Tirsdag, 10 november 2015 19:09

Antec P380 - Elegant full tower kabinet i fantastisk design

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Hvis du, ligesom jeg, er vild med et lækkert design, og paneler i aluminium, så er Antec's P380 full tower kabinet måske lige noget for dig. Læs med og se om dette kabinet lever op til de høje forventninger. 

antec p380 start

 

antec logo nyt

Antec er verdens førende brand inde for high-performance computer komponenter. Antec blev grundlagt i 1986, og er i dag en anerkendt pioneer inden for deres branche, ligeledes har Antec fastholdt sin position som en global markeds-leder og international leverandør af effektive, støjsvage og pålidelige produkter.Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/stromforsyning/antec-edge-750w-80-plus-gold-stromforsyning-med-135mm-led-blaeser.


Specifikationer

Antec P380 
Case type ATX full tower
Dimensions (W x H x D) 8.8" x 21.8" x 21.9"  (224 x 555 x 557 mm)
Supported motherboards Mini-ITX, microATX, ATX, E-ATX, SSI CEB
2.5"/3.5" combo bays 8
5.25" drive bays 2 (internal only)
 Fan mounts   1 slim
2 x 140 mm or 3 x 120 mm (top)
2 x 140 mm or 3 x 120 mm (front)
1 x 120 mm (rear)
Included fans  2 x Antec FDB 140 mm (top)
1 x Antec FDB 120 mm (rear)
Radiator mounts  1 x top mount, up to 360 mm long and 65mm thick (with fans)
1 x front mount, up to 360 mm long (with all drive cages removed)
Front panel I/O    2 x USB 3.0
2 x USB 2.0
Headphone
Microphone
Expansion slots 9
Max. graphics card length  13" (310 mm) with drive cages installed
18.3" (465 mm) with drive cages removed
Max. CPU cooler height 7" (180 mm)
Gap behind motherboard 0.9" (1.5" behind hard drive cages)

Video


Design & Features

antec p380 46antec p380 45

Når man får åbnet den store kasse, og får hevet kabinettet ud, så bliver man mødt af en følelse af kvalitet og design. Inden vi tager et nærmere kig på selve kabinettet, så skal vi lige se hvad vi får med i pakken.

Pakkens indhold:

 • Antec P380
 • Monterings hardware
 • Slæde til montering af optisk drev
 • Brugsanvisning

antec p380 1

Jeg elsker det. En full tower metal ramme, pakket ind i 4mm tykke aluminiumspaneler på toppen, og fronten. En tilpas stor siderude, som fremhæver de vigtige komponenter, og som skjuler de komponenter man normalvist ikke ønsker at vise frem. Elegant og stilrent, der kan næppe hærske tvivl om at Antec har ramt plet med det visuelle design. Det ser godt ud. Det ser rigtig godt ud.

 antec p380 2antec p380 14antec p380 3antec p380 11

Som altid starter vi lige med en rundtur af kabinettets ydre. Jeg går nærmere ind på de enkelte detaljer senere i artiklen, så for nu, får i bare en generel rundvisning. På den ene side har vi det før omtalte vindue, som i mine øjne har en perfekt størrelse. Der er intet nævneværdigt at se på den anden side. På bagsiden finder vi en 120mm blæser, en åbning til en almindelig ATX strømforsyning, og hele 9 PCI-e slots, hvilket betyder at der er plads til 4-vejs SLI eller Crossfire konfigurationer. Der er også gennemføringer til vandkøling, og vi kan se at både sidepaneler, samt toppanelet er fast spændt med fingerskruer.

antec p380 8antec p380 9antec p380 10antec p380 7

På toppen er der ikke meget at se, som nævnt tidligere er toppen og fronten pakket ind i 4mm tykke aluminiums paneler, og selvom det ser lækkert ud, så er jeg ikke sikker på, at det gør noget godt for kølingen. Der er god radiator kompatibilitet i toppen, og det tager vi et kig på lidt senere. For at luften kan slippe ud, er toppanelet udstyret med en række åbninger i form af riller i siden, og en lidt større åbning bagerst, men jeg kunne godt fristes til at tro, at dette design begrænser luftens flow en smule. Fronten er også udstyret med en åbning til luftcirkulering, og der er også plads til en radiator i fronten, hvis man fjerner de indvendige harddiskbure. Det er også noget vi kommer nærmere ind på senere. Det eneste der ellers er at finde på fronten, er det diskrete Antec skilt.

antec p380 5antec p380 13antec p380 4

Front I/O består af 3,5mm jackstik til mikrofon og høretelefoner, 2 stk USB 2.0, og 2 stk USB 3.0, godt udstyret, men pas på med meget tykke USB enheder, idet der ikke er for meget plads mellem rammen, og aluminium panelet. Det er desuden en smart feature, at portene kan flyttes over på den modsatte side af kabinettet, hvis det er denne side man har tilgængelig. Tænd og reset knapperne er skjult i toppen, lige bag aluminium panelet i fronten, og de er desuden også at finde i begge sider, super smart, og noget jeg gerne så flere kabinetter tage til sig. Man tager ofte front I/O og tænd knappen for givet, indtil man har stået i en situation, hvor det ikke er let tilgængeligt. Støvfilteret til strømforsyningen er placeret så ledes, at man trækker det ud til siden, i stedet for bagud. Dette er ligeledes noget flere producenter burde gøre, da bagenden af kabinettet typisk ikke er nem at komme til.

antec p380 17antec p380 18

For at fjerne toppanelet, så skal vi have fjernet 2 stk fingerskruer i toppanelet. Vær forsigtig når du afmonterer toppanelet, da ledningerne til front I/O godt kan hænge i. Når toppen er fjernet, har vi adgang til montering af de øverste blæsere. Som det ses har Antec inkluderet 2 stk 140mm blæsere. Der er plads til radiatorer op til 280mm (2 x 140mm), eller 360mm (3 x 120mm) i længden. Man skal dog lige være opmærksom på, at pga. det massive toppanel i aluminium, ikke er en god idé at montere blæserne på udvendig side af beslaget.

antec p380 16antec p380 15antec p380 34antec p380 41

På bagsiden finder vi en 120mm blæser, samt 9 pci-e slots, og en udskæring til en almindelig ATX størrelse strømforsyning. Det har vi allerede snakket om - lad os pille siderne af, og bevæge os indenfor. På indersiden ser vi at PCI slottene benytter sig af fingerskruer, samt vi får et nærmere kig på blæseren, som i øvrigt er forsynet med et 3 pin stik, og en lille kontakt til manuelt at styre hastigheden, man kan vælge imellem high og low.

antec p380 35antec p380 43antec p380 40antec p380 33

På indvendig side er der plads til næsten alt hvad man kunne forestille sig af hardware. Kabinettet understøtter op til E-ATX bundkort ubesværet. Til gengæld er placeringen af kabelgennemføringerne i bunden lidt spøjs. Der er langt fra den nederste kabelgennemføring, til de nederste porte på bundkortet til front I/O, så det vil være svært at opnå et rent look i bunden. Til højre finder vi det enorme harddiskbur, som understøtter op til 8 stk drev, og slæderne understøtter både 3,5", samt 2,5". Der er desuden plads til 2stk 5,25" drev i toppen. Det er vist sikkert at sige, at uanset hvilket behov man har for lagerkonfigurationer, så er du dækket godt ind med dette kabinet. Buret kan desuden afmonteres, og konfigureres i mindre sektioner. Det er dog værd at nævne, at for at afmontere buret, er det nødvendigt at fjerne over 30 skruer! Ja, du læste rigtigt. Det er en opdagelse i sig selv, at finde de skruer der skal fjernes, for at afmontere burene hvis dette er nødvendigt. Bagerst i bunden finder vi pladsen til en almindelig ATX størrelse strømforsyning. Der er plads til lange strømforsyninger for de, som har behov for en kraftig strømforsyning. GPU plads er heller ingen sag, selv de længste GPU'er på markedet i dag passer i dette kabinet. Vi kan også se støvfilteret, som i dette kabinet afmonteres fra siden. Jeg ville ønske at flere producenter gjorde dette til en almindelig praksis, det gør rengøring mange gange lettere, når man ikke skal flytte computeren for at komme til støvfilteret.

antec p380 20antec p380 21antec p380 22antec p380 23

Nu vi snakker om støvfiltre, så finder vi også et stort et i fronten, som desværre er knap så nemt at komme til. Det skal afmonteres fra bunden, eller man skal også fjerne frontpanelet for at komme til, og da kabinettet er meget tungt, så kan dette hurtigt blive den letteste løsning. For at afmontere fronten, skal man dog også fjerne en håndfuld skruer, men i dette tilfælde kan jeg godt forstå det. Hvis ikke disse skruer havde været der, så kan man komme til, utilsigtet at hive fronten af under et løft, og derfor tabe hele det tunge kabinet på gulvet. Ikke nok med at det kan resultere i en brækket tå, men det kan også hurtigt blive en dyr affære at erstatte alle de komponenter, som uden tvivl ville gå i stykker, af at blive tabt på denne måde. Hvis du ikke har planer om at flytte rundt på maskinen, så kan man frit lade skruerne være afmonteret, så er fronten bare klipset fast på traditionel vis, og så er den let at afmontere for vedligeholdelse. Det er også her i frontpanelet vi finder ud af, hvad den specielle plastikholder er til. Man kan skrue et slim-line optisk drev i holderen, og montere holderen i det forreste panel. Holderen kan i øvrigt vendes til begge sider efter behov. Selvom det i dag er de færreste der har behov for et optisk drev, så er det stadig rart at se, at Antec giver os muligheden.

antec p380 29antec p380 30antec p380 31antec p380 27

Alting har en bagside, og dette kabinet er ingen undtagelse, så lad os se lidt på, hvad vi finer bag bundkorts pladen. Det rene og skære overskud af plads fortsætter her omme. Vi har adgang til bagsiden af harddiskburene, med rigelig plads til kabelføring. Gennemføringerne til kabler er med gummi membraner alle steder, med undtagelse af toppen, og pladen er spækket med bindepunkter til strips eller velcro, så der er ingen undskyldning for kabelrod her. På bagsiden finder vi også en hub til blæserne. Da de medfølgende blæsere har separat justering af hastigheden, så har Antec valgt at anvende et molex stik til at levere strømmen, frem for at lade bundkortet klare det. Personligt havde jeg hellere set et PWM kabel fra bundkortet til hub'en, og så PWM blæsere i kabinettet.

antec p380 26antec p380 25antec p380 42

Nu hvor vi alligevel har afmonteret frontpanelet, så må vi hellere tage et kig på rammen. Her finder vi samme konfiguration til vandkøling, som vi så i toppen, altså der er plads til radiatorer på op til 360mm (3 x 120mm), eller 280mm (2 x 140mm), men her skal det bemærkes, at hvis man skal drage fuld udnyttelse af radiatorpladsen, så er det nødvendigt, at afmontere alle harddiskburene, så her skal man have gang i kreativiteten, for at finde plads til sine drev. Det er lidt upraktisk, men jeg kan godt se, at det er et kompromis, som er indgået for at få plads til de mange drev pladser. Over radiator eller blæsermonteringen finder vi 2 stk 5,25" pladser. Jeg har set flere kommentere på, hvorfor disse er til stede, da der jo ikke er nogen huller i frontpanelet, men ud over at det giver Antec mulighed for, at genbruge grundrammen i fremtiden, så er det nu også praktisk nok, hvis man eksempelvis har et frontmonteret reservoir til sin vandkøling. Inden vi forlader indersiden, så vil jeg lige påpege, at Antec har truttet lidt i eget horn, ved at stemple et elegant "Antec Design" logo ind i kabinettets bundplade, en lækker lille detalje.


Konklusion

Antec har formået at levere et visuelt lækkert kabinet, som med dets modulære tilgang til I/O, bryder nogle traditioner, som har stået fast i mange år. Det er et frisk pust, som i denne skribents ydmyge mening, er med til at gøre dette kabinet til et attraktivt valg, i situationer hvor placeringen gør, at det kan være besværligt at komme til kabinettets front I/O der ikke er let tilgængeligt. Omvendt er der også en række faktorer som gør, at jeg studser lidt over designerens valg, som f.eks, hvorfor skal det være nødvendigt at fjerne mere end 30 skruer, for at afmontere harddiskburene?

Hvis jeg kunne dømme ud fra det visuelle alene, så havde Antec P380 opnået noget der ligger meget tæt på en perfekt score. Det er dog ikke en luksus jeg har, og kabinettet falder lidt for kort, når det kommer til det praktiske. Nogle ting vil gøre det til en udfordring at bygge i dette kabinet, og især det at konfigurere det efter behov i fronten, vil være en opgave, men vi skal også huske på, at man som oftest jo kun bygger sin computer én gang, hvorefter man så kun skal lave regulær vedligeholdelse. For mit vedkommende kan jeg godt acceptere lidt besvær, for at få resultatet som jeg vil have det. Hvis nu du er modder, og hvis du nyder at ændre fabrikkens design for bedre at tilpasse et kabinet til netop dine behov, så har Antec P380 stort potentiale.

plus

 • Lækkert visuelt design
  Jeg tror at Antec har læst mine tanker. Jeg elsker elegant design, og aluminium, begge er noget dette kabinet har i overskud!
 • Masser af plads
  Selvom du bygger stort, så er det ikke pladsen du skal bekymre dig om her.
 • Godt potentiale for modding
  Dette kabinet sætter tankerne i gang hos enhver modder!
 • Modulært design med front I/O
  Det er én af de der ting, hvor man når man først har set det, tænker "hvorfor lader alle producenter ikke kunden selv bestemme hvilken side brugeren vil have sit front I/O i?"
 • Drevpladser ang mas!
  Uanset hvilke behov du har, når det kommer til lagerplads på consumer niveau, så skal dette kabinet nok imødekomme dig.
 • Placering af støvfilteret til strømforsyningen
  Det er en lille ting, men noget der er et irritationsmoment på 90% af de øvrige kabinetter på markedet, så det er jeg nød til at rose dette kabinet for.
 • Størrelsen på sideruden
  Sideruden i dette kabinet viser lige nøjagtig det den skal, hverken for meget eller for lidt.

minus

 • Montering og afmontering af harddiskburene
  Det burde være muligt at finde en løsning, hvor man ikke skal fjerne over 30 skruer, for at afmontere harddiskburene
 • Blæsere og hub er ikke PWM
  PWM styring er kommet for at blive, så derfor undrer det mig, hvorfor producenterne insisterer på at holde fast i den gamle ineffektive volt-styring.
 • Upraktisk design
  Selvom kabinettet er visuelt lækkert, så halter indersiden lidt på det praktiske. Blæserne er med manuel ændring af hastighed på blæseren, placeringen af kabelgennemføringer i bunden betyder, at det er svært at opnå et rent look, og selvom det bagerste støvfilter er let at komme til, så er det ikke samme historie med filteret i fronten. 

overallscore8

silver

 


Conclusion

Antec has delivered a visually appealing case, and it's modular approach to it's front I/O breaks some traditions that has been in place for many years. It's a breath of fresh air that, in this humble reviewers opinion makes this case particularly attractive in situations, where placement of the case can restrict access to the front I/O. Something i've experienced first hand myself. On the other hand, som design choices really makes me wonder what the designer was thinking. Choices like, why on earth is it necessary to remove over 30 screws, in order to remove the drive cages?

If i could judge a case from a visual stand alone, then the Antec P380 would almost score top marks. Unfortunatly, this is a luxury i don't have, and the case seems to fall a bit short when it comes to the practical aspects of it's design. There are issues that would make it a challenge to build in this case, and in particular, the front section of the case could present some challenges. All this being said, usually you only build your PC once, after wich it's a matter of maintenence. I for one is willing to endure some challenges during the build process, in order to get the result i want. Now if you are a modder, and if you enjoy improving the manifacturers design to suit your needs, then this case has great potential.

plus

 

 

 • Nice visual design
  I'd almost say that Antec read my mind. I love elegant stylish design, and aluminium. This case has them both in spades.
 • Loads of room
  Even if you build big, the won't have to worry about room in this case.
 • Great modding potential
  This case would get the thoughts and ideas rolling for any modder.
 • Modular front I/O
  This is one of those things when after you see it you just go "why don't all cases allow me to choose on wich side i wan't my front I/O?"
 • Drive space gallore!
  Whatever your needs might be when it comes to drive configurations on a consumer level, the Antec P380 will have you covered.
 • Pacement of the PSU dust filter.
  I'ts a small thing, but it just makes maintenence so much easier, so i have to praise it.
 • Size of the side window
  The window in this case is perfectly sized. It shows neither too much, nor too little, just what it needs to show.

minus

 • Mounting of the hard drive cages
  Antec should really have found a solution that does not make you remove over 30 screws in order to remove the drive cages.
 • Fan hub and fans are not PWM
  PWM control is here to stay, and it's much more reliable than old school voltage control, and so i am perplexed as to why manifacturers insists on only supplying people with this old type of design.
 • Design is not practical
  Though the case visually is near perfect from the outside, the inside is lacking when it comes to practical design, fans are 3-pin with speed control on each fan, placement of cable routing grommets near the buttom does not allow for a clean cable run, and although the dust filter for the PSU is placed brilliantly, the front filter is hard to get to.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 579 gange
Log ind for at skrive en kommentar.