Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Tirsdag, 19 maj 2015 17:57

Steelseries Siberia Elite Prism - Gaming headset med 16,8 mio. farver

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal i dag se på dette headset fra Steelseries. Dette er Siberia Elite Prism, som er toppen af Steelseries modeller af gaming headsets. Dette er udstyret med 7.1 Virtual Surround Sound og 16,8 mio farver i siderne, som man kan indstille som man har lyst til, i softwaren.

steelseries siberia elite prism

steelseries logo

Fra dag ét har SteelSeries været fokuseret på at producere high performance gaming gear der anvendes af de mest krævende, top professionelle gamere over hele verden og periferiudstyr, der leverer høj kvalitet og en konkurrencemæssig fordel til spillere i alle faglige niveauer. Vi tror på at vinde, som de fleste spillere gør, ikke blot forsøge! Vi vil ikke kede jer med frække slogans, og forsøge at understrege vores autenticitet som gamere. Vi erkender fuldt ud, at de bedste professionelle spillere i verden ved mere om hvad de ønsker, og hvad der vil gøre dem bedre, end vi gør. Vi er stolte af at arbejde sammen med vores partnere, men vi kan ikke tage æren for deres uvurderlige bidrag og feedback. I stedet siger vi det som det er: de hjælper os. Vi vil gerne vide, hvad der virker og hvad der ikke gør. Af denne grund skaber SteelSeries innovative løsninger, der giver en konkurrencefordel for alle spillere.


Specifikationer

Produkttype Headset - 7.1 kanaler
Farve Hvid
Ekstra egenskaber Dolby Headphone teknologi, lyd isolering, 7.1 Channel Virtual Surround Sound, ColorShift, Dolby Pro Logic IIx technology
Hovedtelefoner
Hovedtelefonmodeller Fuld størrelse
Hovedtelefoner koptype Lukket
Forbindelsesteknologi Kabling
Lydudgangsmodus Stereo
Frekvensrespons 16 - 28000 Hz
Impedans 32 Ohm
Mikrofon
Type Boom
Følsomhed -44 dB
Impedans 2.2 kOhm
Frekvensrespons 100 - 10000 Hz
Lydindgangsdetalljer Envejs
Forbindelsestype Hovedsæt
Medfølgende ledninger Kabel til hovedsæt - 1.2 m 
Hovedsætadapter
Udstyr inkluderet USB-lydkort
Overensstemmelsesstandarder C-Tick, FCC, RoHS, KCC, CPSIA 2008

Video


Design & Features

Når man først får headsettet ud af kassen, er det ikke bare lige at sætte i. Det der møder en noget længere nede i kassen, er en masse forskellige ledninger, men ser man lidt nærmere på det, er der oceaner af muligheder med dette headset. Jeg tror faktisk at de har tænkt på det hele med hensyn til tilslutning. Ledningen som sidder på selve headsettet går ud i et stik som er mindre end mini USB og ledningen er 1,2m, så for mig er det helt perfekt, da jeg helst har mit til at sidde foran på computeren og derfor ikke behøver en ledning som er flere meter lang, men vil man helst have det sat til bag på, har de selvfølgelig smidt en forlænger med på 2meter, så kan de fleste vist godt nå. Det lille stik som jeg ikke er helt klar over hedder noget specielt, skal sættes i en af de mange omformere der følger med. Den del med det lille lydkort som går til USB, er nok der hvor man får mest muligt ud af headsettet, hvis man ikke selv har et lydkort i computeren. Udover den del er der også så man kan sætte headsettet i en af de her kombo-stik, som man blandt andet ser på telefoner og nyere bærbar. Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig også med til at man kan tilslutte det på den gode gamle måde, som vi vist alle sammen kender, altså med et jack stik til både højttaler og mikrofon. På alt hvad der har ledning på, har Steelseries valgt at bruge flade kabler.

Det første man rigtig ligger mærke til er de aluminiums bøjler, de har valgt til deres Elite Prism, den er meget robust og kraftig, og jeg kunne forstille mig at den er med til at headsettet vejer godt til, men personligt synes jeg det giver et lækkert look. Deres hovedbøjle er selvjusterende, så man skal ikke sidde konstant og stramme og løsne for at få det til at sidde ordenligt. Selve hovedbøjlen er med en gummi belægning ovenpå, og i kanterne i begge ender er der hård plast, som i det her tilfælde har det kridhvide udseende. Under bøjlen har de valgt at bruge samme materiale som på ørekopperne, som er super lækkert og gør at man kan sidde med det i flere timer, uden at man rigtig bliver chikaneret af det. Det er et en åndbart stof materiale som sidder på ørepuderne, indeni er de polstret med blødt og lækkert memory skum. Inde i hver øre kop, har de lavet en fin detalje og sat deres navn i.

Det yderste af ørekoppen, hvis vi starter ude og bevæger os ind mod midten, starter med hård plast som er formet så man kan bruge de to knapper, som de har sat på hver side, det starter ud lidt nubret og går ned i selve koppen hvor det er helt blankt og glat plast. Denne kløft eller hvad man nu skal kalde den, er for at man nemmere kan tilgå de to knapper. På den ene side er der en dreje knap til at justere lydstyrken med, og i den anden er der en knap til at mute og un-mute mikrofonen med, det er også her der kan komme lys i, når man bruger den rigtige tilslutning, ellers er den bare i samme grå farve som alu-bøjlen. I midten af kopperne er her hvor de har sat det hele sammen. Hvis man ligger mærke til det, er ledningen som går ind i headsettet, forlænget og sat over i modsatte side, dette er til hvis du sidder sammen med andre som gerne vil høre med, så kan man sætte et ekstra headset til. Der er også to wire som går igennem støtte bøjlen og det er dem som sørger for at headsettet altid sidder som det skal.

Kigger man nede fra på headsettet, ser man den tilslutning som en anden kan bruge på dette headset, det er som stort set alt andet et 3,5 mm jackstik. Mikrofonen er udtrækkelig fra headsettet, og kan sættes præcis som man ønsker det, selvfølgelig inden for dens rækkevide. Der en lille gennemsigtig ring yderst på mikrofonen, her man kan se om headsettet er mutet eller ej, i modsætning til mange andre headsets vi har testet med samme funktion, lyser den her når mikrofonen er mutet.


Software


Test & Resultat

Jeg kommer fra et Razer Carcharias headset, godt nok deres gamle, til dette fede headset. Jeg blev kort sagt blæst bag over af alle de fede ting det kunne, hvordan det lød og hvordan mikrofonen var. Jeg har som udgangspunkt brugt headsettet med USB tilslutningen til computeren. Da jeg ud fra hvad jeg har set og hvad jeg kunne læse mig frem til, ville få mere ud af headsettet, end hvis jeg bare tilsluttede det som man normalt ville gøre med de to jack stik til lyd og mikrofon. Men jeg fandt så også hurtigt ud af, at bruger man USB tilslutningen så skal man være klar over at man ikke kan bruge headsettet ordenligt overhovedet, for at sige det mildt, før man vel og mærke har været inde på deres hjemmeside og installere deres software, altså den engine som Steelseries har lavet til deres egne produkter. Den skal altså hentes for at kunne få ordentlig lyd ud af headsettet, om det er musik eller spil. Så det er ikke kun for lysets skyld at de har lavet denne engine, men i det her tilfælde er det også for at få og kunne bruge de forskellige lyd profiler, som følger med.

Bruger man almindelig jack stik tilslutning er der ikke de samme muligheder for at justere på lyden, som der er med USB, men til gengæld er lyden standard, altså hvis du bare tilslutter headsettet meget bedre. Til musik vil jeg måske gå så langt og sige, at musik lyden er bedre med jack stik end det er med USB lydkortet, selvom den ligger lige på grænsen til at være for meget i forhold til bas niveauet, men på den anden side når man bruger USB, synes jeg at de høje og skarpe toner bliver for voldsomme, men der kan man så lege med equalizeren, i Steelseries' engine.

På den anden side vil jeg så også anbefale at man bruger USB tilslutningen når man spiller, for at få de finesser frem som er i spillet, som normalt kan være lidt svære at høre. I FPS spil er det blandt andet sådanne ting som fodtrin som ellers har en tendens til at falde i baggrunden, med alt det andet støj. Der er deres engine guld værd.


Konklusion

Jeg elsker de smarte ting såsom at du kan tilføje en bestemt profil til et bestemt spil, og at den selv finder ud af når man starter det spil, så skifter den til de lydindstillinger som man skal bruge. Det er en smart ting som gør at har du først fået sat dit headset op til det du bruger, så behøver man slet ikke tænke på andet, end hvor høj lyden skal være, og samtidig får man den bedste lyd til det man laver. En anden ting jeg er helt vild med, er den tilslutning som sidder på højre side af headsettet, som kunne have gjort starten af mit forhold noget mere underholdende.Når man som mig er sammen med en som spiller meget computer med sit eget headset på, så sidder man og kigger på, hvilket ikke er særlig spændende når man ikke kan høre noget. Med det her headset kunne han blive helt fri for alle de irriterende spørgsmål, så som hvad sker der og hvad siger de andre, som han bare ikke har tid til, når han har travlt i spillet. Da man kan sætte sit eget headset til i den ekstra tilslutning som er på højre side kan man være 100% med i det hele. Jeg synes det er super sejt at man ikke har det her såkaldte kontrolpanel på ledningen, som jeg altid er oppe og diskutere med, men at de ting du skal bruge sidder på siden af headsettet i stedet.

MEN, det store men skal jo også komme, selv om det er et rigtig godt headset og pengene er givet godt ud, så er der dog lige en ting, og det er at det er et tungt headset og da det stadig er et gaming headset, er det ikke det bedste, for det skal være til at have på i flere timer i streg, uden at det skal være ubehageligt. Så dette kræver noget tilvænning, når man sidder med det, da det jo ikke bliver lettere med tiden.

Har man et lidt større hoved, så er det ikke ret behageligt at have på, det kommer til at stramme rigtig meget på siden af hovedet, og det kommer til at sidde irriterende i forhold til den bøjle som hviler på hovedet, som ikke er helt stor nok. Så rådet er herfra, prøv det, sidder det godt så skal det klart med i dine overvejelser, for det er rigtig godt.

plus

 • Softwaren
  Steelseries enigne er nem at finde ud af og giver rigtig mange muligheder.
 • Mange tilslutningsmuligheder
  Der er mange ledninger med i kassen, så man kan bruge det man har brug for.
 • Fedt design
  Det overordnede design er super lækkert.

minus

 • Tungt
  Det fede design og alu-bøjlerne giver ret meget vægt, til dette headset.
 • Ikke egnet til folk med store hoveder
  Det kommer nemt til at sidde ret stramt, hvis man har et lidt større hoved.

overallscore8

silver

 


 

From what I can conclude from the pictures, and what I've seen, then it seems to be working, and this is of course only what there is to see after 14 days, it will be much more after a year. The machine is super easy to use, simply plug the power cable in, and you're ready to start. There is a small knob at the bottom which control the blue light at the top, which should work relaxing, I feel it is more annoying as it more or less illuminate the entire room, but fortunately you can turn it off when not needed. The unit itself seems to be quite well built and looks great, with nice terminations and joints. There is one thing to remember with a device like this, and that is that it is driven by electricity, and actually quite a lot of it. It uses continuous 48 watts per hour, which of course, is being a lot on the long run. Looking at an average price in Denmark, it costs around 830 kr per year, to have this thing running, that is also something that is worth taking into consideration. But if you are allergiger, or otherwise may have problems with mold, mildew, or other things, that this unit can help you with, I think the money is well spent. So you feel better, and protects yourself, from the things that affects you. The results and the use of the device taken into account, then I think it is a super smart solution, and the part of the electricity is the part of the operation with Airfree, as it works with a heater, and thus must use some form of energy, which in this context, is electricity. I have the it standing here at home, and I've got a small feeling, that my constant running nose, is becomming slightly less after it has been running for one month. We finish on a nice score of 9, for a device that can help people with allergies to a better life. What draws the score down, is that it uses a lot of power, and that it has a relatively high purchase price, in my eyes.

plus

 

 

 • The software
  The SteelSeries enigne are easy to navigate around in, and gives a lot of opportunities.
 • Many connectivity
  There are many cords in the box, so you can use what you need.
 • Cool design
  The overall design is super delicious.

minus

 • Heavy
  The cool design and aluminum brackets makes the headset really heavy.
 • Not suitable for people with big heads
  It will easily sit quite tight, if you have a slightly larger head.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 197 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus