Tirsdag, 23 december 2014 12:35

Bequiet Silent Base 800 - Deres første kabinet, men er det godt?

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er det tid til vi skal kigge på det første kabinet, som Bequiet netop har udgivet.

bequietsilentbase800

Mon det kan følge de andre store og veletablerede producenter, som har flere år på bagen, hvad angår kabinetter?


bequiet logo
be quiet! er en førsteklasses producent, af strømforsyninger og køleløsninger til din stationære computer. be quiet! er udvalgt seks gange i træk, som årets producent i strømforsynings kategorien, af læserne af det velkendte tyske hardware magasin PC Games Hardware, samt en første og anden plads i kategorierne "blæsere" og "kølere". Vi bruger vores specielt udviklede Silent Wings blæsere, i næsten alle vores produkter. De er udstyret med forskellige støjreducerende egenskaber. Takket være disse kan vi sikre en virkelig lydløs drift - Vores produkter opfylder den bedste balance mellem køling og en næsten uhørlig drift. Hvis du vælger be quiet! kan du være sikker på at få høj kvalitet og en næsten lydløs drift fra stilhedens eksperter.

CASE TYPE Mid-Tower
MATERIAL Steel & Plastic
WEIGHT 9.3 kg
SLOTS 7
DRIVE BAYS 3x External 5.25"
7x Internal 3.5"
2x Internal 2.5"
MOTHERBOARD Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
FORM FACTORS
DIMENSIONS (W x H x D) 266 x 559 x 495 mm
FRONT DOOR/COVER Yes
FRONT FANS 140mm Fans x 2 / 120mm Fans x 2 (2x 140mm Pure Wings 2 included)
REAR FANS 120mm Fan x 1 (1x 120mm Pure Wings 2 included)
TOP FANS 120mm Fans x 2 / 140mm Fans x 2
BOTTOM FANS 120mm Fan x 1 / 140mm Fan x 1
SIDE FANS 120mm Fan x 1
I/O 2x USB 3.0
2x USB 2.0
1x Headphone
1x Microphone
FAN/LED Controller N/A
COMPABILITY CPU Cooler: 170 mm
GPU: 290 mm, 400 mm (without HDD cage)
PSU: 290 mm (w/o bottom fan)

Video

bequiet silent stor12 bequiet silent stor13

bequiet silent stor14 bequiet silent stor19

bequiet silent stor10 bequiet silent stor9
Vi starter hårdt ud med front, top og sider. Fronten indeholder 2 x 140mm blæsere, som skal sørge for at føde hele maskinen med luft, så alle de andre kølings komponenter, kan få frisk luft at køle med. Det er deres Silent Wings 2 som er monteret her, og de sidder bag et stort filter, som skal sørge for der ikke kommer støv med ind i systemet. Det her med filtre ser vi mere og mere, og det er efter min mening den helt rigtige vej at gå. Lige over dem, er der plads til hele 4 x 5.25" drev, så der er rig mulighed for at have enten drev eller styringer af en art, monteret her. Hvis vi bevæger os en tand højere op, så har vi toppen som har USB porte, tændt/sluk knap, samt lyd in og ud. På toppen er det en meget stort og markant knap, som man starter sit system med. Denne knap er udstyret med en diode, som viser om den er startet eller ej, og derunder sidder der en lille diode mere, som indikere harddisk aktiviteten.

bequiet silent stor20 bequiet silent stor21

bequiet silent stor22 bequiet silent stor0
bequiet silent stor5 bequiet silent stor7
Så er vi kommet indenfor i kabinettet, og her er der jo en del muligheder, men dog ikke helt så mange som jeg havde regnet med. På de første billeder har jeg afmonteret begge harddisk-bure, så man kan se hvor meget plads der kan blive, dog giver det ikke muligheder for at montere en radiator i fronten, i hvert fald ikke uden at skulle i gang med at modde det yderligere. Toppen har dog mulighed for montering af 2 x 120mm/2 x 140mm blæsere, som så vil give mulighed for at montere en radiator her, med eller uden blæsere. Her er dog efter min mening ikke meget plads til aftag for luften, da toppen er meget lukket og ikke giver mulighed for meget luft aftag her. Så umiddelbart vil jeg ikke montere vandkøling heri, dog er den foreløbige plan også at montere Bequiet' egen luftkøling, når den tid kommer. Der er godt med gummi-gennemførsler, samt god plads bag ved bundkortet til kabel føring, så man kan ende op med et flot resultat, når der skal føres kabler. Derudover er der plads til 2 x 2.5" harddiske bag bundkortet, så man kan gemme dem væk og have plads til noget andet, hvor de store harddisk bure normalt sidder. Vælger man at bruge de to bure er der plads til hele 7 x 3.5" harddiske, samt de 2 x 2.5" bag bundkortet. Som det også ses på billederne, så er der et godt stort hul i bundkort-pladen, så man kan tilgå bundkortet bagfra, og ikke skal afmontere det hele, for at skifte køleren.

bequiet silent stor1 bequiet silent stor16

bequiet silent stor15 
Her har vi så bagenden, som jo på mange måder ligner alle andre kabinetter. Der er 7 PCI porte, samt plads til én enkelt 120mm blæser, I/O Shield og strømforsyning, så der er ikke så meget nyt at finde her. I bunden er der et stort filter, som sørger for at ens strømforsyningen ikke bliver støvet, samt den blæser der er plads til at montere i bunden.

bequiet silent stor18 bequiet silent stor17
Her vil jeg lige vise, hvad jeg mener med der ikke er meget fokus på at få den luft ud, som bliver sendt op af de to blæsere som kan monteres i toppen. Her skulle der have været lavet en noget større åbning, for at det var perfekt i mine øjne.


Produktet er udlånt af: Bequiet
Prisen på produktet: 1068,-
Produktet kan købes her: Computersalg.dk
 
Så er vi kommet til den endelige afgørelse, og med det i tankerne at det er deres første kabinet, så må jeg indrømme at de er sluppet meget godt fra det. Jeg havde ærligt talt forventet at der var lidt mere fokus på køling, men når det så er sagt, så er det ganske godt udført og ser super godt ud. Jeg kan godt lide designet som Bequiet har valgt at gå med, og det ser godt ud med de formerne som kabinettet har. Jeg glæder mig til at bygget noget ind i kabinettet, og se om de her små huller til luften, nu også er nok til at få varmen ud af kabinettet.
 
plus
 • Designet
  Her skiller de sig ud fra alle andre og det er så sejt gjort! Selvom der skal meget til, for at skille sig ud fra mængden, så har de klaret opgaven fuldt ud, og det ser jo godt ud.
 • God plads til kabler
  Der er rigtig god plads til kablerne bag ved bundkortet, som giver gode muligheder for at bygget noget som er flot, på trods af det ikke kan ses når siden er på.
 • Lyddæmpning
  Der er lyddæmpning i begge sider, og det skulle gerne tage en del af den støj, som ens hardwaren nu kan generere.
 • Solidt og stærkt
  Det virker meget solidt og stærkt, selv uden hardware monteret deri.
 
minus
 • Luft flow
  Jeg skal lige starte med at sige, at jeg endnu ikke har prøvet det af, men jeg synes det virker som meget lidt luft der kan komme ind og ud igen. Toppen er meget lukket, og fronten har heller ikke vildt gode forhold, det minder lidt om NZXT' H440, som jeg testede tidligere på året.

overallscore8

 silver

 

 
Now it's time for my final decision, and with that in mind that it is their first case, I must admit that they did a pretty good job. I had honestly expected that there was a little more focus on cooling, but with that is said, it is quite well done and good looking. I like the design that Bequiet have chosen to go with, and it looks good with the forms, that the case has. I'm looking forward to build something into the case, and see if these little holes for air, is enough to get the heat out of the case.
 
plus
 • The design
  They stand out from everyone else, and that so cool! Although it takes a lot to stand out from the crowd, then they have done the job fully, and it does look good.
 • Ample space for cables
  There is plenty of room for the cables behind the motherboard, which provides good opportunities to build something that is nice, although it is not visible when the side panel is on.
 • Sound dampening
  There is sound dampening material on both side panels, and it should kill most of the noise, that the same hardware would generate.
 • Solid and strong
  It seems very solid and strong, even without hardware installed therein.
 
minus
 • The air flow
  Let me start off by saying, that I have not yet tried it, but I think it seems like very little air can get in and out again. The top is very closed, and the front has not wildly good conditions, it is a bit like NZXT' H440, that I tested earlier this year.
 

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 803 gange
Log ind for at skrive en kommentar.