Onsdag, 04 november 2015 14:13

Antec VSP 5000 - Lyddæmpet entry level kabinet med gode features

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

I dag tager vi et kig på et entry-level kabinet fra Antec. Lydisolering, sort interiør, og mulighed for cable-management er nogle af de funktioner der gør, at Antec VSP 5000 skiller sig ud fra konkurrenterne på entry-level markedet.

antec vsp5000 start

antec logo nyt

Antec er verdens førende brand inde for high-performance computer komponenter. Antec blev grundlagt i 1986, og er i dag en anerkendt pioneer inden for deres branche, ligeledes har Antec fastholdt sin position som en global markeds-leder og international leverandør af effektive, støjsvage og pålidelige produkter.Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/stromforsyning/antec-edge-750w-80-plus-gold-stromforsyning-med-135mm-led-blaeser.


Specifikationer

Form ATX
Color Black
Dimensions (L x W x H) 476 x 205 x 458 mm
Weight 4,7kg

Video


Design & Features

Som altid, så starter vi lige med et kig på pakkens indhold.

antec vsp500034antec vsp500033

Pakkens indhold:

 • Antec VSP 5000 kabinet
 • Monterings hardware
 • Monterings slæder til HDD
 • Blænddæksel til top
 • Brugsanvisning

antec vsp50002antec vsp50003antec vsp50004

Den udvendige rundtur begynder med et kig på de udvendige funktioner. Dette er et kabinet i entry-level klassen, men det betyder ikke, at der ikke er nogle smarte features. Ved første øjekast er der ikke så meget at komme efter på kabinettets sidepaneler. Der er ingen vindue i dette kabinet, i stedet er der en større fokus på støjdæmpning. Sidepanelerne er stemplet, dette gør det lettere at montere og afmontere siderne, og det giver også bedre mulighed for cable-management. På bagsiden finder vi en 120mm blæser, samt 7 PCI-e slots, og åbningen til en almindelig ATX strømforsyning. På toppanelet ses en kontakt, som vi lige tager et nærmere kig på.

antec vsp50005antec vsp50006antec vsp50007antec vsp50008

Denne kontakt bruges til at låse toppanelet op, så man kan fjerne gitteret. Herunder finder vi endnu 2 stk. 120mm blæsere. Man får desuden et dæksel med, så man kan lukke hullerne af, samt tilføje støj dæmpning, hvis man ikke ønsker at anvende blæserne.

antec vsp50009antec vsp500010antec vsp500011antec vsp500012

På toppen finder vi også kabinettets front I/O, som består af 2 stk. USB 3 porte, samt audio porte. Disse porte er lukket med gummipropper, det er en lækker detalje som holder støvet ude, og som sikkert også hjælper til kabinettets fokus på støj dæmpning. Tænd/sluk knappen, samt reset knappen er også at finde her, men mere bemærkelsesværdigt er, at kabinettet inkluderer separat blæserstyring til alle 3 blæsere. Det er usædvanligt, normalvis inkluderer producenterne bare én central blæserstyring, som styrer alle blæsere på samme tid. Denne separate løsning giver større mulighed for at manipulere flowmønstret i kabinettet. Når vi bevæger os hen på fronten, finder dioden som indikerer om computeren er tændt, samt vi finder 2 stk. 5,25" åbninger, og en enkelt 3,5" åbning. Selv om fronten måske indikerer, at man også kan anvende et 5,25" drev her, så er det ikke tilfældet grundet kabinettets interne konstruktion.

antec vsp500023antec vsp500019antec vsp500024

Så blev det tid til at afmontere panelerne, på fronten finder vi en plads mere til en blæser, og ellers ikke noget ud over det sædvanlige. Når vi kigger i hovedkammeret, så bliver det åbenlyst, at der er tale om et kabinet, som er budgetorienteret. Alligevel finder vi en god stor åbning for lettere montering af en CPU køler, samt et sortmalet interiør. Det er også bemærkelsesværdigt, at designet tillader en GPU i fuld længde.

antec vsp500016antec vsp500017antec vsp500018antec vsp500020

Det første vi tager et nærmere kig på, på indvendig side er harddiskburet, og en kabelgennemføring til PCI-e strømkabler. Gennemføringen til 24-pin strømkablet findes lidt længere oppe. Buret kan indeholde 4 stk. 3,5" harddiske, og på toppen af buret kan man montere et enkelt 2,5" drev. De 4 stk. 3,5" drev monteres med de medfølgende skinner. Over harddiskburet finder vi montering til en blæser, og længere oppe endnu findes buret til montering af 5,25" drev. Som det ses kan den nederste plads, som nævnt tidligere altså ikke bruges til montering af et 5,25" drev, da buret ikke tillader det.

antec vsp500022antec vsp500013antec vsp500014antec vsp500015

Vores interne rundtur fortsætter i toppen af kabinettet. Her ses monteringen til de øverste blæsere, drevet af et 3-pin strømstik. Kompatibilitet med 240mm radiatorer er lidt tvivlsom, medmindre man finder et sæt, hvor monteringshullerne passer nøjagtigt, eller medmindre man er klar til at lave lidt hurtig modding. Der er i dette kabinet ikke aflange huller, og derfor er der heller ikke noget fleksibilitet fra fabrikkens side til montering af en 240mm radiator, men det er et simpelt mod, som er nemt at gå til, hvis man ønsker en større AIO (All In One) vandkøler. Det næste vi finder, er den bagerste 120mm blæser, ligeledes med et 3-pin stik. Det er rart at se 3 blæsere monteret i et budgetorienteret kabinet. Under blæseren ses de 7 PCI-e slots, hvor man skal knække dækslerne af. Det er rigtig god prioritering at spare her, for at opnå bedre funktioner andetsteds. I bunden finder vi pladsen til en ATX strømforsyning. Igen er det rart at se, at her er plads til selv store strømforsyninger. Et støvfilter under bunden sørger for at strømforsyningen ikke bliver fyldt med støv, og 2 striber skum beskytter strømforsyningen mod ridser.

antec vsp500025antec vsp500026

Cable-management er som regel altid et ømt punkt i entry-level kabinetter, og det skal da også siges, at det kan være lidt af en udfordring at skjule kablerne i dette kabinet. Bundkortpladen er stemplet for at give mere plads til kablerne, og kabinetsiden er ligeledes stemplet for at øge pladsen til kablerne. Der er, som tidligere nævnt, ikke noget gummi i gennemføringerne til kablerne, og den store åbning bag harddiskburene og over dem også, betyder at det kan være en udfordring, at holde kablerne ude af syne. Med det sagt, så er cable-management ikke en umulighed i dette kabinet, som det ellers ofte er i kabinetter i den billigere ende. 

antec vsp500027antec vsp500028antec vsp500029antec vsp500030

Slutteligt tager vi lige et kig på de forskellige kabler. Blæserstyringen forsynes af et molex strømstik, og denne er kun kompatibel med 3-pin blæsere, altså ingen 4-pin PWM blæsere. Ellers har vi de gængse I/O headers, samt en USB 3 connector, og endelig HD audio connectoren. Det jeg lige vil bede jer lægge mærke til, er at alle kablerne faktisk er sorte. Det er lækkert at se, og det ses faktisk ikke engang i Antec's eget P380 high-end kabinet, som vi også har taget et kig på.


Konklusion

Hvis man er ude efter et støjdæmpet kabinet- uden at man skal sprænge banken, så bør man tage et kig på Antec's VSP 5000 kabinet. Klassen taget i betragtning, så har jeg ikke det store at klage over. Antec har sparet de rigtige steder, og dermed stadig givet kunderne nogle gode features, som at 3 blæsere inkluderes i pakken, sort interiør, blæserstyring, støjdæmpning, god hardware kompatibilitet, og mulighed for grundlæggende cable-management.

plus

 • Støjdæmpning
  Er der noget værre end når computeren larmer for meget? Det burde ikke være et problem med Antec's VSP 5000.
 • Sort interiør
  Mange budgetorienterede kabinetter kommer med bart metal indvendigt, men ikke her!
 • Blæserstyring
  Det er altid rart at kunne styre sine blæsere, og med dette kabinet kan du styre alle 3 blæsere separat. Det er sgi' smart...... I en fart...
 • God hardware kompatibilitet
  Der er plads til selv store grafikkort og strømforsyninger i dette kabinet. Noget som sjældent ses i budgetorienterede kabinetter.

minus

 • Vandkøling
  Fra fabrikken er der begrænset kompatibilitet med radiatorer og AIO kølere. Chancen er stor for, at du skal have gang i dremel-værktøjet, hvis du vil montere en 240mm radiator i toppen, det er dog et nemt mod.
 • Begrænset cable-management
  Selvom man faktisk har mulighed for grundlæggende cable-management i dette kabinet, så er her stadig plads til forbedring.

overallscore8

silver

 


 

Conclusion in English

If you want a noise isolated case, and you don't want  to break the bank, then you should take a closer look at the Antec VSP 5000. All things considered, there is not much to complain about with this one. Antec has saved in the right places, while still managing to give their customers good features, like 3 included fans, black interior, fan control, noise isolation, good hardware compatibility, and basic cable management.

plus

 

 

 • Noise isolation
  There is nothing worse than a noisy PC. The Antec VSP 5000 should solve that problem.
 • Black interior
  A lot of budget oriented cases tend to be bare metal on the inside, not this one though!
 • Fan control
  Being able to control your fans is a good feature. Being able to control them all seperatly. That is a great feature!
 • Good hardware compatibility
  This case will fit even large graphics cards, and power su8pplys. Something rarely seen in budget oriented cases.

minus

 • Liquid Cooling
  This case has limited compatibility with radiators. There is a good chance you will have to break out the dremel tool if you want to fit a 240mm radiator in the roof, though this is an easy mod.
 • Limited cable management
  Âlthough you do have the ability to do some basic cable management in the VSP 5000, there is still room for improvement.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 404 gange
Log ind for at skrive en kommentar.