Mandag, 20 januar 2014 19:56

Cooler Master Cosmos SE

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Mange har stiftet bekendtskab med kabinetter fra Cooler Master, og nogle af jer har sikkert set de forskellige kabinetter fra deres Cosmos serie. Ens for alle kabinetterne i Cosmos serien, er håndtagene og superbils designet, som skinner igennem på alle kabinetterne!

cooler master cosmos se slide

Cosmos SE er ingen undtagelse. Kabinettet er udført i samme strømlinede design, samme lækre håndtag og samme aggressive udseende. Men udseende er ikke alt, den kendte producent har også gjort plads til i alt 18 SSD'er, samt mulighed for tre radiatore til vandkøling på én gang!


Produktet er udlånt af: Cooler Master
Prisen på produktet: 1209,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Cooler Master er en veteran indenfor computer verden, og producere alt fra kabinetter og headsets, til gaming udstyr i top klassen. Cooler Master blev grundlagt med den mission at levere branchens bedste køle løsninger. Siden etableringen for to årtier siden, har virksomheden fortsat været tro mod denne mission, og fremstår som en af ​​verdens førende inden for produkter og tjenester til virksomheder, der beskæftiger sig med enheder, hvor varme problemer skal løses.
cooler-master
En kritisk komponent i Cooler Master evne til at forfølge sin mission er en uforbeholden forpligtelse til kvalitet, som det fremgår af ISO 9001 certificeringen, til sin vigtigste fabrik i Taiwan. Det har også håndhævet ISO retningslinjer og er i færd med at ansøge om ISO 9002 certificering på sit andet og tredje anlæg, der er beliggende i Kina. Cooler Master har desuden iværksat en række analytiske og prøvning protokoller til at sikre top kvalitet, herunder på underleverandører, for yderligere at sikre en grundig kvalitetskontrol. Desuden strækker Cooler Masters engagement med hensyn til kvalitet, sig ud over fremstillingen til alle aspekter af dets drift, herunder service. Nu laver de også standere til iPad's og Tablet PC'er i samme super lækre design, som alle deres andre produkter.

Produktet er udlånt af: Cooler Master
Prisen på produktet: 1209,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Model Number COS-5000-KKN1 / COS-5000-KWN1
Available Color Midnight Black
Materials Polymer, steel, aluminum, mesh front bezel, rubber
Dimensions (W x H x D) 263.8 x 569.4 x 524.4 mm / 10.4 x 22.4 x 20.6 inch
Net Weight 10.8 kg / 23.8 lbs
M/B Type ATX, microATX, Mini-ITX
5.25" Drive Bays 3 (exposed)
3.5" Drive Bays 8 (hidden)
2.5" Drive Bays 18 (hidden; 16 converted from 3.5" bays)
I/O Panel USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 2, Audio In & Out
Expansion Slots 7
Cooling System Top: 120/140mm fan x 2 (one 140mm black fan installed, 1200 RPM, 19 dBA)
Front: 120mm blue LED fan x 2 (installed; with LED on/off), or 140mm fan x 1 (optional)
Rear: 120mm fan x 1 (installed, 1200 RPM, 17 dBA)
Side: 120/140mm fan x 1 (optional)
HDD cage: 120mm fan x 2 (optional)
Power Supply Type Standard ATX PS2
Maximum Compatibility VGA card length:
with HDD bracket: 276mm / 10.9 inch
without HDD bracket: 395mm / 15.5 inch
CPU cooler height: 175mm / 6.9 inch

Produktet er udlånt af: Cooler Master
Prisen på produktet: 1209,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

cooler master cosmos se thumb21

Pakkens indhold:

 • Cooler Master Cosmos SE
 • Diverse skruer, strips mv
 • Beslag til montering af radiator i fronten
 • Brugsanvisning

cooler master cosmos se thumb2

Fronten byder på et flot og stilrent design, med plads til tre 5.25" drev, samt ét stort aftagelig støvfilter.

cooler master cosmos se thumb4

Højre sidepanel er udstanset i midten, tildels for designets skyld, men også for bedre kabelføring. Dette giver desuden kabinettet et lækkert superbils udseende.

cooler master cosmos se thumb1 cooler master cosmos se thumb3

På bagsiden finder vi de 7 PCI slots, samt mulighed for gennemføring af vandslanger. Dertil er der yderligere to PCI slots, som giver mulighed for at montere et par blæserstyringer, eller et dual-slot grafikkort ved brug af en PCI-e forlænger. Hele det forreste støvfilter kan afmonteres ved et lille forsigtigt ryk i bunden. Dette gør det nemt og virkelig bekvemt at rense støvfilteret.

cooler master cosmos se thumb8 cooler master cosmos se thumb9

Indersiden af kabinettet og de preinstallerede kabler til USB 3.0, lyd mv. er holdt i samme sorte udseende, som ydersiden. Dette giver absolut en følelse af helhed. Hele kabinettet kan rumme op til 18 SSD'er eller 8 HDD'er, så potientalet er virkelig stort, og der er altid mulighed for at udvide. 6 af harddiskpladserne er placeret i harddiskburene i fronten af kabinettet, alt imens de sidste to er vendt 90º og placeret i bunden af kabinettet.

cooler master cosmos se thumb10 cooler master cosmos se thumb11

Strømforsyningen kan kun monteres ét sted, og det er i bunden af kabinettet. På den anden side af strømforsyningen, er der et lille men fint støvfilter, der ligesom støvfilteret i fronten, nemt og bekvemt kan afmonteres for let rengøring. Cooler Master har desuden påsat to lange stykker gummi, som skal afhjælpe eventuelle vibrationer fra ens strømforsyning, dertil hjælper de også med at afbelaste skruerne som holder strømforsyningen.

cooler master cosmos se thumb12 cooler master cosmos se thumb13

Kabinettet kommer med i alt 4 preinstallerede blæsere, 2x120mm i fronten, 1x140mm i toppen og 1x120mm i bagenden af kabinettet. Det er dog kun de to forreste som er udstyret med LED lys, men har du brug for flere blæsere, er der i alt plads til montering af 8 blæsere. På den anden side af kabinettet, er der mange muligheder for at stripse sine kabler fast alle vegne, hvilket gør mulighederne større, for en god og smuk kabelføring. Dertil er der sørget for gummimanchetter i alle gennemføringshullerne, således at ens kabler ikke risikere at blive ødelagt. Disse gummimanchetter er for mig, et sted man virkelig skal prioritere, og størstedelen af de kabinetter på markedet som er udstyret med sådanne gummimanchetter, er af absolut dårlig kvalitet. De som er monteret i Cosmos SE er dog af rigtig, for ikke at sige absolut god kvalitet.

cooler master cosmos se thumb15 cooler master cosmos se thumb16

Harddiskholderne i kabinettet er lavet i plast, og virker fornuftige af kvalitet. Det smarte ved denne udgave af harddiskholdere, er at man ved montering af SSD'er, blot kan "nøjes" med at montere dem uden brug af skruer eller lign. Man trykker blot på det rillede stykke plast på midten af siden, og kan derved skubbe de to stykker plast fra hinanden, isætte ens SSD og skubbe dem sammen igen. Det er dog en god idé at montere alle ens SSD'er og/eller HDD'er med de medfølgende skruer, som ordsproget siger "better be safe, than sorry", ergo hellere være på den sikre side.

cooler master cosmos se thumb18 cooler master cosmos se thumb19

De tidligere omtalte slots i fronten af kabinettet, er ligeledes "værktøjs-frie", hvilket gør monteringen af optiske drev en hel del nemmere.

cooler master cosmos se thumb5 cooler master cosmos se thumb6

I toppen finder vi 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0 og mulighed for tilslutning af headset og mikrofon via mini-jack stik. Det er også her vi har vores tænd/sluk-knap samt knap til tænd/sluk af det blå LED lys i de to forreste blæsere. Derudover bliver toppen prydet af de lækre håndtag, som er udført i aluminium. I toppen finder vi ligesom i fronten, et stort og let-aftagelig støvfilter.

cooler master cosmos se thumb17 cooler master cosmos se thumb20

I bunden er der også disse pragtfulde og lettilgængelige støvfiltre, og endda hele to af slagsen, en i hver ende.


Produktet er udlånt af: Cooler Master
Prisen på produktet: 1209,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Cooler Master Cosmos SE er en absolut fryd for øjet. Kvaliteten er i højsædet og funktionaliteten er i topklasse. Med dette kabinet er mulighederne mange, mildesttalt uendelige, for uanset om du kører med luftkøling eller ønsker at gøre brug af mulighederne for montering af radiatore til vandkøling, så har du muligheden for det i et Cosmos SE.
 
plus
 • Designet er en fryd for øjnene
  Selvom det blot er endnu et kabinet i Cosmos serien, så er Cosmos SE et kabinet i særklasse.
 • Tilbehøret
  Det medfølgende tilbehør, gør det en fryd at montere ens hardware. Ligeledes er beslagene til montering af radiator til vandkøling et fedt og anderledes stykke tilbehør.
 • Størrelsen og mulighederne
  Størrelsen af et kabinettet er ikke altid lig med masser af plads, men selvom Cosmos SE blot er et miditower kabinet, så er pladsen udnyttet på bedste vis.
 
minus
 • Absolut intet negativt
  Jeg har flere gange forsøgt at finde et eller andet negativt ved Cosmos SE, men der er absolut intet at komme efter.
overallscore10 
gold
 

 
Cooler Master Cosmos SE is an absolute treat for the eyes. Quality is key and the functionality is top class. With this case the possibilities are many, to say the least endlessly, because, whether you are running with air cooling or want to make use of opportunities for installation of radiators, you have the options for it in a Cosmos SE.
 
plus
 • The design is a treat for the eyes
  Although it is yet another case in the Cosmos series, then the Cosmos SE is a case in a class by itself.
 • The accessories
  The accessories included, makes it a joy to install the hardware. Likewise, the brackets for mounting the radiator for water cooling is really a cool and different accessory.
 • The size and the potential
  The size of the case doesn't always equal a lot of space, but even though Cosmos SE is just a miditower case, then the space is utilized the best way possible.
 
minus
 • Absolutely nothing negative
  I have repeatedly tried to find something negative about the Cosmos SE, but there is absolutely nothing to come by.
 
overallscore10
gold
Læst 1228 gange
Log ind for at skrive en kommentar.