Mandag, 02 december 2013 16:54

BitFenix Ronin

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

De fleste som vælger at opbygge deres egne computere, kender højest sandsynligt også til producenten, BitFenix. BitFenix er meget kendt for den overflade behandling de fleste af deres kabinetter får, kaldet SofTouch.

bitfenixronin side

I dagens anledning skal vi se på et af deres nyeste kabinetter, Ronin. Kabinettet er udstyret med en siderude, samt en meget sej feature som savnes i mange andre kabinetter, nemlig en cover som dækker over ens harddisk samt bunden af kabinettet, hvor strømforsyningen er placeret.


Produktet er udlånt af: BitFenix
Prisen på produktet: 677,-
Produktet kan købes her: Computersalg.dk
 

Fokuseret på at kombinere overlegne design med de nyeste teknologiske fremskridt, skaber BitFenix state-of-the-art computer hardware og periferiudstyr, der udvisker grænsen mellem menneske og maskine.

bitfenix logo

Brugerne bør ikke være nødt til at tilpasse sig til den måde, som deres hardware fungere på. Så vi bestræber os på at sætte brugeren i fuld kontrol over sin hardware.


Produktet er udlånt af: BitFenix
Prisen på produktet: 677,-
Produktet kan købes her: Computersalg.dk
 

Materials SofTouch™, Plastic, Steel
Colors (Int/Ext) Black/Black
Dimensions (WxHxD) 205 x 483 x 505mm
Motherboard Sizes ATX, mATX, mini-ITX
5.25” Drive Bays x 3
3.5” Drive Bays x 6 (3 + 3)
2.5” Drive Bays x 6 (using 3.5" trays)
Cooling Front 120mm x 2 (1 included)
Cooling Rear 120mm x 1 (included)
Cooling Top 120mm x 2 (optional) or 140mm x 2 (optional)
Cooling Bottom 120mm x 1 (optional)
PCI Slots x 7
I/O 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HD Audio
Power Supply PS2 ATX (bottom, multi direction)
Extras Stealth Cover, SofTouch™ surface treatment, filtered intakes, tool-free drive locking
Model Number BFC-RON-300-KKWSK-RP
Note LED lighting not included. Sold separately.

Produktet er udlånt af: BitFenix
Prisen på produktet: 677,-
Produktet kan købes her: Computersalg.dk
 

bitfenix ronin small20

 Pakkens indhold:

 • BitFenix Ronin
 • Skruer og strips mv.
 • Ekstra støvfilter
 • Omformer fra 5.25" - 3.25"
 • Brugsanvisning

bitfenix ronin small9 bitfenix ronin small13

Kabinettet er som tidligere fortalt, udstyret med en siderude. Dette giver en masse muligheder for egen styling af kabinettets inderside, med lys, farvede kabler mv., som efterfølgende er muligt at se igennem denne siderude. Højre side er plan, og kedelig, som de fleste kabinetter.

bitfenix ronin small1 bitfenix ronin small2

Inde i kabinettet er der mulighed for montering af op til 6 harddiske af størrelserne 2.5"/3.5". Derudover er der mulighed for montering af én ekstra 3.5" harddisk vha. den medfølgende omformer. Kabinettet understøtter bundkorts af størrelserne ATX, mATX og mini-ITX, så mulighederne er mange.

bitfenix ronin small3 bitfenix ronin small4

Det øverste harddiskbur er flytbart, og man kan vælge at afmontere dette helt, hvilket giver mulighed for montering af ekstra store grafikkort, dog mister man derved også muligheden for at montere 3 harddiske. Alle harddiskene, med mindre du ønsker at montere 2.5" harddiske, monteres uden brug af værktøj. Ønsker du derimod at montere 2.5" harddiske, skal du bruge de medfølgende skruer.

bitfenix ronin small5 bitfenix ronin small6

Alle 5.25" dreve låses vha. det kendte quick-lock system, og er stortset identisk med de andre quick-lock systemer på markedet. Der er rigeligt med plads inde i kabinettet, hvilket jeg ofte oplever er et problem - når det kommer til monteringen af ens hardware - men dette risikere vi ikke med Ronin kabinettet. Alle kablerne fra kontrolpanelet i toppen af kabinettet, er holdt i sorte farver, for at give følelsen af helhed.

bitfenix ronin small14

På bagpladen, hvor bundkortet monteres på, har BitFenix sørget for at der er et stort hul. Dette gør det meget nemmere at montere en anden CPU køler. Førhen var man nødsaget til at afmontere hele bundkortet mv., for at kunne montere en anden køler. Dette er dog ikke noget vildt overvældende, da det efterhånden er mere normalt en unormalt. Der er desuden mange muligheder for at kunne stripse sine kabler fast til bagsiden af bagpladen, enten vha. de medfølgende strips eller ens egne. Dette giver mulighed for at lave en flot og gennemført kabelføring, som også bevirker at man får et bedre airflow, som ender ud i en køligere computer.

bitfenix ronin small11 bitfenix ronin small15

Kabinettets front er overflade behandlet med BitFenix's SofTouch, hvilket giver en rigtig god fornemmelse af kvalitet. Den nederste del er perforeret med en masse små huller, for at lade luften flyve ind til blæseren bagved. I bunden af fronten er der en lille udskæring, og ved at rykke fremad i dette, kan man afmontere fronten. Den pre-monterede blæser er allerede udstyret med et støvfilter, og der er ydermere mulighed for montering af én ekstra 120mm blæser, hvortil det medfølgende støvfilter kan bruges.

bitfenix ronin small8 bitfenix ronin small10

Afmontere man venstre sidepanel, vil man opdage noget helt nyt fra BitFenix's side! Mange af nutidens computer byggere, vælger selv at lave et form for cover, som skjuler ens harddiske, samt strømforsyning og dertilhørende kabler, MEN dette har BitFenix valgt at lave fra starten af, så man undgår selv at skulle i gang med at lave dette.

bitfenix ronin small12 bitfenix ronin small7

Som tidligere fortalt, er kontrolpanelet placeret i toppen af kabinettet. Kontrolpanelet består af:

 • 2 x USB 2.0
 • 2 x USB 3.0
 • Lydindgang og lydudgang
 • Tænd/sluk knap
 • Reset knap

Selve toppen af kabinettet kan også afmonteres. Dette fungere på samme måde som med fronten, dog befinder udskæringen sig, hvor i man skal hive, bagpå. Efter afmontering af toppen, har man mulighed for montering af 2 x 120mm blæsere eller 2 x 140mm blæsere.

bitfenix ronin small16 bitfenix ronin small17

bitfenix ronin small18

Nu er det tid til at tage et kig på undersiden af kabinettet. Ganske rigtigt, så befinder der sig også et støvfilter her. Dette støvfilter dækker over ens strømforsyning, samt den ene 120mm blæser, som man har mulighed for at montere. Støvfilteret er hverken monteret med skruer, popnitter eller lignende, det er let og elegant monteret vha. magneter. Dette gør det enormt let og ubesværet at rengøre støvfilteret, når der er brug for dette.

bitfenix ronin small19

Med de forholdsvis høje ben som kabinettet er udstyret med, er der godt 2cm frihøjde mellem undersiden af kabinettet og overfladen som kabinettet står på. Dette er mere end rigeligt til at strømforsyningen kan få den kølige luft som den har brug for.


Produktet er udlånt af: BitFenix
Prisen på produktet: 677,-
Produktet kan købes her: Computersalg.dk
 
Jeg har nu brugt dette kabinet til mit eget system i godt én måned, og er intet mindre end glædeligt overrasket. Kvaliteten er særdeles god og det halter absolut ikke bagefter. Set i forhold til prisen, så er Ronin en absolut test-vinder!
 
plus
 • Designet og overfladen
  Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg er yderst tilfreds med kabinettets mere eller mindre elegante og stilrene udseende. Dertil kommer den absolut lækre overflade behandling, som giver kabinettet en helt speciel følelse af både helhed og kvalitet.
 • Sorte kabler
  Love it. Det er ikke så ofte at man ser at en producent har valgt at gå hele vejen, hvad angår helheden af kabinettet. Jeg er ovenud imponeret over at BitFenix har valgt at følge kabinettets design, videre til de interne kabler.
 • Støvfiltre, støvfiltre og atter støvfiltre
  Har man som jeg selv, en computer der står tændt 24/7, så er støvfiltre et must. Heldigvis er Ronin udstyret med støvfiltre i fronten og bunden, og vælger man at montere sine blæsere på den helt rigtige måde, så kan man nøjes med at rengøre disse støvfiltre én gang hver anden måned.
 
minus
 • Overfladen
  Selvom overfladen er absolut lækker, så tiltrækker den desværre støv, ret godt endda. Men sørger man for at holde ens computer ved lige, bør dette ikke være et problem.
overallscore8
silver
 

 
I've been using this case for my own system, for about one month now, and I'm nothing less than pleasantly surprised. The quality is extremely good and it's definitely not lagging behind. Compared to the price, the Ronin case is an absolute test winner!
 
plus
 • The overall design and the surface
  There should not be any doubt that I am extremely pleased with the cases more or less elegant and stylish appearance. Additionally there is this absolutely delicious surface treatment, which is giving the case a unique sense of quality.
 • Black cables
  Love it. It is not often that you see a manufactur which has decided to go all the way in terms of the totality of the case. I am extremely impressed, that BitFenix ​​has chosen to follow the cases design, on to the internal cables.
 • Dust filters, dust filters, and dust filters once again
  If you like myself, got a computer which is running 24/7, then dust filters is a must. Fortunately, Ronin is equipped with dust filters in the front and bottom, and if you choose to mount your fans in just the right way, then you'll only need to clean these dust filters once every two months or so.
 
minus
 • The surface
  Although the surface is absolutely delicious, then it unfortunately attracts dust, and it does it pretty good. But if you ensure to treat your computer right, then this shouldn't be a problem at all.
overallscore8
silver
Læst 799 gange
Log ind for at skrive en kommentar.