Mandag, 05 januar 2015 05:35

Bitfenix Prodigy M - Et kompakt kabinet der overrasker

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et kompakt kabinet i kulørte variationer, med gode muligheder for personlig opsætning.
bitfenix prodigy m startbillede
 
bitfenix logo
Fokuseret på at kombinere overlegent design med de nyeste teknologiske fremskridt, skaber BitFenix state-of-the-art computer hardware og periferiudstyr, der udvisker grænsen mellem menneske og maskine. Brugerne bør ikke være nødt til at tilpasse sig til den måde, som deres hardware fungere på. Så vi bestræber os på at sætte brugeren i fuld kontrol over sin hardware.

Specifikationer
Material Steel, Plastic
Dimensions (WxHxD) 250 x 404 x 359 mm
Motherboard Micro ATX, Mini-ITX
3.5" Drive Bays x 4 (x 3 with ODD installed)
2.5" Drive Bays x 5 (3 + 2)
Cooling Top 120 mm x 2 (optional)
Cooling Bottom 120 mm x 2 (1 included) or 200 mm x 1 (optional) or 230 mm x 1
Cooling Rear 120 mm x 1 (included) or 140 mm x 1 (optional)
PCI Slots x 5
I/O Contacts USB 3.0 x 2, HD Audio
Power Supply PS2 ATX (bottom, multi direction)

Design & Features

bitfenix prodigy m 5

Kassens indhold:

 • Bitfenix Prodigy M kabinettet
 • Skruer
 • USB adapter kabel
 • Kabelstrips
 • Ekstra sidepanel uden rude
 • Manual
Ideen med USB 2.0 til USB 3.0 adapterkablet er at give dem med lidt ældre hardware, mulighed for at bruge de eksterne USB porte som er monteret på kabinettet.

bitfenix prodigy m 1

Her ses den stilrene front som består af Bitfenix' logo og plads til et eventuelt drev, i tilfælde af at dette er en nødvendighed.
Endvidere er der små huller i den sorte ramme hvilket er med til at sikre en jævn luftgennemstrømning.
Kabinettet er efterfølgeren til det populære Prodigy-kabinet, som har fået fantastisk mange udmærkelser på adskillige hjemmesider, da det passer godt ind alle steder, både grundet sit kompakte design men samtidig også på grund af sit stilrene ydre, der gør selv den mest kræsne tilfreds.

bitfenix prodigy m 2bitfenix prodigy m 3

Billede 1 viser kabinettets højre side, hvor man ser de forskellige I/O kontakter. Her finder man både power og reset knap samt de 2 x USB 3.0 porte og HD Audio indgangene.
Billede 2 viser venstre side af kabinettet og her har vi været så heldige at få tilsendt den ekstra side, som kan monteres hvis man ikke ønsker at have vindue i kabinettet. Kabinettet fås i 6 forskellige farver, så der er noget for en hver smag.

bitfenix prodigy m 13

Her ses toppen hvor man har mulighed for at indsætte 2 x 120 mm blæsere for at garantere ekstra køling til hardwaren. Der er endvidere også plads til at montere 1 x 240 mm radiator. Støvfilteret er ikke just et decideret filter men derimod et kraftigt net som formår at holde det værste støv ude. Filteret er monteret med en smart kliklås funktion, hvilket gør det nemt at få adgang til toppen.
Kigger vi ned igennem toppen kan vi se at der i bunden sidder monteret 1 x 120 mm blæser, som også er rigtig behjælpelig i forhold til at få kølet kabinettet ned.

bitfenix prodigy m 14

I bunden finder man en magnetisk dækplade som kan fjernes hvis man ønsker køling i bunden. Dertil er det holderen hvor strømforsyningen udspringer. Grundet den kompakte opbygning, har Bitfenix konstrueret kabinettet på en sådan måde, at der går et forlængerkabel fra strømforsyningen og helt ned til bagenden, hvor man finder et udgangsstik. Dette er med til at give en effektiv udnyttelse af kabinettet, så forbrugeren har mulighed for at sætte strømforsyningen som det passer bedst, for den pågældende opbygning.

bitfenix prodigy m 4bitfenix prodigy m 16

Dykker vi en tur ind i kabinettet kan vi på venstre billede se bagpladen, til montering af enten ATX, Micro-ATX eller Mini-ITX bundkortet. På bagsiden ses 1 x 120 mm blæser.
På billedet til højre ser vi kabinettet fra højre side, hvor man har mulighed for at montere sine harddiske på den vertikale plade. Det vil faktisk sige at Bitfenix har bevæget sig væk fra at anvende bays til montering af harddiske, hvilket simpelthen er for at spare på pladsen. Dette giver et rigtig godt frirum til både grafikkort samt luftgennemstrøm, så hardwaren ikke bliver for varm under brug.
Den gode plads mellem sidepanelerne gør at kabelorganisering kan foregå nemt og smertefrit, så man undgår at det roder alt for meget med kabler og ledninger.


Test & Resultat

Selve kabinettet fremstår robust og kvaliteten er der ikke noget at udsætte på, min opsætning har i hvert fald formået at være stort set støjsvag.

Sidepanelerne er nemme at af og påmontere hvilket for mit vedkommende har stor betydning hvad angår tilgængelighed.
I forhold til montering af hardware, fandt jeg kabelopsætningen enorm svær, med en strømforsyning der ikke var modulær. Derfor er det min vurdering at man opnår mindst rod hvis man enten i forvejen besidder eller anskaffer sig en fuldmodulær strømforsyning. Undervejs i opsætningen oplevede jeg, at det var ret besværligt at få trukket kablerne rundt, grundet mine store og uhandy fingre og den lidt trænge plads. Dog var det alligevel muligt at opnå en nogenlunde pæn opsætning på trods af at jeg ikke havde en strømforsyning der kunne tilpasses efter behov.
Dog synes jeg at det klart er en fordel med så mange muligheder hvad angår placeringen af fans, da jeg godt kan se at man kan være nødsaget til at flytte lidt rundt på de eksisterende fans, for at opnå optimal gennemstrømning af luft. Endvidere må jeg give Bitfenix et klap på skulderen, for at have bibeholdt muligheden for at sætte vandkøling i toppen.
I forhold til min nuværende GPU, oplevede jeg problemer i forhold til temperaturene, hvilket leder mig til at foreslå et grafikkort indeholdende den rette køling. Endvidere har jeg bidt mærke i at man kommer længst med et bundkort der har sit grafikkort slot placeret i række 1 til 4, da man ved placering i 4. og 5. slot godt kan støde ind i problemer hvad angår køling i toppen af kabinettet.
Dertil kan jeg undre mig over at Bitfenix ikke har valgt at anvende fans med lys i, da dette ville være ideelt da man har lavet det ene sidepanel med rude.


Produktet er udlånt af: Bitfenix
Prisen på produktet: 613,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Forbrugerne råbte og Bitfenix lyttede og konstruerede. Denne kompakte sag er det opgraderede svar, på det tidligere påfund i serien kaldet Prodigy.
Dette kabinet rummer enormt meget potentiale og jeg er helt sikker på at man med et talent inden for kabinetmodificering, kunne få rigtig meget ud af dette kabinet. Som almindelig bruger der skulle anvende denne til spil, surfing og skolebrug, ville pladsen til en multikanals fancontroller være ideel for mit vedkommende.
Min konklusion på dette produkt, er at man skal tænke sig om en ekstra gang, hvis man har i sinde at købe dette kabinet, da pladsen til tider godt kan give en del besvær. Det er en rigtig god idé lige at overveje hvad man har tænkt sig at sætte i, da man trods det rummelige og smart opsatte interiør, godt kan komme til at støde på udfordringer.
I forhold til det originale Prodigy kabinet er det tydeligt at se Bitfenix har forsøgt at skabe et robust, stabilt og smart mATX kompatibelt kabinet, dog kunne man godt have lavet selve kabinettet en smule større, da tingene godt kan blive lidt besværlige hvis man anvender et ATX motherboard.
 
plus
 • Understøtter SLI/Crossfire
  På trods af den kompakte størrelse, kan der stadig køres to GPU'er.
 • God byggekvalitet
  Kabinettet er bygget i et godt og robust materiale.
 • mATX understøttelse
  Prodigy M understøtter både mATX og mITX.
 • Medfølgende fans
  Der følger 2 x 120 mm fans med.
 • Ekstra sidepanel
  Et ekstra sidepanel uden rude i, kan erhverves.
 • Stort farveudvalg
  Man kan vælge mellem 6 farver på kabinettet.
 
minus
 • Svær at arbejde med
  Kabelopsætningen kan være svær at få til at se pæn ud.
 • Luftgennemstrømning
  Der skal investeres i ekstra fans.
 • Understøttelse af radiator
  Det er vigtigt at være bevidst om hvilken radiator der kan indsættes.

overallscore8

 silver

 

 
Consumers cried and BitFenix listened and contrived. This compact case is the upgraded answers on the former contrivance in the series called Prodigy.
This case holds enormous much potential and I am quite sure that with a talent for casemodding, you could get a lot out of this case. As a regular user like me who would use this for gaming, surfing and school use, I would place a multichannel fancontroller, as it would be ideal for me.
My conclusion on this product is that you must think for a moment, if you are going to buy this case as the space at times could give some trouble. It is a great idea just to consider what you intend to put into it because, despite the spacious and smart keen interior, you can come to encounter challenges.
Compared to the original Prodigy case its clear to see BitFenix has tried to create a sturdy, stable and smart mATX compatible case, however, they could have made the case a bit bigger as things well can be a little tricky if you use a ATX motherboard.
 
plus
 • Supports SLI/Crossfire
  Despite its compact size, it can still run two GPUs.
 • Good build quality
  The case is constructed in a good and robust material.
 • mATX support
  Prodigy M supports mATX and mITX.
 • Included fans
  There follows 2 x 120 mm fans with.
 • Additional side panel
  An additional side panel without window in can be acquired.
 • Large color range
  You can choose between 6 colors on the cabinet.
 
minus
 • Difficult to work with
  The cablemanagement can be difficult, to get it to look nice.
 • The airflow
  We need to invest in extra fans.
 • Support of radiators
  It is important to be aware of which radiators can be mounted into the case.
 

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

Yderligere information

Læst 1104 gange
Log ind for at skrive en kommentar.