommentar.