Fredag, 04 december 2015 14:58

Bitfenix Nova - Stilrent kabinet for små penge.

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Bitfenix er kendt for at lave flotte og rumlige kabinetter, og deres Nova model, som vi har med at gøre her, er ingen undtagelse.

bitfenix nova Start billede

 

bitfenix logo

Fokuseret på at kombinere overlegent design med de nyeste teknologiske fremskridt, skaber BitFenix state-of-the-art computer hardware og periferiudstyr, der udvisker grænsen mellem menneske og maskine. Brugerne bør ikke være nødt til at tilpasse sig til den måde, som deres hardware fungere på. Så vi bestræber os på at sætte brugeren i fuld kontrol over sin hardware.


Specifikationer

Colors Black - White
Motherboard ATX, Micro ATX, Mini-ITX
CPU cooler Up to 160 mm tall
VGA Up to 320 mm long and 140 mm tall
Powwer supply Up to 220 mm long
5,25" Odd slots 1
3,5" HDD slots 4
2,5" HDD slots 1
Dust filter bottom Slide out PSU dust filter
Cooling front 2 X 120 mm
Cooling rear 1 X 120 mm
I/O     USB 3,0 x 1
USB 2,0 X 1
HD audio mic & headphone
Power LED white
HDD LED red
Special Features      Closed Frontpanel to block noise
Frontpanel sidevents for good airflow
Large window sidepanel
pre-installed mainboard stand-offs
ruberized anti-slip casefeet
PSU dust filter

Video


Design & Features

bitfenix nova 1

Pakkens indhold:

 • Kabinet
 • Manual
 • Monteringsskruer
 • Lille speaker

bitfenix nova 17bitfenix nova 18bitfenix nova 19

Først en lille rundtur omkring dette kabinet fra Bitfenix. Som i kan se, har vi fået den hvide udgave, det fås også i sort. Fronten af kabinettet er lavet i hvid plast, som ikke er helt så blank som siderne, som er lavet af metal har en fin blank overflade. På begge sider af plastikfronten er der lavet en stribe med lufthuller, hvor de blæsere man sætter i fronten, kan suge luft igennem, eller komme af med luften, hvis man vælger det. Nederst på fronten har vi det velkendte Bitfenix logo. På venstre side er der isat vindue, som er 2/3 dele af sidepanelet. Højre side er helt blank uden noget, her kunne man måske godt have lavet lidt plads, til at man kunne trække ens kabler, for der er ikke meget mere en 7 mm luft mellem selve kabinet og siden, hvilket ikke er meget og nærmest umuligt at have plads til kabler på så lidt plads. 

bitfenix nova 5bitfenix nova 4bitfenix nova 3bitfenix nova 2

På toppen af fronten er der power og HDD LED, 1 x USB 2,0, 1 X USB 3.0, tænd/sluk knap, mic og lyd til høretelefoner og til sidst reset knappen. Der er monteret en 120 mm Bitfenix blæser i kabinettet fra frabrikken af. Selve kabinettet er opbygget sådan, at alle drev, såsom SSD, HDD og DVD-rom skal monteres i søjlen til højre, hvor der er plads til 1 x 2,5" disk, 4 x 3,5" diske og 1 x 5,25" dvd-rom. Så er der plads til en 120 mm blæser, som så vidt jeg kan se, ikke rigtig har nogen virkning, da den ikke køler nogen HDD eller noget andet. Som i nok kan se, så er der plads til 3 x 5,25" drev men der er kun den i midten der er laver til et drev, da der kun er plads til en i fronten. Men de to andre kunne man måske bruge til nogle SSD'er, hvis man får fat i nogle adaptere som kan monteres i 5,25" bay'et og så have plads til en eller to 2,5" SSD/HDD. Hvis man tænker på, at skal have noget vandkøling monteret, er der ikke meget plads til dette, men måske en 120 mm AIO køler til CPU'en kan godt være der, men ikke meget andet, i hvert fald ikke et custom loop. 

bitfenix nova 7bitfenix nova 8

Vi var jo så heldige, at få lidt ekstra med i til dette LED lys set, som består af en LED strip, et samleled så man kan sætte flere sammen, og et molex strømstik til at give det noget strøm. På LED strippen er der 6 LED pære, som giver et rigtig flot og stærkt lys, i dette tilfælde i hvid, men de fås i 5 forskellige farver. De monteres med magnet, som sidder bag på strippen, så ikke noget med dobbeltklæbende tape, som ikke holder ret længe. 

bitfenix nova 9bitfenix nova 10

I kassen var der også nogle af Bitfenix's blæsere, deres Spectre pro White LED, som er en meget fornuftig blæser. Til den medfulgte der et molex strømstik, en pose med skruer, fire gummidimser (ved ikke hvad de kaldes) til at montere med, så man undgår vibrationsstøj, og til sidst et kabel til LED lys, hvis man har en controller der styrer ens lys i kabinettet, kan man også styre lyset i disse blæsere, LED lys kan også bare lyse hele tiden, når der er strøm på blæserene. 


Test & Resultat

bitfenix nova 12bitfenix nova 11bitfenix nova 13

Her i testen vil jeg prøve at beskrive, hvordan det har været at montere hardware i dette Bitfenix Nova kabinet. Som det første, monterede jeg bundkortet, da der var nogle af de små skruer til bundkortet der skulle flyttes, synes jeg at man meget nemt kunne komme til at skrue dem over, da metalpladen ikke er ret tyk, ca 1 mm, så her skal man passe lidt på. Men når det er sagt, så vil jeg også lige sige, at det synes jeg er generelt for mange kabinetter, her synes jeg at der generelt er plads til forbedringer. Som i kan se, er der plads til to blæsere i fronten, men den øverste er meget svær at få på plads, og man er nødt til at presse den på plads, hvilket resulter i at selve kabinettet får et lille buk lige over den øverste blæser. Montering af HDD gik også ganske nemt, men her skal skrues fast, i stedet for at lave et låse-beslag ligesom den er til DVD-drevet. Det er også lidt synd at der kun er plads til 1 x 2,5" disk, hvor man næsten kun har SSD i sin computer. Man kan heller ikke af montere nogen af HDD bayerne, hvilket gøre at der er meget spildplads i kabinettet. Som her hvor jeg kun at sat en 3,5" HDD i. Og hvorfor lave plads til 3 x 5,25" drev, når der kun er plads til at en kan komme igennem fronten, og i disse dage, hvor DVD-drev er på vej ud af computeren.

bitfenix nova 14bitfenix nova 15bitfenix nova 16

De blæsere vi var så heldige at få med er rigtig lækre, og med de gummibeslag til at sætte dem fast med, gør bare at der ikke er noget som helst støj fra dem. Man kan koble LED lyset til en controller og styre det separat, og det er bare rigtig godt tænkt. På bagsiden ad kabinettet, hvor man skal kunne gennemføre sine kabler, er der ikke meget plads, kun ca. 7 mm, så det er ikke nemt at få lavet et pænt kabeltræk, da man ikke kan få dem til at være der.    


Konklusion

Min konklusion af dette kabinet er med blandede meninger. For det første synes jeg at det er rigtig flot og stilrent udvendigt, og det har ikke for mange detaljer, og dem der er der, er flot udført såsom ruden, hvor den ikke fylder hele siden på kabinettet, så det kun er bundkortet og grafikkortet man kan se, og ikke ens HDD og DVD-drev. Men hvis vi kigger ind i kabinettet, så er der rigtig meget spildplads, i form af HDD bay'et, som tager rigtig meget plads, uden mulighed for at fjerne nogle af dem. Pladsen foran, hvor der er plads til to blæsere, hvor den øverste knap nok kan være der uden at den skal side i spænd, det er måske lidt for dårligt. På bagsiden, hvor det er meningen at man skulle kunne trække ens kabler, er der ikke meget plads, i hvert fald ikke hvis ens kabler er sleeved, som dem jeg har brugt. Men hvis man ikke går så meget op i case modding, eller ikke skal have noget stort vandkøling på, så er det et rigtig flot kabinet at se på, og hvis man kigger på prisen kontra det man får, så synes jeg det passer rimeligt godt sammen.  

plus

 • Flot og stilrent
  Det er et rigtig flot kabinet, og har ikke for mange detaljer.
 • Ligger i den billige ende
  Det er ikke særlig dyrt i indkøb.
 • Flot toppanel
  Her er hvad man har brug for, og ikke mere

 

minus

 • For meget spildplads
  Der går meget plads til spilde i form af HDD og DVD-rom bay'et
 • For lidt plads på bagsiden til kabler
  Der er alt for lidt plads til at skjule sine kabler bag ved bundkortet.
 • For stor HDD bay
  Der er ingen mulighed for at fjerne nogle af dem for at få lidt luft fri.

 

overallscore7

silver

 


Conclusion

My conclusion of this cabinet is with mixed opinions. First, I think that it is really nice and stylish exterior, and it doesn't have too many details, and those who are the, is well executed as the window where it does not fill the entire side of the chassis, so that only things ou can see is the motherboard and graphics card, and not your HDD and DVD drives. But if we look into the cabinet, there is a lot of wasted space in the form of HDD bay'et that takes up too much space, without the possibility of removing some of them. The space in the front, where there's room for two fans, where the top can barely be there without the need to hand in spreads, it is perhaps a bit too bad. On the back, where it is supposed that you should be able to pull through your cables, there isn't much space, at least not if your cables are sleeved, like the ones I've used. But if you don't care to much about the case modding, or not to have huge water cooling, so it's a really nice cabinet to look at, and if you look at the price versus what you get, so I think it fits reasonably well together.

plus

 • Pretty and stilish
  It's a really nice cabinet, and doesn't have too many details.
 • Is in the low price range
  It's not that expensive.
 • Pretty toppanel
  You get what you need, and nothing more.

minus

 • Too much waste of space
  A lot of space has gone to waste because of the HDD and the DVD-rom bay.
 • A bit too little room on the back side for cables
  There's not enough space to hide away your cables behind the mother board.
 • Too big HDD bay
  It's not possible to remove any of them to get some air or space.

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 959 gange
Log ind for at skrive en kommentar.