Onsdag, 08 juli 2015 18:47

be quiet! Silent Base 800 Window - be quiet! har lyttet til forbrugerne og lavet en udgave af deres Silent Base 800 med vindue

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi fik en overraskelse, da der pludselig kom en fragtmand med en kasse fra be quiet! Det var en ret stor kasse, og da vi åbnede den, stod der 'Silent Base 800' på. Så vi var lidt rådvilde, da vi havde haft det kabinet. Men efter kort tid fik vi en mail, hvor der stod at vi nu skulle have fået den nye udgave af Silent Base 800 med vindue. Så vi måtte lige se lidt nærmere på hvad det var. Ganske rigtigt, det var Silent Base 800 Window udgaven.

silentbase800 window

bequiet logo

be quiet! er en førsteklasses producent, af strømforsyninger og køleløsninger til din stationære computer. be quiet! er udvalgt seks gange i træk, som årets producent i strømforsynings kategorien, af læserne af det velkendte tyske hardware magasin PC Games Hardware, samt en første og anden plads i kategorierne "blæsere" og "kølere". Vi bruger vores specielt udviklede Silent Wings blæsere, i næsten alle vores produkter. De er udstyret med forskellige støjreducerende egenskaber. Takket være disse kan vi sikre en virkelig lydløs drift - Vores produkter opfylder den bedste balance mellem køling og en næsten uhørlig drift. Hvis du vælger be quiet! kan du være sikker på at få høj kvalitet og en næsten lydløs drift fra stilhedens eksperter. Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/kabinet/bequiet-silent-base-800-deres-forste-kabinet-men-er-det-godt.


Specifikationer

CASE TYPE Mid-Tower
MATERIAL Steel & Plastic
WEIGHT 9.3 kg
SLOTS 7,00
DRIVE BAYS 3x External 5.25"
  7x Internal 3.5"
  2x Internal 2.5"
MOTHERBOARD Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
FORM FACTORS  
DIMENSIONS (W x H x D) 266 x 559 x 495 mm
FRONT DOOR/COVER Yes
FRONT FANS 140mm Fans x 2 / 120mm Fans x 2 (2x 140mm Pure Wings 2 included)
REAR FANS 120mm Fan x 1 (1x 120mm Pure Wings 2 included)
TOP FANS 120mm Fans x 2 / 140mm Fans x 2
BOTTOM FANS 120mm Fan x 1 / 140mm Fan x 1
SIDE FANS 120mm Fan x 1
I/O 2x USB 3.0
  2x USB 2.0
  1x Headphone
  1x Microphone
FAN/LED Controller N/A
COMPABILITY CPU Cooler: 170 mm
  GPU: 290 mm, 400 mm (without HDD cage)
  PSU: 290 mm (w/o bottom fan)

Video


Design & Features

silentbase800 window 10silentbase800 window 16silentbase800 window 17

Her på disse billeder ser vi, hvad man finder i kassen når man åbner den. Noget af det første jeg tænkte var, hold da op - den var godt nok orange, men efter man lige får pakket det helt ud og kigget lidt nærmere, ser det faktisk ret godt ud, og er en ret god kontrast til den sorte farve som kabinettet ellers er malet i.  Inde i kabinettet gemmer sig en lille papkasse med diverse skruer og holdere til harddiske og lign. Jeg har lige listet det hele op nedenfor.

Pakkens indhold:

 • Selve kabinettet (Silent Base 800 Window)
 • Brugsanvisning
 • Strips
 • Kabelholder
 • Antivibrations-holdere til diske
 • Fingerskruer
 • Standoffs
 • Skruer til strømforsyning
 • Plus lidt skruer til diverse rundt omkring

silentbase800 window 3silentbase800 window 7silentbase800 window 11

Her ser vi kabinettet, og som vi kan se på det første billede, har denne nye udgave et vindue (siger lidt sig selv ud fra at der står window i navnet på denne). Men jeg syntes faktisk at be quiet! er sluppet ret godt fra det. De har en lille ramme udenom ruden, i samme farve som man har på fronten af kabinettet. Så i dette tilfælde, er rammen orange. Fødderne skal man selv sætte på når man tager kabinettet ud af kassen, og skal jeg være helt ærlig, så kan jeg ikke lige se meningen med det, udover det, er det nogle ganske stabile og fornuftige fødder. På fronten ser vi de meget markante orange kanter, som man enten kan lide eller ikke kan. Jeg kan personligt godt lide dem (efter man lige får det ud af kassen, og ser lidt nærmere på det). På bagsiden ser vi en lille ramme igen, og her kan man faktisk montere en blæser, så man kan lave lidt mere airflow. Man kan tilmed åbne den mere efter behov, den kan justeres i 3 dybder. I toppen har vi diverse tilslutningsmuligheder, 2 stk. USB 2.0, 2 stk. USB 3.0 og lyd ind og ud, og til sidst har vi også en stor tænd/ sluk knap som lyser op når computeren er tændt. Kigger man lige foran den store tænd / sluk knap, er der en lille diode som viser harddisk aktivitet.

silentbase800 window 0silentbase800 window 1silentbase800 window 2

Så kigger vi en lille smule nærmere på selve fronten af kabinettet. Her er der en stor låge som skjuler 4 stk. 5,25 huller til diverse drev, eller hvad man nu har lyst til at montere her. Denne låge kan ændres, så den åbner den anden vej, hvis dette passer bedre til det sted den nu kommer til at stå. Dog skal man være lidt påpasselig, hvis man begiver sig ud i at skifte side, da disse hængsler er af plastik og ikke holder super meget. Jeg ved at der er flere, der har haft problemer med at de knækker, på den tidligere udgave. Så mon ikke det er det samme her. Kigger vi lidt ned af, er der igen en låge som skjuler 2 stk. 140mm Pure Wings, 2 blæsere som er af rigtig god kvalitet, og er monteret med antivibrations-holdere. Lige foran de 2 blæsere, sidder der et støvfilter, for at tage det værste støv og skidt, som man ellers ville kunne få ind her. Jeg syntes dog personligt, at de burde have lavet det yderste dæksel så der kunne komme lidt luft igennem, da det er begrænset hvor meget luft disse 2 blæsere kan hive ind gennem siderne, i forhold til hvad de kan trække gennem fronten. Dog skal man huske, at der er tænkt meget på støjdæmpning, og det er selvfølgelig derfor at den er lukket.

silentbase800 window 6silentbase800 window 14

Bagsiden er som man kender på de fleste kabinetter, og er som regel ikke så spændende. Dette er selvfølgelig også tilfældet her. Der er plads til 7 stk. udvidelseskort og IO panel. Der er også en præ-monteret blæser, og her der tale om en 120mm Pure Wings 2 blæser, og igen monteret med antivibrations-holdere. I toppen er der lavet riller, så der kan komme luft ud, hvis man vælger at montere blæsere i toppen af kabinettet. Kigger man nederst, er der selvfølgelig plads til en strømforsyning, og der er huller så man selv kan vælge, om man vil montere den med blæseren op eller nedad. Der er igen riller, som vi så i toppen, så der kan komme luft ind eller ud her. Under strømforsyningen er der er langt støvfilter, som man nemt kan trække ud og rense.

silentbase800 window 8silentbase800 window 12silentbase800 window 15

Her har jeg så taget kabinetsiden af, så vi kan se ind i kabinettet. Her kommer de orange farver meget tydeligt igen, som man kan se. Her er det ledningsgennemføringerne de har valgt at lave orange, og jeg kan faktisk godt lide det, da det laver et lille knæk i det ellers sorte design. Vi ser også her en rigtig dejlig udskæring, så man har adgang til bagsiden af sit bundkort her, mere eller mindre ligegyldigt hvad man sætter i. Jeg personligt, er rigtig glad for disse store udskæringer, da jeg ofte skifter kølere, og derfor er det rart at have plads at arbejde på. Der er 2 stk. harddiskholdere. som henholdsvis har plads til 3 og 4 stk. 3,5" diske. som kan monteres med de orange antivibrations-holdere som var med i kassen. Disse 2 harddiskholdere kan selvfølgelig afmonteres, hvis man ikke har behov for dem, og gerne vil have lidt mere plads. Der er plads til 4 stk. 5,25" drev som før omtalt, og disse sidder med værktøjsfri montering. I toppen er der plads til 2 stk. blæsere, enten 120mm eller 140mm. Dette betyder også, at man nemt kan montere en radiator, hvis man er mere til vandkøling. Om det så er custom loop eller et lukket er ligegyldigt, men der er plads til en 240 eller en 280mm radiator. I bunden kan vi se, at strømforsyningen kommer til at ligge på gummipuder, for at undgå diverse vibrationer. Ved siden af den, er plads til en blæser mere, og her er der plads til en 120 eller en 140mm blæser.

silentbase800 window 13

Her ser vi bagsiden af kabinettet, hvor man igen tydeligt kan se hvor stor udskæringen er, til adgang til bagsiden af sit bundkort. Midt på er der lavet 2 stk. holdere til 2,5" diske, et oplagt sted at smide sine SSD drev, hvis man vælger at fjerne harddiskholderne inde i selve kabinettet. Imellem bagpladen og kabinetsiden er der ca. 22mm plads, hvilket giver okay plads til dine kabler. Og man kan igen tydeligt se de orange kabelgennemføringer.


Konklusion

Så kom vi til den endelige konklusion af min oplevelse af dette kabinet. Den er overordnet set ret god, og gav et godt førstehåndsindtryk. Fra første øjekast har jeg godt kunne lide farvekombinationerne der er valgt på dette kabinet, og jeg kan rigtig godt lide at be quiet! har lavet en udgave med vindue. Der synes jeg lidt muligheden manglede før, hvis man havde lyst til at få rude. At de så har lyttet på forbrugerne, syntes jeg er rigtig fedt, men be quiet! plejer at være ret gode til at høre på folk. Selve byggekvaliteten på kabinettet er overordnet ret god, lige på nær hængslet der holder lågen i fronten. Dog er det lækkert at man har mulighed for, at vende det om, så lågen åbner modsatte vej. Jeg syntes måske, at de kunne have fokuseret en smule mere på køling, da jeg syntes der mangler lidt muligheder for airflow. Men det er desværre ret normalt, når man kigger på kabinetter med fokus på støjdæmpning.

plus

 • Design
  Dette kabinet syntes jeg ser ret godt ud, og de orange og sorte farver er super gode kontraster, som gør at tingene virkelig kan ses.
 • God plads til kabelføring
  Der er gode muligheder for kabelgennemføring fra bundkortet til bagsiden, og ikke mindst fordi der er ca. 22mm plads mellem kabinetsiden og bagsiden af bundkortet.
 • Virker overordnet ret solidt
  Det meste af kabinettet virker ret solidt og godt bygget.
 • God lyddæmpning
  Der er ret meget lyddæmpning i det meste af kabinettet.
 • Nu med vindue
  Jeg personligt, så det som et minus, at man ikke kunne få dette kabinet med vindue. Men dette er nu muligt.
 • Mulighed for at vende hængslet i fronten om
  Man kan vende hængslet om, så lågen kan åbne den anden vej, hvis det ikke passer ind.

minus

 • Hængslerne ved lågen
  Hængslerne til lågen foran, er lavet i plastik, og har tendens til at knække.
 • Manglende airflow
  Når man gør tingene så lyddæmpede, går man altid lidt på kompromis med airflow, og dette er også tilfældet her.

overallscore8

silver

 


 

Conclusion

We’ve reached the final conclusion, of my experience with this cabinet. Overall it’s pretty good, and made a good first impression. I liked the color combination, chosen on the cabinet, from the first glance of it, and I really liked that be quiet! has made a version with a window. I think that opportunity was missing before this cabinet, if you had a wish to put in one. The fact that they listened to the consumers, is pretty awesome in my opinion, but be quiet! is usually pretty good listeners. The quality of which the cabinet is build in, is overall pretty good, except the hinges which holds the front door. However, it’s nice to have the opportunity to turn it around, so the door opens the other way. I think they should have put more focus on a little more cooling, as I think the opportunities for air flow is missing. But that’s unfortunately quite common when looking at cabinets with focus on low noise level.

plus

 

 

 • Design
  I think this cabinet look quite good, and the orange and black colors are super good contrasts, which make the things really noticeable.
 • Good room for cable management
  There are good possibilities for cable management from the mother board to the back side, and not at least because there is approximately 22 mm. between the side of the cabinet and the back side of the mother board.
 • Overall seems pretty solid
  Most of the cabinet seems to be pretty solid, and well build.
 • Good sound reduction
  There is quite a lot of sound reduction in most of the cabinet.
 • Now with a window
  I personally, found the fact that you couldn't get a cabinet with a window, as a big minus. But now, this is a possibility.
 • Possible to turn the hinges around in the front
  You can turn the hinges around, so the door opens the other way, if it doesn't fit with you.

minus

 • The hinges by the door
  The hinges on the door in front, is made in plastic, and has a tendency to break.
 • Missing air flow
  When you make it so sound reductive, you will always have to compromise with the air flow, and that is the case here.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1060 gange
Log ind for at skrive en kommentar.