Fredag, 09 maj 2014 11:36

Bitfenix Colossus Mini-ITX

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er det tid til vi skal kigge på endnu et lækker Mini-ITX kabinet fra Bitfenix, denne gang er det Bitfenix Colossus Mini-ITX

Start-billede-bitfenixcolossus

Bitfenix er kendt for at lave et række gode kabinetter, og er meget kendt for bla. deres Bitfenix Prodigy kabinetter som man faktisk ser ret tit.


Produktet er udlånt af: Bitfenix
Prisen på produktet: 747,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 
Fokuseret på at kombinere overlegne design med de nyeste teknologiske fremskridt, skaber BitFenix state-of-the-art computer hardware og periferiudstyr, der udvisker grænsen mellem menneske og maskine.
bitfenix logo
Brugerne bør ikke være nødt til at tilpasse sig til den måde, som deres hardware fungere på. Så vi bestræber os på at sætte brugeren i fuld kontrol over sin hardware.

Produktet er udlånt af: Bitfenix
Prisen på produktet: 747,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 
Materials Steel, Plastic, SofTouch™  
Colors (Int/Ext) Black/Black  
Dimensions (WxHxD) 250 x 330 x 374mm  
Motherboard Sizes Mini-ITX  
5.25" Drive Bays x 1  
3.5" Drive Bays x 5  
2.5” Drive Bays X 8(5 + 2 + 1 )  
Cooling Top 120mm x 2 (optional)  
Cooling Front 120mm x 2 (1 included) or 140/180/200/230mm x 1 (optional)  
Cooling Rear 120mm x 1 (included) or 140mm x 1 (optional)  
  x 2  
I/O USB 3.0 x 2, HD Audio  
Power Supply PS2 ATX (bottom, multi direction)  
Extras LiteTrak™ lighting system, SofTouch™ surface treatment, tool-free drive locking mechanisms, filtered intakes  

Produktet er udlånt af: Bitfenix
Prisen på produktet: 747,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 

Produktet er udlånt af: Bitfenix
Prisen på produktet: 747,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk

Bitfenix Collosus ITX5 Bitfenix Collosus ITX6

Her starter vi med at kigge på fronten som har en gummi overflade som vi også kender fra de nyere tastature og muse der er på markedet, i bunden af fronten er der en mat hvis stribe som går ud på begge sider, når man får samlet hele maskinen kan man vælge at give de små dioder strøm fra et SATA strøm kabel, og så vil hele den mat hvide stribe lyse op.

 

Pakkens indhold:

 • Bitfenix Colossus Mini-ITX
 • Monteringssæt
 • USB 3.0 adapter
 • Brugsanvisning

Bitfenix Collosus ITX7 Bitfenix Collosus ITX8

Som i kan se her så går denne stribe hele vejen hen af siden og det gælder begge sider, det er nyt for mig at der er lavet sådanne løsninger på et kabinet. Bag lågen i fronten er der et stort filter til den frontmonteret blæser samt et 5.25" bay så man kan have et DVD drev eller en blæser styring, dog kan du ikke vælge en blæserstyring med drejeknapper da der ikke er plads til at de stikker ud.

Bitfenix Collosus ITX10 Bitfenix Collosus ITX11

Så er vi kommet til toppen, toppen er udstyret med et gitter som kan tages af ved at låse den lille lås op, her under kan man montere 2 x 120mm blæsere evt. med en radiator på eller lignende. Ud over det er toppen med samme overflade som fronten.

Bitfenix Collosus ITX12 

Bagenden er egentlig ikke så afvigende fra andre bagender, der er plads til en strømforsygning I/O Shield 2 x PCI slots og til sidst enten 1 x 120mm eller 1 x 140mm

Bitfenix Collosus ITX13 Bitfenix Collosus ITX14
Bitfenix Collosus ITX16

Her tager vi et nærmere kig på hvordan Bitfenix har valgt at gøre med lyset, siden skal jo kunne tages af så man kan montere hardware der i, det har de løst ved at lave en lysleder som leder lyset ud i siden så man stadig kan skille det ad og samle det igen, det fungere ganske fint og der er ikke rigtigt noget at sætte fingre på her. Hvis man har lidt snilde kan man sikkert skifte dioderne ud til en anden farve hvis man ønsker det.

Bitfenix Collosus ITX17 Bitfenix Collosus ITX18
Bitfenix Collosus ITX19 Bitfenix Collosus ITX20

Hvis vi tager et kig indenfor, så minder det meget som Phenom og Prodigy kabinettet, så det vil sige at det er ret godt udnyttet plads mæssigt, så med små modifikationer kan man montere en radiator i fronten og i toppen så der er altså lagt op til et kabinet der kan bygges et lækker setup i, som det ses på de sidste billeder så er der også plads til lidt lednings førsel så det kan laves lidt pænt.

Bitfenix Collosus ITX1 Bitfenix Collosus ITX0

Til sidst skal vi tage et kig på den anden side, denne side indeholder jo hele panelet hvor man tænder og slukker, har USB tilslutninger og lyd ind og udgange. Panelet sidder som sagt på siden så man vil komme til at kunne se det på bagsiden af den side når den er monteret i kabinettet, det er nu ikke noget der genere mig når der ikke er side i kabinettet.

Produktet er udlånt af: Bitfenix
Prisen på produktet: 747,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 
Nu skal jeg give jer min mening om det her kabinet, jeg har jo før anmeldt Phenom kabinettet som jeg var meget begejstret for, den begejstring forstætter med det her kabinet da jeg igen bliver overrasket over hvor gode og stærke materialer der er brugt til at bygge det, sidepanelerne er så tykke at der faktisk skal tages godt ved hvis man skal flexe det meget. Designet er faktisk også ret lækkert, jeg synes at det er fedt der er lavet den oplyste stribe på front og sider, det giver et fedt look til det lille kabinet og så er lyset ikke så kraftigt at det lyser hele rummet op. Der er også god plads inden i så man kan få noget fedt hardware i og bygge en meget kraftig PC i et ellers meget lille kabinet. Jeg finder egentlig kun 1 lille minus og det er den Sof-Touch overflade som er på fronten og toppen er kabinettet, bare det jeg tog det ud af kassen kom der finger mærker på den matte front og der skal ikke meget til for det ser ret grimt ud, jeg synes de her matte overflader er kanon fede at se på men de er bestemt ikke ret praktiske da de både er svære at holde fri for alt muligt snavs men også meget trælse at gøre rene igen, det er jo trods alt en ret stor del af kabinettet der har den overflade så det skal man tage højde for når man køber dette kabinet.
 
plus
 • Bygge kvaliteten
  Jeg må jo sige at det er virkelig lækre materialer der er brugt til det her kabinet og det er noget der trækker meget op i min bog, det giver bare en helt anden opfattelse af hvordan et kabinet kan bygges op
 • Design
  Jeg kan kun sige at designet falder godt i min smag og det diskrete design med et lille touch af gaming på front og sider er fedt. Jeg kan godt lide at et kabinet er diskret men med små detaljer som kan pifte det lidt op i stedet for det skal være en rum færge man har til at stå i rummet.
 • Plads
  Der er god plads taget størrelse i betragtning og der er plads til at føre kablerne så de ikke bare flyder i kabinettet og kommer i blæsere med mere, Der kan med få modifikationer laves plads til en ordenlig omgang vandkøling så man har en del muligheder.
 
minus
 • Overflade
  Jeg må jo desværre sige at jeg ikke er vild med den overflade der er og mener ikke det høre hjemme på en overflade der er udsat for støv og andet så den må desværre komme under som et minus.
overallscore7 
silver
 

 
Now i will give you my opinion about this cabinet, i have reviewed the Phenom case before which I was very excited about, the excitement continues with this cabinet as I again become surprised at how good and strong materials that is used to build it. the side panels are so thick that you actually need to use force if you want to flex it. The design is actually pretty nice, I think it's cool that's made the illuminated strip on the front and sides, it gives a cool look to the small case and then the light is not so powerful that it lit up the entire room. There is also plenty of room inside so you can get some nice hardware and build a very powerful PC in an very small case. I did only find one small downside with this case, and that is the Sof-Touch surface which is on the front and top of the cabinet, allready when i took it out of the box, i putted finger marks on the matte front and it does not take much for it look pretty ugly. I think these matte surfaces are cool, pretty to look at, but they are certainly not very practical as they are both difficult to keep free of all sorts of dirt but also very annoying to clean again, it is, after all, a fairly large piece of cabinet with the surface.  So you should take that into account when buying this cabinet.
 
plus
 • The build quality
  I must say that it's really nice materials there is used for this case and it is something that pulls a lot up in my book, it gives a completely different view of how a case can be built.
 • The Design
  I can only say that the design is very much in my taste and the discreet design with a little touch of gaming on the front and sides are cool. I like a case to be discreet but with small details that can spice it up a bit instead of the cases that looks like you got a space shuttle standing in the room.
 • The space
  There is plenty of space taken into account that you also have room to run the cables so they do not just float in the cabinet and hit the fans. And with a few modifications you can made ​​room for a decent water cooling setup, so you have a few options.
 
minus
 • The surface
  I must unfortunately say that I am not crazy about the Sof-Touch surface there is, and I do not think it belongs on a surface that is exposed to dust, so it must unfortunately come in as a minus.
 
overallscore7
silver
Læst 562 gange
Log ind for at skrive en kommentar.