Søndag, 06 december 2015 11:53

Cooler Master MasterCase 5 Pro - Modulært kabinet for alle pengene

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er det blevet vores tur, til at kigge nærmere på Cooler Master's MasterCase 5 Pro, det er allerede rost, samt meget populært, så lad os se hvad der er muligheder for, og hvordan det er skruet sammen.

coolermastermastercase5pro

Coolermasterny logo

Cooler Master er en veteran indenfor computerverdenen, og producerer alt fra kabinetter og headsets, til gaming udstyr i top klassen. Cooler Master blev grundlagt med den mission, at levere branchens bedste køle løsninger. Siden etableringen for to årtier siden, har virksomheden fortsat været tro mod denne mission, og fremstår som en af ​​verdens førende inden for produkter og tjenester til virksomheder, der beskæftiger sig med enheder, hvor varme problemer skal løses.


Specifikationer

Model   MasterCase 5 MasterCase Pro 5
P/N MCX-0005-KKN00 MCY-005P-KWN00
Available Color Dark metallic grey exterior with black interior
Materials SECC, Plastic
Weight 10.6 kg/23.4 lbs 10.7 kg/23.6 lbs
Size (LxWxH) All 512(L) x 235(W) x 548(H) mm 512(L) x 235(W) x 548(H) mm
  Body 460(L) x 235(W) x 460(H) mm 460(L) x 235(W) x 460(H) mm
Mother Board Support   ATX, m-ATX, M-ITX ATX, m-ATX, M-ITX
Expansion Slots 7,00 7,00
Drive Bay 5.25" ODD 2,00 2,00
3.5" HDD 2,00 5,00
2.5" SSD 2+2 2+5
Electronics I/O port U3 x2, Audio U3 x2, Audio
  Fan speed control N/A N/A
Pre-install fans Front 140mm x1 140mm x2
Top N/A N/A
Rear 140mm x1 140mm x1
Fan Support Front 120/140mm x3 120/140mm x3
Top 120/140mm x2 120/140mm x2
Rear 120/140mm x1 120/140mm x1
Water Cooling Front 240/280mm radiator, up to 40mm thickness without fan 240/280mm radiator, up to 40mm thickness without fan
Support Top N/A 240mm radiator, up to 40mm thickness without fan
Rear 120/140mm 120/140mm
CPU Air Cooling Support   190mm/7.5inches 190mm/7.5inches
VGA Card Support w/ 3.5" HDD Cage 296mm/11.7inches 296mm/11.7inches
w/o 3.5" HDD Cage 412mm/16.2inches 412mm/16.2inches
Cable Management   25mm 25mm
Dust Filters Front/Top/Bottom Front/Top/Bottom
Power Supply Type Bottom Mount, ATX PS2
Remark No Top Cover W/ Top Cover
 No Front Door  Top Water Bracket
   Side Window
Product Sheet Download  MasterCase 5  MasterCase Pro 5
Manual Download  MasterCase 5  MasterCase Pro 5

Video


Design & Features

coolermastermcp521coolermastermcp522coolermastermcp523coolermastermcp524

Vi starter med at kigge på det ydre, det er ret stilrent og ikke med alt for meget gejl og finurligheder, det kan jeg personlig bedst lide, så derfor er det jo et klart plus for mig. Jeg ser det som et kabinet der har nogle gode muligheder og egenskaber, uden at det bliver for meget og for voldsomt, kabinettet er ret modulært indeni, og man skal derfor ikke nødvendigvis i gang med at modde eller på andre måder ændre i designet, for at opnå en unik computer, og det er jeg sikker på er med til, at mange vil vælge et kabinet som dette. Der findes andre der ude, som har lavet nogle lignende, og det er efter min mening vejen frem, da det jo ikke er alle der vil kaste sig ud i at bygge et kabinet om til 1000kr eller mere. Kabinettet er sort og lavet i stål, så det virker meget solidt, og er faktisk også ret tungt. Front og top er lavet af plastik, og har begge et metal mech, som tillader luften af strømme igennem. "Show off" siden er med en stor rude, der giver et godt overblik over det hardware man har monteret der i, det er ved at være normalt, at man får en siderude med til de store modeller, det er dog ikke alle der endnu har formået, at lavet noget hvor det også ser godt ud det der er inde i, jeg tænker her på at man tit kan se ting, som måske ikke er så relevant, når man vil bygge en PC der skal vises frem, det er harddisk holdere og den slags jeg tænker på, og her er så muligheden for at fjerne dem, så de ikke er i vejen for noget andet der er pænere at vise frem.

Pakkens indhold:

 • Cooler Master MasterCase 5 Pro
 • Monteringssæt
 • Brugsanvisning

coolermastermcp54coolermastermcp55coolermastermcp56

Vi starter med fronten, som holder på 2 x 5.25" holdere, samt et stort mech, hvor vi har 2 stk. 140mm blæsere, som føder resten af kabinettet med luft. Sigter vi lidt højere, er betjenings panelet det hvor man tænder og slukker, samt har mulighed for 2 x USB 2.0 og lyd ind og ud.

coolermastermcp59coolermastermcp512coolermastermcp513coolermastermcp514

Tager vi siden af, kommer vi ind til noget af det der er sjovt, her har vi en rum-skiller, som sørger for, at kabler osv. bliver gemt væk og har sit helt eget rum, det er også noget vi begynder at se mere og mere, og det er igen en ting som gør det nemmere for de almindelige brugere, at bygge noget der også ser lidt custom ud, uden at kaste sig ud i at bygge om på kabinettet. Her oven på er der plads til 2 x 2.5" harddiske, der både kan vendes så de sidder under holdere, eller oven på til fremvisning, til højre for dem er der 2 store gummi-gennemførsler, der giver mulighed for nem adgang med PCI strømkabler, eller hvad man nu ellers har brug for her. Tager vi et skridt længere mod højre, så er der 3 x 3.5" harddiskholdere, som sidder i det store rum, som jeg vælger at kalde det, og lige her under 2 stk. der sidder i det lille rum, de kan begge 2 tages ud, så der er plads til radiatorer eller andet man nu kan finde på.

coolermastermcp515coolermastermcp516coolermastermcp517coolermastermcp518

Bagsiden er meget som vi kender den fra mange andre modeller, det er et standard layout som ikke kan ændres så meget på, dog er der en lille, men ret fed ting som er, at blæseren kan flyttes op og ned, så man kan tilpasse, hvis der skulle være behov for det. Kigger vi så bag det store rum, som jo vil være her hvor man skal opbevare kabler, og alt andet som ikke ønskes set, når man kigger ind fra den rigtige side, og her gælder det jo om, at der er plads nok til, at man ikke skal op og stå på kabinettet, for at lukke siden, når man er færdig. Der vil komme et billede her under, hvor man kan se, at der er over 2cm plads her, og det er jo en del, og der burde man uden problemer få plads til alle de kabler man måtte have. Bag på bundkort- pladen er der 3 velcro-strips, der gør det nemt at fastgøre kablerne, så det ser ordenligt ud, og bliver siddende som det skal. Der er også mulighed for at montere de 2 x 2.5" harddiske her omme, hvis man ønsker det, eller tilkøbe flere holdere, så man kan montere flere harddiske her i.

coolermastermcp519coolermastermcp526coolermastermcp530coolermastermcp531

Så skal vi lige have de sidste ting på plads her, der er som sagt over 2cm mellem bagsiden og kabinetsiden, hvilket giver god plads til kabler og diverse, der er også store gummi-gennemførsler, som sørger for den rigtige adgang til alle bundkortets tilslutninger, så man ikke skal vride for meget i kablerne. I toppen er der plads til enten 2 x 120mm, eller 2 x 140mm blæsere, der er også klargjort til at man kan montere en radiator, eller en AIO vandkølings løsning, hele den holder der sidder i toppen kan afmonteres, for nemmere adgang og nemmere mulighed for montering af det man vil have monteret her oppe. Toppen herover sidder bare skubbet hen over med klips, og sidder ikke vildt godt fast, der ville jeg gerne have set bare en enkelt skrue, til at holde den fast.


Konklusion

Det er et kabinet, hvor der er tænkt over tingene, det er der ingen tvivl om, og det er også lykkedes rigtig godt for dem, da der jo er rigtig mange muligheder og måder, hvorpå man kan angribe det her kabinet på, jeg har egentlig kun en ting som kan genere mig en smule, og det er, at der ikke er noget som holder top coveret fast, det så jeg gerne som værende en del der var fastmontere med bare en skrue eller anden løsning med en lås, som udløses af en knap. Så bortset fra den lille ting, så er det jo tæt på at være perfekt, det har masser af plads til kabler og hardware, og der er muligheder for at ændre på opsætningen i det, så man kan få det som man ønsker det, uden at man skal i gang med Dremel og andet værktøj, for at opnå et fedt look her i. Så lad os slutte af med et flot 9 tal, for et kabinet der med sikkerhed bliver solgt i mange eksemplarer rundt omkring i verden.

plus

 • Robust og solidt
  Det er noget jeg går meget op i når jeg skal vælge kabinet til mine computere, og derfor er det en faktor der vægter højt hos mig. Det er bygget i stål, og noget godt tykt noget af slagsen, så selv uden hardware i, og alle sider og andet uden, er det stadig stærkt og solidt.
 • Modulært og nemt at arbejde med
  Som beskrevet, så er der en del der kan byttes rundt og fjernes, hvis man lyster, og det giver jo gode muligheder, uden at der skal gøres ret meget for det.
 • Filtre
  Der er godt med filtre på alle indgangshuller, så der ikke kommer støv og skidt ind til den hardware man har monteret her i, det kan jo ikke stoppe det helt, men det hjælper meget, at der nu er filtre i de fleste lidt dyre kabinetter.
 • God pladsprioritering
  Der er godt med plads alle de rigtige steder, jeg ser ofte, at der ikke er ordenlig plads til kabler bag bundkortet, og jeg er sikker på, at man skal have mere end normalt, for at fylde op her i.

minus

 • Toppladen er ikke fastgjort
  Det er som sagt det eneste jeg ser som et minus her på, og det er nok en forholdsvis lille ting, men for nogle kan det være en ret belastende ting.

overallscore9

silver

 


Conclusion

This is a cabinet, where they thought about what they did, no doubt about it, and the succeeded really well as it has so many possibilities and ways to which you can build in it. I only really have one thing that bothers me a bit, an that's the fact that the top cover doesn't have anything that holds it in its place, I would have liked to see this as a thing that was permanently placed, or just had some kind of screw or other locking solution, with a button or so. But except this minor thing it's pretty close to perfection, it has a lot of space for hardware and cables, and it's possible to change the set up in it, so you can have it just like you want it, without having to use a dremel or some other tool, to achieve the perfect look. So let's round up with the score of 9, for a cabinet that definitely will get sold a lot all over the world.

plus

 • Strong and solidt
  This is something I care a great deal about when choosing cabinets for my computers, and therefore a factor that has great importance for me. It's build of steel, and a pretty thick kind, which means that even without the hardware and the sides, it's still strong and solid.
 • Modulare and easy to work with
  As mentioned, quite a lot can be switched and moved around, if that's what you want, and it gives great possibilities without having to do too much.
 • Filters
  Theres a good amount of filters at all entrys, so dust and filth won't get into the hardware which you've mounted, it can't keep all of it out, but it sure helps that most expensive cabinets have filters all over now.
 • Great prioticing of place
  There is plenty of room all the right places, I often see that there isn't enought room for cables behind the mother board, and I'm quite sure that you need to have more than usual, to fill up this space.

minus

 • The top cover isn't mountet
  As mentioned, this is the only negative thing I have to say, and it's a farely small thing, but for some it can really be a thing that matters.

 

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 655 gange
Log ind for at skrive en kommentar.