Fredag, 10 oktober 2014 10:17

Akasa Newton - Til dig der vil have en musestille computer

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Denne gang skal vi kigge på et lille passivt kabinet, til de ret populære Intel NUC computere.

Akasa-Newton

Selvom NUC computer,e som regel, ikke bruger ret meget strøm, så skal de stadig af med varmen. Det kan nu klares med et lille passivt kabinet fra Akasa.


Produktet er udlånt af: Akasa
Prisen på produktet: 475,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Akasa designer og fremstiller en bred vifte af høj kvalitets teknologi produkter, herunder køler heatsinks og blæsere. Vi arbejder tæt sammen med Intel og AMD for at sikre, at vores produkter matcher de komplekse krav til CPU og formfaktor teknologi. Så når en ny avanceret teknologi ankommer, har Akasa de produkter og ekspertise til at gøre det arbejdet for dig. Akasa har omfattende design og udviklings kapacitet i Europa, Hong Kong og Taiwan. Vore termiske ingeniører er udstyret med avanceret computer modellerings software til måling af støj og vibrationer, luftstrøm, statisk tryk og temperatur kontrol. Vi er specielt avancerede i udvikle ekspertise inden for energibesparelser og lydløs drift teknologi. Nye produkter er underlagt strenge test før frigivelse til markedet.
Akasa logo 
Akasa er 100% dedikeret til at betjene kunder med pålidelige produkter, som giver sikkerhed i brug. Vi går aldrig på kompromis produktets kvalitet. Vi bruger høj kvalitets materialer indkøbt fra pålidelige leverandører. Alle vores produkter er fremstillet under strenge kvalitetskontroller fra vores kontor i Taiwan. Akasa ejer og administrere en fabrik i Kina med moderne faciliteter, herunder computerstøttet præcisions værktøj og sprøjtestøbning. For specialiserede teknologiske krav har vi et netværk af strategiske partnere i Kina, Taiwan og Europa.

Produktet er udlånt af: Akasa
Prisen på produktet: 475,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Material Aluminium
Motherboards types UCFF 4" X 4"
Dimensions 150 x 150 x 47mm (W x D x H)
Weight 925 g
Front panel I/O Ports 1 x USB 2.0
Antenna fitting holes 2
Security Kensington lock
VESA mounting Support
Product code AK-ITX07-BK

Produktet er udlånt af: Akasa
Prisen på produktet: 475,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Her har jeg lavet en Unboxing

Her montere jeg min Intel NUC i kabinettet


Produktet er udlånt af: Akasa
Prisen på produktet: 475,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Akasa newton lille0 

Så er det tid til vi skal kigge lidt på designet af det lille kabinet. Det er jo bygget op i aluminium, da det er et af de fortrukne varmeaflednings materialer og fordi det er ret nemt at arbejde med. Der er selvfølgelig også den faktor, at det ser super godt ud. Det er bygget på på den måde, at både toppen og siderne er store køleprofiler, som sørger for at sprede varmen ud, på så meget plads, som det nu er muligt. Det er et ret stort køleområde, der bliver stillet til rådighed, hvis man ser på den løsning Intel selv har lavet, så lad os tage et kig på det.

 

Pakkens indhold:

 • Akasa Newton
 • Monteringssæt
 • Brugsanvisning

Akasa newton lille1 Akasa newton lille4

Vi starter med fronten og bagenden, og som du kan se er det jo en ret diskret front med ganske få ting. Der er 1 x USB 2.0, 2 x dioder og 1 x tænd og sluk knap. Bagpå er der huller, til de modeller det understøtter, også er der egentlig ikke så meget mere, men det er jo også tilstrækkeligt, når man ikke har mulighed for andre udvidelser på selve computeren. Der er 2 små huller, som er lukket til med gummi propper. De kan bruges til trådløse antenner, så man kan benytte sig af den mulighed, der er for at bygget et trådløst kort i computeren.

Akasa newton lille2 Akasa newton lille3

Her skal vi så kigge på noget af det der er virkelig spænende og det som gør det her kabinet meget attraktivt, som du kan se er hele toppen og begge sider en stor køleplade som sørger for at fordele varmen ud og derefter få det væk fra computeren så den ikke bliver for varm, hele kabinettet er elokseret sort og det ser bare super godt ud.

Akasa newton lille5 Akasa newton lille6

Bunden har muligheden, som Intel også har på deres standart kabinet, med at det kan monteres på et VESA beslag, så det kan monteres bag på en skærm eller hvor man nu vil montere den. For mit vedkommende er det ikke nødvendigt at hænge den på, så jeg bruger de 4 små gummifødder, der er med i pakken.

Akasa newton lille7 Akasa newton lille8

Akasa newton lille9

Til sidst tager vi et kig inden i, og her kan man se der er en lille forhøjning, som er lige i midten. Det er her processor og chipset skal have kontakt, så det kan overføre varmen til kabinettet og dermed sørge for at den ikke bliver for varm. Der er også en panel i fronten, som har de forskellige tilslutninger, som skal bruges for at skabe kontakt til NUC kortet - det var egentlig ganske enkelt at gå til.


Produktet er udlånt af: Akasa
Prisen på produktet: 475,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Her under test, vil jeg vise temperatur forskellen.

Til testen har jeg brugt en Intel NUC 3217IYE, som er udstyret med følgende komponenter.

Processor: i3 3217U 1.8GHz

Ram: 8GB 1600MHz

Windows 8.1

 

Jeg kørte 45 minutter Prime95 stresstest, både i det gamle kabinet og i det nye. Som du kan se herunder, vinder den passive løsning faktisk over den standard løsning, hvilket det er ret imponerende synes jeg.

Temperatur målinger:

 

Rum temperatur: 23 Grader

 

Standard kabinet:

Min: 59 Grader

Max: 83 Grader

 

Akasa Newton:

Min: 48 Grader

Max: 66 Grader


Produktet er udlånt af: Akasa
Prisen på produktet: 475,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Så er vi nået til enden og jeg må sige jeg er forelsket i det her kabinet. Det var nemt, at montere i. det er jo et vildt flot kabinet, som jo også giver en noget bedre køling, trods det er passivt. Jeg er sikker på det er noget vi ser, flere vil bruge, da det er en løsning, som giver god mening. Jeg kan derfor slutte denne artikel af med et flot 9 tal. USB kablet som jeg ikke kunne få til at passe viser sig at være min NUC der mangler noget. Desuden synes jeg dioderne er lidt voldsomme, i forhold til hvad denne computer skal bruges til, og selvom det var en kontor computer, ville den lyse hele rummet op, med den blå diode.
 
plus
 • Flot og meget veludført
  Der er jo ingen tvivl om at det er et gennemført kabinet som ser godt ud. Det er jo lavet i en stor blok aluminium, som har fået fræset det ud, der ikke skal bruges.
 • Køleevne
  Som det ses i testen er det jo faktisk noget bedre, end den standard løsning og det er et stort plus i mine øjne.
 • Nemt at montere i
  Som i kan følge med i på video'en, så gik det ganske nemt, med at montere bundkortet i kabinettet.
 
minus
 • Ville godt have set trådløse antenner
  Da det jo er en mulighed at bygge trådløst kort i, ville det være en stor fordel at de kabler og indsatser var med i pakken.
overallscore9 
silver
 

 
I must say that I’m in love with this cabinet. It was easy to install. There was only one thing, it's is a beautiful cabinet, which also provides a better cooling, despite it being passive. I'm sure it's something we see more people use, as it’s a solution that makes sense. I therefore conclude this article with a nice score of 9. The USB cable I could not get to fit turns out to be that my NUC has something missing. I also think the blue diode is a little heavy, compared to what this computer is used for, and even if it was an office computer, the diode would light up the entire room.
 
plus
 • Beautiful and well done

There's no doubt that it is a complete cabinet, which looks good. It is made ​​in a large block of aluminum, and what isn’t used, is milled out.

 • Cooling performance

As seen in the test, it's actually better, than the standard solution and that’s a big plus in my eyes.

 • Easy to mount in

As you can see in the video, it was very easy to mount the motherboard into.

 
minus
 • No wireless antennas
Since there’s an opportunity to build a wireless card in, it would be a great advantage if the cables and inserts were included in the package.
 
overallscore9
silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

Yderligere information

Læst 903 gange
Log ind for at skrive en kommentar.